Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 204019 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline piticul76

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 10
  • Doar Inscris
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1652 : Mai 19, 2019, 08:37:06 p.m. »
Ma lăsați cu aberațiile voastre filozofice!Era vorba de niste bani cheltuiti pe o masina ok.Considerati ca nu e util sfatul cu răbdarea...treceți mai departe.Initial m-am uitat dupa Tiguan nou, fost la Porsche probat 2 variante si nu m-a convins.  Audi asta m-a convins sh la 45.000 km fata de Tiguan sau alta masina noua.Nu e vorba de bani, nu extrapolati, mie mi s-a parut ok raportul calitate pret

Plus ca am menționat că am luat o Fabia 1 pt Bucuresti si nu tusec in ea, e foarte ok masina.Audi l-am ales pt siguranta, mergi la un mecanic si intreaba-l care e diferenta intre skoda, vw si audi la impact.Strict asta a fost motivul, familia pe primul plan
Trimis de pe al meu SM-N950F folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: Mai 19, 2019, 09:30:06 p.m. de M i c u t z u »

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #1651 : Mai 19, 2019, 08:20:16 p.m. »
Cred ca l-ai jignit sugerandu-i ca putea sa-si ia o alta marca, noua, inferior sociala :))

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #1650 : Mai 19, 2019, 08:19:12 a.m. »
Era musai haudi?
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline piticul76

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #1649 : Mai 19, 2019, 07:50:48 a.m. »
NU CITA ultimul mesaj!

Bani de una noua? Pe factura de achiziție scrie clar 37.000 euro, deci cam o treime din pret

Trimis de pe al meu SM-N950F folosind Tapatal
« Ultima Modificare: Mai 19, 2019, 02:40:38 p.m. de M i c u t z u »

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #1648 : Mai 19, 2019, 06:51:37 a.m. »
Nu-s convins ca ai facut cine stie ce afacere cu audi-ul.
Ai vandut una veche sa iti iei una tot veche (fara garantie) cand ai dat pe ea bani de una noua. Nu mai socotesc timpul pierdut sau rabdarea....
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline piticul76

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #1647 : Mai 18, 2019, 07:36:03 a.m. »
Discuțiile astea despre achiziție sunt irelevante, totul depinde de răbdarea și norocul fiecăruia. Am stat un an sa-mi schimb vechea masina, un Opel Astra H 1.7 cdti 101 cp. Cautam un audi q3 si luni de zile am stat numai pe anunturi pana cand am ratat un q3 din 2013 de la Leaseplan 2.0tdi care avea 35000km si s-a vandut cu 17.000euro.In ziua cand a aparut anuntul s-a vandut si am confirmarea ca l-a cumpărat un angajat de-al lor. Am băgat bani in Opel am zis sa-l fac ca nou ca nu il mai schimb.Am schimbat ambreiaj complet, distributie pe original, discuri si plăcute fata spate , vreo 1400 euro. După 3 luni imi apare un anunt cu un A4 2.0tdi 143cp facelift 08.2013,prim proprietar achiziționat de la Porsche in 2014,  45.000km.Verificat la dealer si la itp, km reali totul ok, negocieri...final 13300euro. Achiziționat imediat si vândut opelul cu 2800(practic vândut pe degeaba,după ce schimbase piese de 1400euro,  cel care l-a cumpărat baftă pe el)
Concluzia, totul tine de noroc, răbdare, orientare.
Am luat a doua masina anul asta pt Bucuresti, o Fabia 1.4 16v 75 cp, nu mai vroiam diesel euro4, de asta vandusem si vechea masina. Plătit 1600 euro, băgat în ea in 2 luni 700 euro si mai urmeaza vreo 400 pt tot sistemul de frânare și manopera.Ies la 2700 cu o Fabia din 2001 dar schimbat totul full, daca o vand cat iau pe ea.....irelevant.
Daca cauti o masina......RABDARE

