Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Haldex vs Haldex si Haldex versus restul lumii 4x4. Avantaje & dezavantaje.  (Citit de 35801 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
R?spuns: Haldex vs Haldex si Haldex versus restul lumii 4x4. Avantaje & dezavant
« Răspuns #15 : Ianuarie 28, 2008, 02:26:05 p.m. »
Ultimile 3 nu mi merg nici mie  :-?

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
R?spuns: Haldex vs Haldex si Haldex versus restul lumii 4x4. Avantaje & dezavantaje.
« Răspuns #14 : Ianuarie 28, 2008, 02:15:53 p.m. »
Voua va merg toate linkurile? Mie nu...

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
R?spuns: Haldex vs Haldex si Haldex versus restul lumii 4x4. Avantaje & dezavant
« Răspuns #13 : Ianuarie 28, 2008, 02:09:07 p.m. »
Eu ma duc la Logan daca va duceti voi la Ford  :))))))))))))))
Si ca sa va fac in ciuda imi iau si 1.4  =))

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
R?spuns: Haldex vs Haldex si Haldex versus restul lumii 4x4. Avantaje & dezavantaje.
« Răspuns #12 : Ianuarie 28, 2008, 02:03:09 p.m. »
OT: Evident  :)). o vand si ma duc cu Piciul la Ford.  :042:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline florin

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #11 : Ianuarie 28, 2008, 01:40:55 p.m. »
buna ar fi o comparatie pe care sa o facem cu masinile... il punem pe Doru si pe Cristi sa se distreze

off-topic :  Doru, daca pierde Skoda la vreun capitol, e clar vina ta ca sofer, nu a masinii :063:
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline Phantom

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Sinaia si Bucuresti
  • Mesaje postate: 198
  • SCOUT FOREVER!!!
« Răspuns #10 : Ianuarie 28, 2008, 01:17:39 p.m. »
Din cate imi aduc aminte cei de la BMW s-au gandit serios la constructia de masini abia dupa razboi, pana atunci construind motoare de avioane. Primul motor l-a construit unul pe numele de Frantz Popp inainte de 1920 cu care avionul respectiv s-a inaltat la aproape 10 km altitudine. Dupa al doilea razboi mondial nu au mai putut sa faca motoare ptr avioane si s-au concentrat pe masini, dar desigur cine este impatimit stie despre ce vorbesc chiar daca sunt off-topic. Le-au facut al naibii de bine, iar sistemul x-drive desi fara prea mare vechime isi dovedeste eficacitatea mereu.
Evident filmuletele sunt facute de cei de la BMW si probabil de asta cel care castiga si este pus in avantaj este... ati ghicit BMW-ul.
Diferentele intre sistemele 4x4 sunt notabile si este relativ sa spunem ca unul este mai bun decat celalalt, chiar si decat Haldex care nu are in spate atatia ingineri cum are x-drive.
Skoda Octavia Scout 2l TDI DPF - BMM, 140 cp

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #9 : Ianuarie 28, 2008, 12:27:43 p.m. »
mai tine cont de : cuplul motor, viteza rotilor, intentia de manevrare
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
Sa-nceapa versusul. Eu o sa fiu avocatul diavolului si o sa incerc sa arat sistemele care le stiu cu avantajele si dezavantajele lor iar voi sa imi spuneti despre sistemele care deja le utilizati.

x-drive generatia a doua (3 e ultima)
&feature=related
BMW Extreme Winter Testing:
&feature=related atentie, e vorba de vechile generatii de X3, X5 si altele.
http://video.google.com/videoplay?docid=-8451606881100601753&q=bmw+x-drive&total=120&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
http://video.google.com/videoplay?docid=-743399254958690145&total=35&start=20&num=10&so=0&type=search&plindex=3 la asta am participat si eu, la Poiana Brasov.
http://video.google.com/videoplay?docid=-6559375119362320432&q=bmw+x5+2007&total=289&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=9 testele de aici de pe gheata le-am facut si eu.
http://video.google.com/videoplay?docid=-9781603684392242&q=bmw+x5+2007&total=289&start=30&num=10&so=0&type=search&plindex=8

Ce vreau sa va spun si mi se pare important. BMW a scos un upgrade la cea de-a 3 generatie x-drive si incercand sa scoata in evidenta si mai mult caracterul dinamic al x-drive au conceput un sistem de diferentiale care plimba cuplul motor stanga dreapta in continuu in functie de unghiul volanului, viteza etc. Adica, de exemplu luam un viraj de dreapta in viteza, atunci x-drive trimite (fara ca sa existe pierderi de aderenta in prealabil) cuplul pe rotile de pe exteriorul virajului, rotile care au cea mai mare apasare deci si aderenta, preintampinand astfel interventia ESP-ului (DSC la BMW). La toate masinile cu tractiune integrala "electronica" ESP taie gazul la motor in caz de pierdere a aderentei, BMW nu face lucrul asta, ia si transfera cuplul motor de la roata fara aderenta la cea cu aderenta in timp de cateva milisecunde si doar daca si acestea din urma pierd aderenta abia atunci reduce gazul la motor.

