Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Judge: Skoda Superb Elegance 2.0 TSI DSG  (Citit de 49980 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
Re: Judge: Skoda Superb Elegance 2.0 TSI DSG
« Răspuns #43 : Iunie 24, 2011, 10:56:18 a.m. »
Multumesc de ganduri, apreciez. Promit ca ma incerc sa ma ocup si de poze.

Update: s-a intamplat un miracol!!! Acum cateva seri (pe la 2130) a consumat 9% in oras (de la periferie pana in centru). Nu am numer de km, viteza medie, si nici poze. Evident, nu e relevant - in trafic normal nu voi putea sa ating performanta asta.

Intre noi fie vorba, a fost un chin. Imi furnica piciorul din cauza atentiei cu care trebuia sa apas acceleratia - credeti-ma, abia imi asezam piciorul pe acceleratie, nu apasam. Cred ca ar fi mai relaxant sa imi tai piciorul cu un ferastrau si sa asezonez ce a ramas cu sare.

Din nou, ventilatia auxiliara alimentata de celulele fotovoltaice isi face treaba. Nu e o mare racoare cand intri in masina, dar macar e (mai) respirabil.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #42 : Iunie 23, 2011, 11:44:18 p.m. »
Acum am gasit thread-ul asta. E super masina ta, felicitari pentru alegere! Sa te bucuri de ea si sa nu o menajezi, ar fi pacat :)
Daca avea si 4x4 era intr-adevar de vis, mai ales la puterea pe care o are.
Vad ca o si tratezi cu virgula componente mai bune decat cele originale, asta e foarte bine, va fi cu atat mai "furioasa".
Cat despre ESP si discutiile pe care le-a iscat aici, eu sunt pro ESP (consider ca siguranta trebuie sa primeze de cele mai multe ori la o masina), dar sunt de acord si ca e o prostie sa nu il poti dezactiva - te va incurca uneori iarna si pe drumuri neasfaltate cu siguranta.
Daca mai ai niste poze si niste timp, mai ataseaza cateva, mai ales cu interiorul.
« Ultima Modificare: Februarie 01, 2013, 09:03:58 p.m. de ff_2004_06 »
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #41 : Iunie 08, 2011, 07:09:54 p.m. »
Update: celulele fotovoltaice din trapa chiar functioneaza. Cand m-am suit in ea arata 31 de grade (dupa ce a stat in soare toata ziua), dar in habitaclu puteai totusi respira.

Ma rog, testul adevarat va veni in iulie, dar macar stiu ca ajuta si ventilatia aia auxiliara.

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #40 : Iunie 07, 2011, 12:22:47 p.m. »
scuze, acum am vazut ca tu te refereai la gumele stock.

referitor la DSG, totul e business as usual. practic eu am luat masina asta pentru cutie si motor si vad ca nu am gresit de loc.

in D schimba perfect, fix asa cum te-ai astepta: fara smucituri, tranzitia e smooth. in S insa, e extrem de dementa.
« Ultima Modificare: Februarie 01, 2013, 08:58:15 p.m. de ff_2004_06 »

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #39 : Iunie 07, 2011, 12:12:01 p.m. »
Cristi, sunt constantean la origine. Stiu ce inseamna sa conduci pe gheata...  =))

Controlul directiei fara ABS il pierzi fie cand tragi de volan in timp ce franezi, fie (si aici ii surprinde pe multi) la momentul cand ridici piciorul din frana daca volanul nu e aliniat pe directia de mers. Bine, il mai poti pierde si daca exista o suprafata fara aderenta doar pe o roata (sau doar pe o parte de masina), sau pur si simplu rotile nu iti franeaza la fel.

Si iti spun SIGUR ca troaca aia de O2 ar fi franat in aceeasi situatie mai bine decat Accordul. Faceam glume atunci cu soferul nostru ca mai bine imi vand Accord-ul si imi iau O2 pt ca asta frana super-bine si pe zapada desi eu aveam gume mai bune, si mai late, si mai noi.

P.S. ca sa revenim la subiectul dezbaterii: O2, doar cu ABS, m-a facut un sofer mai bun decat m-a facut (sau m-ar fi putut face vreodata) Accord-ul. Cu Accord-ul nu as fi avut niciodata curajul sa ma dau pe serpetinele de la Paraul Rece cum m-am dat cu O2. De fapt, chiar cred ca O2 are un sasiu destul de bun si iti transmite grip-ul rotilor bine catre volan astfel incat sa intelegi ce si cum.

