Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua  (Citit de 203901 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mihaiapetrei

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti, Romania
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda
Re: Sfaturi pentru achizitionarea unei masini la mana a doua
« Răspuns #1772 : Septembrie 22, 2021, 03:32:45 a.m. »
Salutare!

Felicitari pentru decizie si mult succes in luarea unei decizii cu cat mai multa informare posibila inainte. E bine ca te-ai interesat inainte despre optiuni si ca ai intrebat si aici.

Eu am auzit numai de bine de motorul de 2.0 (poate de aceea sa fie si mai rare la vanzare?) dar sunt foarte curios ce parere au si ceilalti colegi.

Offline cpper

• Doar inscris
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 2
  • Nou venit
  • Auto: fara
« Răspuns #1771 : Septembrie 22, 2021, 12:02:55 a.m. »
Salut,in viitorul apropiat vreau sa cumpar o Skoda Octavia 2 facelift, combi. Bugetul este maxim 5500 Euro. Masina o voi folosi mare parte pentru drumuri in afara localitatii. Nu am pretentii legate de putere, sunt ok si cu 105 cp.La o masina de 140k-170k km, care dintre urmatoarele motorizari mi-o recomandati ?
  • 1.6 TDI 105cp
  • 1.4 TSI 122cp
  • 1.8 TSI 160cp (unele cu DSG sau 4x4)
  • 1.2 TSI 105cp
  • 2.0 TDI 140cp
Aceste variante le gasesc pe olx la bugetul meu. Variantele 1 si 2 sunt cele mai frecvente, 3 si 4 mai rare, iar varianta 2.0tdi doar in 2 anunturi. Ma intereseaza mai ales care este motorizarea cea mai putin problematica, pentru intervalul de km mentionati. Ideal nu as vrea sa mai bag bani in masina dupa ce o cumpar.
Mersi :)
« Ultima Modificare: Septembrie 22, 2021, 12:06:28 a.m. de cpper »

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 348
  • Amat Victoria Curam
  • Auto: Octavia 3 FL 1.8 tsi 4x4 DSG6
« Răspuns #1770 : Aprilie 06, 2021, 05:57:57 p.m. »
salutare tuturor,
stiu ca este off-topic, dar prefer sa spun aici decat prin alte locuri.
am un prieten foarte bun, care are nevoie de o masinuta decenta, buget max 2500 E. daca stiti pe cineva - din buc sau ilfov - trimiteti0mi un pm va rog. prefer sa incerc si aici, unde stiu ca nu sunt samasari si alte specimene pe care le iubim cu totii...
Love.Drive.Eat.Prey

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1769 : Martie 31, 2021, 06:24:40 p.m. »
Renunta la passat 2.0 tdi dsg, deci este clar ca nu va accepta o masina care costa 11.000 euro de noua. Actual passat a fost cumparat cu 206.000 km la bord si nu a avut probleme pana acum. A rulat cu el un pic peste 80.000 km. In acest moment negociaza pentru un audi Q5 din 2010, 2.0 tdi 177 CP, cu putin peste 200.000 km la bord reali (zice vanzatorul samsar de profesie  :)) ). Negociarea a inceput de la 12.750 euro. Cred ca sambata va merge la Pitesti sa vada acel Q5.
Din cate stiu motorul de 1.6 diesel de 130CP de pe Nissan se regaseste si pe Kajdar, deci ca si motorizare si Renault-ul ar trebui sa fie ok. Este de departe cel mai nou din lista. W Tiguan imi pare foarte mic si interiorul este de golf 5 Plus. Nu stiu nimic de 2.0 CRDI de la Kia insa eu tot insist cu Sportage-ul. Din toate cele 4(fara a lua in calcul Q5) pare a fi cel mai mare si mai capabil. Ce aduce in plus Nissan-ul este posibilitatea de a decupla definitiv spatele atunci cand nu ai nevoie si cred ca acest lucru se traduce printr-un consum mai mic la drum lung.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #1768 : Martie 31, 2021, 02:32:07 p.m. »
@cristeammm: mie toate mi se par vechi. Strict din cele 4 as alege intre Tiguan si Qashqai, sunt rulate in Romania si estetic parca arata mai bine. Kadjar-ul l-as exclude si nici Kia Sportage nu prea imi place ptr ca e adusa recent din Germania si clar ca vanzatorul este samsar.
La 11000 euro sa stii ca exista variante si ptr masini noi, dar nu sunt SUV-uri.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #1767 : Martie 31, 2021, 09:58:44 a.m. »

