Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: BECURI POZITIE O2  (Citit de 25898 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
Re: BECURI POZITIE O2
« Răspuns #15 : Februarie 05, 2008, 02:58:10 p.m. »
Inca un off topic:
http://forum.skoda-club.ro/index.php?topic=15.0
citez:
"- scrierea cu limbaj de chat sau mIRC (k, sh, tz, y) este interzisa; daca vreti sa fiti inteles exact, folositi diacritice. Abaterea repetata va fi sanctionata corespunzator."

Scuza-ma ca-ti aduc aminte, dar mie-mi vine rau cind vad exprimari de genul "asha" "k lumea" si altele.
bicicleta

Offline AdrianO2

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 217
  • B - 83 - KRL
« Răspuns #14 : Februarie 05, 2008, 02:36:17 p.m. »
adica ti-au dat garantie ca sunt bune.. nu sunt arse... .. dar nu si cand se ard si/sau daca produc alte distrugeri..ca cel al farului ;)

Asa e ?

Imi cer scuze... obisnuinta asta... este a doua ora cand mi se atrage atentia pentru asa ceva..... O sa incerc sa nu o mai comit inca odata ! :D
« Ultima Modificare: Februarie 05, 2008, 03:02:26 p.m. de AdrianO2 »
O2, 1.6 MPI TREND , maxi-dot, proiectoare, cheie briceag, alb candy, 21.dec.2007

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 404
  • Newbie! :D
  • Auto: 911
« Răspuns #13 : Februarie 05, 2008, 02:33:07 p.m. »
off-topic: se da mai nou garantie la consumabile?
on-topic: cum spuneam mai devreme, ti-au dat garantie la piesele cumparate de la ei si-atat.

Adrian, ma scuzi, as ama reped eu cate-odata si mai gresesc :P. Sper sa nu fie cu suparare.
Repet: ti-am spus toate treburile de mai sus ca sa iti fie de folos vreodata, sa stii cu cine te lupti si ce sa ceri.
Cheers!
« Ultima Modificare: Februarie 05, 2008, 02:36:05 p.m. de BLiTZ »
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana

Offline AdrianO2

• Membru de baza
  • **
  • B - 83 - KRL
« Răspuns #12 : Februarie 05, 2008, 02:32:41 p.m. »
AndreiO2, hai sa judecam la rece!
Tu pui alte becuri. Si ti se afuma farurile, rite? De ce ti-ar deconta tie fabrica farurile in garantie? Au gresit ei cu ceva? Ei doar ti-au spus sa pui becuri cu o anumita specificatie. Ca tu ai pus becuri aftermarket (eventual si cu alte specificatii) nu face fabrica raspunzatoare pentru eventualele daune. Asa cum fabrica NU este raspunzatoare nici pentru o alarma necorespunzatoare/nerecomandata sau montata prost. Intraga responsabilitate (cu implicatiile de rigoare) revin celui CARE A MONTAT acel TIP de alarma.

Sa extindem putin discutia la piese de schimb aftermarket: ai intrebat vreodata la magazinul de unde iei piese ce garantie ai la ele? Si in ce conditii se acorda? Hai sa-ti dau un exemplu: curea de distributie cumparata de la un dealer mare de piese (Autonet, mai exact), montata pe masina, s-a "barbierit" efectiv de jumatate din dinti dupa 1000km de functionare. Autonetul a trimis expert tehnic, a vazut ca montajul e corect in service autorizat, a constatat defectul de curea si a dat pagubitului alta curea la schimb (garantie la piesa, nu??). Dar supapele strambe, garnitura de chiulasa si prezoanele le-a platit prapaditul ala care-a avut proasta inspiratie sa-si cumpere piese mai ieftine!

No... ca tot m-ai luat peste picior cu schimbatul vitezelor din manualul de utilizare....
Garantia se acorda conform Certificatului de Garantie (emis de importator, Atentie! nu de producator, conform legii VANZATORL acorda garantie, nu producatorul) si in stransa legatura cu ServicePlan-ul si Manualul de Utilizare! Cu alte cuvinte astea 3 documente sunt importante pentru utilizarea auto si pentru eventualele solicitari de despagubire in garantie. Deci daca vrei sa risti, n-ai decat sa faci pe atoate-stiutorul si sa consideri ca nu e necesara lecturarea manualului de utilizare.

Dar te rog sa nu mi-o iei in nume de rau; sunt convins ca nu ti-a explicat nimeni toate aceste aspecte atunci cand ti-a vandut masina, de aceea am considerat necesar sa ti le expun. Ca poate mai citesc si altii care sunt in aceeasi situatie de a nu fi primit explicatii.
Cheers!

