Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Masini second-hand care sunt adevarate TEPE pe piata auto de la noi !  (Citit de 103530 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dbake

• Doar inscris
  • Locaţia: Targu Neamt
  • Mesaje postate: 17
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia 1-1.4 TDI BNM
Re: Masini second-hand care sunt adevarate TEPE pe piata auto de la noi !
« Răspuns #87 : Iulie 25, 2012, 11:12:18 p.m. »
@ MiCos : nu am de unde sa stiu de ce a ales sa faca acest lucru...poate lucreaza la un service si i-a convenit sa i se plateasca dauna si el sa si-o repare in regie proprie...nu am de unde sa stiu. Eventual omul a reparat-o astfel  intr-un timp mai indelungat...de aici rezulta si kilometrii atat de putini (si mai ales fara service anual). Daca masina era in garantie...cred ca 80% din proprietari ar fi mers la reviziile periodice tocmai din teama de a o pierde. Ideea este insa ca nu a fost sincer...ca nu a avut nici un accident. Daca venea cu o explicatie plauzibila...era ceva. Si faptul ca la prima conversatie cu respectivul a lasat la pret 300 euro foarte usor...m-a facut sa-mi dea serios de gandit. Masina nu e pentru mine...ci pentru o cunostinta. Masina pe care o detin acum mi-am luat-o vizualizand un anunt de pe autovit (pretul ei era peste cel al pietei...masina avand 19.000 km reali verificati atat dupa istoric cat si cu VAG-COM). Insa nu am plecat sa o vad decat dupa ce a zis proprietarul a coincis cu ce am descoperit in istoric. Deci si aici e la fel...nu am timp si nici bani de pierdut...sa verific ceva ce pare a nu fi in regula.

Offline MiCos

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 99
« Răspuns #86 : Iulie 25, 2012, 12:20:30 p.m. »
@dbake: contatarea de dauna care nu e urmata de reparatii e in cele mai multe cazuri semn de daune majore ... chiar dauna totala. ce motiv as avea sa ii fac o constatare de dauna (ceruta de obicei de un asigurator) la un service autorizat , dupa care sa merg sa fac reparatia la gigel srl ?
pe langa acest semn mai sunt si cei 12500 km semn ca masina a stationat mult.
cu aceste indicii eu nu as cumpara masina; era sa ma prostesc in stil mare acu' vreo 2 luni. decizia insa iti apartine
bafta
Fabia 2, 1.2 HTP, 60 CP

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #85 : Iulie 24, 2012, 08:19:09 p.m. »
in primul rand valoarea pe piata pt un tour benzinar la anii astia e cam 7000 eur pt simplu fapt ca mai mult nu face!Treaba cu schimbatul uleiului nu vad legatua poate l a schimbat in fata blocului sau la un service de cartier(eu personal ma duc la unul de cartier sa schimb uleiul pt ca costa 35-45 ron iar restul de filtre le schimb pesonal).Si la urma urmei chiar daca a schimbat uleiul la 2 ani si a facut doar 12000km nu vad care e problema?Dar ma rog..fiecare face cum crede de cuviinta.
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline dbake

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #84 : Iulie 24, 2012, 06:14:25 p.m. »
@ DragosM : posibil sa nu fie dauna majora. Insa l-am intrebat pe respectivul daca a avut ceva evenimente si a zis ca nu. Iar cu casco...daca el nu a facut reviziile la un an sau 15000 km la un service autorizat...sa fi avut bani de casco?
@ landser : nu e vorba de garantie, ci de reviziile anuale. Din cate mi s-a spus a avut o singura revizie, insa nu la un service autorizat Skoda. Nu ma intelege gresit...nu-i iubesc pe cei de la service-urile autorizate...ba din contra...insa in doi ani sa schimbi doar o data uleiul...e cam peste mana. Dauna majora sau minora...putea sa fie sincer si sa spuna ce si cum...si era altceva. In ceea ce priveste pretul...mi se pare cam putin pentru o masina cu 12000 km (aproape noua). Tu ai da 12.000-14.000 euro pe o asemenea masina pentru ca dupa doi ani si ceva sa o vinzi la jumatate?
Aveti dreptate ca masina se verifica la fata locului...insa nu vreau sa pierd o zi si sa fac un drum de 600 km cand am indicii ca ceva nu e in regula.

