Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta?  (Citit de 142518 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
Re: Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta?
« Răspuns #844 : Februarie 20, 2016, 08:08:24 p.m. »
Buna, Florin! Pe Okazii, OLX ai cautat?  Daca ai Facebook, cauta grupul Skoda Club. Sunt persoane care vand inscriptii. Poate ca au ceea ce cauti. Poti cauta si pe Ebay-desi probabil cu shipping-ul inclus, uneori ca si cost total esti tot acolo cu reprezentanta Skoda. Mai poti incerca la Ocska piac (piata de vechituri). Am vazut de multe ori oameni care vand sigle si tot felul de inscriptii auto. 
« Ultima Modificare: Februarie 20, 2016, 08:12:26 p.m. de Alejinxique »

Offline gasper_florin

• Doar inscris
  • Locaţia: Arad,Chisineu-Cris
  • Mesaje postate: 16
  • AR 26 GAS
  • Auto: Škoda Octavia Combi Business T
« Răspuns #843 : Februarie 20, 2016, 04:12:08 p.m. »
Buna,
Cine ma  ajuta  si pe mine  cu o sigla DSG pt o Octavia FL din 2011 ca  cele din imagine?

Multumesc

Offline pytyc

• Junior
  • *
  • Locaţia: mangalia
  • Mesaje postate: 91
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda fabia 1, 1.4 mpi atz
« Răspuns #842 : Februarie 11, 2016, 12:10:50 p.m. »
Buna ziua

Am si eu o rugaminte,cine poate sa ma ajute cu probarea unei bobine de inductie,skoda fabia motor atz 1.4 mpi
Sunt din mangalia,judetul constanta.
Vreau sa fac o verificare sa nu ma apuc sa cumpar bobina degeaba,la test si nu mi-a zis nimic,nici nu ma pricep prea bn

Offline brcosminp

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #841 : Ianuarie 02, 2016, 11:03:35 p.m. »
Salutare tuturor si La Multi Ani ! Sunt Cosmin, din Bucuresti si detin o Skoda Octavia 2, 2.0 tdi din 2006. Am o problema ce urmeaza a fi postata in aria respectiva insa nu inainte sa va salut ! Toate bune !

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #840 : Septembrie 21, 2015, 04:14:27 p.m. »
Testele trebuie facute de mai multe in procesul de conceptie inainte sa ajungi cu el la testul "oficial" la FAA, asa ca trebuie sa fie cat de cat repetabile.  Daca le lasi sa inghita pietre, trebuie apoi sa calibrezi si pietrele :D

Treaba cu "realismul" e una de fond in intregul proces de proiectare, si care a dus la multe discutii aprinse intre adeptii "calculului" si cei ai "testului". Calculul e clar ca are limitele lui, si multe chestii nu pot fi calculate deloc fara a avea si niste teste (raspunsul dinamic de exemplu teoretic se poate calcula, practic e destul de complicat si oricum iti trebuie si teste ca sa ai date de intrare pentru calcul). 

Insa nu poti nici sa faci un test 100% realist, pentru simplul motiv ca n-ai cum sa te asiguri ca motorul testat e cel mai prost motor "legal" de pe piata, la limita rebutului, din materialele cele mai proaste, asamblat cu cel mai pacatos joc de tolerante,  cu intretinerea facuta la minimul acceptabil, etc. Cand faci un test s-ar putea sa testezi un motor mediu, sau poate mai bun decat media, ori tu trebuie sa te asiguri ca rezista si motorul cel mai prost posibil (un motor teoretic care in realitate s-ar putea nici sa nu existe, e chiar foarte probabil sa nu existe un motor atat de ghinionist). 
Daca motorul trece testul, asta nu inseamna de fapt nimic dpdv strict stiintific n-ai de unde sa stii cate motoare reale s-ar fi comportat la fel.  Insa daca-l pica e nasol, te intorci inapoi la proiect. 

Prin urmare procesul de validare e unul ceva mai complicat in care si testul si calculul au rolul lor,  insa nu garanteaza nimic 100%. Shit happens, uite ce s-a intamplat cu avionul ajuns in raul Hudson. Insa totusi nu cad prea des avioane din cauza pasarilor, chiar daca din cand in cand cate un motor se mai mucifica.

Ijnsa asta nu inseamna ca astia de la FAA sunt niste cretini, se fac mai multe teste in "cascada". De exemplu daca inghite o pasare de nu stiu ce calibru, motorul trebuie sa nu aiba niciun defect. Insa daca de exemplu pasarea aia inghitise o piatra in realitate si se rupe un dinte de turbina, functionarea fara dintele ala e obiectul unui alt test (daca imi amitesc corect motorul trebuie sa aiba in continuare inca minim 80% din putere timp de minim 20 minute, oricum noi il calculam pentru "durata de viata infinita").