1. AdrianO2 NU AndreiO2
2. Nu te-am luat peste picior cu manualul de utilizare .. doar am zis ca o sa il iau eu sa il citesc.. deoarece am mai patit-o la cateva chestii minore..care .. daca citeam manualul  le stiam .. si aia a fost o gluma cu schimbatorul :))
3. Ai dreptate si cu farurile..... cu becurile..dar hai sa fim cinstiti ... cati la % au patit asha ceva..si care are noroc de asha ceva..clar pateste.... asha.. inainte sa imi dau comanda la masina.. am vb cu fel si fel de persoane care au octavia..care sunt in service-uri .. si fiecare cu parerea lui.... unii ca au venit dupa 3 000 KM cu probleme la cutie ca este .. nu stiu cum... altii ca au probleme la directie.... insa am vb si cu o persoana care a avut skoda 1 a tinut-o 2 ani.. nu a avut absolut nici o problema cu ea... si-a luat Octavia 2 .. la fel.. 2 ani fara probleme.... acum are RS .... deocamdata nici o problema... dar depinde f mult si cum mergi si cum ai grija de ea... ASHA este si cu farul si cu becurile .. daca ai noroc sa ti se arda farul.. cu totu :D .. ti se intampla.. daca nu..asta este !!!
Acum intrebam si ne informam la cei care si-au pus asha becuri si intrebam ce si cum sunt.. si ne riscam sau nu sa ne punem ;)

Pt piese de schimb deocamdata nu ma gandesc la asha ceva.. doar este noua masina..si asha vreau sa fie ceva timp..sa nu aud de piese de schimb la ea :D

La accesorii o sa am de bagat multi bani in ea.. la modul in care vreau sa o fac.. insa nu ma grabesc..am timp.. si nici bani nu am deocamdata :D

Sper ca nu am batut campii aiurea :D
O2, 1.6 MPI TREND , maxi-dot, proiectoare, cheie briceag, alb candy, 21.dec.2007

Offline dragosb

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
« Răspuns #11 : Februarie 05, 2008, 02:30:56 p.m. »
Ca veni vorba de garantie: Seturile de becuri le-am cumparat de la Augsburg Militari iar la cumparare mi s-a dat garantie pe baza bonului.
Object instance not set to an instance of an object...

Offline 72THX

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Dr. Taberei)
  • Mesaje postate: 995
« Răspuns #10 : Februarie 05, 2008, 02:15:53 p.m. »
Dati-mi voie sa fiu de acord cu Blitz.
La banii care i-am investit cumparand o asa masina se merita sa iei lucruri  calitative in primul rand. Nu o sa ajung la NIRO sa iau becuri de masina ca sunt cu 5 lai mai ieftine  :)) :)) ( exagerez).
Sunt lucruri care se merita sa le iei de la dealeri mai de piese ( autonet, Unix......) dar lucrurile importante eu zic ca trebuie luate de unde trebuie; mai ales distribuitia care daca se buleste ti se repara si supapele indoite sau ce se strica din cauza ei; I am right Blitz?
SKODA OCTAVIA 2 Elegance, 4x4; 1,9 TDI BXE; Xenon, PDG, Tempomat, Maxi-Dot, Hill Hold...
[URL=http:/

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #9 : Februarie 05, 2008, 01:39:01 p.m. »
AndreiO2, hai sa judecam la rece!
Tu pui alte becuri. Si ti se afuma farurile, rite? De ce ti-ar deconta tie fabrica farurile in garantie? Au gresit ei cu ceva? Ei doar ti-au spus sa pui becuri cu o anumita specificatie. Ca tu ai pus becuri aftermarket (eventual si cu alte specificatii) nu face fabrica raspunzatoare pentru eventualele daune. Asa cum fabrica NU este raspunzatoare nici pentru o alarma necorespunzatoare/nerecomandata sau montata prost. Intraga responsabilitate (cu implicatiile de rigoare) revin celui CARE A MONTAT acel TIP de alarma.

Sa extindem putin discutia la piese de schimb aftermarket: ai intrebat vreodata la magazinul de unde iei piese ce garantie ai la ele? Si in ce conditii se acorda? Hai sa-ti dau un exemplu: curea de distributie cumparata de la un dealer mare de piese (Autonet, mai exact), montata pe masina, s-a "barbierit" efectiv de jumatate din dinti dupa 1000km de functionare. Autonetul a trimis expert tehnic, a vazut ca montajul e corect in service autorizat, a constatat defectul de curea si a dat pagubitului alta curea la schimb (garantie la piesa, nu??). Dar supapele strambe, garnitura de chiulasa si prezoanele le-a platit prapaditul ala care-a avut proasta inspiratie sa-si cumpere piese mai ieftine!

No... ca tot m-ai luat peste picior cu schimbatul vitezelor din manualul de utilizare....
Garantia se acorda conform Certificatului de Garantie (emis de importator, Atentie! nu de producator, conform legii VANZATORL acorda garantie, nu producatorul) si in stransa legatura cu ServicePlan-ul si Manualul de Utilizare! Cu alte cuvinte astea 3 documente sunt importante pentru utilizarea auto si pentru eventualele solicitari de despagubire in garantie. Deci daca vrei sa risti, n-ai decat sa faci pe atoate-stiutorul si sa consideri ca nu e necesara lecturarea manualului de utilizare.

Dar te rog sa nu mi-o iei in nume de rau; sunt convins ca nu ti-a explicat nimeni toate aceste aspecte atunci cand ti-a vandut masina, de aceea am considerat necesar sa ti le expun. Ca poate mai citesc si altii care sunt in aceeasi situatie de a nu fi primit explicatii.
Cheers!

Offline AdrianO2

• Membru de baza
  • **
  • B - 83 - KRL
« Răspuns #8 : Februarie 05, 2008, 01:25:54 p.m. »
Sincer nu stiu daca sunt legale... dar daca as avea xenon pe masina..si as merge cu ele aprinse..clar nu se mai vede nimik la pozitii ..culoare sau intensitatea ....

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #7 : Februarie 05, 2008, 01:24:03 p.m. »
E legal?
bicicleta

Offline AdrianO2

• Membru de baza
  • **
  • B - 83 - KRL
« Răspuns #6 : Februarie 05, 2008, 01:08:08 p.m. »
pierzi garantie ceva in cazul farului ars/ topit ????

dar eu nu schimb puterea lui... eu vreau doar culoare blue vision .. pe faza scurta si pozitiile la fel....

O sa iau manualul de utilizare al masinii :)))) ..... scrie si cum se baga in viteza ???:)))))

Offline IULIAN

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
« Răspuns #5 : Februarie 05, 2008, 12:43:46 p.m. »
Blitz..ai perfecta dreptate , mai sunt discutii de genul asta pe forum dar care se refera numai la farurile Octaviei 1. Nu am auzit pe nimeni sa se planga in cazul Octaviei 2.

Acum, sincer, eu am schimbat becurile originale care, spre surprinderea mea erau Philips, cu unele tot Philips X-treme power despre care pot sa spun ca nu sunt o "revelatie" dupa cum au fost catalogate pe aici pe undeva....
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #4 : Februarie 05, 2008, 12:41:16 p.m. »
Nu stiu, habar nu am. N-am certitudinea ca nu sunt turcisme cu sigla Philips, prin urmare imi cumpar becuri numai de la mine de la service. Chiar daca este 35RON un bec H7 de faza scurta, am siguranta ca este produs original si nu "boat".

Offline dragosb

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
« Răspuns #3 : Februarie 05, 2008, 12:34:08 p.m. »
Becurile de pozitie de pe fata sunt de tipul W5W iar cele de pe spate sunt de tipul W3W. Nu stiu ce putere au insa stiu ca toate sunt la fel din acest punct de vedere (difera evental culoarea si implicit senzatia de stralucire).

Pentru a schimba orice bec din farul fata trebuie sa dai jos farul. Citeste in manualul masinii pentru ca este explicat acolo cum se face aceasta manevra. Becul de pozitie ai sa il gasesti langa becul luminii de intalnire, dupa ce dai la o parte sarmele si capacul din centru. O sa iti trebuiasca un cleste sau patent sa il scoti.

Sambata eu mi-am inlocuit toate becurile de pe fata cu becuri Philips intrucat iluminarea becurilor din fabrica mi s-a parut foarte slaba. Ce am remarcat a fost faptul ca specificatiile becurilor erau aceleasi cu cele originale, diferea doar culoarea sticlei.

@Blitz: Nici Philips nu sunt bune?

Object instance not set to an instance of an object...

Offline BLiTZ

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #2 : Februarie 05, 2008, 12:29:24 p.m. »
Nu iti recomand inlocuirea. Sa-ti spun de ce: este foarte probabil ca becurile aftermarket sa fie turcisme, chiar daca pe ele scrie Bosch sau alte marci de prestigiu. Un exemplu in acest sens: acum vreo luna de zile s-a prezentat in service o octavie tour cu farurile (geamul farului) afumate. In prima instanta am fost luat prin surprindere insa la o privire mai atenta si la demontarea farurilor am constatat ca omul nu mai avea nici un bec original pe masina. Toate becurile schimbate cu unele Bosch. Ce se intamplase: becurile de la proiectoarele de ceata si cele de faza lunga, desi scria pe ele aceeasi putere, s-au incalzit foarte tare, au topit niste garnituri de etansare pe-acolo si astfel s-au afumat farurile. Mai mult, se vedea chiar deasupra becului dara de fum lasata. Partea haioasa este ca omul chiar lucra la o reprezentanta Bosch din Brasov si, in urma celor constatate si-a indreptat reclamatia chiar catre firma pe care o reprezenta :)
Iata de ce nu recomand folosirea altor becuri. Mai mult: din observatii personale am constatat ca becurile originale au o durata de viata mult mai mare decat cele aftermarket.
Cheers!

Offline AdrianO2

• Membru de baza
  • **
  • B - 83 - KRL
BECURI POZITIE O2
« Răspuns #1 : Februarie 05, 2008, 12:00:32 p.m. »
Salutare,
mey am si eu o problema :D ... nu m-am uitat in cartea masinii .. si vreau sa schimb becurile de pozitie cu unele bleu deschis... si nu stiu ce putere au astea de acum dp masina sa stiu ce cumpar... sau poate ma si ajutati sa imi spuneti ce trb si de unde si ce pret.... :D

Tks !

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()