Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204550 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #662 : Mai 17, 2014, 07:33:12 p.m. »
Suntem 3, 2 adulti si un copil. Bagaje...medii. :)
atunci alege Golf. E suficient de incapator pentru familia voastra si mai scurt cu 40 cm decat Octavia, deci il parchezi mai usor in oras. Ca info, Golful 7 este asamblat in Germania, Octavia in Cehia sau Rusia. La revizii preturile sunt la fel.

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 174
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II 1.9 TDI
« Răspuns #661 : Mai 17, 2014, 05:13:49 p.m. »
cati km faceti pe an in medie si mai ales unde?? (urban sau extraurban)

Daca aveti de ales intre diesel si benzina, pt urban peste 75 % alegeti motor pe benzina, e mai sanatos (pt el) si mai confortabil de condus pt dvs

L.E. Acum am vazut ca amandoua sunt benzina :D

Offline MirelaC

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 11
  • In trecere...
  • Auto: Golf VII
« Răspuns #660 : Mai 17, 2014, 04:57:24 p.m. »
Suntem 3, 2 adulti si un copil. Bagaje...medii. :)
Traieste clipa!

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #659 : Mai 17, 2014, 04:41:37 p.m. »
Depinde la ce folositi masina, cati sunteti in familie si ce fel de bagaje luati cu voi. Costurile la VW in garantie si post garantie la reprezentanta sunt mai mari si lucratorii sunt mai catolici decat cei de la Skoda.
Eu care nu sunt fan VAG, acum m-as orienta spre asiatice.
Legat de intrebare, eu as alege cea mai ieftina la aceeasi echipare dintre cele doua.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline MirelaC

• Doar inscris
  • In trecere...
« Răspuns #658 : Mai 17, 2014, 04:30:16 p.m. »

Golf 7, TSI 1,2, 105 CP.
Octavia cam la fel, aceeasi configuratie si cam aceleasi dotari optionale ca la Golf. Preturile sunt cam la fel, nu ridica probleme.
Dar nu stim ce sa alegem dintre astea 2.

Nu da quote ultimului mesaj!
« Ultima Modificare: Mai 17, 2014, 04:35:35 p.m. de M i c u t z u »
Traieste clipa!

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #657 : Mai 17, 2014, 04:18:10 p.m. »
Mai multe detalii despre masini se poate, adica motorizare, dotari standard, optionale alese, pret, etc..
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline MirelaC

• Doar inscris
  • In trecere...
« Răspuns #656 : Mai 17, 2014, 03:43:52 p.m. »
Buna ziua!  >:D<

A facut sotul meu un test drive si la Vw 7 si acum suntem in dilema: skoda octavia sau Vw 7? Octavia e mai mare, imi place mai mult. dar nici Vw nu-mi displace. Voi ce ati alege? Care-i mai sigura?  Vw are o reprezentanta mai serioasa aici in Iasi, decat Sloda. La skoda o putem avea in 2-3 luni, la Vw s-ar rezolva in 3-4 saptamani. Off, greu de decis. :(
« Ultima Modificare: Mai 17, 2014, 03:45:56 p.m. de MirelaC »
Traieste clipa!

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #655 : Mai 16, 2014, 02:50:06 p.m. »
..., nu pentru ca ai vrea sa-ti faca sex oral colegul care ti-a taiat calea. ...

Nuuuuu.... el/ea n-are nicio vina, e si el/ea o furnica in trafic ca mine. Eu as vrea primarul, burgmestru, idiotul care nu e capabil sa sincronizeze 2 semafoare, arhitectul care a conceput o intersectie in asa fel incat cei care au verde sa se blocheze reciproc, etc.

Apropo de furnici, la ele traficul este mult mai dens si cu toate astea mult mai fluid. Sunt deci mult mai inteligente decat unii edili.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #654 : Mai 16, 2014, 01:51:09 p.m. »
Eu cred ca un incepator trebuie sa se obisnuiasca si sa invete sa stapaneasca o masina cu CV manuala, daca vrea sa fie un sofer bun. Cunosc multe persoane, atat femei cat si barbati care nu au probleme la trecerea de pe manuala pe automata si invers, dar cunosc si persoane care au invatat pe manuala, conduc de cativa ani automa si nu vor sa faca niciun metru cu CV manuala fiindca le este frica ca si-au pierdut indemanarea de a schimba vitezele si de a face jocul de picioare. 