@vixen: pai de ce te-ai gandi ca mergem cu gume proaste? pana si pe O2 de iarna am GY Ultragrip 7+, iar de vara Bridgestone ER300, parca.

Offline vixen

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #38 : Iunie 07, 2011, 12:06:04 p.m. »
Offtopic:
Daca doriti sa aveti un ESP care intra cit mai rar, folositi pneuri ca lumea, nu astea ECO cu care vine masina din fabrica la care aderenta tinde spre zero.

LE: Chiar as avansa ideea ca fara niste pneuri cu aderenta buna, raspunsul ESP-ului poate fi ciudat.
« Ultima Modificare: Iunie 07, 2011, 12:36:09 p.m. de vixen »
Skoda Superb 2, fara carton in fata la motor.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #37 : Iunie 07, 2011, 11:54:52 a.m. »
Nu contest utilitatea ABS-ului. Cred ca e cea mai utila optiune, te ajuta sa ai controlul directiei in momentul franarii, indiferent cat de mult o calci. Fara ABS, daca franezi violent, nu prea mai ai control asupra directiei de mers. Accidentul in care ai fost tu judge implicat, ar fi avut loc si fara ABS si poate cu consecinte mai nasoale. ABS-ul a franat atat cat i-au permis conditiile (anvelopele si drumul ud). Daca nu aveai ABS, ai fi franat violent, cu blocarea rotilor, precis te rasuceai un pic si poate loveai 2 in loc de unul...eu zic ca nu are nici o legatura ABS-ul cu marca de masina. el intra in functiune atunci cand senzorii detecteaza ca o roata se invarte mai incet decat restul. Deci mai degraba are legatura cu calitatea anvelopelor si cu starea drumului. Incearca sa franezi pe gheata si ai sa vezi ca nici nu poti apasa pedala. O sa caraie ca toti dracii si te minunezi ca rotile se invart normal si "nu poti" frana. Dar poti in continuare sa controlezi directia masinii, pe cand daca franezi pe gheata la o masina fara ABS, o sa vezi ce "piruete" o sa faci...

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #36 : Iunie 07, 2011, 11:25:21 a.m. »
Am constatat acelasi lucru conducand Suzuki-ul sotiei, la care ABS-ul caraie chiar si la franari mai blande.
Land Rover Discovery 3

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #35 : Iunie 07, 2011, 11:20:17 a.m. »
si ca sa revin si sa complic lucrurile si mai mult, si eu la randul meu am avut o experienta neplacuta cu ABS-ul care a rezultat in accident cu accord-ul. s-a intamplat in felul urmator: am decolat de la stop,  eram in a 2-a cam pe la 80 si am spus eu ca ma pot strecura printre cei de la stopul urmator. eh, ce n-am vazut eu a fost politistul din intersectie care i-a oprit pe cei din fata mea pe verde. am dat-o in frana, insa gumele erau reci, tocmai se udase pe jos ca era vara, iar dozarea abs-ului la accord era de cosmar - rezultat: impact cam la 15-25 kmh

iata ca la viteze mici ABS-ul te poate incurca, dar menirea lui nu e neaparat de a optimiza franarea, ci de a pastra manevrabilitatea masinii in timp ce franezi.

dar sa nu uitam o chestie: la germane dozarea ABS-ului e mult mai rezervata decat la japoneze & frantuzoaice, unde e o feerie de sunete de sub masina, tu stai cu piciorul in frana mai-mai s-o rupi, si ea caraie si continua sa inainteze. la O2, ABS-ul se comporta foarte decent si pe zapada (desigur daca ai gume corespunzatoare).

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #34 : Iunie 07, 2011, 10:51:02 a.m. »
@givacom , cam asa-i ....

ia zi tu cum vrei cu sau fara ESP ? :))

Offline judge

• Gold member
« Răspuns #33 : Iunie 07, 2011, 10:49:42 a.m. »
ba eu zic fix ca la viteze de-alea (peste 100 kmh) ABS-ul si ESP-ul isi aduc valoarea.

foarte putin soferi mai pot face ceva la astfel de viteze. poate unii dintre noi au uitat cum e fara ABS, dar eu conduc si o masina (cea de off-road) fara ABS, si credeti-ma ca stiu ce inseamna sa ti se blocheze rotile la franare sau o roata sa franeze mai slab decat alta.

