Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204411 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Gl
  • Mesaje postate: 166
  • Doar Inscris
  • Auto: superb2.0, 170 cp
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #857 : Noiembrie 05, 2014, 07:27:47 p.m. »
utile: incalzire scaune, pilot automat, perdelute spate si poate navi/senzori ploaie

neimportante: tpm-ul,

senzori parcare, senzori lumini, bixenon adaptiv...ce ziceti?   

scrumiera o folosesc pe post de pusculita

FOLOSESTE edit,nu un post unul dupa altul!
« Ultima Modificare: Noiembrie 05, 2014, 07:32:35 p.m. de M i c u t z u »

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #856 : Noiembrie 05, 2014, 06:49:41 p.m. »
- sertar: acolo-ti pui telefonu' (daca n-ai poseta :) )
- cuier: agati haina in spate, daca nu vrei s-o arunci pe bancheta pentru ca ... diverse motive
- ooo, bancheta rabatabila e o optiune de care nu m-as putea lipsi. Numai eu stiu cate am carat de la Praktiker, Dedeman, Ikea si altele (mi-am adus aminte de ce nu ai vrea sa-ti arunci haina in spate: daca ai bancheta rabatata si niste cutii de gresie sau saci de adeziv sau alte colete pe care nu vreai sa stea haina.
- consumurile si v medie sunt doar de fun, statistici ... mai mult pentru barbati :)
- pilot automat eu folosesc foarte des, inclusiv in oras.
- stergator spate e la fel, foarte important insa pentru hatchback-uri, care se murdaresc mai tare.
- parbriz incalzit iar e util, dezgheata parbrizul mult mai repede decat aerul cald (eu am la Ford)

Interesant insa, eu nu gasesc util climatronicul. Am la o masina si la alta nu. La ambele tot tre sa butonez, ca ba e cald, ba e rece.

Concluzia: utilitatea optionalelor e profund subiectiva.

-de cuier din graba, din obisnuinta, uit ca exista.  :">  Cand sterg praful il vad, il redescopar.  =)) [size=78%] [/size]
-sertarul se deschide greu din cauza radioului.  Nu e ingust ca si Clarionul pus de fabrica (non mp3, donat unchiului si apoi furat de hoti :)) ). Alex, cum statisticile de consum sunt ale barbatilor, sertarul e prea mic pt a substitui o poseta. Invers da.  :)) Poseta o pun pe scaunul din dreapta sau pe frana de mana. Asa am vazut la matusa mea.
-bancheta nu mai e nevoie sa o rabatam. Nici nu se mai poate din cauza huselor. De carat, caram cu Loganul ca are si portbagaj deasupra.
-consumurile ma plictisesc si nu are sens sa le postez caci sunt cam tot timpul aceleasi (7-9 litri). Pt mine consumul=indicatorul nivelului de benzina din tanc.
-alta prostie inutila=scrumiera. In primul rand, masina este "eco". Nici macar nu are bricheta in dotare. Nimeni nu fumeaza.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #855 : Noiembrie 05, 2014, 05:27:51 p.m. »
Pe mine ma relaxeaza :) il folosesc doar cand e vreme ploioasa. Daca il uitati activat nu-i vina senzorului, el doar isi face treaba.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #854 : Noiembrie 05, 2014, 05:24:23 p.m. »
Senzorul de ploaie pe mine ma cam calca pe nervi
subscriu
bicicleta

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #853 : Noiembrie 05, 2014, 05:03:46 p.m. »
TPM e o bataie de cap inutila. Foloseste ca sa iti aprinda becul in bord cand pui rotile de iarna, insa nu te scuteste de mers la benzinarie/vulcanizare ca sa tragi un vant in pneuri.

Navi e relativ complicat sa o tii la zi.

Senzorul de ploaie pe mine ma cam calca pe nervi, in special cand uit de el si ramane pe "automat"si-mi trage un stergator cand il apuca peste un cocktail de apa, praf si gainat.

Mie personal mi-au fost utile scaunele incalzite spate, ca am avut bebe si in perioada aia sotia statea tot in spate. Daca ai un garaj incalzit poate nu-s utile, insa daca sta afara iti face viata mai usoara.
Tot din motiv de bebe si jaluzele retractabile au fost foarte utile, si ca protectie contra soarelui, si pentru intimitate (alaptat, nu te gandi la alte prostii  :D ). Insa pentru cine n-are pe nimeni in spate, pot fi sterse de pe lista.

Stergator spate mi-ar placea sa am, insa nu exista nici macar in optiune la Superb....
« Ultima Modificare: Noiembrie 05, 2014, 05:07:08 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #852 : Noiembrie 05, 2014, 04:37:17 p.m. »
- sertar: acolo-ti pui telefonu' (daca n-ai poseta :) )
- cuier: agati haina in spate, daca nu vrei s-o arunci pe bancheta pentru ca ... diverse motive
- ooo, bancheta rabatabila e o optiune de care nu m-as putea lipsi. Numai eu stiu cate am carat de la Praktiker, Dedeman, Ikea si altele (mi-am adus aminte de ce nu ai vrea sa-ti arunci haina in spate: daca ai bancheta rabatata si niste cutii de gresie sau saci de adeziv sau alte colete pe care nu vreai sa stea haina.
- consumurile si v medie sunt doar de fun, statistici ... mai mult pentru barbati :)
- pilot automat eu folosesc foarte des, inclusiv in oras.
- stergator spate e la fel, foarte important insa pentru hatchback-uri, care se murdaresc mai tare.
- parbriz incalzit iar e util, dezgheata parbrizul mult mai repede decat aerul cald (eu am la Ford)

Interesant insa, eu nu gasesc util climatronicul. Am la o masina si la alta nu. La ambele tot tre sa butonez, ca ba e cald, ba e rece.

Concluzia: utilitatea optionalelor e profund subiectiva.
bicicleta

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #851 : Noiembrie 05, 2014, 04:18:18 p.m. »
           Eu am la Bia sub radio un sertar tip jolly. E optional si inutil. La fel si cuierele. Altul ar mai fi bancheta rabatabila. M-as putea lipsi si de memoriile alea cu consumurile si viteza medie. :))  Ibiza nu le arata si e mai noua, dar macar are climatronic (2008). Nu stiu daca e normal sa nu arate consumurile. Ce pacat ca nu poate afisa Skoda mea simultan ora si temperatura. La Ibiza cruise control (pilot automat) este folosit foarte rar (pe autostrada de obicei). Deci se poate si fara el. Stergatorul de pe luneta nu e folosit prea des (il poti substitui cu solutie "anti ploaie".
           Viobr, va fi masina ta. Tu trebuie sa stii ce asteptari ai si ce iti doresti cel mai mult, caci versiuni de top (cu toate optiunile bifate) nu sunt multe. Depinde si ce masini ai avut pana acum si cu ce esti obisnuit "sa stie" o masina, caci se poate trai si fara o gramada de optionale precum cotiera, parbriz incalzit, senzor de presiune in roti, drl, hill hold control, follow home, etc.). Mie cea mai de apreciat functie, dupa capitolul siguranta, mi se pare climatronicul.
          Stabileste-ti o lista de optionale dorite (ca un clasament), incepand cu cele mai importante pana la cele nesemnificative si in functie de prioritati, sa selectezi masinile.         

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #850 : Noiembrie 05, 2014, 02:58:15 p.m. »
multumesc j.k., ce optiuni pot fi de neglijat: care nu folosesc ( aia cu self parking, stiu deja), si nu ati folosit niciodata pe masinile voastre chiar daca le aveti: tpm?, senzori parcare fata?, navi? incalzire scaune fata/spate? bluetooth etc...

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #849 : Noiembrie 05, 2014, 02:53:34 p.m. »
Eu sunt de acord cu Lupu'.

Nu esti obligat sa iei un junk dubios. Poti mai degraba sa faci alte compromisuri: iei un model mai ieftin, sau o motorizare mai ieftina (gen 1.9 in loc de 2.0), sau poate renunti la o parte din optiunile relativ inutile (gen navi).... sau faci un efort si maresti bugetul.

Eu as avea incredere foarte putina sa iau o masina care in 3 ani a avut mai mult de un proprietar. sunt destul de rare cazurile in care cineva schimba o masina de care e multumit atat de des.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #848 : Noiembrie 05, 2014, 11:54:53 a.m. »
Am gasit unu in tara tot 13 mii, cu istoric de service...dar destul de dubios~~~km la jumatate...150
« Ultima Modificare: Noiembrie 05, 2014, 11:56:54 a.m. de viobr »

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #847 : Noiembrie 05, 2014, 11:34:51 a.m. »
Parerea mea e sa nu dai 13.000Euro pe un Superb cu 300.000Km ci sa incerci sa maresti bugetul spre o masina cu mai putini km sau un alt model mai ieftin (e.g. Octavia)

Sau daca tot vrei sa faci asta, mergi tu si cauta unul direct din afara si nu adus de samsar. Macar il iei mai ieftin. Cauta sa vezi daca acel superb de 300k a avut 5 schimburi de ulei la DSG si cate schimburi de ulei a avut. DSG e scump de reparat... la fel si un motor.
« Ultima Modificare: Noiembrie 05, 2014, 11:36:51 a.m. de iwolffy »

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #846 : Noiembrie 05, 2014, 11:17:15 a.m. »
da...Stef13, cum iti explici 20 mii km intro luna...tot in localitate facuti? cel mai mult in romania am facut cu octavia 950 km de dimineata pana seara tarziu...si motorul se auzea mult mai bine fata de zilele cand nu ieseam din oras(zile cand faceam 200 km pe zi)

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #845 : Noiembrie 05, 2014, 11:00:14 a.m. »
Cand aud de kilometri putini in Romania ma gandesc in primul rand la faptul ca masina a fost condusa ocazional, pe distante lungi, in afara localitatilor. Nu m-as grabi sa presupun ca s-a mers pe ogor cu ea.
Deasemenea, numai naivii ar putea crede ca o masina adusa din strainatate a fost menajata. Sunt si acolo drumuri proaste, mai ales in localitati.

Offline iliev20

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: OT
  • Mesaje postate: 270
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 1.6TDI
« Răspuns #844 : Noiembrie 05, 2014, 09:46:17 a.m. »
Depinde mai sunt gropi dar nu peste tot, doar daca nu iei masina de la cineva de la tara....
eu as prefera sa schimb bucsaraia la o masina cu Km putini...decat sa schimb motorul si bucsaraia la o masina cu Km multi...

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #843 : Noiembrie 05, 2014, 08:17:48 a.m. »
inca o problema expusa de un amic: ce vrei sa iei? km putini rulati in Romania plina de gropi, praf, sate sau una de afara cu mai multi kilometrii, dar rulati pe autostrada, regim de mers constant, praf mai putin..sate deloc...
va rog sa aduceti argumente pro sau contra la cele de mai sus! ( eu unu' sunt foarte tare debusolat)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()