Trimis de pe al meu SM-N950F folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: Mai 18, 2019, 07:40:25 a.m. de piticul76 »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1646 : Mai 17, 2019, 07:02:09 p.m. »
Mie mi se pare irelevanta devalorizarea după un an. Și trei e cam putin. Mai degrabă m-aș uita la 5 ani.
La un an de fapt contează foarte mult prețul de catalog vs ala real, dacă exista promoții în momentul ala pe piața mașinilor noi, politica de buy back, etc. Prea multe variabile.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #1645 : Mai 17, 2019, 05:56:10 p.m. »
Asta cu devalorizarea tine mult si de cat de apreciata e o masina pe piata SH.
La mine de exemplu, Lexus e o marca foarte apreciata.
De exemplu, dupa primul an, un Lexus IS V6 AWD isi pierde $8000 ca valoare pe cand un Volvo S60 T6 R-Line comparativ ca si pret de achizitie, $21.000.
Ambele sunt masini de aproximativ $45.000 doar ca dupa un an, Volvo il poti lua cam cu $25.000 iar Lexus cu $33.000.

Volvo e bine de lua dupa 1 an pe cand Lexusul il poti lua si de nou.

« Ultima Modificare: Mai 17, 2019, 06:01:22 p.m. de Iulian M »

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1644 : Mai 17, 2019, 01:10:07 p.m. »
Parerea mea este ca fiecare are dreptate in felul lui dar vorbiti despre lucruri total diferite. James vorbeste despre masini achizitionate pe filiera parc auto extern - samsar - cumparator unde majoritatea masinilor au ceva de ascuns iar Vizitator vorbeste de achizitia unei masini dintr-o sursa interna cat de cat sigura (dealer, cunostinta, masini destul de noi si rulaj mic). Acum fiecare in parte alegem de unde vrem sa cumparam masina. Nu te obliga nimeni sa cumperi masina de la "burtosul care ragaie a mici si iti raspunde impertinent". Totul tine de alegea fiecaruia si din pacate pentru Romania de bugetul limitat.
Am verificat Kuga prima data la Tiriac, apoi la Neste si saptamana trecuta am facut itp-ul. Toti au zis la unison ca masina este si citez "ca noua". Cei de la Neste mi-au oferit inclusiv prelungire de garantie contra sumei de 120 euro anual. Asta nu inseamna ca peste o luna nu imi poate lua foc motorul sau strica injectoarele. Totul tine si de sansa mai ales la second hand.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1643 : Mai 17, 2019, 12:47:53 p.m. »
Colegul Alexxb si-a adus un Audi A4 din Germania, luat de la dealer. E f multumit de el, fara probleme, verificat la reprezentanta.
daca vrea sa dea mai multe detalii despre masina, il rugam sa scrie.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1642 : Mai 17, 2019, 11:39:54 a.m. »

Iar tu te-ai simti jignit daca ti-as spune ca esti ipocrit...

la Mercedes as fi riscat fara rezerve, dar era prea tarziu. Semnasem ptr Honda si dadusem avansul.

@james: Dusterele au ajuns la vanzare catre public, si nu, nu au fost luate in leasing. In leasing s-au luat masini ptr conducere, care au fost date inapoi la finalul leasinigului.
Mercedesul a fost doar o bucata, s-a vandut catre angajati si cunoscutii care au stiut de el.
« Ultima Modificare: Mai 17, 2019, 12:00:29 p.m. de vizitator »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1641 : Mai 17, 2019, 11:35:57 a.m. »
@Vizitator
Cifrele din studiul de la care am inceput discutia spun ca in mare in tranzactiile "transfrontaliere" rata de frauda e de vreo 4-5 ori mai mare decat in alea nationale. Iar in EU de E dubla aproape fata de medie.
Exemplele date de tine nu-s masini exportate, iar din alea doua exemple, unul practic e din "familie".
Nici exeplul cu Dusterele nu e unul tipic, in general firmele care au flote pe care periodic le reinoiesc dupa o perioada fixa indiferent de kilometraj le iau in leasing, nu le cumpara. Pentru contabili leasingul e bun nu neaparat pentru ca ar fi mai ieftin dar e previzibil, contabilii adora previzibilitatea.