2. orice masina numai suv sa fie

Pai asta e un nonsens, SUV-urile nu-s masini.  :)
Scuze de off-topic.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #1766 : Martie 29, 2021, 04:29:43 p.m. »
Cumnatul meu doreste achizitia unei masini second hand. Renunta la w passat 2.0 tdi dsg din 2011 si din anunturile trimise de el si discutia avuta am inteles doua lucruri:
1. nu stie deloc ce vrea cu adevarat
2. orice masina numai suv sa fie
Are un buget limitat la maxim 12.000 si din urmatoarele 4 anunturi numai kajdar-ul este 4x2:
https://www. autovit.ro/anunt/volkswagen-tiguan-2-0-ID7GGxKZ.html#xtor=SEC-81
https://www. autovit.ro/anunt/kia-sportage-ID7GGxFj.html#xtor=SEC-81
https://www. autovit.ro/anunt/nissan-qashqai-1-6-ID7GFS2N.html#xtor=SEC-81
https://www .autovit.ro/anunt/renault-kadjar-1-6-ID7GJuBh.html#xtor=SEC-81
Eu nu ma pricep la partea mecanica insa sfatul meu catre el a fost sa o aleaga pe cea mai scupa din cele patru si anume kia sportage insa o parere de la cineva priceput si care cunoaste aceste motoare ar fi bine-venita. Tractiunea integrala conteaza insa nu este 100% factor decizional.
Multumesc frumos
« Ultima Modificare: Martie 29, 2021, 04:42:23 p.m. de M i c u t z u »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #1765 : Iunie 29, 2020, 09:26:38 p.m. »
Nu as investi asa suma de bani intr-un Superb 3 nici sa ma pici cu ceara, de fapt in nici o masina.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1764 : Iunie 29, 2020, 07:05:49 p.m. »
N-ai la ce , cum ai bafta ca dsi la troacele astea  noi,  ma minunez ce rapizi sunt sa le bage in hale cand sunt aduse la stanga sau pe plaforme, le ascund sa nu le mai mai vada , sau cum înjură proprietarii nemultumiti.Doar o informare RAR, de accidente grave
« Ultima Modificare: Iunie 29, 2020, 07:07:51 p.m. de CyborgSky11 »

Offline Careca76

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #1763 : Iunie 28, 2020, 12:44:11 p.m. »
Salutare colegi de forum, a venit timpul sa schimb Octavia actuala si tinta este un Superb 3, Style dar nu exclud un L&K, din buget de 13000-15000 euro.TDI 2.0, DSG, km poate sa fie 200k oricum nu am prea mare incredere in kilometraj, mai important intretinerea/functionarea si sa fie fara avarii majore in istoric.
Preturile la diesel sunt in scadere si am gasit destule masini decente la vanzare, la un pret aparent corect, cu varsta pana la 4 ani presupun cat au fost in garantie au fost intretinute cum trebuie, istoricul de accidente ramane cu semnul intrebarii.Am cautat pe forum, nu prea am gasit pareri despre Superb 3, in afara de parerile generale cum ca masinile de generatie noua nu mai sunt ca cele vechi, probleme tehnice, electronice, soft, etc. Ce am aflat eu si recomandari ce am primit, cutia de viteza sa am grija sa fie intretinuta cum trebuie si sa functioneze perfect, istoric fara accident, km poate sa fie chiar peste 210k ca am scapat de schimbul de distribuite, de fapt sugestia a fost sa nu dau cateva mii in plus pentru ca are doar 120k km care oricum nu poti sa fii sigur ca atata are, daca a fost intretinut cum trebuie 250k nu este problema la o masina adusa de afara.
Cei care aveti Superb 3 sau cine ati mai auzit din surse de incredere, fiabilitate, probleme de model, la ce sa fiu atent la achizitie ? Multumesc!
New - Octavia Tour - 1,9 AXR 101 CP - 2010
Ex - Octavia I - 1,6i BFQ 102 CP - 2003

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3200
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #1762 : Martie 06, 2020, 05:13:15 p.m. »
La alea macar nu platesti

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #1761 : Martie 05, 2020, 09:53:48 a.m. »
Am vrut sa subliniez un singur lucru.
Pentru ce imi trebuie un sh, sa merg cu el sau sa repar?
Acum fiecarea isi stie idealul.
Plus am mai vrut sa atentionez, ca acele motoare clasice, mpi, inca se vand, productie 2020.

pai vad ca mai mult cu astea noi e nemultumirea mare si tot la reparat si tot draci prin service

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Amat Victoria Curam
« Răspuns #1760 : Martie 02, 2020, 02:43:08 p.m. »
oh, crap  :)) graba strica treaba. pe scurt erau mazda 6mps si bmw 2.5/3.0 B25 ('91-'04). acum am vazut ca nici n-am scris tot ce vroiam  :( scuze. prea multe pupaturi de martisor.
Love.Drive.Eat.Prey

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #1759 : Martie 02, 2020, 11:42:52 a.m. »
Mazda 6 MPS e turbo :D
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Amat Victoria Curam
« Răspuns #1758 : Martie 02, 2020, 11:09:57 a.m. »
greta sa-si vada de treaba, sa mearga la scoala, sa fumeze un cui, eventual sa-si piada virginitatea si vedem cum evolueaza in gandire :69:
pana una alta, nu stiu de und epana unde nou vs vechi, old school vs new school.
o masina de 30 de ani nu este sh, este retro, cu tot ce implica asta.
cine vrea cazan sh, asta insemnand orice masina cu peste 100.000km, sa fie sanatos. in cazul meu exceptiile sunt putine si honda civic NU e una din ele :)) cum spunea si avataru', sunt curios daca om vedea masini facute azi, peste douaj' de ani. inclin sa cred ca nu.
turbo vs aspirat, alta mancare de peste; eu m-as inchina unui motor racit cu aer :)) dar nu l-as conduce zilnic. intre un turbo obosit cu km originali Bo$$, as alege o apsirata cum imi place. mazda 6 mps de exemplu.
Love.Drive.Eat.Prey

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()