Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204539 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1577 : Iulie 30, 2018, 11:46:53 a.m. »
Privind strict devalorizarea ceva pare dubios. Dar economic vorbind poate a fost amortizata accelerat si ulterior a fost vanduta in profit catre Cobalcescu. Iar ca masina de inchiriat cu siguranta a fost utilizata mai intens decat in mod obisnuit

Aveti ceva detalii despre un parc auto second hand - Class Automotive. Isi au sediul acum langa Liberty Center. In trecut erau prin Ghencea. Ati cumparat sau aveti rude, prieteni care au cumparat masini de la ei, ceva probleme ulterioare, cum s-au comportat pe perioada garantiei acordate de ei?

Multumesc
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1576 : Iulie 30, 2018, 10:50:10 a.m. »
Masina de noua a costat 42 000 euro si, asa cum spuneam, a apartinut unei firme de inchirieri auto din Germania (motiv ptr care are si sistem de navigatie business pe ea.)
Totusi, mi se pare cam mare devalorizarea, sa o dai la sub 21 000 euro dupa doar 1 an...bani din care isi trag comision si 2 intermediari (bmw Germania si autocobalcescu), inseamna ca e ceva ce nu stiu eu. :-/
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1575 : Iulie 30, 2018, 10:32:02 a.m. »
Pentru accident exista posibilitatea de verificare a geometriei "totale" a "sasiului". Costa destul de mult și probabil ca se face în puținele locuri însă pentru o mașină de câteva zeci de mii cu istoric necunoscut merita.
In unele tari verificarea asta e ceruta de asigurare după un accident mai grav și e obligatorie. Fără ea nu mai ai voie sa mergi chiar dacă ai reparat-o și ochiometric pare ok. Poate și în Germania e la fel.

« Ultima Modificare: Iulie 30, 2018, 10:34:19 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1574 : Iulie 30, 2018, 10:18:08 a.m. »
M-am intalnit recent cu un prieten, manager la autocobalcescu, si mi-a propus sa imi vanda un BMW 318d, cutie manuala, adus de ei de la o reprezentanta BMW din Germania.
Masina are 1 an vechime, 25 000km, dotari multumitoare dupa gusturile mele, si mi-a lasat-o la un pret de pana in 21 000 euro
Am si copii dupa actele masinii (inclusiv seria VIN), insa pe mine ma intereseaza cum as putea verifica istoricul masinii pe baza seriei VIN. In ultima instanta o sa intru pe Autodna, platesc acolo 48 RON si aflu istoricul...insa ma intereseaza daca sunt si alte cai, in afara de Autodna.
La inceput am fost incantat de oferta, dar, am verificat primul  proprietar si este o firma de inchirieri masini din Germania; asta inseamna ca riscul ca masina sa fi avut accident e f mare.
Voi ce parere aveti?
PS: masina mai are 3 ani garantie internationala BMW

Offline VRoman

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: 1.4 tsi
« Răspuns #1573 : Iulie 28, 2018, 08:26:18 a.m. »
Buna ziua si va salut dragi colegi de forum.Sunt noi aici si poate fac greseli de aceea rog administratorii sa ma inteleaga si sa-mi faca observatie pentru a corecta pe viitor,eventualele gafe.
Problema mea este urmatoarea.In viitorul apropiat voiam sa-mi achizitionez un autoturism din gama Skoda(Octavia sau Yeti) cu motorizare benzina si anume 1.4 tsi. Am cateva luni si consult forumurile de profil,inclusiv acesta si observ cu supoare ca acest motor are mari probleme,in ceea ce priveste distributia sau motorul,la km putin,pana in 100 000 km. De aceea vreau sa va intreb daca este normal ca o marca de renume,skoda-vw sa aiba astfel de probleme si sa fie un motor de unica folosinta ,aruncat dupa 100 000.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit,dar am vazut loganuri cu peste 600 000 km pe taxi,care nu au avut probleme,ci doar au schimbat consumabilele . Eu m-am orientat spre o Skoda Yeti,dupa 2011,1.4 tsi ,122cp,buget 9000 euro,dar vreau sfatul unor posesori de Skoda cu motor similar,care sa fi facut mai multi km.Nu vreau sa iau acesta masina si s-o tin un an apoi s-o dau la remat,daca ma intelegeti.
Studiind acest forum,repet,am observat cu stupoare,ca se vorbeste de probleme mari,pana in 100 000 km,ceea ce la conservele romanesti,cum le zic unii ,nici nu deschizi capota pana in 100 000.
Nu fac reclama marcii romanesi,dar auzisem de fiabiliatea Skoda si vreau doar sfatul vostru,cei care conduceti acest motor,caci nu vreau sa-mi petrec timpul prin service-uri,sau sa schimb distributii din 30 in 30 de mii. Va rog sa ma ajutati,si sa-mi aratati ca ati facut multi km cu acest motor,caci nici pe siturile din Germania nu am vazut masini cu peste 200 000 km la motoarele 1.4 tsi. Imi este aproape imposibil sa cred ca aceste motoare rezista atat de putin. Va Multumesc !

