Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Taxa de prima inmatriculare..  (Citit de 209411 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline al bundy

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 984
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI 140 AG
Re: Taxa de prima inmatriculare..
« Răspuns #579 : Ianuarie 20, 2012, 10:38:25 p.m. »
Sa speram ca asa o sa fie.
Interfata de diagnoza ORIGINALA, intotdeauna ultima versiune , upgrade-uri (tempomat, diferiti senzori) si reparatii instalatii electrice.

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #578 : Ianuarie 20, 2012, 11:19:30 a.m. »
DAr daca masina a fost ( si este in continuare) in leasing, si iunmatriculata in 2009 cand era scutita de la plata taxei (fiind e4 si sub 2000 cmc ), la terminarea contractului de leasing se mai plateste taxa ?
Conform art 4, al 2, nu ar trebui:

(2) Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii.

MAsina face parte din categoria celor exceptate la momentul inmatricularii, care este 2009 nu prezentul.

Avem un avocat care sa ne lamureasca ?

De acord cu tine, eu consider ca nu trebuie sa se plateasca; Stef are o opinie diferita.

Stef, pe argumentatia asta ar trebui sa se plateasca taxa pentru TOATE masinile inmatriculate pana la data intrarii in vigoare a legii (nu doar pentru cele in leasing). Asa ceva nu poate fi primit.

Eu zic in felul urmator:

(A) Taxa se plateste pentru masinile inmatriculate anterior anului 2007.

(B) Pentru masinile inmatriculate incepand cu 2007, pot aparea doua situatii:

(1) s-a platit o taxa (inclusiv de catre societatile de leasing, in calitate de proprietari, care desigur ca refacturau asta mai departe catre utilizatori);

(2) nu s-a platit o taxa, intrucat masinile beneficiau de scutire (cum de exemplu pana la sfarsitul anului 2010 nu s-a platit o taxa pentru EURO 5).

INDIFERENT de includerea unei masini in prima sau a doua categorie, concluzia mea este ca pentru aceste masini NU SE VA PLATI taxa la prima transcriere a dreptului de proprietate subsecvent intrarii in vigoare a noii legi.

Offline puiupiu

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 98
« Răspuns #577 : Ianuarie 20, 2012, 10:50:17 a.m. »
Pana dispare eu am de platit 6800ron.....sunt in extaz..

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #576 : Ianuarie 20, 2012, 10:21:30 a.m. »
Cat despre cea de-a doua problema, absolut de acord, si din pacate, Doru, are sens juridic sa se plateasca taxa in acel caz.

Cum spuneam, astept sa dispara cat mai curand actuala forma a acestei magarii de legi asa-zis de poluare ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #575 : Ianuarie 20, 2012, 08:58:33 a.m. »
@al bundy
In cazul tau, aceeasi situatie cu cea a lui @FDR, discutata cu cateva pagini in urma. Daca masina era scutita de plata taxei potrivit reglementarilor in vigoare din momentul inmatricularii, atunci NU se plateste noua taxa de poluare.

@puiupiu, cei ce gandesc procedurile se misca mai lent decat cei ce au gandit legea.

Offline al bundy

• Expert
  • Mesaje postate: 984
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI 140 AG
« Răspuns #574 : Ianuarie 20, 2012, 08:47:06 a.m. »
s-a platit deja o taxa, deci noul dobanditor (respectiv utilizatorul la finalizarea contractului de leasing sau orice alta persoana, chiar un dobanditor subsecvent) nu ar trebui sa plateasca taxa.

DAr daca masina a fost ( si este in continuare) in leasing, si iunmatriculata in 2009 cand era scutita de la plata taxei (fiind e4 si sub 2000 cmc ), la terminarea contractului de leasing se mai plateste taxa ?
Conform art 4, al 2, nu ar trebui:

(2) Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii.

MAsina face parte din categoria celor exceptate la momentul inmatricularii, care este 2009 nu prezentul.

Avem un avocat care sa ne lamureasca ?
Interfata de diagnoza ORIGINALA, intotdeauna ultima versiune , upgrade-uri (tempomat, diferiti senzori) si reparatii instalatii electrice.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #573 : Ianuarie 20, 2012, 08:30:49 a.m. »
@judge
Dreptul de proprietate asupra masinii apartine firmei de leasing si doar la finalizarea contractului acesta se transfera catre utilizator.
In Legea 9, la art.2 i) termenul de prima trascriere a dreptului de proprietate este subordonat momentului intrarii in vigoare a legii si nu unui moment anterior.

Citind normele de aplicare ale art 4 din lege, eu consider ca nu sunt exceptate de la plata noii taxe masinile pentru care s-a platit in trecut taxa de prima inmatriculare sau taxa de poluare. Cei ce au platit acele taxe la momentele respective au dreptul sa solicite restituirea sumelor, urmand ca la prima transcriere a dreptului de proprietate sa se calculeze taxa de poluare conform Legii nr.9

