Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 205170 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #617 : Mai 12, 2014, 05:55:56 p.m. »
La reprezentanta esti "obligat" sa mergi in primii 2-3 ani, in garantie, pe urma fiecare cu a ma-sii...

Eu m-as uita si la numarul de proprietari, daca e accesibila informatia. Daca in 4 ani a avut 4 proprietari atunci sunt mari sansele sa fie ceva dubios.
« Ultima Modificare: Mai 12, 2014, 06:14:45 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #616 : Mai 12, 2014, 05:17:14 p.m. »
james, in Germania sunt alte legi decat in Romania, si problema mare este ca se mai si aplica.
In Germania este caz penal sa umbli la kilometrajul unei masini...asa ca dealerii de acolo se cam feresc sa faca acest lucru, mai ales daca este vorba de masini pe care le vand nemtilor. Daca cumparatorul neamt se prinde, si ii da in judecata in Germania, au pus-o: fac puscarie.
La fel si cu falsificarea cartii de service pentru masinile second hand care se vand in Germania: daca cumparatorul are curiozitatea sa verifice la reprezentanta autenticitatea reviziilor, si se vede ca nu a fost asa, iar il da in judecata pe dealer, si il baga la puscarie.
Situatia se schimba radical cand e vorba de masini second hand care se exporta....este foarte greu ca tu, care cumperi o masina second hand importata de intermediar din Germania, sa ii verifici istoricul. In acest caz nemtii nu mai au nicio jena: umbla la greu la kilometraje (repet, la masinile second hand care se exporta).
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 174
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II 1.9 TDI
« Răspuns #615 : Mai 12, 2014, 05:11:09 p.m. »
Da ai dreptate probabil. Eu unul din ce am intalnit pana acum din masinile cu km masluiti, toate aveau cartea service cu doar 3-4 revizii, adica primele, deci ma gandesc ca nu prea se oboseau (mizau pe faptul ca km din bord fura ochii), dar asta nu exclude si prosibilitatea existentei unora false.
Cel mai sigur ar fi atunci ca, vanzatorul sa aiba istoric la reprezentanta si sa te duca de manuta sa il listeze, lucru foarte rar intalnit.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #614 : Mai 12, 2014, 04:54:44 p.m. »
Eu sunt curios cati dintre noi pot verifica autenticitatea unei carti de service din Germania. Eu nu cred ca cei care dau kilometraje inapoi se jeneaza sa puna niste stampile false.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #613 : Mai 12, 2014, 03:47:58 p.m. »
Oricum ca sa nu mai poluam topicul, ideea principala (cel putin, a mea)  ce se vrea a  fi scoasa in evidenta este ca orice masina adusa din import (germania, franta, belgia, etc.) sub raportul 15-20k km / an este mai mult ca sigur manarita la kilometrii, deci ar trebui sa dea de banuit. Cele care au mai putini ar trebui sa fie justificate usor cu acte (carte service sau istoric reprezentanta), daca omul nu poate justifica, puneti-va intrebari.
Daca masina e luata din Ro, aici mai sunt posibilitati sa aibe putini km si oricum aici ar trebui sa detina carte service (caci garantia obliga reviziile in reprezentante).

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #612 : Mai 12, 2014, 11:37:00 a.m. »
Si in Dublin traficul oscileaza tare in functie de ore si vreme. In caz de ploua, dimineata viteza medie e cam de 8-9 km/h. Daca nu ploua e in jur de 14-15 km/h (multa lume cu bicicleta).

Probabil e foarte asemanator cu ce e in Bucuresti.

Ce e interesant aici e faptul ca la vanzare nu exista nici macar o Octavia 2 cu motor de 1.8 TSI. Sunt cateva cu motor de 1.2 TSI cu rulaj de 30-40.000km ce se invart pe la 13.000Euro.

Eu ma tot uit sa-mi schimb masina cu un BMW 320d de aici dar ceea ce vreau eu este peste 20.000euro. (adica cutie automata, ~2009 si pana in 100.000Km. Si da multe din astea nici macar climatronic nu au)

1.8 TSI produs dupa jumatatea lui 2010 nu ar trebui sa mai aiba probleme cu intinzatorul lantului de distributie (ce a avut James).

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #611 : Mai 12, 2014, 10:18:19 a.m. »
Sunt si masini cu kilometraj mic la vanzare in Germania...numai ca sunt scumpe. Nemtii tin foarte mult la pret pentru masinile bune, (adica kilometri putini si vechime mica). La ei este simplu: masina buna costa scump, masina proasta costa ieftin.
Masinile ieftine si cu kilometrii putini, aduse de samsari din Germania, sunt cu kilometrajul dat inapoi. La kilometraj se umbla mai ales in Romania, dar acest lucru se poate intampla si in Germania. Practic samsarii cumpara masini relativ noi, dar cu multi kilometri, si apoi le dau kilometrajul inapoi, si le vand in Romania.
Doar asa se pot scoate profituri. Ganditi-va, ca samsarul plateste si pretul cerut de neamt, si plateste si TVA la achizita masinii, care este de 19% in Germania.
Cazurile in care tu, ca roman, cumperi o masina de la o pensionara din Germania, sunt rare. Sunt si acolo pensionari si pensionare care vand masini, dar imediat ce apare anuntul, sunt invadate de dealeri care se grabesc sa le cumpere oferta.

