Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Scartait suspect roata dreapta fata  (Citit de 11951 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sorinpet

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 24
  • Auto: FABIA 2 - 1.2 HTP
Re: Scartait suspect roata dreapta fata
« Răspuns #6 : Septembrie 25, 2011, 11:32:56 p.m. »
Nu m-am exprimat eu ff corect.
Nici la mine nu se auzea in mers...doar in parcare sau la semafore cand viram pe loc.
Vroiam de fapt sa zic ca pe un anumit tip de asfalt nu se auzea atat de puternic sau chiar deloc.
EX VW PASSAT B6 1.9 TDI, An Fab. 2007,  131 CP (TUNNED by TCM tuning - BUCHAREST) NEGRU METALIZAT
EX SKODA FABIA 2, An Fab. 2008 , ELEGANCE 1.2 HTP (70 CP) ROSU METALIZAT

Offline carabetz86

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 203
  • SKODA
« Răspuns #5 : Septembrie 25, 2011, 08:46:22 p.m. »
In mers nu am auzit niciodata acest sunet si nici la hopuri sau denivelari . Se aude rar cand fac plecare in rampa si fortez practic masina. Sau cand incerc sa urc pe o bordura inalta (la fel e o fortare).
In rest am incercat toate limitarile de viteza (cele puse in fata trecerilor de pietoni) existente in oras si cu geamul inchis si cu el deschis si nu am auzit nimic. Pe drum cu denivelari la fel nu am reusit sa o aud.
Skoda Fabia II 1.2 HTP

Offline sorinpet

• Junior
  • *
« Răspuns #4 : Septembrie 25, 2011, 06:10:17 p.m. »
"...(mai ales ca nu face zgomot tot timpul)"...la mine nu facea tot timpul si doar cand era mai cald afara...si cateodata (dar tot era cald...adica peste 20 grade) pe un anumit tip de asfalt...in cazul meu...eu remarcam in parcare unde deabia asfaltasera si era nou..pe bulevarde nu sezim zgomotul (poate si ptr ca era galagie)...
Nu stiu ce poate dauna daca ai "exact" aceeasi problema ca si mine....dar pe mine mecanicul m-a sfatuit sa o fac de urgenta.
Si era un prieten de-al meu...operatiunea m-a costat cateva beri ...din care am baut si eu =)) ...deci nu pot spune ca mi-a zis aiurea doar ca sa-mi ia banii.
Poate un coleg de pe forum cu mai multe cunostiinte in domeniul mecanicii..ne poate lamurii ce se poate strica sau cat de important este ca rulmentii de la amortizoare sa aiba vasilina!
EX VW PASSAT B6 1.9 TDI, An Fab. 2007,  131 CP (TUNNED by TCM tuning - BUCHAREST) NEGRU METALIZAT

Offline carabetz86

• Membru de baza
  • **
  • SKODA
« Răspuns #3 : Septembrie 24, 2011, 11:47:22 p.m. »
Am ajuns cu ea in service autorizat si dupa o verificare a trenului de rulare mi s-a spus ca masina este in perfecta stare si sa nu imi fac griji. Am stat de vorba cu mecanicul si mi-a spus ca nu sunt probleme la capitolul bucsi,rulmenti si alte lucruri de genul.
Este posibil sa am aceiasi problema ca si tine dar tinand cont de faptul ca nu cred ca e un lucru grav prefer sa nu ma apuc sa o demontez. (mai ales ca nu face zgomot tot timpul)
Skoda Fabia II 1.2 HTP

Offline sorinpet

• Junior
  • *
« Răspuns #2 : Septembrie 24, 2011, 11:24:55 a.m. »
Salut,

Fac pariu pe o  bere  :P ca ai exact aceeasi problema pe care am avut-o eu la 17800 de km cand masina a implinit fix 3 ani.
Spune-mi te rog daca zgomotul este mai accentuat cand este cald afara?
La mine a fost urmatoarea problema care seamana enorm de mult cu a ta:
- rulmentii din capetele amortizoarelor fata nu mai aveau pic de vasilina/ulei.
Presupun ca la mine s-a intamplat asa datorita faptului ca masina a stat ff mult in parcare...17.000km in 3 ani...e fff putin.
Dupa desfacerea ambelor amortizoare si ungerea lor cu vasilina din belsug...problema s-a rezolvat.
E drept ca am avut alte batai de cap...unul din amortizoare nu s-a fixat perfect (are 3 suruburi daca imi aduc aminte)...si cam tragea stanga masina...dupa prima groapa...si un zgomot ingrozitor...si-a revenit...de atunci...a trecut 1 an, am facut vreo 10.000 de km...am trecut un ITP in FRANTA (au verificat aia pana si daca se inchide busonul de la benzina cu cheia...dapai directia/amortizoarele).
Nu sunt mecanic si nu am cunostiintele necesare...pur si simplu nu inteleg de ce tragea stanga si cum s-a pus la loc singur cand el se prinde in 3 suruburi care au fost stranse bine bine...
PS: operatiunea necesita timp...cam 2-3 ore ptr ca amortizoarele nu se pot unge pe sus...ca la alte masini....trebuie scoase complet de pe masina si desfacute in cap ptr a unde rulmentul.

« Ultima Modificare: Septembrie 24, 2011, 11:27:10 a.m. de sorinpet »

Offline carabetz86

• Membru de baza
  • **
  • SKODA
Scartait suspect roata dreapta fata
« Răspuns #1 : Septembrie 22, 2011, 05:15:48 p.m. »
Salut
Masina are 32.000 km si nu am avut probleme pana acuma, am menaja-to la maxim , rar a vazut drumuri proaste si pe distante relativ mici.
De cateva zile am impresia ca se aude un scartait suspect la roata dreapta fata. Ca sa ma conving am deschis capota de la motor si am apasat cu toata forta si in dreapta si in stanga cu frana de mana lasata.
In dreapta se aude un scartait ca de cauciuc pe cauciuc.
Daca virez maxim dreapta se aude mai incet decat daca virez maxim stanga.
Aveti idee cam ce ar putea fi?
Skoda Fabia II 1.2 HTP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()