Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: lichid de frana  (Citit de 116788 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
Re: lichid de frana
« Răspuns #97 : Aprilie 30, 2012, 11:18:30 p.m. »
nu stiu unde ati facut voi aceasta operatiune; insa eu am facut-o singur ... am suit masina pe niste butuci, am dat drumul la lichid (intai pe spate, apoi la toate rotile), am lasat lichidul sa curga, cu grija sa nu pierd lichidul din vas si sa ia aer, la final nu am avut nicio problema ... nu am atins nicio pedala, fara "pedalatul" traditional de la Dacie ...
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline al bundy

• Expert
  • Mesaje postate: 984
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI 140 AG
« Răspuns #96 : Aprilie 30, 2012, 09:21:05 p.m. »
DAr procedura de Bleeding Brakes a fost facuta cu VCDS pe modulul ABS ?
Interfata de diagnoza ORIGINALA, intotdeauna ultima versiune , upgrade-uri (tempomat, diferiti senzori) si reparatii instalatii electrice.

Offline Baiaverde

• Junior
  • *
  • Locaţia: Poiana
  • Mesaje postate: 57
  • Auto: Octavia1 1.9 TDI
« Răspuns #95 : Aprilie 30, 2012, 04:18:36 a.m. »
Salutare,

Ma confrunt cu aceeasi problema: am facut recent revizia de 60.000 km si speram sa se rezolve aceasta problema; in service la BradyTrade mi s-a spus ca placutele mai tin ~5000km, iar discurile nu necesita inlocuire, au aierisit de 2 ori pe la fiecare roata, dupa fiecare aerisire urmand cate un test pe rolele standulului de franare (dupa primul test mecanicii au spus ca rotile de pe spate nu franau ok - exista un decalaj intre cele 2 ace ale aparatului; la al 2-lea a fost ok).

Toate bune si frumoase, am plecat din service cu o pedala ferma, dar care nu a tinut decat o saptamana :( ; de atunci pedala nu mai are un punct in care sa inghete, se intareste undeva prea jos, dar reusesc sa o apas total, ceea ce ma cam ingrijoreaza.
Nivelul lichidului este ok.

Ati gasit vreun raspuns sau macar vreo banuiala ... v-as fi recunoscator.
Multumesc,
Alex

Cu acelasi lucru ma confrunt si eu. Am schimbat lichidul de frana, dar daca stiam ca voi pati asa ceva nu mai executam aceasta operatiune absolut deloc.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #94 : Aprilie 26, 2012, 08:34:53 p.m. »
1. aerisirea nu a fost reusita
2. dezaerisitorul e defect
3. pompa ambreiaj / frana cu probleme.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline eniach

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia2 1.9TDI DSG
« Răspuns #93 : Aprilie 26, 2012, 06:39:55 p.m. »
Salutare,

Ma confrunt cu aceeasi problema: am facut recent revizia de 60.000 km si speram sa se rezolve aceasta problema; in service la BradyTrade mi s-a spus ca placutele mai tin ~5000km, iar discurile nu necesita inlocuire, au aierisit de 2 ori pe la fiecare roata, dupa fiecare aerisire urmand cate un test pe rolele standulului de franare (dupa primul test mecanicii au spus ca rotile de pe spate nu franau ok - exista un decalaj intre cele 2 ace ale aparatului; la al 2-lea a fost ok).

Toate bune si frumoase, am plecat din service cu o pedala ferma, dar care nu a tinut decat o saptamana :( ; de atunci pedala nu mai are un punct in care sa inghete, se intareste undeva prea jos, dar reusesc sa o apas total, ceea ce ma cam ingrijoreaza.
Nivelul lichidului este ok.

Ati gasit vreun raspuns sau macar vreo banuiala ... v-as fi recunoscator.
Multumesc,
Alex

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #92 : Decembrie 01, 2011, 08:42:21 p.m. »
Se poate face aerisirea si fara VAS5052, eu am facut-o de 3 ori in 2 ani la reprezentanta Skoda din Oradea... Nu e rau sa faci testul si cu tester-ul dar daca e bine facuta, testarea este doar o confirmare...

