Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Timp livrare real ?  (Citit de 152616 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline alexxutzu

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 40
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 2 1.6 FSI 115CP
Re: Timp livrare real ?
« Răspuns #236 : Octombrie 11, 2021, 02:43:18 p.m. »
Revin si eu cu un update. Masina mea apare in sistem (inca) tot cu Decembrie si dealerul nu stie nimic de oprirea productiei din Oct. pana la anul, deocamdata. M-am resemnat, masina cred ca imi va ajunge undeva pe anul viitor :-< asta daca nu iau fabricile foc sau nu se mai intampla vreo chestie "misto". Si uite asa sunt fericitul cumparator care asteapta 1 an+ pentru o masina banala.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4541
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #235 : Septembrie 24, 2021, 03:44:09 p.m. »
1)Da, au fost persoane. Daca nu se mai gasesc tichete pe piata, sau nu mai sunt fonduri, atunci cumparatorul (adica tu) va suporta diferenta. Sau altfel spus, cumperi masina fara a mai scadea reducerea remat oferita de stat.
2)dealerul ti-a zis bine, poate intocmi dosarul Remat cand i se va comunica seria VIN a masinii.
3)da, imi amintesc ca a fost un baiat de pe forumul Volkswagen care a obtinut un discount ptr ca masina nu i-a venit la timp.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Mitrut87

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 2
  • Nou venit
  • Auto: Skoda Octavia 1.0
« Răspuns #234 : Septembrie 24, 2021, 12:43:08 p.m. »
Inteleg perfect :(
Comanda 11 martie, nu am nici o informatie despre cand ar putea sa ajunga...... (Octavia 1.0 manual)

A fost cineva in situatia in care nu a mai prins fonduri rabla (desi pretul negociat la masina includea si acest discount)? Cum ati rezolvat?In continuare astept, termen in contract 15-25 saptamani (termen atins pe 2 septembrie)Nici o data probabila de livrare, mi-e teama sa nu pierd fondurile rabla, dealerul zice ca pot face dosarul doar cand are VIN..."2.1 Livrarea va avea loc, la termenul de livrare comunicat de Vânzător ulterior încheierii Contractului, în funcție de disponibilitatea de producție a fabricantului. Termenul de livrare poate fi prelungit de catre Vânzător, fara a putea fi obligat la plata vreunor penalitati sau despagubiri, pentru situatiile prevazute mai jos:a) nelivrarea in termen a autovehiculelor de catre producator, din motive obiective, cum sunt (de ex.) restrictiile de fabricatie,b) suspendarea procesului de fabricație sau reducerea capacităților de producție ale fabricantului,c) accidente pe timpul transportului; in cazul unei daune totale, autovehiculul va fi reprogramat in fabricatie,d) blocarea transportului de catre autoritati,e) modificarea intempestiva a unor dispozitii legale cu impact asupra derularii Contractului.Fara a se aduce atingere prevederilor art.2.1., pentru indeplinirea cu intarziere a obligatiilor contractuale asumate, partea in culpa datoreaza penalităţi de intarziere de 0,1% pe zi lucrătoare, fara ca totalul penalităţilor să poată depăşi 5% din suma asupra careia sunt calculate"Aveti idee, a obtinut cineva vreodata penalitati pt nelivrarea la timp?

Offline 10lau

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #233 : August 30, 2021, 04:00:22 p.m. »
Comanda lansata in martie 2021 la reprezentanta apare saptamana 34 / 21 ca saptamana de productie.
Astazi am vorbit la reprezentanta  si i-am intrebat de un nou status al comenzii si mi-au zis ca nu pot sa imi ofere nici o informatie intrucat nici ei nu stiu.
Trebuie sa astept, cat nimeni nu stie.
DEZAMAGITOR
Using Tapatalk

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #232 : Iunie 23, 2021, 12:08:47 p.m. »
Da, plodul ar putea fi numit Mercedes....sau Mercedesa

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #231 : Iunie 23, 2021, 10:40:48 a.m. »
Se întâmplă și miracole: luni au produs caroseria, marți au instalat interiorul, iar azi cazanul roșu a trecut de inspecția finală.

Să vedem cât de repede se mișcă la distribuție, dar sperăm să ajungă într-o lună, când va expira cea mai recentă prelungire a contractului.

Ca să recapitulăm: comandă dată în septembrie la sfârșit sau octombrie început, cotă de producție dată în februarie, produsă în iunie la sfârșit.

