Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Benzina vs Diesel - in general  (Citit de 117597 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
Re: Benzina vs Diesel - in general
« Răspuns #107 : Februarie 16, 2009, 07:57:56 p.m. »
degeaba fun daca nu e benzina turbo...
:D...aspiratul are liniaritate,fara "lag" . ;)
Cele mai performante din gama turbo benzina este THP produs de Peugeot-BMW,un twin scroll turbocharger de mare performanta,un vis pentru amatorii de senzatii,volumetric la turatii joase si turbocharged pentru turatii inalte ,fara "lag" si pierderi de putere.
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #106 : Februarie 16, 2009, 07:08:17 p.m. »
Te amuza la pompa. :))
Land Rover Discovery 3

Offline Lrddth

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
« Răspuns #105 : Februarie 16, 2009, 05:44:41 p.m. »
Şi de ce ar fi mai fun o benzină turbo decât una aspirată?

Offline !onutz

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 54
« Răspuns #104 : Februarie 16, 2009, 05:18:11 p.m. »
degeaba fun daca nu e benzina turbo, exceptand cateva motoare cum sunt cele de la bmw
Octavia II Elegance, APR STAGE I 1.9TDI

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #103 : Februarie 16, 2009, 04:53:48 p.m. »
majoritatea cumparatorilor de "benzina" spun ca isi iau pe benzina pentru caii putere...
:-<  ciudat mod de abordare.
Eu aleg benzina pentru silentiozitate,intretinere mai ieftina ,sensibilitate distructiva mai mica la carburant,pret mai mic de achizitie si de fun,jucandu-ma de la 1500 la 6500 rpm. ;)
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline TiberiuS

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 153
« Răspuns #102 : Februarie 16, 2009, 04:32:58 p.m. »
majoritatea cumparatorilor de "benzina" spun ca isi iau pe benzina pentru caii putere.am auzit spunand pe cineva ca isi ia diesel pentru cuplu..nu stiu fizica dar..suna mai bine..."vezi touaregul r50 cum trage 155t"
Skoda O2 Elg, 1,9TDI, 2008, esp, maxi-dot, scaune incalzite, jante 16', PDG, senzori parcare.

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #101 : Decembrie 28, 2008, 10:08:57 a.m. »
Vad ca e sezonul discutiilor gen "versus" pe forumul nost' asa ca ma inscriu si eu pe traiectorie in spiritul celor scrise de Thunderblue si va spun personal ca dupa 20 de ani de benzinareala si o indelungata codeala m-am predat cu arme si bagaje la diesel si vreau sa am o colaborare indelungata la acest capitol  ;) , in rest depinde de gusturi, preferinte, si dorinte alegerea unei motorizari poate fi rezultatul unei decizii subiective sau obiective, eu cred ca ,chiar n-ar trebuie sa existe un versus la acest capitol ci doar sa "convietuieasca" asa dupa cum vrea fiecare sa decida ce il cadreaza mai bine.. ;;) !Suma respectelor mele doamne, domni, si domnisoare! :082:
« Ultima Modificare: Decembrie 28, 2008, 11:54:28 a.m. de radioman »
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #100 : Decembrie 28, 2008, 02:25:45 a.m. »
Cred ca diferenta de nustiucat de la benzina la diesel nu e importanta in cazul in care vrei sa fi putin mai "fasnet". Spun asta pentru ca am mers intr-un concediu cu un prieten care are o JETTA 1,6 MPI, eu avand 1,9 TDI. La demaraje il pierdeam in oglinda, cand eram in spatele lui la depasiri, imi venea sa-l imping de la spate. I-am zis ca merge prea lent iar el era disperat ca ii dadea talpa cat cuprinde. Dupa care vreo cateva zile am mers numai cu masina lui, timp in care am condus-o de mai multe ori. N-as vrea ca cei care au 1,6 sa se simta jigniti dar, fata de 1,9 tdi benzinarul e jenant, iar diferenta de 3 cai nu cred ca au prea mare importanta. Turbina face toti banutii.  De aceea trebuie luat in calcul si stilul de condus. Iar daca vorbim si de consumuri, la stilul meu de condus, acel motor pe benzina cred ca m-ar fi ruinat.
Peace!

Offline Adi.badarau

• Junior
  • *
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 36
    • -Car-Bits: Despre Masini, condus, si lumea auto-
« Răspuns #99 : Decembrie 28, 2008, 12:44:47 a.m. »
Ca idee depinde foarte mult pe unde si cum mergi si in special ce tip de masina ai! Ca daca ai o masina mica sa mergi cu ea doar prin oras si asa un pic sa fugi cu ea cu max 1 prieten/prietena in masina, mergi pe benzina linistit, totusi daca vrei sa mergi la drum lung in special la munte si mergi cu masina mai plina eventual si una mai mare at se presteaza diesel mai ales ca se mai intampla sa nu gasesti chiar peste tot statii de pompare de calitate(eu bag cu sfintenie numai de la OMV/Rompetrol).
&nbsp; In fine discutia e foarte subiectiva si pana la urma fiecare alege motorul care-i satisface mai bine atat nevoile de distractie/temperamentul cat si bugetul.

Edit by Lrddth: Limbajul mIRC este interzis. Citeşte regulamentul (<< click).
« Ultima Modificare: Decembrie 28, 2008, 01:05:05 a.m. de Lrddth »
Skoda OctaviaII(face-lift 2008) 2.0TDI DSG- Navigatie,ESP,Scaune si volan sport cu padele pt DSG,etc

Offline TiberiuS

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 153
« Răspuns #98 : Decembrie 27, 2008, 10:46:59 p.m. »
dieselul de aseaza mai bine la drum lung ,se aude altfel,iar benzina e buna pt fuga...dar as alege benzina numai daca as vrea sa iau un audi R8..pt ca ..consumul e acelasi ca R8 diesel..dar avand in vedere ca benzina e mai ieftina...!! bine...am facut o comparatie..ca e cam greut sa iti iei un R8.. :x
« Ultima Modificare: Decembrie 27, 2008, 11:11:56 p.m. de TiberiuS »
Skoda O2 Elg, 1,9TDI, 2008, esp, maxi-dot, scaune incalzite, jante 16', PDG, senzori parcare.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
Raspuns: Benzina vs Diesel - in general
« Răspuns #97 : August 07, 2008, 09:32:51 a.m. »
Asa e... nu e vorba de razboi ci de expunerea unor argumente, insa concluzia mea e aceeasi, bugetul after investment este mai redus la motorina, urmand sa amortizam masina in cca. 3 ani, iar apoi sa apara castigul :D
Oricum discutia e civilizata si argumentata, fara flame-uri, ca pe alte forumuri :))
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline sady

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: O1, 1.8 t
« Răspuns #96 : August 07, 2008, 12:00:51 a.m. »
unde?  :015:

sunteti constienti ca nimeni nu castiga in discutia asta nu? :)
 sa aruncam cu pietre in capra vecinului...

nici vorba sa castige cineva; Iar asta cu capra e chiar... De ce sa nu aruncam in vecin ? 8-}

Ne distram si noi...Din contradictii se naste progresul (actualul fc national). :-~

Acum, ca sa continuam, RIon :
1.  in cazul in care  (si e valabil in cel putin 75% din cazuri) auto-ul este luat in rate, diferenta de pret de cumparare (acei 1700, plus dobanzile bancare) se reflecta f. clar in bugetul lunar si poate fi de 75 de euro...
2.Chestia cu scutecele nu ma mai intereseaza, ca al meu este mare. (poate mi-or trebui mie, mai incolo...) Asta este cam ca-n bancul ala ceausist cu nr. de ore de munca din Japonia si Romania japonezu : noi muncim 12 h/zi (4 pt. noi, 4 pt. imparat si 4 pt. Japonia). Romanu : apai si noi muncim aproximativ la fel pt. ca: 4 h muncim pt noi, imparat n-avem, iar de Japonia ta ma doare-n cur.

Altfel, sa stii ca si mie mi-ar fi convenit un diesel, dar n-am gasit 4x4 cu peste 200 la ora la 8mii...Asta e!
Repet : nu e chestie de razboi !
« Ultima Modificare: August 07, 2008, 10:35:37 a.m. de sady »
1.8T  L&K, '02, berlina

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #95 : August 06, 2008, 10:52:28 p.m. »
Aveti toti dreptate, dar...
@sady, eu nu vorbeam de investitie, ci doar de bugetul familiei de dupa investitie, pentru ca poti cumpara o masina cu 14 000 (ca atat ai) sau 21 000 (ca atat ai); nu prea cred ca cineva va lua din 21 000 o masina de 16 000 si va lasa restul pentru combustibil, fara sa se atinga de bani ;) Nici tu nu crezi asta :) Oricum, ne cumparam masina dupa estimarea unui buget, indiferent ca ne permitem sau nu, sunt unii care nu vor sa dea mai mult de suma respectiva sau rata respectiva.
Asadar, bugetul familiei (in cazul meu este familie) este afectat LUNAR, atat ;) Cu diferenta respectiva eu iau scutece pentru o luna :) In alta ordine de idei, confortul a doar 2 treceri la pompa fata de 3 lunar... ;)

Apropos de zgomot, in cateva zile te obisnuiesti, si ca sa ii citez pe cei din service...daca nu vrei sa auzi, da drumul la radio :)) unora le place acest sunet ;)
@sorin... nu vreau un topic versus etern... sau altele mentionate de tine. Sunt unii care au studiat mult problema si au declarat ca doar dupa 35 000 km anual incepi sa echilibrezi investitia+cheltuieli conexe+taxe+asigurari+combustibili, intre otto si diesel, sau alte discutii ca doar dupa 100 000km e mai rentabil diesel :)

Eu rezumam totul la bugetul lunar, care nu e de neglijat post-investitie. Nu am luat in calcul reviziile, pentru ca diferentele nu sunt la fel de notabile. Amortizarea unui diesel se face printr-un numar mai mare de km. Am avut si eu multa vreme masini pe benzina, de fapt Octavia e prima diesel, si nu prea am ce sa reprosez, decat 2 aspecte: consum mai marisor, acceleratie mai slaba de la 50-60kmh in sus... in rest, in oras sprint fantastic... desi nu am avut masini mari si grele sau cu multi CP pe benzina :)

Sincer ma avantajeaza consumul lunar si suma din buget, pentru ca la mine combustibilul inseamna cca. 250 euro lunar fara deplasari prea multe in weekend;) Cu benzina as plati cca. 75 euro in plus, ceea ce incepe sa fie o suma... in cca. 23 de luni as acoperi doar din combustibil diferenta indicata de colegul de forum mai sus (1700eur) iar in inca vreo 15 luni as ajunge la o valoare egala cu ce ar fi insemnat o masina pe benzina... adica pe la 100 000km. Dupa, esti pe profit...eu sunt deja spre 92 000 km, in maxim 3 luni intru pe profit :))

Ca sa concluzionez: Partea de nvestitie e una, iar bugetul alocat after buying, alta. Rulajul lunar al banilor after buying este mai mic, cu directionare in zona combustibil. Pe parcursul unui an se prea poate sa se regleze datorita sumelor alocate pentru revizii, impozite, asigurari obligatorii etc., insa daca la benzina se face revizia la 10 000... boooon...cam atat.
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline Giovanni_23

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 382
  • Auto: Octavia 2 1.9 TDI
« Răspuns #94 : August 06, 2008, 10:21:40 p.m. »
eeeee.......cauti si vei gasi....   :082:
Skoda Octavia 2 1.9 TDI *Elegance* °2007°

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #93 : August 06, 2008, 10:12:14 p.m. »
unde?  :015:

sunteti constienti ca nimeni nu castiga in discutia asta nu? :) fiecare tip de motor are atat avantaje cat si dezavantaje. important e sa ne bucuram fiecare de ce e al nostru fara sa tanjim sau sa aruncam cu pietre in capra vecinului...
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()