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #610 : Mai 12, 2014, 08:32:35 a.m. »
eu m-am referit la afirmatia ta de la sfarsitul postului (cum ca sunt si neamti care nu fac multi km),  nu la exemplu.
DN-urile, DJ-urile tarilor dezvoltate sunt foarte bune calitativ, nu nici o durere sa mergi pe ele 40 km pana la autostrada. Segmentul de populatie de care vorbesti tu e de sub 10% adica infim, ceea ce scade mult probabilitatea ca masinile lor sa le gasesti la vanzare oriunde.
Cine a zis ca o masina trebuie sa produca bani?? Cu exceptia cazului in care e folosita cu precadere la a face profit din transport (ceea ce nu prea se intampla cu masinile mici), masina nu este decat o cheltuiala. Ea iti asigura doar plus de confort. Pierde din valoare dupa ce ai iesit pe poarta dealerului, asta e mersul economiei de azi.
Oricat am tot discuta noi si filozofa aici, cea mai veridica doovada este aceea ca in parcurile din germania 95% din masinile de acolo, inainte de a ajunge la samsari (nemti romani sau alte natii) se invart MINIM pe la kilometrajele mentionate mai jos.

Total deacord cu ultimul tau alineat, cu exceptia faptului ca, tot neamtul care isi doreste si cumpara o masina, conduce nu glumeste, pt. ca are pe unde si cu ce. Chestiune dovedita de masinile lor, nu din povesti.

Offline neobluenet

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 79
  • Auto: Octavia 2 FL 1.6 TDI
« Răspuns #609 : Mai 12, 2014, 07:55:28 a.m. »
@cuibusel
Eu am dat un exemplu bazat pe dialogul cu un neamt care lucreaza acolo si care face naveta. Si ceilalti colegi veneau din alte orasele din jurul celui unde e firma, insa nu mai departe de 50 km. Nu toate orasele / satele din Germania au acces la autostrada. Daca intr-o zona autostrada trece de la nord la sud, iar orasul e la 40 km est, nu prea e distractiv sa parcurgi distanta aceea pe DN-uri, DJ-uri sau localitati.

@james
Da, media este de 15k pentru ca marea masa merge cat este normal cu masina. Chiar daca exista autostrazi, industria este oarecum echilibrat dezvoltata, nu exista orase in care oferta de munca este prea mare si orase in care este prea mica. La noi sunt cativa poli de dezvoltare si in rest e cam gol. Cat despre preturile masinilor: suntem niste clienti creduli care asteptam sa luam teapa. Cum poti crede ca cineva isi permite sa piarda 15.000 Eu in trei ani? Cati bani trebuie sa fi produs masina respectiva ca sa fie rentabil? Ce defecte ascunse are? Nu mi se pare normal sa o vinzi ieftin dupa 3 ani, daca nu incepe sa genereze costuri exagerat de mari.

on-topic:
Multa lume crede ca neamtul s-a nascut cu volanul in mana si conduce pana se satura. Exista lume care face naveta, majoritatea de altfel, insa a merge mai mult de 200km/zi dus-intors daca nu esti curier sau nu e un lucru temporar (serviciu nou, nu te-ai mutat inca mai aproape), nu prea e normal. Eu ma ghidez dupa vorba: sunt prea sarac sa imi cumpar lucruri iefine. Ocaziile cu adevarat speciale vin foarte greu si veridicitatea lor este la fel de greu de verificat, mai ales daca nu cunoastem personal vanzatorul. Asa ca mare atentie la chilipiruri!

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #608 : Mai 11, 2014, 12:57:37 p.m. »
Si cu toate astea, 15kkm e media in Germania. Se merge mai putin decat in belgia, unde media e 17kkm (in belgia mai mult de jumatate din masini sunt pe firma si deduse fiscal cu tot cu carburant, de aici probabil kilometrajul mai mare).

Insa romanii viseaza sa cumpere masini cu kilometraj mediu la jumatate din pretul pietii. Si asta cu tot cu cheltuielile si profitul samsarului....
Hai sa dau un exemplu, unul pe alt forum gasise in targ un A3 TDI, 3 ani vechime la 9900€, adus din Franta. In Franta cota de piata la masina aia e intre 22 si 25k€. Oare aia o fi avand kilometrajul mediu, avand in vedere ca probabil samsarul a dat pe ea mai putin de o treime din pretul pietii?

