Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Amortizoare sau anvelope ?  (Citit de 10131 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rtaralunga

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 9
Re: Amortizoare sau anvelope ?
« Răspuns #16 : Octombrie 06, 2010, 09:33:42 p.m. »
Salut.
Si eu am intampinat aceeasi problema ca si a ta la masina. Totul a tinut de amortizoare. Fiind uzate masina se lasa prea mult la denivelari si atingea cu scutul metalic. Orice damb devenea un chin de trecut.
Pe masina mea amortizoarele fata originale erau BOGE asa ca am ales tot aceeasi firma.
Numai ca trebuie sa ai grija la un lucru: PDG-ul din fabrica vine cu niste inaltatoare de aluminiu in interiorul amortizoarelor din fata iar dupa spusele celor de la Avia Motors firma producatoare nu comercializeaza in mod normal amortizoare echipate cu inaltatoare ci le produc special pentru SKODA.
Tind sa le dau dreptate deoarece chiar daca am cumparat amortizoarele de la acelasi producator, in cazul meu BOGE, cu cele originale pe masina pentru modelul meu dupa ce le-am montat am constatat diferenta de garda la sol.
Nu uita sa schimbi tampoanele pe fata; sunt niste sfere de cauciuc care se preseaza in timp si afecteaza garda masinii.
Skoda Octavia 1.8 T, 2001, AGU

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #15 : Septembrie 07, 2010, 10:33:54 a.m. »
Sunt cele original pe masina din fabrica (dupa ETKA). Si da, pt PDG-ul dela 4x4.

S-a simtit o imbunatatire sensibila dupa inlocuire. Evident ca dupa o luna m-am obisnuit cu ea...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #14 : Septembrie 05, 2010, 11:27:11 a.m. »
Master, astea sunt pentru cele cu pdg?
Ai simtit vreo diferenta la confortul suspensiei?
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #13 : Septembrie 05, 2010, 11:23:41 a.m. »
Nu stiu, eu le-am comandat la alt magazin acum 2 ani si am prins oferta, 800 lei toate 4, evident am platit montaj separat.

Offline val3ntin

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 106
  • Octavia Tour Combi 1.8T 20V 150CP 2001
  • Auto: Octavia Tour
« Răspuns #12 : Septembrie 03, 2010, 01:15:01 p.m. »
Gasesc la Tavi si la ce pret ?

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #11 : Septembrie 02, 2010, 12:32:59 p.m. »
Monroe Reflex - gaz si ulei.

Offline val3ntin

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #10 : Septembrie 02, 2010, 11:42:09 a.m. »
In concluzie anvelopa si talaonul nu prea au cum sa ma ajute foarte mult nu ? M`am uitat si la preturi si sunt cam la fel o pereche de amortizoare bune sau una de anvelope .Din moment ce nu ai PDG nu prea mai ai ce sa  lovesti ca fara el e oarecum mai inalta daca intelegi ce vreau sa spun ,asa cu el e si putin mai grea de fata si atinge mai repede PDG`u.
Acuma un sfat pentru niste amortizoare mai bune,pe gaz sau pe ulei ,producatori etc.Va multumesc .

Offline diasomie

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 200
  • Auto: O1 1.8T 4x4 sedan
« Răspuns #9 : Septembrie 01, 2010, 11:13:37 p.m. »
A mea e f inaltata.
Mecanicul a spus ca are arcuri mai mari si mai dure. ( si nu inaltatoare)
Am pus si scut ca fusese dat jos.
Nu dau de borduri si de nimic.
E dura daca ma las pe ea.
oricum in curbe un usor balans are. ( prin comparatie cu una "default")

La tine  as zice ca e o combinatie de amortizor slab cu masina coborata/mai joasa.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #8 : Septembrie 01, 2010, 10:52:44 p.m. »
Fă un test de amortizoare, cel mai probabil sunt duse. Cât despre garda la sol, eu nu am PDG și până acum, în peste 20k km, nu am lovit niciodată cu burta, cu toate că merg destul de tare în extraurban și nu pot anticipa chiar toate valurile din asfaltul patriei, ca să frânez din timp; am însă grijă să le traversez în accelerare, nu frânând, ca să se realizeze un nefericit transfer de mase și botul mașinii să ajungă și mai jos decât de obicei.  :68: Obișnuiește-te cu ideea că Octavia 1, chiar și cu PDG, e destul de joasă. Am rașchetat și eu de câteva ori cu spoilerul bordurile mai înalte, dar nu e nimic de speriat. Mergi și tu mai cu grijă pe acolo pe unde e bombardat drumul și verifică amortizoarele. E posibil să fie duse și de aici apare balansul atunci când treci peste valurile din asfalt .
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline val3ntin