Adică 9 luni. Aud că tot atât durează să produci un plod...  :|

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #230 : Iunie 19, 2021, 07:47:31 p.m. »
Masina comandata in ian pe 14 a ajuns in iunie..Caz concret..Skoda Octavia mild hibrid.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Alex98

• Doar inscris
  • Locaţia: Romania
  • Mesaje postate: 1
  • Nou venit
  • Auto: Volkswagen
« Răspuns #229 : Iunie 19, 2021, 12:04:50 p.m. »
Salut, depinde foarte mult si de marca.
Eu am comandat in aprilie un Audi Q2 si o Skoda Octavia. Audi-ul am fost informat ca este deja in drum spre Romania, pe cand Octavia nu are inca o serie vin. Ambele au fost comenzi noi..

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #228 : Iunie 17, 2021, 10:02:09 a.m. »
La Volkswagen nu e chiar asa de tragica situatia, cei care au comandat masinile in decembrie acum le au deja in tara. Pentru masinile comandate in februarie termenul de livrare anuntat este de septembrie, iar pentru cei cu comenzi in martie termenul de livrare este de octombrie (deci 6 luni).
Insa, daca criza semiconductorilor se adanceste, termenele se vor decala, bineinteles.
Acum sunt livrate masinile comandate in decembrie.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #227 : Iunie 16, 2021, 08:55:42 p.m. »
Confirm.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #226 : Iunie 16, 2021, 04:00:15 p.m. »
Nu știu dacă cineva ar trebui să se pronunțe atât de ferm. Încă o dată, eu am comanda dată din octombrie 2020, mașina a fost amânată în producție de câteva ori, a fost apoi prioritizată cu dată fermă de producție, și surpriză a fost amânată din nou cu 11 zile. Garantez că va fi din nou amânată.

Nu vorbesc din auzite, nu îmi dau cu părerea, vă ofer informații reale.

Sigur, la VW poate că e altfel. Dar nimeni nu știe ce se va întâmpla cu adevărat și probabil că sunt 1-2 oameni de pe forumul ăsta care știu direct cât de complex e lanțul de producție și distribuție pentru un producător de autovehicule, iar asta doar dacă au lucrat la producător sau un dealer. În caz contrar, nu poți decât să îți dai cu părerea.

Chestia cu scumpă vine mai repede sună a victimizare românească. Alea scumpe sunt mai complicate, și implicit au mai multe probleme.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #225 : Iunie 16, 2021, 01:37:11 p.m. »
8 luni nu se depasesc sigur. Asa cum am mai spus, parerea mea este ca dealerul ti-a pus 8 luni ca sa fie sigur ca se incadreaza in termen.
Pe site-ul utilizatorilor Volkswagen, la Skoda Octavia se da termen de livrare de 6 luni. Un baiat si-a comandat masina la final de decembrie si ii acum este in vama la Curtici.
Cam la 6 luni sa te astepti sa iti vina si tie, dupa parerea mea.

Offline alexxutzu

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #224 : Iunie 16, 2021, 11:58:36 a.m. »
Am luat legatura astazi cu dealerul si inca nu are niciun raspuns. Mi-a spus ca li se transmite ca din cauza problemei cu semiconductorii nu stiu cand va intra in fabricatie masina dar sigur nu se depaseste termenul din contract  :( . Am inteles oarecum ca cei care le primesc mai devreme au pur si simplu noroc si ca mai depinde si de valoarea masinii (cu cat e mai scumpa cu atat vine mai repede). Urat.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #223 : Iunie 08, 2021, 02:05:11 p.m. »
seria VIN se comunica in momentul in care masina este confirmata pentru productie (tot din ce stiu eu) si atunci chiar ca nu mai poti schimba optionalele de pe masina.
Ma rog, la Golf VIII termenul de asteptare este de 6 luni (cel putin asa se scrie pe formul utilizatorilor), deci ma gandesc ca si la Octavia tot pe aici ar trebui sa fie termenul. Deci nici 8 luni cum zice dealerul, dar nici 4.

Offline alexxutzu

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #222 : Iunie 03, 2021, 01:19:35 p.m. »
Nu, nu am seria VIN. Stiam ca seria o ai in momentul in care intra in fabricatie, nu inainte  @-)  (cel putin nu ajunge instant la dealer din ce stiu). Am platit avansul si am verificat si actele pentru banca, primind ok-ul. Cand aflu ceva de masina urmeaza sa ma duc sa achit rabla si sa semnez documentele cu banca (Porsche Bank).
« Ultima Modificare: Iunie 03, 2021, 01:47:02 p.m. de alexxutzu »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

Aditiv benzina de vizitator
[Mai 11, 2026, 11:26:25 a.m.]

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

* Mesaje recente

Calendar

Mai 2026