Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: geometrie roti  (Citit de 56748 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4533
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: geometrie roti
« Răspuns #8 : Iunie 27, 2013, 10:30:02 a.m. »
asta ma interesa: daca se deregleaza usor sau greu.
Inteleg ca se deregleaza mai greu decat puntea fata, si asta e bine...am masina de numai 20 luni, si de la prima schimbare de anvelope volanul a ramas inclinat dreapta si masina trage dreapta.
atunci fac geometria numai pe fata, asa cum am si voucherul.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #7 : Iunie 27, 2013, 10:04:52 a.m. »
La puntea spate (independenta) se poate face un singur reglaj, nu 3 ca la puntea fata.
Este important, evident. Doar ca se deregleaza mai rar si mai greu decat pe fata.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4533
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #6 : Iunie 27, 2013, 10:00:39 a.m. »
Reincep topicul cu urmatoarea intrebare: cat de importanta este gemoetria de directia pe puntea spate, la Octavia 2? Intreb pt ca am cumparat un voucher pt geometrie de roti la Autosoft, si am voucherul numai pt geometrie puntea fata. Asta inseamna ca imi vor regla geometria numai la puntea fata. E asa importanta si geometria pe puntea spate?
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #5 : Februarie 19, 2011, 04:19:26 p.m. »
Prinderile si ET-ul la jantele de tabla Fabia 1 / Fabia 2 sunt identice.

Daca vreun capac nu pica bine pe o janta, fixeaza-l si cu fasete pt a nu-l pierde, chiar daca la margine nu culca perfect.

Offline vasis

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: craiova
  • Mesaje postate: 126
« Răspuns #4 : Februarie 19, 2011, 08:46:22 a.m. »
Am facut la dreapta intr-o intersectie, in fata mea un bmw care a derapat, rotindu-se fata de puntea fata, eu l-am ocolit putin accelerat ca sa intru pe langa el direct pe banda 3, dar am pierdut controlul, masina a derapat si am intrat cu roata in pozitie rotita drept in bordura. Impactul a fost destul de puternic, am fost la clinica de roti din Craiova unde au indrepat janta, profilul ei fiind deformat catre interiorul rotii.
Impactul a fost preluat de toata janta nu numai de profilul respectiv, janta avand o bataie radiala vizibila la rotire am renuntat sa o mai pun la loc. Am luat janta de la rezerva si am pus cauciucul de iarna pe ea iar cauciucul rezervei (cauciuc de vara) l-am pus pe janta indreptata.
Dupa accea au pus masina pe rampa si au verificat daca bara sau fuzeta sunt deformate, dar nu erau.
Au montat niste dispozitive pe cele patru roti si a introdus marca Skoda fabia 2 in programul de pe calculator si urmareau pe monitor valorile, am vazut ca apareau sageti in culori rosii si verzi. Inginerul care este seful servicu-lui urmarea din masina iar sub rampa era mecanicul.
Mi-au zia ca au umblat putin la unghiul de fuga daca am inteles eu bine, directia, volanul nefiind corelata paralel cu roata...
Caderea nu a fost afectata (unghiul)

Este vreo diferenta intre janta de Fabia 1 si cea de Fabia 2 ?
Eu am cumparat un set de patru buc cu cauciucuri de iarna de la Autec, oferta fiind pentru Fabia 1. Baietii de acolo mi-au zis ca merg foarte bine si pe Fabia 2 si le-am montat.
Acum cand am schimbat janta de rezerva care presupun ca este pentru Fabia 2 cu janta deformata din setul de 4 (Fabia1), nu am vazut vreo diferenta intre cele doua jenti.
Janta de rezerva a fost echilibrata inainte de montare.
Nu as vrea sa mai dau bani pe o janta noua, de Fabia 1 ca sa refac setul de 4 de cauciucuri de iarna ci as ramane cu janta de la rezerva care este noua si ea.

Este vreo problema, daca sa zicem una dintre jenti, cazul meu, stanga fata, nu are aceeasi masa cu celelelalte ? fiind pentru Fabia 2 iar celelealte pentru Fabia 1
[mergedate]1298088383[/mergedate]
janta de fabia 1 are ambutisarea mai adanca decat cea de fabia 2, se vede atunci cand montezi capacele de roti care aproape ca nu intra bine atingand janta.
Capacele de fabia 2 nu se potrivesc pe jentile de fabia 1 deci sunt diferente intre cele doua jenti, masa si centrul de masa au valori diferite.
Influenteaza acest lucru directia ?
Noua Fabia 1.2 70 CP

Offline eugen2005

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Alexandria
  • Mesaje postate: 172
  • Auto: Octavia IV 1.5 TSI
« Răspuns #3 : Februarie 18, 2011, 09:31:14 p.m. »
De acord cu Doru, dar eu as mai face, chiar inainte de a face geometria rotilor, si o verificare pe aparat a jantei/jantelor fata, daca zici ca ai dat intr-o bordura!
Skoda Octavia IV 2020, 1.5 TSI, 150 CP, maple brown

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #2 : Februarie 18, 2011, 09:26:11 p.m. »
Da, dupa un astfel de impact este bine sa verifici geometria fata.
In Bucuresti exista destule alternative la reprezentante pt acest test, eu inca mai consider Sama Service o alternativa.
In Craiova nu stiu...

Offline vasis

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: craiova
  • Mesaje postate: 126
geometrie roti
« Răspuns #1 : Februarie 18, 2011, 09:09:29 p.m. »
Este necesara verificarea geometriei rotilor atunci cand lovesti violent o bordura de trotuar datorita de exemplu daraparii ?
Este un service specializat in roti mai autorizat decat reprezentanta Skoda in a efectua aceasta verificare ?
Sau este mai bine sa nu te atingi de reglajele efectuate de catre producator ? directie , unghiuri, etc.
Noua Fabia 1.2 70 CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 17, 2026, 05:21:12 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 01:07:59 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]