Sau daca se rupe o pala de ventilator (dai peste un condor care cara o bordura sa si-o puna in cuib :D ), motorul e muci, insa trebuie sa te asiguri din faza de design ca nu zboara piese din el care sa afecteze aripi/fuselaj, si ca nu transmit vibratii aripii, samd.
Asta cu pala rupta e un eveniment care gasisem undeva ca se intampla cam o data la peste 10.000.000h de zbor. Ceva mai rar decat imi pica mie distributia la petrolier :D
http://aviation.stackexchange.com/questions/3312/how-often-does-fan-blade-out-happen
« Ultima Modificare: Septembrie 21, 2015, 04:26:26 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #839 : Septembrie 21, 2015, 03:00:45 p.m. »
... ca sa ma asigur ca nu inghitisera pietre care sa influenteze rezultatul testului.

Pasarile inghit tot felul de chestii, nu doar pietre. Stiu ca gainile de curte mananca nisip si mai inghit si pietricele. Nu vad de ce pietrele influenteaza negativ testul, presupun ca nu se vrea in conditii ideale ci sa dea rezultate cat mai realiste, nu?
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #838 : Septembrie 19, 2015, 11:07:48 p.m. »
Am in familie o studenta la medicina ce a trebuit sa cumpere un craniu uman, pentru studiu. Spunea ca la un moment dat, in sesiune, a si adormit cu el..
Recent am auzit ca o facultate de medicina din Romania deschide o catedra in Italia, cica ar fi multi studenti italieni dornici sa studieze direct pe cadavre, la facultatea mama din Romania, binenteles. In Italia nu le da voie "la chiesa" papala.
Daca exista cerere, orice se cumpara. Vorba poetului: "dati-mi o viata si-un scop mai stingher.."
« Ultima Modificare: Septembrie 19, 2015, 11:13:11 p.m. de Stef13 »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #837 : Septembrie 17, 2015, 10:52:54 a.m. »
Se cumpara de exemplu cadavre de pasari pentru testat motoarele de avion. E o piata interesanta, pentru ca motoristii n-au voie sa omoare pasari pentru asta, trebuie sa fie pasari decedate natural, si mai trebuie sa fie si oarecum "calibrate", adica nu orice pasare e buna. Cica ar fi unii care traiesc din colectat / vandut cadavre de pescarusi de pe plaje.
Eu am intrat in contact cu lumea asta acum cativa ani, cand am contribuit decisiv la aeronautica mondiala studiind niste radiografii de pasari moarte (sper ca erau moarte inainte sa fie "impachetate" pentru test) ca sa ma asigur ca nu inghitisera pietre care sa influenteze rezultatul testului.

Vorba aia, gunoiul unuia e comoara altuia :D
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #836 : Septembrie 17, 2015, 10:07:53 a.m. »
Pai ideea este ca nu vreau un far pe care ulterior sa-l pun pe masina ci unul pe care sa fac experiente...
oare si azi se cumpara cadavre pentru disectie ?!

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #835 : Septembrie 17, 2015, 06:46:51 a.m. »

Si astea costa?  :))
Daca esti avid de bani,costa si astea...
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #834 : Septembrie 17, 2015, 12:55:49 a.m. »
          Pai, Doru, lui Luci ii trebuie far/faruri ruginite, crapate, inutilizabile. Si astea costa?  :)) Luci vrea sa scoata ceva bun dintr-o piesa auto descrisa ca un veritabil gunoi. Sa reformulez: si gunoaiele din dezmembrari costa?!  =))

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #833 : Septembrie 16, 2015, 10:55:45 p.m. »
Gratis ? :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #832 : Septembrie 16, 2015, 09:25:38 p.m. »
          Lucian, la dezmembrari oare nu gasesti?

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #831 : Septembrie 16, 2015, 09:34:48 a.m. »

Salut,
am si eu o rugaminte, mai ales la colegii din Bucuresti.
Va rog sa-mi dati si mie, daca aveti, un far de octavia 2, inutilizabil ( crapat, zgiriiat, matuit, incomplet, ruginit... tot ce vreti voi ). Ma intereseaza numai corpul si ochelarii ( rama din fata ), sa-l desfac si sa studiez cum pot pune drl-uri in el.

Offline #PIT

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 365
  • Auto: O2FL 1.9TDI 77kW BXE
« Răspuns #830 : Decembrie 04, 2014, 08:05:00 p.m. »
Cine stie, stie  :082:

Multam!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()