Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204376 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #887 : Ianuarie 26, 2015, 06:29:09 p.m. »
Nu este cutie in 6 trepte la motor benzinar de 1,6 la megane. Consumul e normal la un benzinar. Skoda cu 1,6 sa nu crezi ca ia mai putin daca prinde si autostrada.
« Ultima Modificare: Ianuarie 26, 2015, 06:30:52 p.m. de bogdanpiatra »

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 378
  • Auto: Octavia 2 1,6i Combi
« Răspuns #886 : Ianuarie 26, 2015, 06:17:32 p.m. »
Vizitator, nu ma supar. M-am dat si eu cu Megane de asta de 110 CP si nu m-a dat pe spate.
Si mai ma enerva ca era destul de prost antifonat si parca aveam tractor sub capota. Iar la consum la un drum de Grecia, tur retur a avut undeva putin peste 7% (6 trepte). Masina unui amic. Asta nu inseamna ca Renault e un producator slab la capitolul motorizari pe benzina. Ba chiar cred ca e mai bun ca VW.
 Chiar si 1.6 D de 110 CP, care il avem la firma, pe un volvo C30 nu ma da pe spate si are un lag suficient la turbina, cit sa te irite. Mie nu-mi place, dar e chestiune de "filing". Ultima benzinara condusa a fost o Honda Civic, ultimul model, cu motor de 1.8MPI. La aia cuplul era foarte sus, si parca acceleram in gol; skoda mea trage la turatii mult mai joase si cu toti amaritii ei de 102 minji "frumosh". Simt ca munceste. Nu fac lobby, ci doar vreau ca lumea sa isi faca o parere pertinenta.
Ideea e ca trebuie testat si chiar paratestat  asta vreau sa subliniez. Sa povestim, nu-i greu!
Ideal este sa ai masina citeva zile, apoi sa o cumperi, sau sa te dai cu ea cit mai mult inainte sa ti-0 iei. Dar aste e ideal, mai greu de realizat in practica.

Oricum la O2 e greu. Cum ai da=o, nu prea iese la benzinare. La capitolul fiabilitate nustu ce sa zic pentru modelele astea mai noi, din 2009 incoace. Cred ca riscurile la o masina SH sunt mult mai mari.
« Ultima Modificare: Ianuarie 26, 2015, 06:26:48 p.m. de Iorgovan »
Octavia II 1,6 MPI - BSE - 102 CP - 2007

Offline adi.borhan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 151
  • Auto: octavia II 1.6 MPI
« Răspuns #885 : Ianuarie 26, 2015, 12:13:06 p.m. »
Eu chiar nu inteleg de ce mai conteaza numarul de km parcursi pe an, 15000 km, pentru o masina la mana a doua. Oricum si-a pierdut mare parte din valoare, iar diferenta aia in plus pentru masini cu motoare diesel nu mai exista cand cumperi o masina de 5 ani.
Importanti sunt nr de km, istoricul, consumul (una este sa mergi cu 7% si alta cu 12% in oras). Cat despre revizii, sunt scumpe si pe benzinare si pe diesel.

Offline Givacom

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #884 : Ianuarie 26, 2015, 12:01:18 p.m. »
1.4 TSI cum este?
Este o varianta buna pentru 1.6 TDI daca faci o medie de 15000 km / an?
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #883 : Ianuarie 26, 2015, 10:39:42 a.m. »
1.6 mpi  de la vw nu e  puturos deloc daca ne raportam la aceeasi cai putere si benzinare aspirate. Iti pun pentru ca am testat diferite motoare de 100 CP inainte sa il  am pe asta. Ca idee,  comparindu-l cu un 1.6 mpi aspirat de la Renault de 87 CP (are cam acelasi raport kg/CP pe Sandero de ex) ii cu mult mai vioi asta de la vW.
Nu te supara, dar dupa parerea mea motorul 1.6l 16V e la Renault e clar superior fata de 1.6 mpi de pe Octavia. L-am condus pe Megane si are dinamica mai buna, si consum mai mic decat Octavia. Are in jur de 110 CP, dar e mai dinamic decat Octavia 1.6 mpi
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline adi.borhan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 151
  • Auto: octavia II 1.6 MPI
« Răspuns #882 : Ianuarie 25, 2015, 04:24:35 p.m. »
Eu nu as mai cumpara niciodata o masina cu motor 1.6, desi in principiu sunt multumit de el, ca fiabiliate. Parerea mea este ca pentru mers preponderent urban, acest motor este cea mai proasta alegere. Eu as opta oricand pentru 1.9 TDI pentru ca, desi consumul nu este chiar scazut nici la asta in oras, nu te afecteaza chiar asa tare la nivel psihologic, pentru ca faci vizite mai rare la benzinarie.

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 378
  • Auto: Octavia 2 1,6i Combi
« Răspuns #881 : Ianuarie 25, 2015, 01:29:08 p.m. »
1.6 mpi  de la vw nu e  puturos deloc daca ne raportam la aceeasi cai putere si benzinare aspirate. Iti pun pentru ca am testat diferite motoare de 100 CP inainte sa il  am pe asta. Sa vezi puturosenie la Auris de 100 CP. 25 cred ca ii avea pe hirtie. Ca idee,  comparindu-l cu un 1.6 mpi aspirat de la Renault de 87 CP (are cam acelasi raport kg/CP pe Sandero de ex) ii cu mult mai vioi asta de la vW. La capitolul consum, e ok si se incadreaza in cele scrise de producator. Iar cifrele scrise is teoretice si mai nou producatorii mint cu pina la 50% cind pun date de consum (mai ales la modelele noi).
Cu altele  este un motor corect, decent, robust, ieftin de intretinut si foarte  fiabil. Suna si placut si e foarte silentios.
Sunt multe opinii care il pun intr-o oarecare umbra- mai ales pe net - pentru ca se fac tot felul de comparatii si versusuri care mai de care mai "interesante" cu acest motor, insa cel mai edificator lucru este sa testezi. Recunosc faptul ca si eu l-am ocolit dupa ce am tot citit pe net, dar din pura intimplare am ajuns sa am unul si ma declar multumit.
Sfatul meu este sa iti stabilesti clar niste criterii vis-a-vis de achizitie (cilindree, combustibil, CP, costuri intretinere etc) si apoi sa te apuci sa testezi ca atare. Normal ca, daca te vei da jos din  2.0 TDI si apoi te sui in 1,6 o sa zici ca e puturos, insa daca vei testa mai multe benzinare similare o sa vezi ca altfel stau lucrurile si vei putea face o comparatie clara.  Oricum la bugetul tau ai de unde alege.

Succes!

Ps: Desi gusturile nu se discuta, votez si eu O2 pre FL ca design.
Ps 2:  Vezi ca pina in 2008 parca, s-au montat si motoare de 1.6 FSI pe O2, au si ele avantajele lor, desi dinamica e mai buna la mpi.
« Ultima Modificare: Ianuarie 25, 2015, 01:49:08 p.m. de Iorgovan »
Octavia II 1,6 MPI - BSE - 102 CP - 2007

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #880 : Ianuarie 25, 2015, 01:04:04 p.m. »
Daca vrei masina mai noua de 2009 ceea ce deja e o semi-eroare din start dpdv al fiabilitatii per general, atunci exista o singura optiune "fiabila": motor de 1.4 16v 75/80 CP sau 1.6 8v 102 CP. Ambele pe caroseria O2 pre-FL.
Pentru FL exista numa motorizarea 1.6 8v 102CP...dar dpdv al design-ului, as opta oricand pt cel dinainte de FL ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #879 : Ianuarie 25, 2015, 12:31:24 p.m. »
Pai de asta zic sa-l testezi. Eu l-am condus si comparativ cu 1.8 TSI, este puturos, are consum mai mare (atat pe hartie din datele oficiale cat si din ce am experimentat eu la acelasi stil de mers), polueaza mai mult si e mai galagios la drum lung pentru ca n-are cutie in 6 trepte si sta mai sus in ture.

