Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204626 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline DragosM

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #242 : Octombrie 04, 2012, 06:18:46 p.m. »
incepea pe la 4400-4500 rpm  :-? . Lucru care m-a speriat pentru ca domnisoara era foarte sigura ca este versiunea de 1.2. Eu tot intrebat daca este sigura, pentru ca face ca un diesel. Si a doua oara mi-a spus ca nu este diesel. Ok, atunci sa ma uit putin la motor si surpriza: era diesel. Nu am zis nimic pentru ca m-am gandit ca poate e un angajat nou, a venit repede masina si nu a stiut ce motor are. Am zis sa nu fiu rautacios.

La PBA au o Fabia break 1.2HTP de 70cp la test drive ca m-am plibat eu cu ea ca inainte de Tour ma batea gandul la una ca mai sus. Dar suna sa verifici mai intai
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #241 : Octombrie 04, 2012, 05:06:38 p.m. »
"Domnisoara" respectiva a fost angajata acolo pentru alte "aptitudini", nu pentru cunostintele in domeniul auto.

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 17
  • Doar Inscris
  • Auto: VW New Beetle 1.4
« Răspuns #240 : Octombrie 04, 2012, 04:57:01 p.m. »
Azi dimineata am sunat la un dealer Skoda sa intreb de masina daca o au in showroom si daca se poate face un drive test cu ea. Mi-a spus o domnisoara amabila ca au exact ce vreau. Fericit, m-am dus la showroom ca sa-mi spuna ca defapt nu au nicio Fabia pentru drive test si doar una break in curte care tocmai a venit si este pregatita pentru showroom. hmm! In fine, am zis macar sa ma uit putin sa vad cam cum arata, cum e la volan, spatiul, cum e portbagajul.
 Ok, am fost in curte, m-am urcat in masina si facea exact ca un diesel, iar zona rosie a turometrului incepea pe la 4400-4500 rpm  :-? . Lucru care m-a speriat pentru ca domnisoara era foarte sigura ca este versiunea de 1.2. Eu tot intrebat daca este sigura, pentru ca face ca un diesel. Si a doua oara mi-a spus ca nu este diesel. Ok, atunci sa ma uit putin la motor si surpriza: era diesel. Nu am zis nimic pentru ca m-am gandit ca poate e un angajat nou, a venit repede masina si nu a stiut ce motor are. Am zis sa nu fiu rautacios.
 Deci drive test nu am facut pentru ca nu aveau masina si mi-a zis ca e posibil undeva pe miercurea viitoare sa le vina o masina de drive test. Si nici aceea nu va fi break, asa cum imi spusese la telefon. Mai mult, am zis sa nu ma contrazic cu ea, mi-a spus ca hatchback-ul are portbagaj de 300 de litri iar versiunea break-ul 330... M-am facut din nou ca ploua.
 Oricum daca voi face drive test (desi ma cam indoiesc, cel putin cred ca nu la ei), cred ca voi incerca singur sa inteleg aceasta masina, cine e si de ce exista  :))

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #239 : Octombrie 01, 2012, 11:15:46 p.m. »
Apropo de GPL, ca tot vorbeati, pai cica una (din multele) slabiciuni ale acestui motor ar fi tocmai supapele...
;)
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #238 : Octombrie 01, 2012, 10:26:04 p.m. »
Bun, trecem la nivelul 2. Sa zicem ca raman la Fabia. Eu zic ca m-as intelege totusi cu motorul de 1.2. Imi dau seama ca nu prea poate mare lucru si voi avea grija sa nu-i cer.  Inca imi mai fac griji de chiuloase fisurate sau lantul distributiei care am inteles ca poate sari de la locul lui... sau ceva de genul asta. Cica nu se distruge motorul, doar ca sare putin de pe pozitie iar motorul nu mai merge in parametri normali. E ceva cu o siguranta... e ceva legat de asta, nu am inteles insa prea bine ce.
Apropo de GPL, ca tot vorbeati, pai cica una (din multele) slabiciuni ale acestui motor ar fi tocmai supapele...

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #237 : Octombrie 01, 2012, 04:41:34 p.m. »
Corsa 1.2 EcoTec merge super naspa si incet. Pot spune ca Tour 1.4 merge super bine fata de el!
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline manatolii

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 149
  • Membru SK
  • Auto: Octavia 1U 1.6
« Răspuns #236 : Octombrie 01, 2012, 12:34:25 p.m. »
Am condus si eu cateva masinute cu motor de 1.2.
La demaraj Fabia nu prea straluceste insa este o masinuta foarte ok, inchegata, ergonomica, confortabila.
Aveo cu acelas motor de 1.2 este ceva mai infigareata insa lasa la celelate capitole.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #235 : Octombrie 01, 2012, 12:33:52 p.m. »
Eu am vazut GPL de la Matiz la Cayenne Turbo, trecand si prin TSI... nu vad de ce n-ar merge la HTP care e un motor al naibii de clasic.
Doar sa nu aiba supapele slabe....
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline drapar

• Gold member
  • De catva timp inscris
« Răspuns #234 : Octombrie 01, 2012, 11:52:19 a.m. »
Ia fabia, ca e break si are portbagajul mare.
Prin urmare, e de departe cea mai economica in Bucuresti (pentru ca ai unde sa bagi rezervorul de GPL fara sa ramai fara portbagaj/roata de rezerva :D )
Cred ca la 1.2 HTP nu se poate instala GPL...
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #233 : Octombrie 01, 2012, 09:38:51 a.m. »
sa-nteleg ca -i masina buna daca la 55000km ai avut probleme cu caseta?Pai decat sa arunci banii pe reno mai bine cumperi dacia care are pretu' corect pt ce ofera(dealtfel acelasi lucru ofera si reno dar pe bani mai multi)

Nu ai inteles bine: Symbol da bataie de cap la 55 000km, dar Renault Clio merge mult mai bine (e modelul facut pt piata vestica).
Pe de alta parte, ce n-as da eu sa ma tina Octavia 1,2 TSI fara probleme pana la 55 000 km...
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #232 : Septembrie 30, 2012, 11:46:50 p.m. »
Ia fabia, ca e break si are portbagajul mare.
Prin urmare, e de departe cea mai economica in Bucuresti (pentru ca ai unde sa bagi rezervorul de GPL fara sa ramai fara portbagaj/roata de rezerva :D )
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #231 : Septembrie 30, 2012, 11:03:59 a.m. »
daca oferta cuprinde doar motoare mici atunci alege fabia(printre altele are si caroserie galvanizata), iar daca pretul e bun nu mai sta pe ganduri!E mult mai robusta decat celelate ascutitori iar daca nu mergi cu ea la raliu o sa ti faci treaba cu ea fara probleme(mai ales ca o vei folosi mult in oras)
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline pmhoria

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara (Timis)
  • Mesaje postate: 232
« Răspuns #230 : Septembrie 30, 2012, 08:48:33 a.m. »
Hey, banuiam eu ca ne stim si de prin alte locuri ;)
Acuma legat strict de 1.2 HTP... daca la 1.4 mai opresti din cand in cand AC-ul, imagineaza-ti cum e la un 1.2 HTP  :|
Si greutatea masinilor tot pe acolo este. Si consumul tot acolo va fi .. mai ales daca o folosesti numai in oras.
Spor la cumparaturi
G5 1.6 MPI 102 Bhp
Ex.Skoda Fabia Charme 1.2 HTP 64 Caluti

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #229 : Septembrie 29, 2012, 11:57:39 p.m. »
Horia si James, cred ca ne cunoastem de prin alte parti... un banatean cu un Golf V 1.6 care candva a avut o problema cu broasca de la o usa si un belgian cu o Skoda Superb ;;) . Va salut si multumesc pentru sfaturi! :D
Horia, imi amintesc ca inainte de Golf spuneai ca ai avut o Fabia cu motorul asta, insa nu imi amintesc sa fi spus de asa probleme. Sincer sunt intr-o mare dilema... unii injura de numa acest motor, altii spun ca e foarte bun.
Iar 1.4 nu pot sa iau. Oferta mea se limiteaza strict la Fabia 1.2 break, Fiesta 1.25 sau Clio 1.2.
Ah, iar faza cu opritul aerului conditionat o patesc si la Beetle. Asta e, motor mic, caroserie cam grea. Dar ma descurc. :)
« Ultima Modificare: Septembrie 29, 2012, 11:59:16 p.m. de LauCalin »

Offline drapar

• Gold member
  • De catva timp inscris
« Răspuns #228 : Septembrie 29, 2012, 09:29:03 p.m. »
Si eu am avut Fabia Combi 1.2 HTP... Am tinut-o 5 ani si jumatate, timp in care am mers cu ea 60.000 km, fara nici un fel de probleme la motor. Caroseria e destul de grea pentru motorul ala, iar asta inseamna ca trebuie sa ai rabdare cu ea si sa nu-i ceri sportivitate (mai ales incarcata la maxim) ;)
Varianta hatchback (portbagaj aprox. 300 litri) e mai potrivita cu HTP-ul.
« Ultima Modificare: Septembrie 29, 2012, 09:31:11 p.m. de drapar »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()