Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204138 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline pingoMan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 189
  • As vrea un GTR! :D
  • Auto: O2 RS TSI 2011
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #317 : Octombrie 29, 2012, 09:16:53 p.m. »
Acuma voi sunteti expertii si poate ne luminati si pe noi!  :D
O fi mecanica identica dar reglat altfel...poate nu.
Oricum ar fii e un motor ce te unge pe suflet si nu alta.
Si ca sa revenim pe topic...eu unul ti-l recomand cu cea mai mare caldura Memphis! Merita din toate punctele de vedere si asa cum e el de doar 200CP.
Va urez tuturor toate bune!
Sa vedem ce mai iese...si ce merita! :D

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #316 : Octombrie 29, 2012, 06:48:00 p.m. »
Adica "noul" motor de 2,0 l de pe Octavia e acelasi de pe G6 ?

155 kilowatts (211 PS; 208 bhp) @ 5,300-6,200 rpm; 280 newton metres (207 lbf·ft) @ 1,700-5,200 rpm — CCZB: VW Golf Mk6 GTI, VW Scirocco, VW Passat B6, VW CC, SEAT Altea Freetrack.

147 kilowatts (200 PS; 197 bhp) @ 5,100-6,000 rpm; 280 newton metres (207 lbf·ft) @ 1,700-5,000 rpm — CAWB: Audi A3 Cabriolet, VW Scirocco, CCZA: Audi TT, Škoda Superb Mk2 (3T)
« Ultima Modificare: Octombrie 29, 2012, 06:52:57 p.m. de oaspetele »
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline pingoMan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #315 : Octombrie 29, 2012, 01:20:19 p.m. »
Salut!
Ce turbina are nu as putea sa iti zic ca e pitulata a naibii si acoperita de scuturi termice si nu e vizibila nici pe sus si nici pe jos, sau mai bine zis scrisul pe ea nu e vizibil.
Cu reviziile: eu i-am facut-o pe prima la 12000 km si a doua la 22000 si acum astept sa fac 32000 si o sa o fac pe a treia. Primele doua m-au costat aprox 700 RON cu schimbarea tuturor filtrelor si uleiului. Ulei am pus Mobil ESP formula 5w 30 si l-am luat eu. Nu am avut probleme de nici un fel la ea...bat in lemn. Doar ca trag de ea tare si mai papa ulei. E normal. O data la luna mai verific dar nu am completat niciodata mai mult de 500ml intre schimburi (la 10000km).
Cu revizia de 60000 nu stiu ce zic ca nu m-a interesat sa fiu sincer. Poate imi dai mai multe detalii sa ma luminez si eu.  :D
Cam asta e.
Toate bune.

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 284
  • Doar Inscris de ceva timp
  • Auto: Octavia RS 2.0 TFSI
« Răspuns #314 : Octombrie 29, 2012, 01:10:58 p.m. »
Daca ai mototul CCZA inseamna ca e exact cel pe care am pus si eu ochii:) Ai putea sa-mi spui ce turbina ai? si m-ar mai interesa niste detalii despre revizia de la 30 000 km? cat a costat, ce au schimbat daca au fost sau nu probleme?

In plus am intrat pe sectiunea de programare revizii la Brady si am observat ca revizia la 60 000km este de doua ori mai scumpa decat restul. Banuiesc ca din cauza ca aceasta revizie ar include si o curatare a depunerilor din motor (calamina si carbon). Poate confirma/infirma acest lucru?

Offline pingoMan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #313 : Octombrie 29, 2012, 12:44:42 p.m. »
Stati sa o luam metodic.
Avem 2 RS-uri (pe Octavia, normal). E diferenta intre motoarele respective ??
Pe golf e clar, golf 5 e ala cu 200 de cai si curea de distributie, golf 6 are 211 si lant.
La octavii cum e ?

Ah, uitai ca la Octavia I era ala de 1.8T.

