Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 205434 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #377 : Mai 03, 2013, 05:41:51 p.m. »
Masina e ok. Prețul si mie mi se pare mare, chiar daca a fost servisata corespunzător. Poți încerca o simulare cu CASCO si o sa ai un pret realist estimat la valoarea totala despagubita. Încearcă o simulare si o sa vezi ce iese.
Vb unui coleg, nu te grabi cu achizitia. Daca ai banii si îți place mult si numai ai răbdare atunci ia-o si gata.
Legat de distributie, eu nu cred ca trebuie sa o schimbi. Lichidul de frana poți sa-l verifici, la fel si lichidul de racire. Sa verifici puțin si bucsile inferioare fata. Eu pe la 73000km le-am schimbat.
Mult succes in alegerea făcută.
Life is a lesson. Live and learn.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #376 : Mai 03, 2013, 05:30:43 p.m. »
Motorizarea este succesoarea lui AJM sa spun asa....deci e in regula. Nu te da pe spate, dar nici nu-i lenta !
Pt cineva care urmareste o masina confortabila si nu-i pasa de imagine (asemenea mie, ca ultim aspect) nu cred ca e de aruncat. Ideea este ca intotdeauna poti spune ca "X cai" nu-ti ajung, dar important e sa stii conduce oricati cai (putini in special) si totusi sa ajungi la destinatie in buna regula. Soferul bun poate conduce orice masina, acum ca e mai comfortabil sa fie una potenta, e altceva.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #375 : Mai 03, 2013, 02:39:53 p.m. »
Motor de doar 115 CP pe Superb nu merita, cred ca se misca mai rau decat Loganul. Eu am motor de 170 CP si tot nu e de-ajuns.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #374 : Mai 03, 2013, 12:25:12 p.m. »
Beiu, eu nu as da 10 000 EUR pe un Superb din 2008...modelul nu este facelift, deci e invechit ca aspect. In curand va aparea noul Superb, deci acest model va parea si mai invechit. Iar in privinta ,,motorului fara moarte 1.9 tdi''...eu ma abtin.
La banii acestia eu zic ca gasesti ceva mai bun...doar sa ai rabdare.

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #373 : Mai 03, 2013, 09:09:58 a.m. »
Nu au fost probleme cu aceasta motorizare...
In 2008 s-au dat ultimele masini de acest gen in varianta Extended ;)

Intretinuta exceptional ar trebui sa insemne si ca este LA ZI cu servisarea, nu ?
La anii ei trebuie facute sau ar trebui sa fie deja facute urmat operatii service:
1. kit distributie + pompa apa + curea accesorii + lichid racire (stiu ca sunt discutii legate de rulaj si/sau ani insa eu imi pastrez parerea ca la 5 ani sau 90.000km este bine sa o faci, riscul e prea mare sa fii zgarcit)
2. lichid frana (deja ar fi trebuit schimbat a 2-a oara)
3. lichid CV (iarasi opinie personala, la 5 ani sau 100.000km schimbarea este recomandata)

Pretul nu-l comentez, insa o remarca fac: masina este confortabila si nu exceleaza nici ca dinamica, nici ca stabilitate pe viraje. Daca iei masina din aceasta clasa nu te astepti decat sa beneficiezi de confort, nu si alte avantaje (depinde asadar ce cauti in fct de stilul de sofat).

Offline beiu

• Doar inscris
  • Locaţia: Tm
  • Mesaje postate: 11
  • Auto: Skoda
« Răspuns #372 : Mai 02, 2013, 11:00:27 p.m. »
Salut,
Un prieten are de vanzare masina familiei, un Superb 1 cumparat in vara lui 2008. Masina a fost intretinuta exceptional, are in jur de 70.000 km reali si nu a avut nici un fel de probleme sau evenimente rutiere. Motorul este cel de 1.9 TDI 115 CP.
Va rog sa imi spuneti daca au fost probleme cu aceasta motorizare si in general cu modelele din 2008. Cum au stat aceste masini cu fiabilitatea? Ce cheltuieli mai mari ar putea sa apara in urmatorii zeci de mii de km (ex: suspensia, distributie etc)?
Pretul pe care il vrea este undeva in jur de 10.000 de euro, este mult pentru o masina bine doatata (inclusiv faruri xenon)?
Multumesc!