Nemtii nu se duc la bunica prea des... o duc intr-un azil si o uita acolo... :-S

« Ultima Modificare: Mai 11, 2014, 12:59:15 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #607 : Mai 11, 2014, 10:17:49 a.m. »
in niciun caz nu sunt folosite pentru naveta la 100km (200km pe zi).
dar vazand masina respectiva mi-am dat seama ca exista si nemti care nu merg mult pe an, contrar miturilor de la noi.
100 de km pe zi nu e putin, deci nu se potriveste cu teoria ta. In 5 ani ai 185k km. Sa ne uitam pe pietele de masini, cate au 5 ani si km astia??
Iar faptul ca mai sunt si nemti care nu merg mult pe an, poate fi adevarat dar exista o limita. Putin nu inseamna nicidecum ceea ce reflecta chilometrajele masinilor de pe piata auto, de 50 - 70k km in 5 ani si 150k km in 10 ani.
La nemtii cu autostrazi si drumuri bune si pt tractoarele agricole, cu venituri bune incat nu trebuie sa se gandeasca ca daca vor sa mearga pana la bunica la 400 de km oare au de combustibil, un minim de rulaj sta pe undeva pe la 100k km in 5 ani. De ce credeti ca la ei sunt  atatea intervale de schimb la 30k km? ca aia se duc cu masinile alea, ca de aia le-au cumparat, nu ca mioriticii de la noi, sa mearga seara in parcare sa le arate la fetite ;))
Eu nu zic cu rautate si nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar sa ne trezim putin in legatura cu baba nemtoiaca ce merge cu masina doar la supermarket duminica.

Offline neobluenet

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 79
  • Auto: Octavia 2 FL 1.6 TDI
« Răspuns #606 : Aprilie 29, 2014, 04:41:19 p.m. »
Am un coleg in Germania care si-a luat de curand un Golf 6 Variant, 1.6 TDI, 105 CP, cutie manuala, Comfortline, 18.000 km. Nu avea nu stiu ce optionale, senzori de parcare spate si cam atat (poate erau mai multe dar nu stiu care sunt standard la Golf). Cu o vreo 3 saptamani inainte de achizitie imi spunea ca vrea sa isi ia o Octavie cu aceiasi motorizare, pana in 30.000 km, de vreo 2-3 ani cu 15.000 Euro. Problema era ca nu gasea, in sensul ca erau foarte putine la acel rulaj si la preturi mai mari. Ceea ce isi dorea el era foarte rar pentru ca nemtii cand isi cumpara o masina noua, merg cu ea ceva vreme.

Am mai povestit cu el legat de masini si mi-a zis ca el a facut naveta cel mai mult la 40km de casa, dar ca i s-a parut departe, iar masinile care au multi km sunt folosite pentru curierat sau pentru activitati care produc bani, in niciun caz nu sunt folosite pentru naveta la 100km (200km pe zi). Asa ca ce vedem noi prin targuri sunt masinile alergate pe care nu le cumpara multa lume. Un alt coleg avea de vanzare o Mazda 6, de 11 ani, 2.0 benzina, 161.000 km. I-a luat cam o luna sa o vanda, nu mai stiu pretul, dar vazand masina respectiva mi-am dat seama ca exista si nemti care nu merg mult pe an, contrar miturilor de la noi.

Offline ionut_nip

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 7
  • Doar Inscris
  • Auto: -SUPERB 2.0 TDI 170
« Răspuns #605 : Aprilie 29, 2014, 04:19:19 p.m. »
Multumesc din suflet tuturor pentru sfaturi! Incerc sa fac exact asa. :D

Offline gti_mars

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI - MILITARI
  • Mesaje postate: 527
  • Auto: O II 4x4
« Răspuns #604 : Aprilie 29, 2014, 03:59:57 p.m. »
Salut !
Ionut ai aici pe forum o gramada de masini bune . Bune adica cu istoric de la 0 km , cu toate reviziile si piesele care au fost schimbate , cu poze care fac mai mult decat o factura de decont . Octavia , Superb , aspirate sau ne-aspirate , diesel , benzina , avem di tati !  :082:
In Vitan majoritatea sunt umblate , iar in Germania dai tot de "ai nostri" ! Am fost intr-un Autohaus in Nurenberg si scria mare pe 2 foi A4 : VORBIM ROMANESTE !!! Si cine crezi ca era inauntru , 2 negri care vorbeau romaneste ! =))

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #603 : Aprilie 29, 2014, 02:42:54 p.m. »
Asta mi s-a parut si mie, ca pozele sunt scoase din alta parte.
Este greu sa gasesti masina buna adusa de samsari din Germania. In Germania, masinile bune (adica noi si cu km putini) sunt scumpe. Samsarii nu aduc din acelea, ca nu prea le mai ia nimeni. Dar cele cu multi km la bord sunt mult mai ieftine..din acestea iau samsarii, umbla la kilometraj, si apoi le vand in Romania de bune.
Ajunge sa faci o comparatie Mobile.de cu Autovit.ro, si ai sa vezi cat de scumpe sunt acolo masinile putin rulate.
Parerea mea este urmatoarea:
-sau iti iei masina de la propietar roman, inmatriculata de noua in Romania;
-iti alegi singur 3-5 masini de pe Mobile.de, vorbesti cu dealerul sa le retina, si apoi te duci si le ieisingur (dar nici asta nu garanteaza ca nu iei teapa).
Bafta.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()