Offline Motanul

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 73
Nu am gresit cu nimic
Cheia de bolta in functionarea haldexului este - senzorul de turatie roata (interpretat de calculatorul de ABS).
Tot la income (intrari in haldex) mai gasim:
1. turatie motor - pozitie pedala de acceleratie (ambele prin computer motor)
2. intrerupator frana + frana de mana (prin C ABS)
3. senzor acceleratie longitudinala (tot prin c. ABS)

Daca senzorul de turatie roata stiu unde se afla si cum functioneaza - senzorul de acceleratie longitudinala / nu stiu nici unde se afla nici ce face.

Evident daca masina este in zapada - cititorul de abs nu mai poate interpreta turatia rotii (din punctul meu de vedere asta se intimpla cand tractiunea avea sincope).

Cat masina a fost "prospata" iesise de putin timp si nu apucase sa se afunde mult in zapada - tractiunea era de exceptie (cam 3 roti din 4 trageau efectiv)
In primele momente nici nu am impins - masina se putea deplasa fata spate pe roti.
« Ultima Modificare: Ianuarie 28, 2008, 11:49:33 a.m. de Motanul »
Seat Leon 1 1.9 TDI PD, tempomat, jante 17 Aluette; BMW 320D 2004 Touring
In familie Octavia 2 1.9 T

Offline florin

• Gold member
se simte 4*4... cand o fortezi putin si pe drum uscat. la mine se simtea ca un soc atunci cand o forjam puternic pe asfalt, am fost o data si la Doru la service pe tema asta, ca mi se parea ca e o problema cu ambreiajul.

iar 4*4 e tot timpul, nu prea ar avea ce bec sa se aprinda, se schimba doar distributia cuplului

Offline 72THX

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Dr. Taberei)
  • Mesaje postate: 995
« Răspuns #5 : Ianuarie 28, 2008, 11:39:29 a.m. »
Si eu sunt curios cum se comporta Haldex-ul in diferite situatii. Am 4x4 de curand, inca nu am apucat sa ii testez posibilitatile dar se vor mai ivi ocazii. In concluzie ma alatur si eu acestei discutii.
Singurul lucru testat a fost ESP-ul pe drum cu zapada batatorita pe alocuri cu gheata in accelerare si am fost placut impresionat cum a retinut masina pe traictorie cand a inceput sa fuga de spate.
Nu stiu daca a intrat si 4x4.
Poate era mai bine daca cei de la Skoda puneau in bord un martor care sa semnalizeze can intra 4x4 in drepturi; asa nu iti dai seama bine.
Poate cei mai experimentati pot spune cand intra 4x4.
SKODA OCTAVIA 2 Elegance, 4x4; 1,9 TDI BXE; Xenon, PDG, Tempomat, Maxi-Dot, Hill Hold...
[URL=http:/

Offline florin

• Gold member
cand a fost prima zapada in bucuresti am incercat si eu putin masina.. asa ca am mers pe o stradutza cu 2 benzi fara borduri , care avea curatata doar o banda, pe mijloc. am bagat masina jumatate in zapada si jumatate pe drum si am mers vreo 30 de metri prin zapada. nu au fost probleme. zapada era de vreo 30-40 de cm cred (nu mai retin) si era proaspata.

am incercat sa ma bag mai mult in zapada si am vazut ca incepea sa moara, asa ca m-am intors pe drum.

incercarea a doua a fost pe stradutze prin cartier. a mers ireprosabil , cu o singura exceptie. o stradutza extrem de ingusta, zapada afanata , unde am ramas putin. a trebuit sa dau inapoi de cateva ori si apoi din inainte sa ies (as fi murit de ciuda daca trebuia sa cer cuiva sa ma impinga)

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
Asta mi-ar placea cel mai mult. Astept urmatoarea intalnire la munte :)

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Pe scurt: eu am testat masina pe toate suprafetele, sunt incantat de cum reactioneaza. Nu am ales un drum cu multa zapada (peste 30cm nu am mers, in general era proaspata si am dovedit-o repede) pt ca stiu ce inseamna sa ramai suspendat si cu toate rotile invartindu-se in gol, am vazut asta la un prieten. Dar sunt dispus sa testam integrala pe suprafete diferite de drum, pt a-i vedea calitatile si eventualele defecte...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
Haldex vs Haldex si Haldex versus restul lumii 4x4. Avantaje & dezavantaje.
« Răspuns #1 : Ianuarie 28, 2008, 10:49:35 a.m. »
Aici o sa discutam de 4x4 de la Skoda cum se comporta si de alte sisteme de tractiune integrala.
Am pus topicul la versus ca sa putem discuta si despre alte masini cu tractiune integrala. Este important sa ne comparam si cu altii ca sa stim cat suntem de performanti cu Haldexul nostru.

O sa incep eu sa vorbesc de Scoud si de Haldex. Am testat in conditii diverse si am fost foarte placut surprins de cum s-a comportat masina, absolut fara repros. Totusi, sa vedem de ce exista si situatii cand Haldexul mai da si rateuri asa cum s-a intamplat la ultima noastra escapada in zapada.

Silviu, Doru, Bogdan, florin si altii sunteti invitati la dialog :P
« Ultima Modificare: Februarie 24, 2015, 01:49:29 a.m. de A V A T A R »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()