Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204472 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Givacom

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #737 : Iulie 30, 2014, 10:44:41 a.m. »
O declara la FISC si apoi o scoate de la FISC dupa ce o vinde.
Nu e obligat in schimb sa o mai inmatriculeze.
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline DKU

• Junior
  • *
  • Locaţia: CT
  • Mesaje postate: 30
  • Without engineers, science is just philosophy.
  • Auto: 307 2.0 HDi, O2FL 1.8 TSI
« Răspuns #736 : Iulie 29, 2014, 11:49:14 p.m. »
Seara buna!
Am o mica nedumerire cu actele la masina pentru care v-am cerut sfatul intr-unul din posturile anterioare.
Reiau putin si istoricul ei pentru nu scapa vreun detaliu:
1. Masina luata prin Porsche Leasing de o firma din Craiova in 2011. Angajatul firmei care s-a folosit de masina sustine ca a contribuit la plata ratelor. Nu ma pricep la asa ceva, ma gandesc ca poate plafonul acordat de firma pentru o masina de servici era prea mic, el a dorit ceva mai bun si o fi ajuns la vreun acord cu firma pentru care lucra. Ati mai intalnit astfel de situatii?
2. Angajatul pleaca de la acea firma anul acesta si, pentru a pastra masina incheie un contract de novatie cu firma si Porsche Leasing. Leasingul se incheie iar masina revine fostului angajat. Zilele acestea asteapta ca Porsche Leasing sa ii inmaneze toate documentele necesare sa o inmatriculeze pe numele lui, iar apoi o poate vinde. Parca termenul pentru a declara la fisc o masina era de 30 de zile de la inmatriculare. O poate vinde in primele zile ale acestui termen fara sa o mai declare la fisc? Totusi, ca potential cumparator, eu voi avea nevoie de un certificat fiscal. De unde va proveni acesta?
Multumesc.

Peugeot 307SW 2.0 HDi 110 CP + Stage 2 // O2FL Combi 1.8 TSI + Stage 2 // Powered by Ceky/DimSport

Offline DKU

• Junior
  • *
« Răspuns #735 : Iulie 16, 2014, 12:25:58 a.m. »
Va multumesc pentru sfaturi, o sa tin cont de ele. Momentan, proprietarul doar ce a terminat leasingul si asteapta sa definitiveze actele. Mai am ceva de asteptat, dar sper sa fie totul bine la final.
Peugeot 307SW 2.0 HDi 110 CP + Stage 2 // O2FL Combi 1.8 TSI + Stage 2 // Powered by Ceky/DimSport

Offline gti_mars

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI - MILITARI
  • Mesaje postate: 527
  • Auto: O II 4x4
« Răspuns #734 : Iulie 12, 2014, 11:25:57 a.m. »
Salut !
Verifica daca a schimbat si uleiul si filtrul la cutia Haldex , nu la diferential , negru pe alb . Obligatoriu trebuiau schimbate la 60.000 km .
Asteptam inca un imtegralist printre noi !  :040:

Spor la cumparat !  :082:

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #733 : Iulie 12, 2014, 02:18:22 a.m. »
Cam asa e. Vad ca masina e inmatriculata in 06/2011 (in aceiasi luna ca si a mea) si pana acum eu n-am avut probleme cu distributia.

Are vad destule dotari si masina pare faina.

Daca o cumperi, sa schimbi bujiile. In mod normal se schimba la 90.000Km sau 4 ani (daca tin bine minte acum din cartea tehnica)

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #732 : Iulie 11, 2014, 11:43:33 p.m. »
Ar trebui sa nu fi avut, teoretic intinzatoarele facute dupa aprilie 2010 n-au mai avut buba.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #731 : Iulie 11, 2014, 11:26:44 p.m. »
La istoric - probleme cu intinzatorul de la lant au fost ?
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline DKU

• Junior
  • *
« Răspuns #730 : Iulie 11, 2014, 10:28:55 p.m. »
Salutare colegi !
As dori o parere de la cei cunoscatori pentru asta . La ce detalii/aspecte sa fiu atent? Sper sa imi fac si timp cat mai curand sa dau o fuga sa o vad..
Aici un raspuns primit de la proprietar, in urma unui mesaj de-al meu:
"Buna ziua, Multumesc pentru interesul aratat. Masina a fost achizitionata in iunie 2011, de la Autec Craiova, prin Porsche Leasing, de societatea unde am lucrat. In iunie anul acesta cand am plecat de la societate, am preluat si autoturismul intrucat am participat la achizitionarea sa, cat si pe perioada de derulare a leasingului. Autoturismul a fost condus numai de mine. Necesita retusuri minore datorate zgarieturilor. Servisul a fost realizat la fiecare 10000 km, la Autec Craiova."
Va multumesc!

