Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda mea....Octavia 1.2TSI, la stadiul de dorinta cel putin  (Citit de 15474 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline N_Fabia

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 124
  • de orice masina exita posesori nemultumiti
  • Auto: Fabia Star 1.2 DSG7
Re: Skoda mea....Octavia 1.2TSI, la stadiul de dorinta cel putin
« Răspuns #18 : Iulie 09, 2011, 03:46:45 p.m. »
Sal. eu am fost fentat de vinzatori si mi-am luat TSI. E ceva in neregula cu ele . Simplu nu-ti lua. Mai indatoreazate si cumpara motorizare diesel CR. Aceasta investitie o s-o recuperezi la revinzare eventual. A doua chestie AC. Si daca poti DSG. Safety, Confort in aceasta ordine.
Oricum ai putea pune un Poll si ne-ai vedea parerea forumistilor.
Iti doresc noroc ca in orice varianta ai nevoie.
.....mintea de pe urma.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #17 : Iulie 09, 2011, 02:26:13 p.m. »
Anul trecut la Generalli, pentru o suma asigurata la masina de 19100 euro am avut 666 lei /trimestru. Oricum ei iti asigura intotdeauna masina la o suma mai mare decat cum ai cumparat tu. Lucreaza dupa tabelul lor de pret pentru un anumit model de masina.
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 26
  • Doar Inscris
  • Auto: BMW E39 520D
« Răspuns #16 : Iulie 09, 2011, 10:49:03 a.m. »
cam cat ajunge o rata de 3 luni la casco? sa zicem ca valoarea masinii ar fi 16500, stiu ca depinde de asigurator oricum, dar informativ macar.

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #15 : Iulie 09, 2011, 10:24:25 a.m. »
1.2 TSI face fata cu brio pe caroseria de Octavia. Daca ii mai pui si DSG e chiar fain. Doar sa nu ai pretentii de sportivitate de la el. Atat.
Un mic off-topic: landser, ai condus Octavia cu 1.2 TSI?
Pe O2 se mai pune si motorul 1.4 de 80 de CP si sunt oameni multumiti de el, nu toata lumea conduce sportiv si cu viteza.
Nu cred ca Opel Astra la dotari similare e mai ieftin decat Octavia.

exact cum am mai spus intr un topic legat de un coleg care vroia sa si cumpere un superb de 1,4 spun si aici prefer un motor mare si sa nu am geamuri electrice sau alte porcarii d'asta decat sa ma tarai cu o masina submotorizata.Legat de 1,2tsi  1,4 mpi mie personal mi e sila de motoare care parie si fisie(sincer si 1,6mpi mi se pare un motor puturos gurmand si amator de ulei, dar oricum mai bun decat celelate) .

« Ultima Modificare: Iulie 09, 2011, 10:32:21 a.m. de landser »
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline amaguran

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 108
  • Auto: O2FL 1.2TSI
« Răspuns #14 : Iulie 09, 2011, 10:19:02 a.m. »
La Porsche asigurari se plateste la 3 luni- nu se poate lunar.
Octavia2FL Business 1.2TSI 105CP MY2012
Fabia2 Star 1.2TSI 86CP MY2011 (wife)

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #13 : Iulie 09, 2011, 10:07:21 a.m. »
Ms iwolffy, eu ma gandeam ca din pretul masinii scad 3 tichete si din ce mai ramane trebuie sa dau 15%, de asta tot strang bani. Oricum e bine daca am sa mai dau bani pe langa tichete fiindca o sa am rata mai mica. Casco tot lunar as vrea sa-l fac, sper sa se poata, la Fiat asa il am.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #12 : Iulie 08, 2011, 10:37:23 p.m. »
Deci eu am dat comanda de la masina in martie 2011 de la openservice din Iasi prin credit la PorscheBank

1. Trebuie sa dai avans cel putin 15% din valoarea masinii. Ce inseamna asta? Inseamna ca daca iti iei masina de 16.500 euro te incadrezi numai cu bonurile remat care ti le echivaleaza undeva la 2700 Euro. Deci inafara de bonuri nu trebuie sa mai dai nimic avans.

2. Rata la porschebank o platesti din momentul in care iti vine masina ( adica cu vreo 2-3 zile inainte de a o ridica ). Practic cand masina e in tara la Curtici atunci se trage creditul si se aduce masina la dealer.

3. Eu am luat 3 tickete Remat din anunturi ( www.rablaiasi.ro - Am dat anunt ca , cumpar si m-o sunat lumea )

4. Eu am dat comanda pe 29 Martie si am luat masina pe 17 Mai. La mine s-au miscat repede. Poti citi despre parcursul meu in topicul masina mea unde am postat... am oferit acolo mai multe detalii.

Offline amaguran

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 108
  • Auto: O2FL 1.2TSI
« Răspuns #11 : Iulie 08, 2011, 08:50:03 p.m. »
Indiferent care motorizare o alegi, ia extensia de garantie la 4 ani.

Din cate am vazut pe forum nici TSI 1.4 si nici TDI 1.6 nu sunt ferite de probleme. Totusi, 1.2 TSI este cel mai "imatur" - probabil este si cel mai recent lansat. Pe mine m-a lasat chiar un "senior" de genul 1.9TDI - 90hp.

Este clar ca cerul senin ca ceva nu este OK acolo, numai ca VW-Skoda nu vor sa recunoasca acest fapt, fiindca ar trebui sa faca o rechemare in service in toata lumea la o motorizare care este foarte bine vanduta. Din aceasta actiune ar avea de pierdut in primul rand ca si cheltuielile acestei rechemari, plus ca mai mult ca sigur i s-ar diminua si vanzarile la masinile cu aceste motorizari.

Daca sunt constienti ca exista o problema reparabila in acest moment, pentru o eventuala rechemare, nu ar trebui sa fie rezolvata problema la masinile noi, care ies acum din fabrica?
Octavia2FL Business 1.2TSI 105CP MY2012
Fabia2 Star 1.2TSI 86CP MY2011 (wife)

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #10 : Iulie 08, 2011, 08:00:16 p.m. »
La 1.6 mpi sincer nu prea m-am gandit. Am sa fac sub 12k/an si majoritatea in oras. Eram f incantat de ce vedeam pe hartie la 1.2tsi in privinta consumului si a cuplului mai bun decat la 1.6 mpi. La ce drumuri lungi am mai fost, cu fiatul care are 1.4 mpi, m-am simtit f bine in masina cand eram maxim 2 oameni...dar cu 4 oameni + bagaje deja masina era cam lesinata si consumul crestea. Ma gandesc ca raportat la dimensiunile Octaviei pana la urma as fi in aceiasi situatie cu 1.6 mpi..mai bine fac un efort pt 1.4 tsi.

Clar trebuie contactat dealerul si vazut exact care sunt preturile.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #9 : Iulie 08, 2011, 07:45:23 p.m. »
In locul tau precis la comenzile de pe volan as renunta!!!! Eu nu dispretuiesc in nici intr-un fel motorizarea 1.2TSI si ii inteleg pe deplin pe cei care au optat sau vor sa opteze pentru aceasta motorizare , dar in momentul de fata nu-i recomand nimanui aceasta motorizare pana cand nu i se schimba ceva la ansamblul turbo. Este clar ca cerul senin ca ceva nu este OK acolo, numai ca VW-Skoda nu vor sa recunoasca acest fapt, fiindca ar trebui sa faca o rechemare in service in toata lumea la o motorizare care este foarte bine vanduta. Din aceasta actiune ar avea de pierdut in primul rand ca si cheltuielile acestei rechemari, plus ca mai mult ca sigur i s-ar diminua si vanzarile la masinile cu aceste motorizari. Iar cum concernul VW anul acesta a trecut pe primul loc , depasind Toyota dupa foarte multi ani, ca si numarul masinilopr vandute in intreaga lume, nu o sa-si asume chiar acum in aceste momente importante pentru ei o rechemare de asemenea anvergura, racunoscand in acest fel ca si VW poate gresi cateodata!!!!!(sa nu mai vorbim de faptul ca toyota chiar din cauza acestor probleme - rechemari etc - si-a pierdut primul loc la vanzari pe lume)
Deci deocamdata nu-i recomand la nimeni aceasta motorizare, iar daca totusi o iau sa o faca pe propria raspundere si sa nu planga dupa o jumatate de an ca uite masina noua si ce probleme are deja. Parerea mea!!!!!
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #8 : Iulie 08, 2011, 07:37:40 p.m. »
Incep cu o intrebare: daca ESP-ul (dotare de siguranta) e obligatoriu, atunci airbag-urile cortina de ce nu le iei? Am mai zis-o si pe alte topicuri: eu consider ca intai trebuie avute in vedere dotarile de siguranta, apoi cele de confort.
Maxidot, clar da; geamuri electrice spate sunt utile daca ai/vei avea copii (le poti bloca de la sofer); telecomanda de inchidere merita, daca e din fabrica mai si deschizi/inchizi geamurile electrice cu ea; comenzile pe volan sunt una din dotarile mele preferate deci nu pot decat sa ti le recomand.
Daca as avea bugetul tau as lua 1.4 TSI cu ESP si airbag-uri cortina, eventual si comenzi pe volan. In rest: cruise control (tempomat), scaune incalzite, chiar si Bolero, senzori parcare (cei pe spate la Octavia sunt folositori) si altele se pot monta ulterior.
Dintre Bolero si comenzi pe volan? Greu. Depinde de cel care face alegerea, Bolero-ul schimba mult aspectul interior, are si touchscreen... Dar nu-l lua doar pentri SD Card, poti lua MDI (adica intrare USB) mai ieftin. Insa, cum ziceam, in cazul meu, comenzile pe volan sunt printre favorite, deci mi-as lua Stream si comenzi pe volan.
Cum zice Limit, la 1.6 MPI te-ai gandit? Cati km faci pe an si unde (urban / extraurban)?
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Toffefe

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #7 : Iulie 08, 2011, 06:50:01 p.m. »
Ca buget ma gandisem sa nu depasesc 16200 euro, cu avans 3 tichete + vreo 1300 de euro (sau un pic mai mult chiar). In banii astea ma gandisem sa iau Octavia 1.2 TSI in varianta drive la care sa adaug : ESP (obligatoriu), Maxi dot ( am auzit ca e f util), geamuri electrice spate ( nu sunt obligatorii, eu stau la volan nu in spate :P ), radio Bolero (mi se pare f fain deoarece are slot sd), telecomanda inchidere ( nu e obligatorie, am un Fiat Albea acum si nu simt lipse telecomenzii), si comenzi pe volan (astea mi le doresc f mult)....

...dar e clar ca nu voi ignora sfaturile legate de fiabilitatea motorizarii 1.2 TSI, asa ca daca ar fi sa iau 1.4 TSI, as ajunge pe la 16700 de euro dar as mai ramane doar cu esp-ul si poate radio-bolero, as renunta la geamuri electrice spate, telecomanda inchidere centralizata, comenzi pe volan.

Sa zicem ca iau 1.4 tsi, la ce sa renunt: radio-bolero sau comenzi pe volan? Ce vi se pare mai util? Mentionez ca desi cardul sd pare f util, nu ma deranjeaza sa scriu cd-uri acasa.

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #6 : Iulie 08, 2011, 06:27:34 p.m. »
Daca nu faci multi km sa stii ca inca e foarte bun si 1.6 MPI mai ales ca nu se strica precum 1.2TSI.
Recomand la bugetul tau un 1.6 MPI cu inca cateva dotari daca kilometrajul tau nu depaseste 12000km pe an
Dimsport soft 175 cp

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #5 : Iulie 08, 2011, 06:26:44 p.m. »
1.2 TSI face fata cu brio pe caroseria de Octavia. Daca ii mai pui si DSG e chiar fain. Doar sa nu ai pretentii de sportivitate de la el. Atat.
Un mic off-topic: landser, ai condus Octavia cu 1.2 TSI?
Pe O2 se mai pune si motorul 1.4 de 80 de CP si sunt oameni multumiti de el, nu toata lumea conduce sportiv si cu viteza.
Nu cred ca Opel Astra la dotari similare e mai ieftin decat Octavia.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #4 : Iulie 08, 2011, 06:22:33 p.m. »
1,2tsi dupa mine e o nu l-as numi motor atat timp cat vine montat pe octavia,golf6 ,jetta.(pt fabia ,ibiza si polo e o alta discutie).Plus de asta vad ca e e un motor cu probleme unele f mari altle enervante(impresia mea e ca ajungi sclav la reprezentanta).Mai bine alegi 1,4tsi sau 1,6tdi desi sincer eu nu as alege nici astea dar daca bugetul nu permite mai mult...2,0tdi sau 1,8 t(sau cum se mai numeste acu').Mai bine mai strangi ceva bani sau te orientezi spre o clasa mai mica sau alta marca mai ieftina(opel astra).
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()