Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204494 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline iliev20

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: OT
  • Mesaje postate: 270
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 1.6TDI
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #707 : Iunie 10, 2014, 11:37:06 a.m. »
Ma rog, cert e ca trebuie platita taxa(masina este la reprezentanta skoda este sh).
Masina o sa fie imatriculata pe alt judet, permis am, cum se procedeaza cu RCA?? pe numele cui o sa apa RCA?? Nu vreau sa am probleme cu politia...

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #706 : Iunie 10, 2014, 11:10:27 a.m. »
1)esti gresit informat: in 2009 se platea taxa, doar ca se numea taxa de prima inmatriculare. Sigur cel care a inmatriculat masina a platit si taxa. Este insa posibil ca ulterior sa o fii recuperat in justitie, si in acest caz da, va trebui sa platesti tu taxa;
2)da, se poate sa circuli cu masina inmatriculata pe alt nume, cu conditia sa ai permis de conducere valabil, RCA valabil,  si talon (chiar daca e trecut alt propietar pe talon). La ITP iti mai trebuie si originalul cartii de identitate a masinii.
O alta conditie este ca masina sa fie inmatriculata in Romania (cu numere provizorii se merge max 1 luna).
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline iliev20

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: OT
  • Mesaje postate: 270
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 1.6TDI
« Răspuns #705 : Iunie 10, 2014, 10:28:40 a.m. »
Am si eu o intrebare;

E posibil sa cumpar o masina imatriculata in 2009(cand nu se platea taxa) si sa o las asa, adica sa nu o mai imatriculez pe raza judetului meu pentru a evita plata taxei? Mentionez ca as face acest lucru un aprox un an, pana fac rost de bani pentru a plati taxa si a imatricula masina pe numele meu....pot avea probleme cu organu' abilitat?

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #704 : Iunie 08, 2014, 09:52:24 p.m. »
Mi-a scapat ca e vorba de 2.0 TDI, credeam ca e de ales intre 1.9 TDI si 1.6 TDI. :D
In cazul asta, am sa iti recomand sa mergi pe 1.9 TDI cu o eventuala remapare daca ai cum. 2.0 TDI au avut si inca au probleme, atat cele PD cat si cele CR.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #703 : Iunie 08, 2014, 09:37:55 p.m. »
Vezi ca cele cu motor de 2 litri au cam avut probleme ... mai multe decat cele cu motor de 1.9 ...
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #702 : Iunie 08, 2014, 09:16:21 p.m. »
Cel mai bine e sa faci test-drive-uri cu amandoua.
PD e mai zgomotos, pare ca trage mai bine si consuma o idee mai mult. Fiind la sfarsit de productie (cred ca dupa 2009 nu s-au mai fabricat), PD-ul are sanse, daca a fost intretinut bine, sa fie putin mai fiabil.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Licurici

• Junior
  • *
  • Locaţia: Worthing, UK
  • Mesaje postate: 23
  • Auto: octavia 2, 2.0 TDI
« Răspuns #701 : Iunie 07, 2014, 10:49:33 p.m. »
Buna seara ![/size]Vreau sa-mi achizitionez o Skoda Octavia 2 cu motorizare de 2.0 diesel si am ajuns sa aleg dintre 2. Una e PD din 2009 cu 136000 km si cealalta e CR din 2010 cu 147000. Cr-ul e mai scump putin, dar nu e diferenta prea mare. Am cautat pe forum un topic de genul pompa duse vs common rail, dar nu am gasit cine stie ce.Ce parere aveti, sa merg pe PD sau CR.

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #700 : Iunie 06, 2014, 11:11:47 p.m. »
Facturi gasim doar la un tipicar care a cerut bonul pina la ultimul surub,chiar si la bidonul de solutie de parbriz cumparat din supermarket.
Si daca gasim un astfel de personaj,care mai are si o carte service la zi....acesta este cu siguranta PRIMUL PROPRIETAR ; nici decum un samsar de masini SH
Sa nu mai visam cu ochii deschisi ....astfel de masini si astfel de proprietari sunt foarte greu de gasit.  ;)
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #699 : Iunie 06, 2014, 11:10:38 p.m. »
Cartea service are rol informativ, orientativ, nu demonstrativ. Pentru tot ce scrie si ce nu scrie in cartea service trebuie sa existe facturi.

Ca mine, am cateva bibliorafturi cu toata istoria auto de cand e in posesia mea :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #698 : Iunie 06, 2014, 10:35:57 p.m. »
Cred ca se referea la evaziune fiscala!
ca daca mergem asa , tot la nivelul de tara bananiera ramanem!

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #697 : Iunie 06, 2014, 08:06:04 p.m. »
         Facturile au fost pastrate toate pe vremea cand aveam leasing la Porsche. Nu mai vrem niciodata leasing. :047:  Pentru detalii click pe link: http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=10849.msg245709#msg245709
         Tata a zis ca nu le mai pastreaza pt ca mecanicul e de incredere. Bia are aproape 9 ani. Speranta de viata medie a unei masini e 10 ani. Am o colega cu Ford Ka, achizitionat second pe cand avea masina 5 ani. Acum are 13 si mi s-a spus ca e cam end of life, intrucat repara ceva si se strica altceva.
         Mama a zis ca ea crede ca va pastra Skoda oricum mult timp.  Nu ar fi primul caz din familie. Asa a fost si cu masina bunicului (Dacia 1300 albastra, noua, achizitionata pe vremea lui Ceausescu, in urma vanzarii unei case si fara pic de rugina vanduta ca voucher Rabla in 2009 pentru o bascula cu lemne).
         Tehnica progreseaza, iar valoarea ii scade continuu. Kilometrajul Skodei e suficient cat sa sperie posibilii clienti. Mai are si accident in istoric. Bine ca mi-am amintit: semne de la reparatii se pot observa pe dosul capotei si pe parbriz (e plin de stickere, printre care si garantia si ofera cateva informatii).
Iulian, crezi ca peste cativa ani se va mai uita cineva daca masina are facturi? Poate mai degraba ar fi "vanata" pentru voucher.   
« Ultima Modificare: Iunie 06, 2014, 08:15:46 p.m. de Alejinxique »

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #696 : Iunie 06, 2014, 04:23:26 p.m. »
Noi refuzam si bonul/tichetul fiscal. Ni se spune clar ce cumpara si ne arata bonurile.

Foarte rau faceti.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #695 : Iunie 06, 2014, 01:55:27 p.m. »
Cam greu de gasit o masina cu facturi. Facturi noi primeam doar de la reprezentanta sau leasing. Voua mecanicii va elibereaza facturi? Noi refuzam si bonul/tichetul fiscal. Ni se spune clar ce cumpara si ne arata bonurile. Cand ai un mecanic de incredere e totul in regula.
Teo, eu consider ca un indiciu e atitudinea vanzatorului (daca devine mai putin amabil, evita contactul vizual, devine brusc agitat sau grabit). In 2010 cand mergeam cu parintii la piata unde erau masini la mana a doua am observat ca e bine ca inainte sa urmaresti o vreme vanzatorii si cam ce masini aduc. Eu mai pandeam subtil atitudinea vanzatorului cand vorbea cu un posibil client (ce impresie "buna" va puteti face daca atunci cand omul renunta, vanzatorul scuipa efectiv mai nu pe masina). Iese in evidenta daca omul abia asteapta sa scape de masina sau nu. Pentru a facilita negocierea am observat ca e bine ca posibilul cumparator sa nu se arate deosebit de interesat de masina.
Sent from my XT615 using Tapatalk 2

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #694 : Iunie 06, 2014, 09:36:54 a.m. »
asta am spus si eu mai inainte: carte tehnica (nu la zi, dar sa existe)+verificare mecanica +pe calculator la reprezentanta. Daca exista si facturi, cu atat mai bine...
Nu am spus niciodata ca o carte tehnica este suficienta.

PS: masinile care se importa din Germania si apoi sunt revandute in est, mai toate sunt cu probleme. Nemtii se cam codesc sa manareasca masinile pe care le vand la mana a doua in Germania, pt ca poate o cumpara un neamt, si daca se prinde ca a fost umblat la kilometraj, atunci e caz penal pt samsar (in Germania umblatul la kilometrajul masinii este caz penal).
Dar, in cazul masinilor care se exporta din Germania la mana a doua, samsarii lor nu au nici o jena: le manaresc pe fata. Este foarte greu pt tine, ca roman, sa dovedesti ca samsarul neamt a umblat la kilometraj si apoi a exportat masina in est.
« Ultima Modificare: Iunie 06, 2014, 09:40:58 a.m. de vizitator »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #693 : Iunie 06, 2014, 08:50:08 a.m. »
Cartea service are rol informativ, orientativ, nu demonstrativ. Pentru tot ce scrie si ce nu scrie in cartea service trebuie sa existe facturi.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()