Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204120 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MrBigRitz

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 6
  • Doar Inscris
  • Auto: non
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #272 : Octombrie 16, 2012, 11:08:25 a.m. »
Este adevarat, oricum, pentru jumatate de litru mai bine sa se simta bine motorul ( un pic mai turat asa cum am mai citit si pe alte posturi)
                O alta intrebare ar fi daca este ok sa cumpar o masina( Skoda O2, Break) in primul rand cu modificare de soft la 140Cp ( am vazut ca si tu ai ceva ~135) si la 190.000km.
Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri.
                Este prima masina si nu as vrea sa-mi iau belea pe cap. Am vazut ca are emblema de pe grila fata stearsa ceea ce ma duce cu gandul ca nu a fost lovita in fata, alinierea usilor, capotelor pare ok, culoarea uniforma(gri metalizat)  minus cateva zgarieturi pe la colturi. Inauntru se vad cateva semn de uzura dar nu grave, fara zgarieturi si clapetele pentru deschiderea usilor sunt destul de zdravene (la masini mai vechi am observat ca acestea declansaza deschiderea usilor doar in ultimul moment de rabatare si dau senzatia de arcuri moi).
                la ce ar trebui sa ma uit daca ma hotarasc sa o cumpar? Nu sunt un mare priceput dar invat repede.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #271 : Octombrie 15, 2012, 07:05:31 p.m. »
Salut, sunt nou pe acest forum si in urma mai multor cautari am gasit o Skoda Octavia Break 1.9TDI 140Cp(soft modificat)din 2006.
Masina are 195.000km, costa 6000E si propietarul se lauda cu un consum de 4l %km extraurban.
Cedeti ca este real, ...
Eu unul nu cred. Cel mai mic consum extraurban pe care am reusit sa il scot cu a mea (1.9 TDI, ~135 CP) a fost de 4.4 pe CB, deci 4.8 - 4.9 real.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #270 : Octombrie 15, 2012, 06:35:58 p.m. »
Daca merge ct la 60km/h, posibil.
Altfel nu mai putin de 4,5-4,8% si asta mers calm, nu sportiv.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline MrBigRitz

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 6
  • Doar Inscris
  • Auto: non
« Răspuns #269 : Octombrie 15, 2012, 06:23:56 p.m. »
Salut, sunt nou pe acest forum si in urma mai multor cautari am gasit o Skoda Octavia Break 1.9TDI 140Cp(soft modificat)din 2006.
Masina are 195.000km, costa 6000E si propietarul se lauda cu un consum de 4l %km extraurban.
Cedeti ca este real, sau macar daca pretul este unul bun avand in vedere ca are dublu-climatronic,set cauciucuri iarna, PDG, este inmatriculata + axa cu came, turbina si discurile de frana schimbate ( sper sa poata dovedi cu acte schimbul).
Imi cer scuze daca nu am incadrat bine postarea mea.
Multumesc
« Ultima Modificare: Octombrie 15, 2012, 06:30:26 p.m. de MrBigRitz »

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #268 : Octombrie 15, 2012, 05:24:10 p.m. »
1. Scuze, nu m-am exprimat bine. Defapt ce dimensiuni au anvelopele.
Parca am zis dimensiunile de anvelope... 165/70R14 sau 185/60R14 !

PS: Nu stiu de ce s-au facut 2 posturi.
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #267 : Octombrie 15, 2012, 05:23:41 p.m. »
2. tocmai am aflat ca varianta de 60 CP a fost (nu stiu daca mai este si acum) si pe break. Credeam ca motorul de 70 CP a fost motorul de baza. In cazul asta e vreo posibilitate prin care sa le deosebesc vizual? Adica cel de 70 are de exemplu capac sau are vreo piesa amplasata diferit? Sau are la bord ceva diferit?
Multumesc! :) 
Sigla HTP e diferita. Varianta "puternica" are litera P de culoare rosie.
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 17
  • Doar Inscris
  • Auto: VW New Beetle 1.4
« Răspuns #266 : Octombrie 15, 2012, 04:53:51 p.m. »
1. Scuze, nu m-am exprimat bine. Defapt ce dimensiuni au anvelopele.
2.Ma gandeam acum... am vazut ca la VAG se prectica obiceiul ca versiunile mai puternice sa aiba scris pe capota portbagajului o litera cu rosu. E valabil si la motorasul asta?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #265 : Octombrie 15, 2012, 04:04:21 p.m. »
1. Daca nu ma insel, Barum.
2. Nu le poti diferentia vizual ca motorizare, ci numa dupa echipare, versiunile mai bogate pot avea si varianta 70cai.
Oricum capacul la motor a cam disparut de prin 2007 la versiunile mai simple...no comment.
Pt varianta de motor vezi ce cod este trecut in talon sau CIV.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #264 : Octombrie 15, 2012, 03:27:24 p.m. »
doua intrebari:
1. ce tip de anvelope sunt pe versiunile de baza de la Fabia (banuiesc ca nu e vreo diferenta intre hatchback si break)
2. tocmai am aflat ca varianta de 60 CP a fost (nu stiu daca mai este si acum) si pe break. Credeam ca motorul de 70 CP a fost motorul de baza. In cazul asta e vreo posibilitate prin care sa le deosebesc vizual? Adica cel de 70 are de exemplu capac sau are vreo piesa amplasata diferit? Sau are la bord ceva diferit?
Multumesc! :) 

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #263 : Octombrie 10, 2012, 07:50:36 a.m. »
Carevasazica exista 1.9SDI 64/68cai si 2.0SDI 75cai... Euro 3 fara moarte.
Da, eu l-as mai cumpara, pt zi de zi este IDEAL !
Pt excursii/concedii/Euroring alta masina, desigur ;)

Majoritatea firmelor cu flote auto din DE au folosit aceste doua motorizari. Oare de ce?
Land Rover Discovery 3

Offline pingoMan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 189
  • As vrea un GTR! :D
  • Auto: O2 RS TSI 2011
« Răspuns #262 : Octombrie 09, 2012, 11:56:29 p.m. »
Faci economie la bujii!  =))
Sa vedem ce mai iese...si ce merita! :D

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #261 : Octombrie 09, 2012, 11:52:56 p.m. »
Eu ziceam ca e greu sa le ceri pe amandoua... insa asta nu-i impiedica pe fabricanti sa nu ofere niciuna :D Motorul ala si pe mine ma depasteste. Tot grupul VAG facea acum 25 ani motor de 1.2 in 4 cilindri, si 8V, si 71CP, care din experienta mea a fost si fiabil (si destul de simplu cat sa-i poata schimba distributia un amator in spatele blocului). Unde-i progresul cu asta actual in 3 cilindri mi-e greu sa imi dau seama.... o fi mai ecologic :D
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline LauCalin

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #260 : Octombrie 09, 2012, 10:49:30 p.m. »
Oare ce legatura are benzina folosita cu fiabilitatea? Evident, atata timp cat e benzina nu jumate benzina jumate noroi.

Pai tocmai asta e problema, ca benzina de 95 nu e chiar de 95. Pe de alta parte nicio masina nu are problema din cauza benzinei de 95 de la noi ca motorul de 1.2 aspirat de la VAG. Uite, recunosc ca 90% din cazuri la Beetle bag benzina de 95 si niciodata nu am avut vreo problema din cauza ei. Si sincer nici diferenta in ceea ce priveste acceleratia, zau ca nu mi se pare sesizabila fata de benzina de 100.
Deci eu cred ca nu e chiar o problema cu benzina cat este cu motorul in sine.

Habar n-am.. oricum, randamentul e parte a performantei, iar "discursul" meu e ca ( cel putin partial) fiabilitatea e pretul platit pentru cresterea performantelor, deci nu ne contrazicem.

Pai nu stiu ce performante extraordinare pot avea de la un motor de 1.2, 3 cilindri si 70 CP. Deci conforma a ceea ce spui tu este un motor fiabil, nu performant. Doar ca parerile sunt impartite destul de mult in privinta fiabilitatii. Parca ma fortez sa imi placa motorul asta. Doar ca...

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #259 : Octombrie 09, 2012, 04:12:19 p.m. »
Habar n-am.. oricum, randamentul e parte a performantei, iar "discursul" meu e ca ( cel putin partial) fiabilitatea e pretul platit pentru cresterea performantelor, deci nu ne contrazicem.

Independent de asta, faptul ca un motor are 10CP/l nu inseamna neaparat randament prost, in sensul strict al termenului. Cand eram student (cu vreo 150 ani si 7 kile in urma) am dat peste motoare diesel navale criminal de mari.... rusesti, de prin anii '70... copiate dupa MAN-uri de prin anii '60.... care au niste randamente la care masinile inca nu viseaza, juma' de secol mai tarziu. Ceva gen 175g/kwh... insa care merg la 90-120rpm... si care pe deasupra mai merg si cu pacura, cand vor ele :D Insa au randamente inca mai bune decat masinile actuale....
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #258 : Octombrie 09, 2012, 03:23:50 p.m. »
Functioneaza cu ulei de la cartofi prajiti, dar ce randament are? Ca si romanii faceau la UTB motoare de tractoare mari cat un elefant si aveau doar 65 CP...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()