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #371 : Martie 10, 2013, 04:38:54 p.m. »
Se gasesc si aftermarket la preturi decente. Daca este corect intretinut, ceea ce se schimba tine de uzura, mai rar de defecte fabricatie.

Offline ktln

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia
« Răspuns #370 : Martie 10, 2013, 04:37:49 p.m. »
In concluzie cea mai buna alegere pt Diesel este 1.9TDI-ul care nu s-a mai pus din august 2009.

Cum sta la capitolul intretinere? Intreb deoarece eu am avut o masina asiatica si cateva lucruri schimbate m-au costat jumatate din pretul masinii (la valoarea ei sh). Piese se gasesc si after market sau doar OEM?

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #369 : Martie 10, 2013, 04:26:17 p.m. »
Cu placere.

Daca te referi la 1.6CR de la VAG, nu e comparabil, e superior lui.
1.6CR echipeaza din aug 2009 O2 FL si O3.

Offline ktln

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #368 : Martie 10, 2013, 04:20:08 p.m. »
Ms pt raspuns. Auzisem ca 1.9 TDI e un motor destul de fiabil. E comparabil cu 1.6 CRDI?

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #367 : Martie 10, 2013, 04:13:10 p.m. »
1.9TDI nu s-a mai pus incepand cu august 2009, deci nici macar pe O2FL dupa acest moment nu-l mai regasesti. Cu atat mai putin pe Octavia 3.

Distributie este pe curea la acest motor.
Eu recomand masina mai veche de 2008, daca vrei O2 si pana in 2004, daca vrei O1.
Nu conteaza f mult rulajul, cat istoricul verificabil si mentenanta periodica.

Offline ktln

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #366 : Martie 10, 2013, 03:51:07 p.m. »
Salut,

M-ar interesa sa-mi schimb masina cu o Skoda Octavia SH si as avea nevoie de niste pareri avizate, avand in vedere ca eu nu am mai avut contact cu acest brand.

Ce se merita mai mult? O2 sau O3 cu acelasi motor 1.9TDI? Motoarele au distributia pe lant sau pe curea? Cam la ce numar de kilometri si din ce an masina ar fi inca ok?

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #365 : Ianuarie 11, 2013, 11:39:32 a.m. »
Verifici in baza de date online dupa VIN, daca iti convine, mergi la verificari on site (VAS, rampa, proba drum).

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #364 : Ianuarie 11, 2013, 11:25:07 a.m. »
pai in primul rand masina trebuie dusa la un service, poate chiar la reprezentanta, sa ii faca o diagnoza computerizata. Apoi se ridica pe elevator, si se verifica mecanic....tot atunci mecanicul iti spune in ce stare este distributia....si daca esti multumit de ce auzi, o poti lua.
Ma rog, daca distributia este pe curea, e bine sa o schimbi, pt ca iti face paguba mare in buget in caz ca se rupe cureaua de distributie. Daca e pe lant, las-o asa.  Eu as schimba si cureaua de accesorii si rola de la accesorii, din acelasi motiv.
acum, fara sa fiu expert in motorizarea 2.0 TDI, stiu ca au fost probleme cu pompa de motorina, injectoarele,  si cu volanta de la ambreiaj. Deci masina tr verificata.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Ktalin

• Doar inscris
  • Locaţia: romania
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: rs tdi 2.0 170 cp
« Răspuns #363 : Ianuarie 11, 2013, 12:44:42 a.m. »
Salut tuturor, ma macina un gand puternic de a cumpara o skoda octavia rs 2.0 tdi 170 cp (2008 - arata foarte bine origine OLANDA) si va rog sa ma puneti in tema la ce trebuie sa fiu atent si ce defecte ar putea aparea in viitorul apropiat :-/ . Va multumesc anticipat :>

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()