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #7 : Septembrie 01, 2010, 08:36:28 p.m. »
masina e luata sh din germania are 125mii  :D dar nu are nico modificare sport e oarecum de familie cu toate ca la 150cp fuge de rupe .
@Shymano asa am verificat si eu apasand pe colturile capotei si se duce tare in jos  :D la asta ma referam ca are un balans mare,si pe spate face la fel.
@n.cristian garda la sol ma intereseaza pe mine sa fie cat mai mare ,in catalog scrie ca ar fi 134 acuma sa masor si eu sa vad cat are ,merg foarte mult in bucuresti si pe la tara,nu mi`e frica ca sparg baie sau ceva dar cand aud ca loveste scutul metalic ma ia cu mancarimi pe spate.

Offline ph09rle

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Baicoi
  • Mesaje postate: 153
  • Styling Club
    • Styling Club
  • Auto: PH 09 RLE
« Răspuns #6 : Septembrie 01, 2010, 06:57:24 p.m. »
acum depinde. masina cand ai luat-o era noua sau la second-hand. ca daca era la second-hand si ala a vrut sa o faca mai "sport" a schimbat arcurile cu unele sport mai mici cu 35mm cum am eu. la mine garda la sol la scut este de 7-8cm. am probleme doar la umflaturile din asfalt si la bordurile prea inalte din buc.
Skoda Octavia 2001, 1.9Tdi, 8v, 250nm, 110hp, ABS, ASR, climatronic, full piele, scaune incalzite, trapa electrica, un mic tuning

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #5 : Septembrie 01, 2010, 06:55:18 p.m. »
@val3ntin, diferenta de talon (pe inaltime) dintre cele doua dimensiuni pe care le-ai dat tu este de numai 3,75 mm (195x65=126,75 mm; 205x60=123 mm). Asa ca e putin probabil ca sa simti chiar asa de rau ca dai cu burta de pamant mult mai tare cu unele decat cu celelalte. Vezi sa nu ai vreun arc rupt (cred ca numai cu masina pe un elevator poti vedea exact daca e sau nu rupt vreunul). Si apasa si pe colturile masinii si verifica amortizoarele (pe verticala, degeaba o balansezi in lateral); daca masina se lasa prea usor ai amortizoarele terminate, daca intimpini rezistenta e ok.
In ceea ce priveste anvelopele, diferenta s-ar cunoaste la schimbarea cu unele de 225/45/17, 225x45=101,25 mm (inaltimea balonului). Atunci ar fi mult mai rigida si mai joasa; dar avand PDG nu poti pune de 17" ...
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #4 : Septembrie 01, 2010, 06:02:49 p.m. »
De acord, dar dacă amortizoarele sunt uzate, mașina devine barcă și atunci când treci peste denivelări face mult balans și dai cu burta de asfalt. Nu am înțeles exact dacă el are o problemă cu garda la sol sau cu efectul de barcă al mașinii... Cert e că, de la anvelope nu i se trage nici una, nici alta.
« Ultima Modificare: Septembrie 01, 2010, 06:05:09 p.m. de n.cristian »
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #3 : Septembrie 01, 2010, 05:15:22 p.m. »
nu amorizoarele dau inaltimea masinii ci arcurile

Offline Praetorian

• Doar inscris
  • Locaţia: Neamt
  • Mesaje postate: 7
  • Auto: Octavia1 GLXi '98
« Răspuns #2 : Septembrie 01, 2010, 05:08:30 p.m. »
categoric anvelopele.......am patit-o si eu.......nu este exclus sa ai probl si cu telescoapele....dar in procentaj de 89% este dee vina talonul anvelopelor,crede-ma.....
Eu am dus gentile originale la cromat.si am montat altele de pe o Skoda ,dar un talon cum zici tu....mai mic.Fiecare groapa cat de mica, o luam cu ,,burta''. :042:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()