Atunci, care e diferenta intre BWA si CCZA ??
CCZA am eu si are 3 lanturi si e comercializat ca avand 200CP, dar din cate stiu unii l-au pus pe dyno si au descoperit ca are 210CP (vezi niste posturi de la judge cu diagrame).
Celalalt care a fost si pe GTI 5 avea curea de distributie dar nu stiu ce serie avea. Am un vecin si cu GTI 5 si asa are. O sa il intreb ce serie de motor are.
In concluzie diferentele sunt la distributie (primul curea si al doilea lanturi), cei 10 CP in plus si din ce am mai citit CCZA e mai usor cu cateva kg decat predecesorul. Si cum a zis iwolffy, unu e Euro 4 si ultimul Euro 5. Asta e tot.
Toate bune.

« Ultima Modificare: Octombrie 29, 2012, 12:53:10 p.m. de pingoMan »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #312 : Octombrie 29, 2012, 11:29:29 a.m. »
Chestia cu calamina nu tine doar de motor sau de instalatia de depuluare, ci si de alti factori gen regimul de exploatare (temperatura de ardere) si de uleiul folosit.

Vechile motoare 1.8t, cele pe care Memphis le dadea de exemplu pozitiv in US sunt considerate unele din cele mai sensibile la "sludge". Insa problema la ei era uleiul mineral, in US s-a folosit foarte mult timp ulei mineral schimbat des (revizii la 3000 mile), in timp ce in EU uleiul sintetic a intrat mai repede. Iar in cazul astora, nu conteaza cat de des schimbai uleiul, puteai sa-l schimbi si la fiecare plin, problema se datora compozitiei si nu uzurii uleiului. In  €U unde se folosesc alte uleiuri nu prea au fost probleme.

A, si unii destepti au folosit aditivi, ceea ce de multe ori a agravat problema intrucat aditivii au interactionat chimic cu uleiul si l-au facut si mai sensibil la fenomenul asta. Aviz amatorilor.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #311 : Octombrie 28, 2012, 07:15:54 p.m. »
Cred ca unul este euro4 si altul euro5.

La fel este si la 1.8 TSI (  BZB si CDAA )
 - BZB s-a pus pe O2
 - CDAA s-a pus pe O2 FL

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #310 : Octombrie 28, 2012, 06:52:02 p.m. »
Stati sa o luam metodic.
Avem 2 RS-uri (pe Octavia, normal). E diferenta intre motoarele respective ??
Pe golf e clar, golf 5 e ala cu 200 de cai si curea de distributie, golf 6 are 211 si lant.
La octavii cum e ?

Ah, uitai ca la Octavia I era ala de 1.8T.

Atunci, care e diferenta intre BWA si CCZA ??
« Ultima Modificare: Octombrie 28, 2012, 06:53:59 p.m. de oaspetele »

Offline pingoMan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #309 : Octombrie 28, 2012, 12:26:16 p.m. »
Salut!
Eu am masina deja de un an si ceva. Motorul este o bijuterie la condus si un cosmar la cat de complex este. Cu fiabilitatea...bat in lemn...nimic deocamdata. Am fost si pe circuit cu ea.
Acum TFSIurile au avut curea de distributie si acum TSIurile au lanturi (3 la numar).
Eu am deja 30000 km si a vazut forja, span cum vrei sa ii zici din belsug dar ii si dau sa bea numai chestii alese. Dupa ce trag de ea bine de tot parca merge mai rotund si mai bine. Cu cat mai cald cu atat mai bine.
Acum alegerea e a ta dar un RS TSI din 2010 il recomand numai sa fie servisat ca lumea si sa nu fie stramb sasiul sau alte alea.
Numai bine.

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #308 : Octombrie 28, 2012, 09:24:03 a.m. »
http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Octavia#1Z

si

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_petrol_engines

cele doua articole ar trebui sa-ti raspunda la intrebarile tale mai putin aia cu fiabilitatea la care doar posesorii au un raspuns pe care il vreau si eu:)

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #307 : Octombrie 28, 2012, 08:09:20 a.m. »
Din cand in cand imi mai arunc si eu o privire la motorul asta, 2.0tfsi sau cum vreti sa-i spuneti. Cine stie..
Chiar as vrea sa stiu mai multe despre el.
Gasesc undeva sa cetesc si eu ?

De exemplu, care e diferenta intre 2.0 de pe GTI 5 si GTI 6 ?
Care se regaseste pe Octavia ?
Ce era pe primul RS, ce e pe asta de acuma ?
Stiu ca pe AUDI e un 2.0tfsi cu cuplu barosan. Se mai pune pe altceva ?
Pana cand s-au pus unu, pana cand s-a pus altu ?
Care e curea, care e cu lant ?
Care s-a dovedit mai fiabil ?
etc

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #306 : Octombrie 28, 2012, 02:36:33 a.m. »
poate nu am fost eu clar...nu am luat niciodata in calcul motorul diesel ...eu intrebam de diferenta de fiabilitate intre motorul CCZA (2L turbo benzina de pe RS 2009-prezent) si motorul BWA (2L turbo benzina de pe RS 2005-2008)

Cu alte cuvinte as ruga un posesor de RS benzina mai nou de 2009 si peste 60 000 km sa-mi spuna daca a observat prebleme cu depunerile de calamina si carbon:)

MS

Offline NDY

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 56
  • Auto: OCTAVIA RS TFSI 2008
« Răspuns #305 : Octombrie 28, 2012, 12:24:47 a.m. »
dupa parerea mea diferenta dintre a merge sportiv si a "alerga" masina stil boy racer este ca in al doilea caz grija fata de masina este inexistenta...adica fortat masina cu motorul rece, pus benzina de care apuci schimbat uleiul cand iti amintesti eventual lasi si filtrul vechi ca mai merge...etc...

Evident ca cine vrea un RS vrea sa mearga sportiv si consumul e printre ultimele dolente de la masina. Intrebarea mea esenteala este de fapt daca a sesizat cineva diferente majore de fiabilitate a motorului CCZA fata de cel BWA sau cel de1.8 mai vechi de pe RS (nu mai stiu exact codul).
sincer ambele motoare sunt fiabile,asta gandindu-ne ca sunt pe mana unora care au grija de ele...chiar daca le alearga!in schimb sunt diferente de performanta mari as zice eu,aici laud motorul de 2.0 tfsi 200cp...pana acum o vreme cine era interesat sa isi modifice un tfsi nu se gaseau kituri...fiind motor nou,nu au aparut si piesele de tuning...dar acum gasesti si pt 2.0 cu puteri de sute de cai...
Staring at the world through my rearview
Just looking back at the world, from another level ...

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #304 : Octombrie 27, 2012, 10:48:00 p.m. »
dupa parerea mea diferenta dintre a merge sportiv si a "alerga" masina stil boy racer este ca in al doilea caz grija fata de masina este inexistenta...adica fortat masina cu motorul rece, pus benzina de care apuci schimbat uleiul cand iti amintesti eventual lasi si filtrul vechi ca mai merge...etc...

Evident ca cine vrea un RS vrea sa mearga sportiv si consumul e printre ultimele dolente de la masina. Intrebarea mea esenteala este de fapt daca a sesizat cineva diferente majore de fiabilitate a motorului CCZA fata de cel BWA sau cel de1.8 mai vechi de pe RS (nu mai stiu exact codul).

Offline NDY

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 56
  • Auto: OCTAVIA RS TFSI 2008
« Răspuns #303 : Octombrie 27, 2012, 09:48:06 p.m. »
daca esti genul de om care se uita la consum alegerea ar fi un diesel....desi octavia rs benzina este mult superioara din multe puncte de vedere...la consum da daca mergi f tare cu ea in oras iti arata 14-16-18 depinde....dar....ce vrei pana la urma???nu ai bani si te sperie consumul de benzina ia-ti un diesel...dar o sa fuga precum este si consumul:))
si care ar fi problema cu o masina alergata???o masina alergata,cum multi dintre voi alergati masinile dar nu recunoasteti este ca merge mai bine....se stie ca masinile care nu sunt "alergate" adica mers sport pot sa aiba probleme in timp...si pana la urma ca vb de benzina sau diesel la octavia rs...sunt masini de turatie,mergi sport cu ea...o sa fie ok ...mergi ca un bosorog si te uiti tot timpul sa nu sara consumul de 10% in timp apar tot felul de erori tocmai ca nu s-a pastrat un regim de exploatare specific masinii...am avut octavia rs si mergeam sport cu ea,ca deaia mi-am luat octavia rs benzina si culmea...ca masina mea era stock si fugea mai bine decat altele din grupul VAG la 200cp :067:
Staring at the world through my rearview
Just looking back at the world, from another level ...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()