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #91 : Decembrie 01, 2011, 08:00:24 p.m. »
Pai este normal, fiindca la schimbare de placute se imping cilindrii la fundul etrierilor, se pun placutele noi care sint mai groase si gata... deci nu intra aer deloc in instalatie... Aici era vorba de schimbarea lichidului , care nu s-a facut cum trebuie ( asa am inteles eu ) si a intrat aer in instalatie, deci e altceva decit inlocuirea placutelor.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #90 : Decembrie 01, 2011, 07:25:29 p.m. »
@Lucian, vara asta am schimbat în reprezentanța Skoda discurile, plăcuțele și lichidul de frână. Nu au făcut nicio aerisire cu VAG Com-ul, din câte am văzut eu, dar mecanică. Rezultatul a fost o pedală de frână ceva mai fermă și per-total, o îmbunătățire considerabilă a frânării.
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline Hudrea

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 38
  • Doar Inscris
  • Auto: Oct1 1.8T Elegance
« Răspuns #89 : Decembrie 01, 2011, 01:35:57 p.m. »
am patit si eu asta ....se inmuiase rau pedala de frana dupa ce am schimbat discurile si placutele spate.Le rodez cateva sute de km,dar degeaba,pedala e moale.
Un mecanic voia sa imi schimbe pompa de frana ,pt ca era sigur ca sunt duse nu stiu ce valve.Alt mecanic un fel de dr House ,dupa cateva zeci de minute de gandire si contrazicere cu ceilalti ia o presa pt pistoane de frana,le impinge la maxim in etrier ,pune totul la loc si frana mea se intareste ca prin minune,si tine foarte bine.
Un piston ramasese blocat.
Asta se intampla acum 2 ani,de atunci merge perfect.

Offline lucian.1950

• Expert
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #88 : Decembrie 01, 2011, 01:12:10 p.m. »
Dragilor, pai la noi in sistemul de frinare nu intervine si ABS-ul ?! daca mi-aduc bine aminte, aerisirea se facea si cu vag-comul dupa aerisirea mecanica de care vorbiti voi aici ...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #87 : Noiembrie 30, 2011, 04:19:06 p.m. »
Mai este o posibila varianta de defect: dezaerisitorul. Costa 120 lei pe original la Skoda.

Offline tibigi

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda
« Răspuns #86 : Noiembrie 30, 2011, 03:17:26 p.m. »
Salut danuuu!!!!
Si eu am aceeasi problema!!!! Am o SOT 1.9tdi pd motor AXR la care am schimbat in primavara anul asta toate discurile si placutele de frana, am schimbat de 3 ori lichidul de frana prin 2 metode diferite, am aerisit sistemul de franare (inclusiv pompa de ambreiaj care foloseste lichid de frana) de fff multe ori si am facut aerisire si la ABS cu VagComul la service autorizat si rezultat: am in continuare aceeasi problema ca si tine!
Singura solutie a mai ramas sa schimb pompa de frana!
Daca mai aveti solutii le astept cu placere!

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #85 : Octombrie 29, 2011, 11:30:11 a.m. »
eu am ATE SL 6 in superb si nu au fost probleme ,in febr 2011 face 2 ani!Sapt viitoare voi schimba si la fabia ca e cel original dar la ea il pun pe cel mai ieftin de la ATE  pt ca n are ABS.
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #84 : Octombrie 29, 2011, 11:00:45 a.m. »
NU au fost probleme la Fabia in cei 2 ani cu ATE SL6. Insa eu mereu pun mare pret pe franare, mai mult decat pe accelerare, asa ca daca la Blue Flame am avut Motul RBF600 si tocmai l-am schimbat cu RBF660, atunci la Blue Torch (Fabia) am upgradat cu placere la RBF600, ceea ce iti recomand si tie, diferenta de pret este f mica insa caracteristice sunt mai bune. Si TDI-ul 4x4 are tot RBF600 si se simte imbunatatirea (si sist franare este nou schimbat).

Offline silverboy3

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Wroclaw
  • Mesaje postate: 195
  • Auto: 2010 Superb 2.0 170
« Răspuns #83 : Octombrie 29, 2011, 02:28:39 a.m. »
Legat de vascozitatea lichidului de frana un tip de pe briskoda.net a avut urmatoarea problema destul de recenta:
http://briskoda.net/forums/topic/215565-squeaky-clutch-pedal-and-how-to-avoid-it/

Doru am vazut ca ai optat pentru SL6, ceva probleme asemanatoare?

Eu as vrea sa ii pun Motul 5.1 sau Castrol React DOT4 Low Temp sau ATE SL6 daca tu spui ca a fost ok.
In caz de raspuns negativ o sa aleg Motul RBF600 sau Castrol React Performance Dot 4.
2010 Superb 2.0 170 4X4

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente