Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Superb Ambition 1.4TSI vs Octavia Business 1.4TSI  (Citit de 20217 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
Re: Superb Ambition 1.4TSI vs Octavia Business 1.4TSI
« Răspuns #31 : Mai 05, 2011, 10:09:27 a.m. »
Dacă Superbul iese la acelaşi preţ faţă de Passat eu aş merge pe Passat. Cred că sunt cam în aceeaşi categorie de preţ. Altfel pe Octavia, preţ mai bun sau eventual mai multe dotări în suma stabilită.
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline valir

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Nürnberg
  • Mesaje postate: 228
  • Auto: Superb 1.4 TSI
« Răspuns #30 : Mai 05, 2011, 12:04:57 a.m. »

Tinta mea e ca pretul final (vouchere si discount) sa fie sub 20.000 euro (intre 19.000 si 20.000 imi permit) deci 1.8 TSI si 2.0 TDI cad... din pacate.
 Superb cu 1.4 TSI e zic eu mai performant decat Fiat-ul meu de care in 80-90% din cazuri am fost multumit si care a avut o comportare decenta si in oras, si pe autostrada, si pe serpentine etc. Am simtit lipsa puterii in Croatia, pe autostrada (unde sunt portiuni de urcat), cu masina plina sau in unele depasiri mai stranse, dar m-am descurcat.
 Are cineva Octavia si 2 scaune de copil montate in spate? Sunt curios daca ramane spatiu pentru inca o persoana si cum se descurca.
 Accelerare Superb 1.4:
 1.4 TSI 125 HP - Yeni Superb Akselerasyon - New Superb Accelaration
 Passat cu aceeasi motorizare(sper sa nu deviem spre Skoda vs VW, e vorba de motor):
 Passat 1.4 TSI DSG Acceleration
 Un review:
 Contact Skoda Superb II 1400 TSI 125 ch

« Ultima Modificare: Mai 05, 2011, 12:07:52 a.m. de valir »

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1790
  • Auto: Toyota Corolla 1.8 hibrida 140
« Răspuns #29 : Mai 04, 2011, 11:22:24 p.m. »
Absolut de acord cu cele afirmate mai jos de MNP. Plus ca desi aceasta motorizare merge super pe Octavia dar daca ar fi sa cumpar Superb...precis 2.0 TDI sau 1.8TSI.....iar daca nu imi pot permite asta atunci e bine si Octavia...dar asta e numai parerea mea simpla, tu trebuie sa stii ce vrei mai mult, depinde foarte mult de personalitatea ta.
Toyota Corolla TS - 1.8 140, Dynamic, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #28 : Mai 04, 2011, 10:08:03 p.m. »
am avut aceeasi dilema cand am comandat masina si o sa incerc sa argumentez decizia :

Din start recunosc ca Superbul e peste la toate capitolele !

-la aceeasi motorizare (1.6 diesel) Superbul era mai scump un pic...(pret de achizitie)
-Octavia are mai multe extrase la preturi comparabile.
-costurile ulterioare in favoarea Octaviei
-consumul sensibil in favoarea Octaviei
-statul meu social inca nu e de Superb !

Eu am facut un efort sa iau Octavia (recunosc ) si intr-un final armetica (a se citii banii) a fost cea care a decis....
Nu am surse alternative de venit (parinti , afaceri..) iar salariul este cel pe care ma bazez.

PS: Daca ai bani ia Superb fara nici cea mai mica ezitare .Daca cateva miare fac diferenta...vei decide ca si mine Octavia.

SPOR si minte multa  ;)

Offline Cuvantul

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 231
  • Viata e importanta.
  • Auto: Skoda Octavia 1.4TSI
« Răspuns #27 : Mai 04, 2011, 05:26:17 p.m. »
Sincer . votez cu 1.4 TSI , OCTAVIA .

Este adevarat ca Superbul este mai cool, dar ptr. motorizare/greutate... mai potrivit cred ca este 1.4 pe Octavia .

Offline noobinhood

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 321
« Răspuns #26 : Mai 04, 2011, 03:34:31 p.m. »
Votez cu Superbul

Legat de motorizare... Multi dintre noi avem octavii cu 1.2tsi si le consideram OK/decente/etc. dpdv al motorizarii, chiar fasnete.
Daca extrapolam la Superb care are 215kg in plus, ajungem la concluzia ca 1.4tsi de 125CP ar fi de asemenea OK/decent/etc.
Ba chiar raportul putere/greutate e un piiiiiic mai bun in favoarea Superbului cu 1.4/125CP decat Octavia cu 1.2/105CP

Cu toate acestea, vor fi momente cand iti vei dori un plus de putere, dar eu n-as renunta la Superb pentru asta.
« Ultima Modificare: Mai 04, 2011, 03:37:02 p.m. de noobinhood »
fosta- Octavia 2 Facelift, 1.2TSI, DSG7, Business, Candy White
actuala- Ford Focus 3 facelift, 1.0ecoboost 125cp, trend + optionale

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #25 : Mai 04, 2011, 03:26:21 p.m. »
1.4 TSI mi se pare mai potrivit pe Octavia decat pe Superb. Dupa votul meu, scorul e Octavia 11 - Superb 10  8-}
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #24 : Mai 04, 2011, 03:08:54 p.m. »
Am votat Superb, ca masina de familie ii da clasa la toate capitolele Octaviei.
Singurul inconvenient este locul de parcare ocupat, in rest doar avantaje. Copiii iti vor multumi intr-o buna zi pentru alegerea facuta.

Offline daniel7472

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 141
  • viata e frumoasa
  • Auto: Passat 2.0 TDI PD
« Răspuns #23 : Mai 04, 2011, 02:54:42 p.m. »
Eu cred ca nu prea exista obiectivism absolut; pina la urma va fi alegera ta, deci subiectiva.  Tu stii cel mai bine de ce anume ai nevoie. Ca parere personala, eu sint de acord cu landser; nu prea "rimeaza" bine un motor mic pe o limuzina si asta nu pentru ca nu s-ar misca bine (chiar nu stiu cum merge), ci doar pentru ca e vorba de o alta clasa acest Superb. Dar asta e doar o parere; tu esti cel care decizi. Votez clar Octavia. Succes.

Offline valir

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Nürnberg
  • Mesaje postate: 228
  • Auto: Superb 1.4 TSI
« Răspuns #22 : Mai 04, 2011, 02:17:26 p.m. »

Am nevoie de cat mai mult obiectivism  :D , de obicei ratiunea imi spune una si inima alta, numai in cazul de fata e mai dificil ca se combina pentru ambele.
Ce am observat la Octavia e faptul ca usa din spate, datorita design-ului e mai incomoda in spatiile inguse, are acel colt mai lung. In general cand pui copii in masina in scaunul lor ai nevoie de un pic de libertate in miscare si deschidere la usa. La Superb fiind mai dreapta usa ma gandesc ca accesul e mai facil, adica mai multa latime disponibila cand intri in masina.
Legat de calitate, la Superb toate materialele plastice sunt cauciucate/moi, la Octavia doar jumatatea superioara a bordului si a usilor fata.
Scaunele par mai late si mai de calitate la Superb (cel al soferului e si reglabil electric).
De asemenea la Superb am vazut ca exista mai multe lampi interioare(in usi, la picioare, in cotiera fata). Nu stiu daca ambele au torpedoul refrigerat.
In portbagaj la Superb sunt 2 compartimente inchise, mai bine realizate ca la Octavia. Plus sistemul Twindoor.

Incerc sa merg mai mult pe rationament, ca de placut imi plac ambele  :D

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #21 : Mai 04, 2011, 01:47:35 p.m. »
Eu asa vad lucrurile, mi am luat superbul pt ca e mare nu pt ca aveam nevoie de spatiu..90% din cazuri circul singur in masina si in oras dar asta nu m a determinat sa mi cumpar o masina mica.Daca era sa aleg dupa nevoia de spatiu ,nr de km/an ar fi trebuit sa aleg tico sau ceva din clasa mini.Desi superbul chiar daca e facut de skoda e totusi o limuzina, iar o limuzina are nevoie motor de limuzina.
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1178
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #20 : Mai 04, 2011, 01:37:41 p.m. »
Vezi ca parerile exprimate par usor emotionale deja, eventual vezi cine are atat Octavia cat si Superb...  ;)

Astea fiind spuse  =)) , Octavia noastra cam sta in parcare de cand cu Superb-ul (asta desi azi dimineata mi-a consumat 40.2% pe 4 km - deh, au cazut cateva picaturi si consatenii conducatori auto s-au emotionat cu totii).

Stai in TM - parcarea e o problema, dar nu chiar ca in Bucuresti. Dimensiunea exterioara nu e o problema atat de mare, deci, asa ca in locul tau m-as uita la Superb care le va permite copiilor sa joace prinsa sau tenis in spate. Eu ca regula nu iau vreodata 5 persoane in masina, dar in caz de urgenta cred ca in Superb ar sta relativ ok.

Diferenta de kg - daca te duci la curse, conteaza enorm 200 kg. Nu cred ca e si cazul tau. Singurul dezavantaj aici va fi un consum usor sporit pe Superb pt ca e ceva mai closca.

Calitate - parca si aici as trage inspre Superb.

Uita-te pe oferta de accesorii si vezi ce optiuni (parca tempomat, volan cu comenzi, etc.) iti poti instala oficial post-achizitie - asta ca sa mai reduci presiunea pe costuri acum.

P.S. Orice ai face, pune-ti Xenon din fabrica. Chiar daca asta inseamna sa iti iei Octavia (nu sunt sigur insa daca Octavia are Xenon si pe faza lunga, which would suck in the really-really-really bad kind of way).

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #19 : Mai 04, 2011, 12:53:05 p.m. »
Multe pareri nefondate...sau sa zicem nedublate de un drive-test real vad exprimate aici.

Ideea cum ca nu pot avea masina mare decat daca am si motor de vapor sub capota mie imi scapa...
Iti iei masina pt soferii cu Polo / Logan sau pt nevoile tale ? Trebuie sa te lauzi undeva cu motorul tau ?
Curioasa abordare ! Eu sincer consider o masina spatioasa si eleganta, ce are un motor decent si cu taxe mici o "mana cereasca"...  Ce sa faci cu motor de 2.7 sau 3 L cand ai un bebe in spate ? Atunci conteaza numa confortul si spatiul...si asta e valabil ani buni !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline adi.borhan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 151
  • Auto: octavia II 1.6 MPI
« Răspuns #18 : Mai 04, 2011, 12:30:32 p.m. »
in curand taxele pe care ar ttebui sa le platim pentru poluare cum zic aia din palatul victoria o sa ne oblige pe toti sa optam pentru motoarele cu cilindree mica. zic ei ca astea nu polueaza asa tare..dar eu ma gandesc ca sa urnesti 2 tone cu un motor de 1200 cm3 cam cata benzina arzi si cat CO2 se degaja?
Acum eu conduc des O2FL 1.4 TSI. E excelenta masina, e fasneata, nu te face de ras in depasiri( pe la sebes pe unde mergi tu ;) ) si consumul pt un benzinar e ok.
Superbul e superb dar motorul mi se pare mic pentru greutatea ei...parca si pe ocatvia simti uneori ca vrei mai mult. Spatiu ai in ambele, castiga superbul runda, dar octavia castiga la mersul prin oras, la parcari. Fa un drive test cu ambele, dar prin oras ca sa te edifici, sa vezi cum se inteapa fiecare, cum te strecori prin trafic .
Eu as merge pe superb chiar si cu acest motor pentru ca, daca am inteles bine o sa folosesti des sistemul ISOFIX pentru copilul ce vine si o sa trebuiasca spatiu si pentru bunica...in conditiile astea te cam sufoci in octavia in spate.

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #17 : Mai 04, 2011, 12:01:22 p.m. »
Eu nu as merge pe nici una din variantele de mai sus .Asa cum am mai spus au motoare mici cel putin din puncul meu de vedere ,dealtfel viitoare masina va fi cu siguranta echipata cu un motor de 2,7 sa 3 litri.Parerea mea este ca daca vrei spatiu si motor mic cumpara logan mcv.
Dpdv constructiv superbul nu are nici o legatura cu octavia sunt masini total diferite ,clase diferite calitate diferita si spun asta pt ca am avut octavia.Asta nu inseamna ca octavia a fost o masina proasta ci chiar mi s a parut o masina f fiabila care nu mi a produs probleme.
In plus mi se pare jenant sa ai superb si sa te intrebe lumea ce motor are iar raspunsul sa fie  1,4 exact cat un polo sau logan.
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]