TSI-ul este altceva pentru ca are turbo si cuplu mult mai mare la turatii mici (de exemplu 1.8 TSI-ul are 250Nm de la 1500RPM pana la 4500RPM de unde incepe si puterea maxima (deci nu trebuie sa-l duci des in 6000RPM pentru depasiri))

Diferenta la pretul de achizitie intre 1.6 MPI si 1.8 TSI daca tin bine minte era de vreo 3000E. Deci in bugetul tau poti gasi un 1.6 MPI mai nou si cu mai putini km. Daca mergi pe TSI atunci neaparat sa aiba istoric de service. Si 1.8 TSI-ul de prin 2009-2010 a avut ceva probleme cu distributia ce au fost rezolvate ulterior (un alt fel de intinzator).
« Ultima Modificare: Ianuarie 25, 2015, 12:37:31 p.m. de Iulian M »

Offline IntensE

• Doar inscris
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Opel Astra G 1.6
« Răspuns #878 : Ianuarie 25, 2015, 12:26:03 p.m. »
Multumesc Iulian, dar nu e cam puturos 1.6 MPI ? Intreb ca vreau sa imi fac o parere, masina mea are 85CP daca as conduce un 1.6 MPI probabil as sesiza diferenta, dar vreau asa o idee in general. :)

Mentionez ca nu sunt amator de viteze mari, nu ma intereseaza sa fac curse si nebunii din astea, dar intreb daca nu sunt prea putini acei 105 cai ..

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #877 : Ianuarie 25, 2015, 12:19:56 p.m. »
Parerea mea e sa te feresti de 1.2 TSI si sa mergi fie pe 1.6 MPI (cel mai simplu si banal motor) sau 1.4, 1.8 TSI (turbo si injectie directa).

1.2 TSI din 2009-2010 a avut diverse probleme cu lantul de distributie, actuator turbina, multe softuri aparute dupa, etc.

1.6 MPI probabil este cel mai fiabil si ieftin dintre toate de mai sus. Sa-l conduci inainte si daca e suficient pentru nevoile tale atunci cred ca e cea mai buna decizie din punct de vedere financiar.

Offline IntensE

• Doar inscris
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Opel Astra G 1.6
« Răspuns #876 : Ianuarie 25, 2015, 12:05:59 p.m. »
Va salut, sunt nou aici, ma scuzati daca nu am postat unde trebuie, e prima oara cand intru pe forumul acesta.

Vreau in viitorul apropiat (anul acesta) sa achizitionez o Skoda Octavia 2.
Bugetul este 10.000 Euro.

Nu ma pricep deloc la skoda, si nici la masini in general, eu am un opel astra G de 1.6 benzina 85CP si a fost singura mea masina care am condus-o si cred ca e timpul sa trec la o masina mai spatioasa si mai noua.

Ma intereseaza ca an sa fie minim 2009.

Intrebarea mea este catre ce ar trebui sa ma orientez ?
Nu circul mult anual, in jur de 15.000 km, majoritatea in oras.
Presupun ca benzina.

Nu stiu care din motoarele pe benzina este cel mai fiabil, si cu cele mai putine batai de cap.
M-am tot uitat pe autovit dar nu sunt foarte multe masini la vanzare pe benzina, majoritatea pe 1.2 sau 1.4.

Astept orice fel de sfaturi ca sa pot sa imi dau seama spre ce sa ma orientez pentru ca in momentul de fata sunt cam confuz.

Va multumesc !
« Ultima Modificare: Ianuarie 25, 2015, 01:07:31 p.m. de A V A T A R »

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #875 : Noiembrie 15, 2014, 07:52:00 a.m. »
Ai rezolvat zici? Da si tu mai multe detalii!!
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline viobr

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Gl
  • Mesaje postate: 166
  • Doar Inscris
  • Auto: superb2.0, 170 cp
« Răspuns #874 : Noiembrie 15, 2014, 07:48:46 a.m. »
treaba cu superbul am rezolvat-o, multumesc tuturor pentru sfaturi!!! conduceti prudent si toate cele bune!!! inca ceva: mergeti la vot!!!
« Ultima Modificare: Noiembrie 15, 2014, 07:53:07 a.m. de M i c u t z u »

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #873 : Noiembrie 12, 2014, 10:07:35 p.m. »
la ce pret ajunge skoda superb?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()