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1572 : Iunie 04, 2018, 03:55:56 p.m. »
asa ca miroase a haos total si probabil vom avea parbrizul plin de "buline verzi" si diferite vignete care sa-ti dea voie sa intri in diferite locuri.

N-ai voie pe parbriz ca iei amenda grasa si de la vigneta o poti luat, depinde , ia uite acilea :
http://www.manager.ro/articole/auto-96/amenzi-de-3000-lei-pentru-soferii-care-circula-cu-odorizante-sau-viniete-lipite-de-parbriz-95208.html
http://adevarul.ro/news/eveniment/ce-amenzi-aduc-cruciulitele-cd-urile-puse-parbriz-1_5b044515df52022f754a3131/index.html

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1571 : Mai 31, 2018, 03:16:53 p.m. »
Treaba merge in cascada. Din 2020 non-E -> E4 nu mai intra deloc. Din 2024 se baga taxe, asta e deja stabilit (desi nu e clar cat). Probabil din 2028 nu vor mai intra deloc nici E5-E6.  Si ca sa fie treaba buna fiecare tara sau chiar oras isi face propriile reguli, asa ca miroase a haos total si probabil vom avea parbrizul plin de "buline verzi" si diferite vignete care sa-ti dea voie sa intri in diferite locuri.
Chestia e ca normele astea modificate la fiecare 4 ani vor duce probabil la o prabusire a pietei de SH, si deci si povestea ca "iei dieselul mai scump dar iti scoti parleala la revanzare" n-o sa mai tina.
Si cum pentru omologare se introduce in curand si RDE (masura de noxe in trafic real, unde vor avea voie sa emita "doar" de 2.1 ori mai mult decat in "laborator" si nu vor mai putea fura) dieselul ca sa fie "curat" chiar va fi mai scump.  Parerea mea este ca dieselurile mici cel putin vor disparea, nu vor mai avea sens economic. Sa iei un Sandero 1.5 DCI care costa 10k€ masina si 5k€ diferite componente de depoluare ultrasofisticate e nerentabil. Mai bine iei 1.0 benzina daca vrei ieftinache, sau hibrid daca esti mai boier...

Si cred ca vor umbla si la preturi. Belgia de exemplu e tara puternic dieselizata, ca si Franta, unde traditional motorina era cu 20% mai ieftina decand benzina. Azi motorina e 1.53 iar benzina de 95 e 1.54.  Tare mi-e ca peste 2 ani motorina e sa fie cu 20% peste benzina.
« Ultima Modificare: Mai 31, 2018, 03:21:04 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #1570 : Mai 31, 2018, 02:26:38 p.m. »
La mine pe meleag au apărut zone de emisii reduse și dieselul de la e4 in jos nu mai au acces  din 2020. Iar din 2024 chiar și e5-e6 vor plăti taxe ca să între. Sfârșitul s-ar putea deci sa fie mult mai aproape  Deși e stupid, ca acum chiar e pusa la punct tehnologia necesara sa fie curatel.
A interzice dieselul sau a a nu mai fabrica e una si a plati taxa ca sa intru e altceva. Eu nu vad cum, ca daca platesc 10 euro si intru in centru/zona/meleag/etc/ , nu mai poluez sau ce dreaq face primarul cu cei 10-100-1000 euro sau cat s-or  strange de la cei ce platesc ptr. diesel, ca or fi turisti sau nu, sa nu mai polueze sau ce panselute planteaza ca sa inspire/respire aceste noxe =))

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1569 : Mai 31, 2018, 01:23:31 p.m. »
La 11500 euro si discount  prinzi Hyundai  Elantra nou, cu motor 1.6 mpi. Dar este vorba de varianta de baza , cu AC manual.

