Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: lichid de frana  (Citit de 116811 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
Re: lichid de frana
« Răspuns #52 : Februarie 08, 2011, 04:48:51 p.m. »
Am ridicat capota, dar fara oglinda nu se vede sub pompa, iar mana nu-mi incape fara sa desfac tubulatura de admisie aer. Imi pare rau.
[mergedate]1297176280[/mergedate]
M-am uitat fugitiv pe documentatie si spune ca dupa ce se absoarbe lichidul de frana din pahar, se leaga dispozitivul de un surub de purja de la cilindru receptor. Trebuie studiata documentatia. Eu nu am timp zilele astea.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #51 : Februarie 08, 2011, 09:06:57 a.m. »
O sa ma uit si eu in Elsa-Win sa vedem ce spune,revenim sa tragem concluzii, topicul n-are de ce sa se inchida, poate facem un stiky cu date,concluzii, scheme,etc..
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline danuuu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti - ROMANIA
  • Mesaje postate: 266
  • nu inventam noi roata , totul e inventat demult
  • Auto: Skoda OCTAVIA
« Răspuns #50 : Februarie 08, 2011, 08:53:50 a.m. »
cica este posibil.azi mi-a dat liv_sibiu schitele la frane si o sa le studiez.

o sa vad ce e cu schimbarea garniturilor si daca e nevoie.

aerisirea de pe pompa de rs ar aparea in schema.pe fiecare cilindru aerisire.
Skoda Octavia II 1,6 mpi 75kw 102hp bse pdg black-magic 10-2007 pleoape inele-clima ornament-suport-pahare folie

Offline radioman

• Expert
« Răspuns #49 : Februarie 08, 2011, 08:43:36 a.m. »
@danuu : ETKA zice ca-i la fel cilindrul principal tandem de frana si mentioneaza fara diferentiere toate motorizarile incepand de la 1.2 si pana la 2.0,am mari dubii referitor la informatia cu surubul aerisitor de pe corpul pompei centrale de la RS, ce difera intr-adevar sunt diametrele discurilor,marimea etrierilor si a placutelor de frana,prinderi(port-etrieri)...N-ai facut rau daca zici ca ai aerisit oarecum "clasic" desfacand conductele, eu as fi facut asta daca as fi aerisit in aceleasi conditii inainte tot circuitul incepand de la cea mai indepartata roata(dreapta spate) ca traseu al conductelor fata de pompa centrala si pana la cea mai apropiata (fata stanga), bineinteles pe la purjele fiecarui etrier .
Teoretic se poate masura la dealer presiunea care o genereaza pompa centrala in circuit cu un dispozitiv pe care presupunem ca il detine in asa fel incat sa determine efortul tau la pedala (care ar trebui sa fie maximum 500 N, atentie nu N/m cu masina neincarcata la o viteza de 80 km/h), asta in ideea ca vei vrea sa te apuci sa schimbi garniturile (lucru pe care nu-l recomand,si nici nu stiu daca este posibil la O2).
« Ultima Modificare: Februarie 08, 2011, 08:46:27 a.m. de radioman »

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #48 : Februarie 08, 2011, 08:21:41 a.m. »
Nu am avut ocazia sa ma uit la masina mea, poate o fac azi, dar eu asa imi aduc aminte ca  sub corpul pompei se gaseste acel surub de purjare. Daca gresesc, scuze.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline danuuu

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #47 : Februarie 07, 2011, 10:03:06 p.m. »
Daca ne spui ce 1,6 ai (O1 sau O2) poate incercam sa cautam...
L.E. : M-am uitat in ETKA si n-are niciuna nici cealalta surub aerisitor pe cilindrul pompei de frana.. :(

o2....
am facut aerisirea.direct pe la conducta.la ambele conducte.
e mai bine.tine pedala mai jos, cam la 35% din cursa.in frana de urgenta adica apasat blana inlemneste la cam 55%....aprox jumatate din cursa.
abs-ul intra fara probleme si isi face datoria ok

concluzie.o reparare se poate incerca aerisirea direct la pompa, prin iesirile de la conducte.le lasi sa sangereze ca sa zic asa cat dai la pedala.
la mine asta a fost reparatie de circa 60%

mai mult ca sigur sunt garniturile in pompa.o sa incerc mai incolo sa flosesc un kit de reparatie de pompa de frana adica sa inlocuiesc garniturile.

o pompa la reprezentante imi dadeau astia cu 8 milioane.am gasit aftermarket noua la 2 milioane.kit de reparati pompa e cam 50 ron-vitan.

ps:inca nu inchideti topic-ul :) cred ca o sa mai scriu in el

ps : PS: :) aerisitor la pompa cica au pompele de pe modelul rs.cate o aerisire pe fiecare piston (fatza-spate).deci pe rs au pus ca se mai aeriseste si pompa.
Skoda Octavia II 1,6 mpi 75kw 102hp bse pdg black-magic 10-2007 pleoape inele-clima ornament-suport-pahare folie