Offline puiupiu

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 98
« Răspuns #572 : Ianuarie 20, 2012, 08:25:56 a.m. »
Ultima durere de cap.
In Decembrie anul trecut am vandut mult iubita mea Skoda unei persoare din Bucuresti.Numerele fiind preferentiale am preferat sa le pastrez urmand ca imediat ce inmatriculeaza masina noul proprietar sa le primesc inapoi sa le pot pune pe noua mea masina.
Acum incepe parte frumoasa: in cursul zilei de ieri domnul cu toate actele gata s-a prezentat la politie pentru schimbare inmatricularea pe numele lui.
Surpriza mare i s-a refuzat inmatricularea,motivul: trebuie sa dovedeasca ca eu dupa ce am platit taxa de poluare in 2008 nu am dat statul in judecata sa o recuperez.In cazul in care am recuperat taxa domnul ar platit o noua taxa de poluare.
Partea buna e ca cei de la fisc nici nu au idee cum ar trebuii sa arate aceasta adeverinta pe care trebuie sa o elibereze.Mi-au transmis ca asteapta si ei de la minister formatul.
Intre timp mie mi-au expirat numerele rosii la noua masina,al treilea rand si nu pot inscrie masina deoarece numerele sunt inca la noul proprietar.......
Desi am platit pentru numere preferentiale, am mai platit odata pentru pastrarea lor de fapt nu le pot folosi.....pe cine sa injur....
Dulce Romaniei ce imi faci tu mie...
Asa ca mare bagare de seama daca cumparati masina sa nu luati teapa si sa platiti taxa de poluare la o masina pe care o considerati inscrisa.....

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #571 : Ianuarie 20, 2012, 12:03:45 a.m. »
Uitandu-ma in diagonala, pare ca articolul 4 (2) sustine linia asta de gandire, cu mentiunea ca inscrierea initiala a masinii pe numele societatii de leasing are natura unei inmatriculari, nu a unei transcrieri cum am mentionat initial. Prima transcriere intervine intr-adevar dupa finalizarea contractului de leasing, dar articolul mentionat permite exceptarea de la obligatia de plata a taxei, intrucat s-a platit anterior o alta taxa.

Poate ca e insa o alta prevedere speciala care imi scapa, dar atunci as zice ca e atacabila.
« Ultima Modificare: Ianuarie 20, 2012, 12:22:15 a.m. de judge »

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #570 : Ianuarie 19, 2012, 11:39:35 p.m. »
Obligatia de plata apare la prima transcriere a dreptului de proprietate, deci la terminarea leasingului. Platesti sau primesti valoarea reziduala dintre taxa de prima inmatriculare de atunci si actuala taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

N-am studiat problema, asa ca imi cer scuze daca vorbesc prostii. O gandesc altfel: intrucat inmatricularea initiala pe numele societatii de leasing e cu caracter definitiv (nu mai avem import temporar), echivaleaza cu o transcriere a dreptului de proprietate. Intrucat s-a facut dupa 2007, s-a platit deja o taxa, deci noul dobanditor (respectiv utilizatorul la finalizarea contractului de leasing sau orice alta persoana, chiar un dobanditor subsecvent) nu ar trebui sa plateasca taxa.

Cat despre cea de-a doua problema, absolut de acord, si din pacate, Doru, are sens juridic sa se plateasca taca in acel caz.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #569 : Ianuarie 19, 2012, 10:52:33 p.m. »
am atasat legea cu tot cu normele de aplicare

Am factura prin care am achitat "Taxa de prima inmatriculare"-asa scrie pe factura emisa de firma de leasing in februarie 2008. Masina are numere normale de B. Cand termin ratele peste un an, va trebui sa platesc ceva, sau la revanzarea auto? Multumesc.
Obligatia de plata apare la prima transcriere a dreptului de proprietate, deci la terminarea leasingului. Platesti sau primesti valoarea reziduala dintre taxa de prima inmatriculare de atunci si actuala taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

din ce tocmai am vazut la TV , vorbeau doua doamne de la anaf, ... ziceau ca daca anumiti proprietari au castigat in instanta taxa de prima inmatriculare la o urmatoare vanzare cumparatorul va trebui sa plateasca taxa dupa noua lege....
intradevar, asa stau lucrurile.
« Ultima Modificare: Ianuarie 19, 2012, 11:08:39 p.m. de Stef13 »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #568 : Ianuarie 19, 2012, 02:04:42 p.m. »
Eu nu stiu sa fi aparut normele metodologice de aplicare a legii, poate ma insel dar in Legis nu exista inca Legea 9/2012 sa ma pot convinge. Daca au scris insa asa ceva in lege, atunci cu atat mai repede va pica aceasta mostra de imbecilitate denumita lege ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Cristi_YNG

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 344
  • nu conteaza masina, conteaza soferul
  • Auto: 1.2 12V 70CP
« Răspuns #567 : Ianuarie 19, 2012, 02:01:07 p.m. »
din ce tocmai am vazut la TV , vorbeau doua doamne de la anaf, ... ziceau ca daca anumiti proprietari au castigat in instanta taxa de prima inmatriculare la o urmatoare vanzare cumparatorul va trebui sa plateasca taxa dupa noua lege....

orice numa sa suga ceva bani de la popor
Skoda Fabia Elite 1.2 70 CP

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #566 : Ianuarie 19, 2012, 01:23:24 p.m. »
Am factura prin care am achitat "Taxa de prima inmatriculare"-asa scrie pe factura emisa de firma de leasing in februarie 2008. Masina are numere normale de B. Cand termin ratele peste un an, va trebui sa platesc ceva, sau la revanzarea auto? Multumesc.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #565 : Ianuarie 19, 2012, 11:04:38 a.m. »
http://www.4tuning .ro/taxa-auto/cum-sa-evitam-taxa-auto-12080.html

Sa vedem practic cum va fi!
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()