Offline Givacom

• Gold member
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #32 : Iunie 07, 2011, 10:40:07 a.m. »
discutiile sunt foarte frumoase - argumentele picante!
ESP-ul este ca si discutia cu Airbag-urile .....la 180 km/h ca ai sau nu ai airbag-uri ....nu prea mai conteaza. Spui doar "uite ce bine arata....si ce accident a avut...." :((
E bine sa nu le folosesti ....
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #31 : Iunie 07, 2011, 10:00:34 a.m. »
Intrebare:

ESP – incl. ABS,ASR,EDS,EBV,HBA,DSR

Pe Octavia eu mi-am pus ca optional ESP. Daca nu imi puneam ESP-ul .. din lista de mai sus , cate abrevieri aveam incluse ? ( stiu ca sigur aveam ABS si ASR )

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #30 : Iunie 07, 2011, 07:38:03 a.m. »
ESP este util pentru un condus normal ,si situatii neprevazute .
pentru ceea ce doresti si aspiri tu drumurile publice si masina aleasa nu cred ca sunt potrivite.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #29 : Iunie 06, 2011, 10:15:28 p.m. »
=))  scuza-ma cristi71 dar asta chiar e culmea cu esp-ul sa te incurce. Pai sistemul asta a asalvat mii de vieti in lume e normal sa il implementezi. Vorba ta nemernicii astia se chinuie sa-ti salveze viata( ca pe masina ta sau pe a altora care nu vor intra in tine) dar tu nu te lasi. In stilul asta luam o masina cu 4 roti, sasiu si cam atat ce ne trebuie frane sisteme de siguranta centuri airbaguri etc, suficienta muzica in masina neoane etc etc :040:
Ca o paranteza, la fosta Octavia nu am avut difuzoare decat in usile din fata, pentru ca nu ma omor cu ascultat muzica.  La Superb am si in usile din spate pentru ca asa vine echipata, deci n-am avut de ales. Iar de neoane si alte bling-bling-uri nu se pune problema pentru ca alea sunt pentru cei care au avut carute colorate si acum si-au luat masini pentru ca nu mai  au voie cu cai pe drumurile publice.
Iar acum sa te lamuresc cum e cu ESP: tie ti-ar place ca atunci cand intri cu viteza intr-o curba cel din dreapta sa-ti traga de volan cum crede el ca ar fi mai bine?!? Poate ca o fi salvat vieti, dar - asa cum am mai spus - ale celor care de fapt nici n-ar trebui sa conduca si care din pacate mai ales in Rromania sunt mai multi decat cei care stiu sa conduca... Era foarte bine sa-l lase ca pana acum, la buton, sa poata fi folosit doar de cine doreste, sau sa-l folosesti cand e cazul: pe ploaie, polei, zapada, etc. Nu sa-l bage pe gat clientului. Iar cu ABS, centuri si airbag-uri, e alta mancare de peste. Nu am afirmat ca nu sunt utile (eu ma numar printre cei care poarta centura si in oras). La fel de utila consider si blocarea diferentialului, care te ajuta pe zapada. Restul pentru mine, sunt can-can...(controlul tractiunii, asistenta la plecare in rampa,avertizarea la parasirea benzii de rulare, asistenta la parcarea laterala, etc...) In ritmul asta, in curand o sa ajungem sa fim noi cei condusi de masini. E dovedit stiintific ca nefolosirea unor simturi sau organe duce la atrofierea acestora  :))
In 22 de ani de cand am permis, am condus si camioane si TIR-uri si remorchere cu trailere de zeci de tone, deci am considerat ca pot sa-mi exprim si eu o umila parere despre ESP... :046:
« Ultima Modificare: Iunie 06, 2011, 10:53:44 p.m. de Cristi 71 »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Turcaletul de vizitator
[Azi la 12:51:17 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de vizitator
[Azi la 10:00:23 a.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Turcaletul de vizitator
[Azi la 12:51:17 p.m.]

Re: Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de vizitator
[Azi la 10:00:23 a.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Re: Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

Calendar

Iunie 2026
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du