Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 205084 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #692 : Iunie 05, 2014, 11:10:16 p.m. »
........
In exemplu de mai sus, cine l-a impiedicat pe samsar sa-ti traga din burta si o semnatura peste stampila?! Ce posibilitati ai tu ca potential client sa verifici daca e autentica?

Sunt o gramada care pun b*tul la hartia aia manarita si apoi baga piese in masina cat nu face ...
Am un amic care a luat o masina adusa din Germania,cu carte service "la zi"...masina care a stat intr-un parc auto doi ani si jumatate !!!
Si dupa aceea...baga nenica : ambreiaj,directie...picau una dupa alta
Orice ucenic de service i-ar fi spus ca masina e praf,dar el s-a increzut in cartea aia aranjata,cu stampile si semnaturi ...la zi , semnate cu acelasi pix pe cel putin 7 ani.
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #691 : Iunie 05, 2014, 03:58:25 p.m. »
Simplu: ni s-a parut suspect si am fost la reprezentanta. Ei ne-au confirmat ca masina nu facuse acolo respectivele revizii.

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #690 : Iunie 05, 2014, 03:05:05 p.m. »
Nu e mai simplu sa eviti pur si simplu samsarii sau masinile cu un numar prea mare de proprietari, sau a caror ultim proprietar a tinut-o un timp prea scurt?
In exemplu de mai sus, cine l-a impiedicat pe samsar sa-ti traga din burta si o semnatura peste stampila?! Ce posibilitati ai tu ca potential client sa verifici daca e autentica?
« Ultima Modificare: Iunie 05, 2014, 03:07:49 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #689 : Iunie 05, 2014, 12:41:51 p.m. »
eu prefer sa le fac pe amandoua. Una nu o exclude pe cealalta: adica sa aiba si carte tehnica, (nu la zi, dar sa o aiba) si verificarea tehnica la reprezentanta.

ma rog, atata timp cat exista probramul Rabla si dealerii fac reduceri la masinile noi, eu zic ca merita mai degraba o masina noua decat una second. Dar ma rog, asta e pararea mea, cine vrea sa isi ia masina second hand, nu trebuie sa tina cont de parere.

Offline ladislau

• Gold member
« Răspuns #688 : Iunie 05, 2014, 12:01:26 p.m. »
Ideea era ca prefer sa verific masina la un service de gen Auto-Test decat sa ma incred intr-o carte service "aranjata".
Si timpul imi spune ca nu am dat gres  ;)

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #687 : Iunie 05, 2014, 11:11:35 a.m. »
asa cum am mai spus cumnatul a fost ani de zile samsar de masini. Stiu foarte bine ce se ascunde in spatele masinilor aduse din Germania, care nu au carte tehnica (adica masini cu kilometrii dati inapoi). E mai ine sa ai carte tehnica cu primele revizii facute la reprezentanta, si apoi lipsa revizii, decat sa nu ai carte tehnica deloc.
Se pot face si falsuri cu carti ,,aranjate", dar daca stii sa te uiti, te poti prinde. Eu cand am vandut masina veche, am dat vanzatorului toate facturile de la toate reviziile, indiferent ca erau facute  la reprezentanta sau la alt service.
Am vazut si eu o carte ,,falsa. De fapt carte avea stampile si semnaturi de la primele revizii, facute la reprezentanta, apoi doar stampile pentru restul de revizii. Baiatul de la reprezentanta ii pusese stampila pe carte pt o suma de bani, ca sa para ca reviziile fusesera facute la ei, dar nu isi asumase si raspunderea sa semneze. Ni s-a parut ciudat sa ai stampila, si sa nu ai si semnatura. Plus ca vanzatorul nu avea facturi...asa ca ne-am prins.

Offline ladislau

• Gold member
« Răspuns #686 : Iunie 05, 2014, 10:38:41 a.m. »
Prejudecata sau ...."legenda"
Eu am luat SDI-ul acum 5 ani fara carte service si am schimbat la ea doar distributia si consumabile ; masina merge perfect
Cate persoane stiu eu care au luat masini cu carti "aranjate" .....!!!!

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #685 : Iunie 05, 2014, 10:03:25 a.m. »
Sunt de acord: o masina SH daca nu are carte de service, aproximativ la zi, nici macar nu m-as uita la ea, indiferent ca e din Germania sau din Romania.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #684 : Iunie 04, 2014, 05:21:19 p.m. »
La cutiile DSG se stocheaza si in calculatorul cutiei si la Diesel am impresia ca si in pompa de injectie (ceva aproximativ)

Oricum daca nu are carte de service sau macar ceva facturi de pe la revizii, mai mult ca sigur e manarita.
« Ultima Modificare: Iunie 04, 2014, 05:22:54 p.m. de iwolffy »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #683 : Iunie 04, 2014, 05:19:43 p.m. »
din cate stiu eu, la BMW se stocheaza in 3 module. Dar toti samsarii care dau kilometrajul peste cap, modifica si aceste module, in asa fel incat nu te poti prinde ca s-a umblat la kilometraj. Mai degraba te poti uita la urme in bord, daca s-a dat jos bordul ca se se umble la kilometrii.

Offline rumy

• Doar inscris
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 8
  • Doar Inscris
  • Auto: ...
« Răspuns #682 : Iunie 04, 2014, 05:05:46 p.m. »
Se stocheaza undeva nr de km (gen cheie)? stiu ca la BMW se stocheaza in nspe module si, daca samsarul nu e consecvent in a 'manari' toate acele module, iti poti face o parere vis a vis de rulajul real al masinii. Cum se testeaza la Skoda nr de km?

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #681 : Iunie 03, 2014, 09:27:36 p.m. »
ce inseamna sa o testezi temeinic??? ti-o pune vreun un vanzator la dispozitie sa faci test de anduranta? Mai mult decat sa te plimbi prin oras cu ea sa vezi cum merge si sa-i faci verificare la un service nu ti-o da nimeni.
Ar fi bine sa ii poti face o compresie, sa inspectezi vizual cum arata inauntru chiuloasa, etc.
Nu poti sa te astepti sa faci teste de anduranta cu o masina sh pe care vrei sa o cumperi.
In schimb ii poti face teste (cu testerul) si in mers (mers normal, in sarcina etc.) unde se vad valori relevante pentru turbina (daca are), injectoare etc.
E clar ca si dupa testele electronice si mecanice pot ramane probleme ascunse, dar reduci riscul cat poti pas cu pas. Cumpararea unei masini sh e oricum, cel putin partial, o loterie.

L.E.: Mare grija insa cine face verificarile astea. De exemplu, cand am vandut Fabia am mers la "Skoda Iasi" si au pus si testerul pe ea, s-a uitat mecanicul prin meniuri si am crezut ca stie ce face. Dupa care se intoarce spre mine si ma intreaba daca sunt reali kilometrii. :|
« Ultima Modificare: Iunie 03, 2014, 09:29:13 p.m. de ff_2004_06 »
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 174
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II 1.9 TDI
« Răspuns #680 : Iunie 03, 2014, 05:06:44 p.m. »
verificarea la service am scris-o si eu. nu toate simptomele se pot afla pe stand la service. sunt undele probleme care apar doar la cald, altele doar la rece, unele doar in sarcina mare, unele dupa ce motorul se raceste dupa ce a fost incalzit odata si multe si mai multe. testul la service garanteaza doar jumatate din starea tehnica parerea mea.
Eu vorbesc asta din intamplari patite.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #679 : Iunie 03, 2014, 01:23:14 p.m. »
Da, daca platesti tu costul verificarii, ti- o pune. Eu cand am vandut Symbol-ul am fost cu cumpatatorul la Cobalcescu, au verificat ei pe acolo ce au vrut, si apoi mecanicul a spus ce probleme avea masina ( erau minore). S- au uitat si la caroserie, la urme de accidente.
Eu unul nu as cumpara o masina al carei proprietar refuza sistematic testul.
Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 174
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II 1.9 TDI
« Răspuns #678 : Iunie 03, 2014, 11:29:50 a.m. »
ce inseamna sa o testezi temeinic??? ti-o pune vreun un vanzator la dispozitie sa faci test de anduranta? Mai mult decat sa te plimbi prin oras cu ea sa vezi cum merge si sa-i faci verificare la un service nu ti-o da nimeni.
Ar fi bine sa ii poti face o compresie, sa inspectezi vizual cum arata inauntru chiuloasa, etc.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()