Sunt curios, ajuns pe autovit sau olx vreunul dintre anunturi?

Sunt convins ca si in Germania mai moare (sau mai emigreaza) cate unul si ramane de vandut o masina mult sub pret, insa sansele mari sunt ca aia sa ajunga la cineva din anturaj, nu la samsarul care ti-o va vinde tie, la fel cum s-a intamplat si cu mercedesul din exemplul tau. Si chiar daca samsarul pune gheara pe ea, sunt sigur ca la masina aia chiar exceptionala isi trage un profit mai mare sau chiar si-o pastreaza pentru el, o birjareste cativa ani, apoi mai da inapoi niste km si un polish si abia dupa ti-o va vinde.

« Ultima Modificare: Mai 17, 2019, 11:43:35 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline corin

• Moderator General
  • Per aspera ad astra
« Răspuns #1640 : Mai 17, 2019, 10:35:02 a.m. »
Daca se vand la taraba 100 de paini la sfert de pret, din care 98 sunt otravite si doua bune, dar toate arata la fel, prefer sa imi cumpar direct de la brutarie cu pretul intreg.

Pe ideea ta se bazeaza si samsarii. Iar exceptiile intaresc de fiecare data regula. Tu nu ai riscat, dar dai sfaturi in contradictie cu actiunile tale. Intentiile nu se pun. James doar a constatat o stare a crudei realitati ignorata cu buna stiinta de cei ce imbata cu apa rece.

Iar tu te-ai simti jignit daca ti-as spune ca esti ipocrit...

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #1639 : Mai 17, 2019, 09:32:28 a.m. »
Romanii înca mai au imaginea asta romantica a neamțului care își vinde mașina după 3 ani cu 30% din prețul de achiziție. Incluzând aici și cheltuiala și profitul samsarului :D

De ce spui asta? Sunt masini in situatia ta, si chiar bune, dar nu asa usor de gasit. Problema e ca toti samsarii le vand acum ca detinute de un bunic care nu le-a folosit decat la piata si biserica. Insa, daca cauti si ai rabdare, poti gasi masia potrivita.
Iti dau 2 exemple:
-la mine la serviciu s-a schimbat flota de Dustere atunci cand a aparut Duster II (si vechile Duster I au fost vandute) .Erau unele f putin folosite, cu sub 20 000km la bord si au fost vandute la 5000-6000 euro. Vanzarea s-a facut la valoarea neamortizata din contabilitate si nu la valoarea de piata....da, o fi si vina doamnelor de la contabilitate care clar ca nu se pricep la masini, dar asta a fost pretul de vanzare.
-la sotie la serviciu unul dintre manageri a plecat in strainatate. Asa ca firma i-a scos masina la licitatie. Este vorba de un Mercedes benzina C180 156 CP, culoare metalizata, 2 ani vechime si ceva optiuni. Masina are 2 ani si 24000km reali. Stiti cu cat a inceput licitatia? Cu 16 000 euro si s-a adjudecat cu 17900 euro. Cumparata de un coleg de-al sotiei....initial am vrut si eu sa ma bag, dar tocmai semnasem ptr Civic, dadusem avansul si platisem si tichetul remat (si nu am mai putut da inapoi).
In ambele situatii ofertele au fost reale, kilometrii reali iar intretinerea s-a facut doar la reprezentante.
Deci se pot gasi si masini bune, doar ca trebuie sa ai rabdare si sa stii sa cauti.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #1638 : Mai 16, 2019, 05:48:39 p.m. »
Ce-i si mai intersant e ca prietenul gugl te poate ajuta foarte usor sa gasesti cota de piata a unui model anume, ca sa stii cam care e pretul de referinta.
Numa' ca omului ii place sa se autoamageasca ca el a facut o superafacere si ca a gasit fix el diamantul, afacerea aia unica pe care nimeni altcineva n-a mai vazut-o. Ca doar el a gasit batranica aia cinstita care isi vinde passatul ca nu-i mai incape in garaj si vrea doar sa vina cineva sa o scape de el....
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()