Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Benzina vs Diesel - in general  (Citit de 117614 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lrddth

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
Re: Benzina vs Diesel - in general
« Răspuns #137 : Februarie 17, 2009, 07:32:10 p.m. »
Evident ca benzinar turbo...sa lasam beamveurile in amarul lor aspirat :P
Păi ştii că VW are planuri mari cu 2.0 TFSI-ul... să-l ducă pe undeva pe la 300CP din fabrică :)

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #136 : Februarie 17, 2009, 07:21:48 p.m. »
Apropos Blitz, pe distante scurte (max 10km) in perioada asta a iernii cat papa 1.4 TDI-ul (70/80 cai nu conteaza) dar mers asa, bara la bara cum se circula pe la noi?
Salut. Frate-meo imi zice pe undeva pe la 8% cu jumatate din drumuri facute bara la bara (locuieste in Bucuresti :D )
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #135 : Februarie 17, 2009, 05:53:08 p.m. »
mai puturos si mai stupid motor ca 1.4 HDi nu cred ca am vazut si cica are 70 cai...va spun eu ca nu-i are  :067: ...in schimb dpdv al economiei si echilibrarii e superior lui 1.4 TDI (4 cilindri vs. 3)

Nu stiu ce vrei sa spui. Are sotia de-asta de aproape 2 ani si-l consider fooooarte bun. Am fost cu el si in concediu prin Europa, am ajuns si prin Alpi pe serpentine dificile, si pe autostrazi cu 130-140-150 ... s-a comportat exemplar. Nu e nici puturos nici stupid (ce-o fi insemnand si asta). Si intr-adevar, n-are 70 de cai, ci 68 :D

Iar la 1.4 TDI, cum vine chestia cu echilibrarea? Stiu ca are 3 cilindri, dar asta cum se traduce mai exact in "echilibrare"? vibreaza cumva mai tare?
bicicleta

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #134 : Februarie 17, 2009, 05:29:33 p.m. »
Nici nu stiu ce as face cu o masina de 300 CP
hai cu ea si iti arat :D si...doar prin oras, nu e nevoie de destrabalare la drum intins... :P
sa zicem ca pe un diesel de 2 litri ma multumesc 200 cai - proportional astept 300 cai de la un bezinar cu cilindree similara - daca nu-i are, aleluia, verdict :"submotorizat" :D
Sper că n-ai pretenţia ca acel benzinar cu cilindree similară să fie aspirat.
Evident ca benzinar turbo...sa lasam beamveurile in amarul lor aspirat :P
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • FABIA 1.9
« Răspuns #133 : Februarie 17, 2009, 05:19:40 p.m. »
mai puturos si mai stupid motor ca 1.4 HDi nu cred ca am vazut si cica are 70 cai...va spun eu ca nu-i are  :067: ...in schimb dpdv al economiei si echilibrarii e superior lui 1.4 TDI (4 cilindri vs. 3)

incalzirea auxiliara costa destul de mult
incalzire electrica auxiliara, nu incalzire stationara gen webasto (sirocol)
« Ultima Modificare: Februarie 17, 2009, 05:22:56 p.m. de FABIAn RuSu »

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #132 : Februarie 17, 2009, 04:43:58 p.m. »
In principiu, mergem in mod egal si cu bagaje si fara bagaje, si in oras si in afara lui, mergem si in concediu 3000 de km cu bagaje dar si la teatru. Gandind asa si fara sa fiu fortat de ceva, am ales dieselul.
Nici nu stiu ce as face cu o masina de 300 CP, pana acum n-am avut niciodata nevoie mai mult decat imi ofera masina acum ca motorizare, iar la confort...atat am platit, atat am.

Offline AlexTM

• Gold member
« Răspuns #131 : Februarie 17, 2009, 03:56:11 p.m. »
Apropos Blitz, pe distante scurte (max 10km) in perioada asta a iernii cat papa 1.4 TDI-ul (70/80 cai nu conteaza) dar mers asa, bara la bara cum se circula pe la noi?

cam 7-8 %, 1.4 de 68 CP de la Pejo. Si se preteaza foarte bine si pentru distante lungi.

1.4 TDI e motor clar facut pt oras - daca ii dai 160 km/h ti se pare ca vrea sa decoleze un V8 :D -  ca si consum in primul rand
si nu-mi spuneti ca e frig in diesel si in benzinare e cald pt ca exista incalzirea auxiliara :P 
incalzirea auxiliara costa destul de mult
« Ultima Modificare: Februarie 17, 2009, 03:59:18 p.m. de AlexTM »
bicicleta

Offline Lrddth

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
« Răspuns #130 : Februarie 17, 2009, 03:51:25 p.m. »
sa zicem ca pe un diesel de 2 litri ma multumesc 200 cai - proportional astept 300 cai de la un bezinar cu cilindree similara - daca nu-i are, aleluia, verdict :"submotorizat" :D
Sper că n-ai pretenţia ca acel benzinar cu cilindree similară să fie aspirat.

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #129 : Februarie 17, 2009, 03:20:15 p.m. »
E clar ca nu ai cum sa fii obiectiv intr-un topic de genul asta. Si cred ca se greseste facand comparatii de genul asta. Nu le poti avea pe toate, trebuie sa faci un compromis atunci cand alegi, e clar. De exemplu, vrei sa nu-ti urle dieselul in cap? E clar, iti iei benzina. Iti iei benzina, iti creste consumul, nu mai ai cuplu. Exemplele pot continua... In concluzie, te gandesti bine inainte la ce folosesti masina, ce astepti de la ea si actionezi in consecinta.
Drumuri bune!

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • FABIA 1.9
« Răspuns #128 : Februarie 17, 2009, 02:54:37 p.m. »
de ce sa nu merite 1.9?
eu poate ca vreau sa mai "fur" vreo 3 masini intre semafoare sau sa ajung ultra rapid undeva fara sa-i dau avioane in 5000 rpm ca la un HTP sau 1.4
important e sa ai resurse la talpa
ca si consum garantez ca benzinarul cat o fi el de mic si TDIul meu mai insetat decat ala de 101 cai, eu tot scot consum mai mic cu 1% pe distante similare mergand nu neaparat mosnegeste (si asta pe un motor care se incalzeste mai greu ca benzina)
1.4 TDI e motor clar facut pt oras - daca ii dai 160 km/h ti se pare ca vrea sa decoleze un V8 :D -  ca si consum in primul rand
si nu-mi spuneti ca e frig in diesel si in benzinare e cald pt ca exista incalzirea auxiliara :P 

umila mea parere e ca pentru deplasamentul Skodei Fabia compromisul optim tinand cont si de conditiile noastre de trafic este motorul de 101 cai diesel (adica sa ai si de unde, dar nici chiar racheta ca sa nu se sperie nevasta :D , plus consum optim in raport cu performantele)

« Ultima Modificare: Februarie 17, 2009, 03:02:48 p.m. de FABIAn RuSu »

Offline pmhoria

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara (Timis)
  • Mesaje postate: 232
« Răspuns #127 : Februarie 17, 2009, 02:35:44 p.m. »
Se merita si daca mergi sa zicem 5,6 km acuma iarna prin oras cu masina rece? Nu cred ca diferenta de consum se renteaza in perioadele astea reci...
Mersi.
G5 1.6 MPI 102 Bhp
Ex.Skoda Fabia Charme 1.2 HTP 64 Caluti

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #126 : Februarie 17, 2009, 01:45:48 p.m. »
Tractorasul de 1.4TDi 70/80CP merita si pentru oras. 1.9 nu prea!
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline pmhoria

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara (Timis)
  • Mesaje postate: 232
« Răspuns #125 : Februarie 17, 2009, 01:38:21 p.m. »
Nici HTP-ul nu te face de ras in oras .. mai ales acuma ca e zapada si frig .. sub 10% nu scot in oras decat sambata, duminica si "in zilele de sarbatori legale". Si cu tot consumul mare tot nu mi-as lua diesel ... nu se merita pt oras si distante scurte. Parerea mea.
« Ultima Modificare: Februarie 17, 2009, 01:40:16 p.m. de pmhoria »
G5 1.6 MPI 102 Bhp
Ex.Skoda Fabia Charme 1.2 HTP 64 Caluti

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • FABIA 1.9
« Răspuns #124 : Februarie 17, 2009, 12:42:59 p.m. »
comparatia nu e optima
oricum ideea e ca motorizarile de peste 130 cai diesel consuma cat cele de 1.4 sub 100 cai (urban si extra, cu un avantaj usor pt diesel)
daca insa discutam despre motorizarile de 101 sau mai ales 90, 110 cai diesel, benzina se poate ascunde
iar daca continuam cu SDI....adio benzina...asta pt cine stie cum se aseaza un SDI la drum intins dupa ce ai infipt-o in a5a :D
basca ca uzura unui 1.4 e mult mai mare, ca mai e povestea cu rola lui 1.4 16 valve...

sarind la 1.4 TSI prezinta interes dpdv al performantelor sportive (NU de consum - din nou producatorul minte poporul cu televizorul) doar cele twin-charged 140, 160, 170 cai; 122/125 am mai spus-o si repet MA LASA RECE  ninja3
« Ultima Modificare: Februarie 17, 2009, 12:51:58 p.m. de FABIAn RuSu »

Offline AlexTM

• Gold member
« Răspuns #123 : Februarie 17, 2009, 12:33:55 p.m. »
megane dn 2008 cu motor de 1.4 de 100 de martoage. are consumu mediu 10%

Asta e consum mediu DE ORAS poate, nu de drum intins; nici macar de mixt nu poate fi la 1.4.
Chiar si pentru oras mi se pare cam mult. O fi pe o perioada mai scurta si mai nefasta.
bicicleta

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()