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #729 : Iunie 14, 2014, 09:55:16 a.m. »
Din pacate desi banii se aduna la buget slab, nu renunta la prostia lor (si implicit la timbrul mediu calculat atat de marsav). Dar sa revenim la subiect...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #728 : Iunie 14, 2014, 09:43:47 a.m. »

Taxa de mediu parca s-a numit, ca poluam mediul cu masinile. Nu s-a platit in 2009 si 2010, apoi nu mai stiu ce-au mai scos astia.

Decat sa ne plangem pe forumuri mai bine punem mana sa facem ceva.
Punem mana, pe gatul desteptilor care le inventeza si reinventeaza.  <sparta>
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #727 : Iunie 13, 2014, 04:35:42 p.m. »
Depine de cum este textul legii, daca spune ca taxa respectiva este 0, atunci ea a fost deja platita. Pe de alta parte, daca scrie ca masinile sunt scutite de taxa, aceasta trebuie platita.
scria  ca masinile erau scutite de taxa . Incepand cu2011 nu au mai fost scutite.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #726 : Iunie 13, 2014, 04:34:45 p.m. »
acest lucru tr sa il spui d-nei Rovana Plumb, nu mie. Taxa se plateste la revanzarea autoturismului pt ca in anul 2010 AUTOTURISMELE CU NORMA EURO 5 ERAU SCUTITE DE LA TAXA DE POLUARE. Asta nu insemna ca taxa era 0, ci ca erau scutite de plata taxei. Incepand cu 2011 ele nu au mai fost scutite de plata taxei, si se plateste taxa la inmatricularea unei masini euro5 (noi sau second hand), daca ea nu a fost platita anterior
Decat sa ne plangem pe forumuri mai bine punem mana sa facem ceva.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #725 : Iunie 13, 2014, 04:24:24 p.m. »
Chestia aberanta de care spui se aplica în toată Europa.  O mașină este încadrată la o grupa fiscala în atunci când e omologata și acolo rămâne.  Nicăieri nu se schimba taxele la fiecare ploaie ca în ro.  Se schimbă doar normele de omologare (euro 5, 6,etc) iar asta e o chestie știută cu mulți ani înainte. 
Aberant e sa permiti unui produs sa fie comercializat legal și apoi să penalizezi fiscal pe cei care il folosești.  E ca și cum ți s-ar cere acum sa plătești și accizele la alcool sau tutun pentru țuica băută acum 20 ani...
« Ultima Modificare: Iunie 13, 2014, 04:50:24 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #724 : Iunie 13, 2014, 02:40:05 p.m. »
Depine de cum este textul legii, daca spune ca taxa respectiva este 0, atunci ea a fost deja platita. Pe de alta parte, daca scrie ca masinile sunt scutite de taxa, aceasta trebuie platita.

Prietene, eu am vorbit de la d-na ministru Rovana Plumb citire. Taxa pt euro5 si 6 se plateste la revanzarea autoturismului. Altfel ar fi aberant ca eu in 2011 sa fii platit taxa pt euro5, iar altul care cumpara azi un second hand euro5,  produs in 2010, sa nu o plateasca.  ;)
@james killowat: taxa a avut mai multe denumiri: de poluare, de prima inmatriculare, de timbru. Cert este ca se plateste din 2007, si este destul de mare.
taxa de inmatriculare este altceva, se plateste la CEC la fiecare inmatriculare a masinii, si este mult mai mica.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #723 : Iunie 13, 2014, 02:24:37 p.m. »
Nu sunt la curent cu ultimele golanii guvernamentale,  însă taxa aia nu se chema "de prima înmatriculare"?  Sau e o taxă de orice înmatriculare?
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()