Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Costuri intretinere Fabia  (Citit de 41842 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
Re: Costuri intretinere Fabia
« Răspuns #26 : Februarie 10, 2009, 09:29:06 p.m. »
Azi am comandat pentru Fabiuta discuri frana spate Brembo+placute frana Ferodo. Pret in total 250 de lei. Maine dimineata merg sa ridic piesele de la magazin.
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #25 : Februarie 10, 2009, 12:57:52 p.m. »
Daca este numai revizie, cu toate filtrele de ex, as spune ca in 500 RON te incadrezi bine. Daca mai apar si alte probleme tehnice, acestea vor avea pret suplimentar, dar vedem maine pe VAG.  :082:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Gabriel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti (P-ta Muncii)
  • Mesaje postate: 280
  • "Sunt printre voi, dar nu sunt unul dintre voi"
« Răspuns #24 : Februarie 10, 2009, 10:56:20 a.m. »
E pai maine oricum ma intalnesc cu Doru sa imi faca o diagnoza pe fabia (presimt ca o sa iau cu mainile de cap de ce o sa reiasa din ea) si os a vb cu el mai pe indelete. :082:
In orice caz o revizie de 60.000Km avand in vedere ca in ultimii 20.000KM nu cred ca s-a adaugta decat lichid de parbriz cam cat ma va costa?? intre 500-1000 sau mai mult???

O2 ALB

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #23 : Februarie 10, 2009, 10:53:35 a.m. »
D nul Tavi de la Autostill ar putea sa ti spuna un cost estimativ.incearca sa ajungi acolo sa vb personal cu el
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Gabriel

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #22 : Februarie 10, 2009, 10:48:41 a.m. »
Pai nu mai e in garantie si da la Autostil ma si ducem la recomandarea lui Doru. Dar eu vreau sa stiu cam cat ma va costa sa vad daca imi permite bugetul sa o fac pe toata odata sau ma duc in mai multe randuri.... ninja3

PS: oricum eu in ultimii 25-30.000 de KM nu stiu ce s-a intamplat cu fabia asa ca nu stiu ce trebuie schimbat....dar mai ales cat ma va costa.... :080: :082:
O2 ALB

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #21 : Februarie 10, 2009, 10:46:11 a.m. »
pai da, ca doar fabia nu e masina ci caruta...

schimba-i uleiul si verifica placutele, n-are rost sa ceri altceva pt ca vei plati degeaba
pe mine notiunea "revizie" ma face sa rad gandindu-ma la cum se face ea de regula in romanica
deci....minimum la cerere :D
daca auzi ca bate ceva cere "supliment"
dar oricum devizul deschide-l pt ceva simplu

si a propos de masina "uitata"
aviz celor care au masini cumparate din Franta/Belgia:
anul trecut venise o cunostinta la reprezentanta sa-si faca o revizie la masina proaspat adusa avand carnetul de service cu TOATE :D reviziile facute vezi doamne dincolo, plus facturi cu consumabile - reiesea nici mai mult nici mai putin ca uleiul nu fusese schimbat complet din 2004 !! ci doar adaugat dupa necesitati :D (jumatate de litru peste un an, alta jumatate peste inca un an), plus ca in carnet erau bifate doar casutele cu reviziile facute la 30.000 km.....
beware.... >:)

vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #20 : Februarie 10, 2009, 10:44:26 a.m. »
Pai este. 500 Ron.  :))
Ideea e ca tot aceleasi chestii se schimba...si la reprezentante pretul e la fel de umflat. Diferentele sunt la tarifele de manopera, unde intr-adevar reprezentantele BMW sunt campioane. Gabriel, daca fabia nu mai e in garantie, incearca sa faci revizia la un alt service de incredere...de ex la AutoStil. Gasesti topic in aria colaboratorilor
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline Gabriel

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #19 : Februarie 10, 2009, 10:34:27 a.m. »
Va intreb si eu aici ca nu stiu unde in alta parte?!
Fabia din semnatura (mentionez ca e a prietenei mele 70% din timp) are 63.000KM si a constatat in weekend ca trebuie sa schimbe uleiul si dupa ce a verificat actele a vazut ca nu s-a mai facut revizie de dinainte de 50.000KM.
Asa acum eu va intreb cam cati bani costa o revizie la aceste date?? Problema e ca nu stiu ce mai trebuie schimbat....
Eu ma gandeam sa ma duc la service si ei sa imi constate ca mai trebuie schimbat si a doua oara sa ma duc sa le si inlocuiasca sau repare... ce credeti?? :082:
Oricum niste preturi orientative ar fi binevenite. :082:
Va multumesc anticipat. :082: :080: :056:

PS: am citit tot topicu si m-am speriat de ce preturi se vehiculeaza 1700ROn pt o revizie la Fabia??? La revizia de 50.000KM la un BMW320 am dat 2200RON si cred ca e o diferenta mare intre o fabia si un 320. @-) @-)
O2 ALB

Offline bebeko

• Gold member
  • Locaţia: Bistrita/Cluj
  • Mesaje postate: 1633
  • Auto: Fabia one
« Răspuns #18 : Ianuarie 05, 2009, 07:51:41 p.m. »
Revizie la 45.000 km, schimbat doar consumabile ( ulei,filtre,gresare,examinare ) - total : 490 ron.
Pana acum in afara de reviziile periodice la fiecare 15.000 km, nu am schimat decat bileleta antiruliu ( la 13.000 km si NU pe garantie ).
La revizia de la 30.000 km, sau schimbat si placutele de frana pe fata.
 :082:

Skoda Fabia Elite by TCM Turbo
Peugeot 207 SportPack by Dimsport

Offline angel

• Junior
  • *
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 22
Re: Raspuns: Costuri intretinere Fabia
« Răspuns #17 : Ianuarie 05, 2009, 10:39:14 a.m. »
               garnitura buson baie ulei

vad ca ai schimbat des garnitura asta. eu nu imi aduc aminte de asa ceva (sau or fi schimbat-o si eu habar nu am avut).

intrebarea e : asta e garnitura aia de hartie de se schimba ori de cate ori schimbi si uleiul, sau e altceva? sau mai clar zis, daca schimb uleiul, schimb si garnitura asta?

multumesc

:)) nu e de hartie, dar se recomanda schimbarea ei pentru ca la momentul strangeri apare o deformatie (normala) si de aici la o noua remontare exista riscul sa nu mai etanseze si pot aparea alte problele.
Nu stiu daca este obligatoriu sa o schimbe, dar pe mine m-au intrebat mereu.

Offline cgadalean

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.4 16v 74kw
« Răspuns #16 : Decembrie 29, 2008, 12:07:27 a.m. »
Schimb ulei facut in 23.12.2008 la Compexit total 200ron (toate materialele de la ei din lipsa de timp+ imi revin dupa operatie...). Singurul lucru care trebuie sa-l mai fac anul viitor este sa-mi gasesc o baie de ulei sau un mester care sa-mi faca alt filet + buson mai mare( imi spune mecanicul ca ar cam trebui schimbat-filet dus).
Skoda Fabia Elegance combi 1.4 16v 74kw 2002
Oricine are dreptul sa fie prost, pacat ca unii abuzeaza de acest drept...

Offline cojo

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 23
Re: Raspuns: Costuri intretinere Fabia
« Răspuns #15 : Decembrie 28, 2008, 11:38:10 p.m. »
               garnitura buson baie ulei

vad ca ai schimbat des garnitura asta. eu nu imi aduc aminte de asa ceva (sau or fi schimbat-o si eu habar nu am avut).

intrebarea e : asta e garnitura aia de hartie de se schimba ori de cate ori schimbi si uleiul, sau e altceva? sau mai clar zis, daca schimb uleiul, schimb si garnitura asta?

multumesc
Skoda Fabia 1.2 HTP din 2005

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 457
  • Kun Janos
  • Auto: Octavia II Scout
« Răspuns #14 : Noiembrie 14, 2008, 09:39:32 a.m. »
Ieri (13.11.2008) am schimbat distributia(e pe lant, a inceput sa scoata zgomote la 85.000 km) la Fabia mea, m-a costat asa:
Piese:
- distributie/garnitura aprox: 150 RON
- ulei motor 4 L Castrol Magnatec 5w40: 160 RON
- filtru ulei Bosch: 25 RON
Manopera la Compexit(dealer skoda Cluj Napoca): 400 RON
--------------------------------------------------------
Total: 735 RON

Inainte sa ma duc la compexit, am fost la Proton Auto, si la Autofyg...mi s-au dat acelasi preturi pe manopera ca si la Compexit.
(vandut) Octavia Scout II din 2007, 103kw, BMM
Volvo XC60 2016, 220CP, D5

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #13 : Octombrie 29, 2008, 01:22:29 p.m. »
:-o eu zic sa o vinzi repede. Mi se pare mie sau au exagerat cu manopera? Cate ore au mesterit aia pe ea?

Masinile bune se intretin scump :D
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline angel

• Junior
  • *
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #12 : Octombrie 29, 2008, 01:19:01 p.m. »
 :)) nu o vand, mai ales acum ca e pusa la punct  ;)
Cat despre manopera ... astea sunt preturile, 248 RON e numai pretul reviziei de 60.000 km., un schimb de placute 76 RON. De lucrat la ea a lucrat de la 8 la 12.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()