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1568 : Mai 31, 2018, 09:44:24 a.m. »
Alege ca second o benzinara, 1,6 MPI sa nu te mai doara capul de mentenanta, in detrimentul catorva cai putere, dotarile raman.

Pai tocmai asta detin, octavia 2 1.6 mpi. Vreau ceva mai "performant". Dintre motorizarile pe benzina fara turbo as alege 1.6 gdi de la hyundai (elantra cu facelift fabricata dupa jumatatea anului 2014 insa sunt extrem de scumpe, in jur de 11.500 euro) sau 2.0 de la mazda (mazda 3) insa preturile raman destul de sus la second hand. Elantra si mazda 3 second hand sunt la pret de Toledo/Rapid noi.
Referitor la comparatia golf/focus combi diesel ambele masini sunt frumoase. Cred ca depinde de oferta de moment. In weekend merg la parcul auto de langa Liberty Center sa vad ce gasesc. Golful 7 combi cu 70.000 km a fost deja vandut. Cei de acolo mai au 3 exemplare de golf 7 combi albe cu numar de km de peste 125.000. Toate sunt rulate numai in Romania si sunt fabricate in 2014-2015.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1567 : Mai 31, 2018, 09:06:22 a.m. »
La mine pe meleag au apărut zone de emisii reduse și dieselul de la e4 in jos nu mai au acces  din 2020. Iar din 2024 chiar și e5-e6 vor plăti taxe ca să între. Sfârșitul s-ar putea deci sa fie mult mai aproape  Deși e stupid, ca acum chiar e pusa la punct tehnologia necesara sa fie curatel.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline CyborgSky11

• Gold member
« Răspuns #1566 : Mai 31, 2018, 08:30:10 a.m. »
Asta cu dieselul e la nivel de discutii, probabil incet da incet :040:, nu se mai fabrica peste vreo 7 ani! Ce e in functiune asa raman inca vreo 30 ani pana dispar de la sine, sau nu ..raman de epoca. E vorba de grosul lor. Sa-i vad ca fabrica vapoare comerciale si militare, camioane ,etc. pe benzina sau electrice, eventual nucleare :042:, asta peste 2 -3 generatii. Magnatii petrolului stiu ce fac.
Alege ca second o benzinara, 1,6 MPI sa nu te mai doara capul de mentenanta, in detrimentul catorva cai putere, dotarile raman.
« Ultima Modificare: Mai 31, 2018, 08:32:14 a.m. de CyborgSky11 »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1565 : Mai 30, 2018, 12:15:08 p.m. »
La Focus materialele si finisajele din interior se duc cam repede. Parca si la Opel sunt mai rezistente. Am 4 masini Opel in familie, inclusiv la partenera si la cumnati, si parerea mea este ca la Ford materialele din interior se uzează mai repede decat la Opel si Skoda. Cat despre stabilitate si precizia directiei, asa este : Focus este peste Octavia si Opel astra. Ma rog, daca vrei sa o iei nouă  si la oferta, poti sa mergi linistit pe Ford. Daca o iei second, poate ar fi bine sa iei in calcul si alte variante.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1564 : Mai 29, 2018, 10:01:20 p.m. »
Asa este însă eu am o afinitate pentru marca ford. În primele zile cand am devenit membru pe acest forum spuneam ceva ce cred si astazi: dupa 3 focusuri mk2, w jetta 2007, astea h sedan si acum octavia 2 pentru mine cea mai stabila/echilibrată masina ramane focus si cea mai instabilă octavia. Octavia 2 este frumoasa, spatioasa, eleganta, cu materiale de calitate la interior dar nu si stabilă.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1563 : Mai 29, 2018, 03:43:39 p.m. »
Eu as lua Golful la oferte similare de pret si dotari. Focusul inca nu a detronat Golful ca sa mergi pe el, la aceiasi bani.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()