Offline Remi

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #46 : Februarie 07, 2011, 07:23:47 p.m. »
Nu are rost sa te chinuiesti cu inlocuitul garniturilor. Aerisirea nu o poti face chiar ca la sistemele clasice de franare. Cel mai probabil vei munci pentru un rezultat nesatisfacator. Daca esti convins ca nu ai ramas cu borcanul de lichid gol iar jos la roti ai umblat cu atentie la aerisitoare (furtunas imersat in borcan cu lichid) cred ca trebuie sa inlocuiesti pompa cu una noua - originala.
Iti recomand sa apelezi la reprezentantele SKODA.
Toate bune.
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline radioman

• Expert
« Răspuns #45 : Februarie 07, 2011, 06:24:59 p.m. »
Daca ne spui ce 1,6 ai (O1 sau O2) poate incercam sa cautam...
L.E. : M-am uitat in ETKA si n-are niciuna nici cealalta surub aerisitor pe cilindrul pompei de frana..:(
« Ultima Modificare: Februarie 07, 2011, 06:28:29 p.m. de radioman »

Offline danuuu

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #44 : Februarie 07, 2011, 01:24:46 p.m. »
am facut aerisirea cu rotile pe sol.la fatza . e simplu ,doar cabrezi roata si ajungi f usor la aerisitoare.

unde anume sa caut aerisirea pe cilindrul principal?

si ideea cu garniturile ciupite care permite comunicarea o cunosc si e o posibilitate reala.

totusi daca este aerisitor pe cilindru stie cineva unde?

merci

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #43 : Februarie 07, 2011, 12:49:34 p.m. »
In primul rand repeta aerisirea cu rotile pe sol, adica cu masina pe o grapa, rampa. Vezi sa nu fie si pe cilindru principal de frana un aerisitor . Daca si dupa asta se mentine defectul, posibil sa fie garniturile din cilindru principal defecte (moi, ciupite, crapate) si la actionarea pedalei, lichidul din camerele cilindrului principal de frana sa comunice . Sper ca ai verificat pana acum sa nu-ti scape lichid de frana pe la aerisitoarele de la etriere, sau pe la garniturile pistonaselor .

Offline danuuu

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #42 : Februarie 07, 2011, 11:39:06 a.m. »
exact concluziile mele despre pedala moale.
o sa incerc o amorsare sau reumplere a pompei si pe urma vad ce se cum
daca nici asa nu merge dau pompa jos si schimb garniturile . de la 30 la 50 ron kit-ul reparatie pompa aftermarket.pret vitan

daca nu si nu....naspa

totusi.mi se pare aiurea de la etrier blocat la pierdere presiune in garnituri chiar si pompa.

fac totusi inca un apel : un coleg care sa fi avut aceeasi problema si sa o fi rezolvat? merci

Offline radioman

• Expert
« Răspuns #41 : Februarie 07, 2011, 09:05:16 a.m. »

pareri si ajutorrrrrrrrrrr?
Un doc. orientativ care te poate ajuta...

Offline DARIUS

• Doar inscris
  • Locaţia: Romania, Bucharest
  • Mesaje postate: 5
  • Auto: Skoda Octavia II 1.9
« Răspuns #40 : Februarie 06, 2011, 11:51:00 p.m. »
Danuuu. eu am avut problema asta mult timp.
Am efectuat aerisirea sistemului de franare la service.  tot degeaba nu mai e cum era cand era noua. pedala de franere e relativ moale si la masina mea.
Nici mecanici din 2 mari reprezentante nu au reusit sa o aduca la starea initiala. 
Asa ca nu a ramas decat sa ma obijnuiesc cu ideea si sa sper ca poate voi gasi mecanicul potrivit.

Daca tu reusesti lucru asta inaintea mea. Lasa-mi si mie te rog un pm cu solutia problemei. Multumesc mult

PS. Am schimbat lichid de frana, am facut multiple aerisiri , am schimbat si placutele de frana.... degeaba....

Offline danuuu

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #39 : Februarie 06, 2011, 10:32:49 a.m. »
Verifica daca lichidul de frana ajunge si dupa pompa, poate s-a blocat in "umflatura" de rezerva de pe circuit si nu curge dupa ea deloc (ce bine era daca veam o poza...)

in timpul aerisiriii repetate la toate 4 rotile, aerisire de cate 5 ori pe roata , sistemul a tras lichid din bidonas si tot am completat.deci lichidul trece din bidon in sistem.
cineva mi-a zis de o aerisire la pompa.

vre-o parere avizata despre problema? vre-un coleg mecanic? vre-un coleg care sa mai fi patit asa?

merci
[mergedate]1296972967[/mergedate]

CHIAR NIMENI NU STIE?????????  :056: :056: :056: :056: :056:

Offline razvan rs

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 294
  • Auto: Mazda 6 facelift revo top 2.5
« Răspuns #38 : Februarie 06, 2011, 02:26:42 a.m. »
 Eu am schimbat de curând lichidul de frâna pentru ca mașina a împlinit 2 ani, dar am efectuat toata tărășenia in service la Avia. Din câte am văzut eu pe geamul ala de la bar unde am stat si am asistat ,parca am sesizat instalarea unei pompe sau dispozitiv de aerisire la roata din spate stânga !
  Eu unul in locul tău as merge la un service, cu frana nu este de joaca si cred eu ca pentru 150 de lei nu prea se merita!
Mazda 6 facelift revolution top 2.5 L
Ex - Skoda Octavia RS TDI

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente