Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204139 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ARM77

• Expert
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 693
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #287 : Octombrie 16, 2012, 07:29:49 p.m. »
Cristi are dreptate:pana la mine masina a vazut doar reprezentanta.Eu nu am incredere in reprezentante....
Dupa ce am luat-o  am dus-o intr-un service multimarca in care am incredere ca tot ce am cerut s-a executat si montat pe masina.
O masina SH o iei si o ridici pe elevator, tragi de ea o pui pe un tester faci o proba de drum si pe asfalt si pe macadam.Daca masina e OK si trece testele ,atunci...de ce nu?
Foste:Felicia 1.9D/2xFabia Sedan 1.9SDI/Fabia Combi 1.9TDI

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #286 : Octombrie 16, 2012, 05:30:31 p.m. »
Ce-i tot trageti cu VIN si cu istoric? Masina a iesit din garantie de 4 ani. Poate ca in primii 2 ani n-a avut nici o problema, iar dupa aceea precis omul n-a mai facut reviziile si reparatiile la reprezentanta.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #285 : Octombrie 16, 2012, 03:32:00 p.m. »
Intai afla seria VIN, si pe baza ei afla tot istoricul masinii. ;) 
Abia apoi vedem daca merita sa platesti 170 RON diagnoza.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #284 : Octombrie 16, 2012, 03:27:42 p.m. »
Eu zic sa nu iei masina. Da-o naibii de clima dubla; vei sta cu ea in service si vei butona la clima aia dubla.

Daca a mers cu ulei neschimbat prea mult timp, uzura este in tot motorul: axele probabil ca a fost afectate cel mai tare.

Offline MrBigRitz

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 6
  • Doar Inscris
  • Auto: non
« Răspuns #283 : Octombrie 16, 2012, 03:04:00 p.m. »
da, mie mi-a spus ca era masina tatalui pentru drumuri lungi in afara si m-am gandit ca a fost cumparata cu pdg la optionale, nu am gasit la bani astia cu dublu clima si nici macar cu nr de km, este un semi-cunoscut si tind ca cred ca sunt reali km. Dar pentru drumurile lungi in afara probabil sunt povesti.
Dar daca mai pica si ambreiaj ( am vazut niste filme despre Sachs/Valeo)si m-am speriat - 2100Ron 0m0 , amortizoare si alte capete de bare nu e prea dragutz.
Apropo de axa cu came schimbata, nu i-a facut schimbul de ulei la timp si cred ca a abuzat de calutii extra(140Cp) de nu s-au mai uns camele ceea ce ma tem ca s-a extins mai jos la pistoane, bielete, arbore si nu numai.

Apropo, verificarea la Skoda Aviatiei costa 170Ron cu tot cu TVa, am sunat acum. Programare cu 2,3 zile inainte. Diagnoza, rampa si stand frane-roti.
« Ultima Modificare: Octombrie 16, 2012, 03:06:39 p.m. de MrBigRitz »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #282 : Octombrie 16, 2012, 02:10:23 p.m. »
si daca te gandesti ca a fost masina de firma, cu care s-a mers 32 500 km/an....iti dai seama cam cat e de alergata.  :-o
Eu unul personal ma feresc de masinile de firma....sunt hartanite fara mila....si cand si-au pus ei PDG....cred ca iti dai seama cam pe ce drumuri au mers cu ea (ca nu iti pui PDG daca mergi pe Magheru si pe bd. Unirii)

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #281 : Octombrie 16, 2012, 02:09:53 p.m. »
si daca te gandesti ca a fost masina de firma, cu care s-a mers 32 500 km/an....iti dai seama cam cat e de alergata.  :-o
Eu unul personal ma feresc de masinile de firma....sunt hartanite fara mila....si cand si-au pus ei PDG....cred ca iti dai seama cam pe ce drumuri au mers cu ea.

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #280 : Octombrie 16, 2012, 01:54:36 p.m. »
6000 este mult pt 200000km !La banii astia gasesti octavia 1(tour)1,9 tdi din 2007 cu mult mai putini km dar ce i drept cu ceva dotari mai putine!As alege octavia 1 pt ca a fost un model deosebit de fiabil si mai ales pt forma caroseriei sobra si eleganta(pana si varianta combi este peste multe modele)!
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #279 : Octombrie 16, 2012, 01:40:15 p.m. »
motorul 1.9 tdi a fost unul fiabil, si in 2006 Skoda facea (inca) masini bune....dar 195 000km sunt totusi 195 000km...si masina are o medie de 32 500 km/an...te poti astepta oricand  sa cada unele sau altele. Iti asumi un risc cumparand o masina la mana a doua (ex ambreiajul cu volanta dubla poate sa pice oricand).
Cel mai bine ar fi sa ceri sfatul posesorlor de 1.9 tdi, care au trecut pragul de 200 000km.

Offline MrBigRitz

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #278 : Octombrie 16, 2012, 01:32:16 p.m. »
ok, sper sa fie in regula. omul cere 6000E pe ea. este un pret ok?
ma astept ca dupa 190.000km sa pice?

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #277 : Octombrie 16, 2012, 12:42:38 p.m. »
nu stiu cat costa verificatul la reprezentanta, dar acolo tr sa faci verificarile (in primul rand seria VIN, apoi pe tester, apoi verificare mecanica). Ma rog, seria VIN poti sa o verifici si fara sa adunci masina, doar ii rogi sa o bage in computer.
Intre Megane 2006 si Skoda 2006, eu as alege Skoda fara dubii,.

Offline MrBigRitz

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #276 : Octombrie 16, 2012, 12:29:51 p.m. »
O fi dat talpa sa vada cum merg noii caluti putere sau nu a facut schimbul la timp?
Nu stiu de ce a schimbat axele cu came..... o fi avut probleme cu ungerea?

De-obicei singurele motoare la care am auzit ca se schimba axele cu came sunt 2.5 TDI (anumite serii) ....

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #275 : Octombrie 16, 2012, 12:27:00 p.m. »
Nu stiu de ce a schimbat axele cu came..... o fi avut probleme cu ungerea?

De-obicei singurele motoare la care am auzit ca se schimba axele cu came sunt 2.5 TDI (anumite serii) ....

Offline MrBigRitz

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #274 : Octombrie 16, 2012, 12:22:03 p.m. »
Ok, bun sfat si multumesc. ma gandeam sa ma duc la un mecanic( un nenea priceput recomandat) dar cred ca ma orientez spre reprezentanta.
Nu vreau sa par zgarcit dar aveti cumva idee cam cat costa verificarea la reprezentanta?
Dupa parerea voastra merita 6000E O2 Break 2006, PDG, dublu clima, 190.000km la care mi-a spus ca a schimbat turbina, axa cu came, discurile de frana, chederele( asta am vazut si eu, sunt noi). Masina am inteles ca a fost pe fima, condusa de sef si de un an de baiatul sau. Nu stiu cat de relevant este dar incerc sa ma dumiresc daca ar trebui sa pice toata in ceva timp sau probabil schimb ambreiajul care am observat ca costa aprox 2000Ron si mai fac niste zeci de km.
     Am vazut O2 1.9TDi berlina pe taxi la 280.000km si inafara de ceva zgomote ciudate la franare totul parea in regula. Omul a spus ca decat Megane 1.5/1.9 mai bine Skoda. Baga mana in buzunar mai adanc cand e de piese dar se merita pentru ca rezista mai mult.
Ce parere aveti de modificarea 105-140Cp. este una obisnuita si sanatoasa?
Multumesc mult pentru raspunsuri, o zi buna.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #273 : Octombrie 16, 2012, 11:45:47 a.m. »
In primul rand trebuie sa aflii seria VIN a masinii, si sa mergi cu ea la o reprezentanta: acolo iti vor spune toate problemele cu care masina a fost inregistrata in service-urile Skoda (interventii pe caroserie, pe mecanica, turbina schimbata, numar de km cu care a fost inregistrata la fiecare vizita in service....). apoi, daca consideri ca merita, (adica nu are dauna totala, nu are km dati peste cap), poti sa ii faci o verificare de service, atat pe tester cat si mecanica; trebuie sa nu apara erori pe tester, iar la verificarea mecanica vezi si tu in ce stare sunt amortizoarele, flansele, pivotii, sistemul de directie (cu bielete, cap bara si caseta de directie), etc...si abia la urma decizi daca o iei sau nu. 
Eu asa as face. Nu e deloc recomandat sa iti iei o masina SH, fara sa o verifici la reprezentanta.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()