Sunt perfect de acord. Inceputul se face pe cutie manuala, ca sa inveti sa fii un bun sofer indiferent ce masina conduci, apoi poti sa treci lesne pe automata. Daca vreodata, intr-o situatie de criza va fi nevoie sa conduci iarasi o manuala, nu vei avea nici un stres.
Dar sa conduci toata viata  o automata, si apoi sa treci brusc pe manuala, pentru ca este nevoie, este cam greu. De ce? Ca nu ai format jocul picior-mana.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #653 : Mai 16, 2014, 12:39:34 p.m. »
Pentru ca jignesc, nu pentru ca ai vrea sa-ti faca sex oral colegul care ti-a taiat calea. Daca era colega, poate era alta poveste dar asa...  ;;)  Sau invers, colega si colegu, depinde de preferintele fiecaruia.

Apropo de asta, cei care aveti statii ati vazut ce destinatie au incidentele din trafic cand unul din participanti, de obicei cel ce a gresit, nu se ridica la nivelul injuraturilor ci le evita? Se injura doar pentru ca jignesc, nu pentru ca ar fi vreun adevar sau beneficiu in spatele lor.
« Ultima Modificare: Mai 16, 2014, 12:44:34 p.m. de LNT »
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #652 : Mai 16, 2014, 12:00:31 p.m. »
Daca spuneai de dorinta sexuala :D , te credeam, dar saracu creier reptilian nu are nimic de a face cu stresul si nervozitatea. :046:

Pai atunci de ce incepi sa-ti bagi si sa-ti scoti cand te enervezi, daca nervii si dorintele sexuale n-au nicio legatura ?!   :-?
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #651 : Mai 16, 2014, 11:38:41 a.m. »
Eu sunt extrem de incantat de DSG-ul de pe Octavia si Yeti, de pe masinile de serviciu. Nu se poate compara confortul si usurinta condusului in conditii de circulatie sufocanta. Diferentele in plus la pretul auto, la consum si la costurile de intretinere se justifica datorita confortului. Eu cred ca un incepator trebuie sa se obisnuiasca si sa invete sa stapaneasca o masina cu CV manuala, daca vrea sa fie un sofer bun. Cunosc multe persoane, atat femei cat si barbati care nu au probleme la trecerea de pe manuala pe automata si invers, dar cunosc si persoane care au invatat pe manuala, conduc de cativa ani automa si nu vor sa faca niciun metru cu CV manuala fiindca le este frica ca si-au pierdut indemanarea de a schimba vitezele si de a face jocul de picioare.  Aici cred ca frica conduce creierul reptilian si intervine multumirea de a ne limita la mediocritate.

Offline Soifon

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 264
  • Enfant terrible
  • Auto: O2 1.6 MPI DRIVE +
« Răspuns #650 : Mai 16, 2014, 11:21:59 a.m. »
Nu e vorba de obisnuinta, ci de confort. Nu imi spune mie ca placerea ta cea mai mare este ca la ora 18:00 sa bagi intra 1a si sa inainte cate 1-2m ca nu te cred!  :))
Vei smulge dinţii balaurului şi vei călca în picioare leii, zise Domnul.

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #649 : Mai 16, 2014, 11:21:26 a.m. »
Daca spuneai de dorinta sexuala :D , te credeam, dar saracu creier reptilian nu are nimic de a face cu stresul si nervozitatea. :046:

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #648 : Mai 16, 2014, 10:41:49 a.m. »
Eu am de-amandoua, ca sa imi mentin nucleii bazali in forma maxima, 'tu-i mama ei de biologie :D
Insa cred ca am un defect pe la creierul reptilian, ca atunci cand iese pe la 6-8km/h medie de viteza sunt stresat si nervos indiferent de cutia de viteze....
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()