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #83 : Iulie 24, 2012, 04:38:10 p.m. »
Sincer cu daunele la casco nu este mare chestie.....

Eu la Kia am avut 6 si nu a fost nici una majora.

1. Parbriz spart de la o pietricica aruncata de un tir
2. stop gasit spart in parcare
3. usa gasita cu un mare X facut adanc in vopsea (am parcat aiurea)
4. fustita de la bara rupta...schimbat bara cu tot
5. am dat cu ea intr-un stalt si am schimbat bara spate
6. gasita in parcare la real cu usile dreapta putin infundate

Masina nu a suferit daune grave doar gdaune mici dar in istoric apar ca daune.

Mai bine te duci cu ea la un service bun si ii face o inspectie Te costa undeva intre 100-200 ron si iti spune tot ce este ok si nu la ea km si altele....
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
« Răspuns #82 : Iulie 24, 2012, 04:30:00 p.m. »
problema cu istoricu' service mi se pare irelevanta !De ex masina mea a fost la garantie o singura data(15000km) si cand am vazut ca dau o caruta de bani pt un schimb de ulei si filtre am renuntat!Constatarea de dauna nu inseamna ca trebuie sa fi fost o dauna majora (poate fi un accident minor).In poza masina arata ok dar tre' vazuta la fata locului, iar ca pret tu cat ai vrea sa ceara pe un tour benzinar?
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline dbake

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #81 : Iulie 24, 2012, 03:56:53 p.m. »
Mda...era prea frumos sa fie adevarat X( . Masina are doar o interventie in service (insa nu autorizat Skoda). Totodata in istoric apare si o constatare de dauna...deci...ceva s-a intamplat cu ea, desi mi s-a spus ca nu are nici un accident. Vad ca se practica din ce in ce mai mult masinile manarite pe autovit. Ma miram de ce a lasat la pret de la 7500 la 7200 imediat. :047:

Offline dbake

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #80 : Iulie 23, 2012, 09:50:33 p.m. »
Stie cineva de masina asta? http://www. autovit.ro/skoda-octavia-C25229792.html Seria de sasiu este TMBDX41U598847925. Multumiri anticipate  ;;)
« Ultima Modificare: Iulie 23, 2012, 10:00:10 p.m. de ff_2004_06 »

Offline m.marcel

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti (dr. taberei)
  • Mesaje postate: 60
  • Auto: O1 2002 1.6i, 102CP
« Răspuns #79 : Iulie 05, 2012, 10:51:03 a.m. »
ms pt lamuriri  :032:

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #78 : Iulie 04, 2012, 04:21:38 p.m. »
Imi dau seama din ELSA online...nu din decodificarea pe net a VIN-ului.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline m.marcel

• Junior
  • *
« Răspuns #77 : Iulie 04, 2012, 02:21:23 p.m. »
cum iti dai seama ca este pt GB?

TMBER41U558804758

Code

Description
Model name:1USkoda Octavia (Tour)
Equipment level and body type:ERS, RS, sedan (5 doors)
Engine:R1.8 MPI 20V turbo, petrol 132 kW (180 PS) @ 5500 rev., 235 Nm @ 1950..5000 rev., DOHC, EU4, EU2 DDK
Engine code:
AUQ
Model Year:52005
Airbag configuration:42 front
Producing factory:8Vrchlabí (Czech Republic)
Country of manufacturer:TMEurope, Czech Republic
Name of manufacturer:BSkoda Auto a. s.
Validity code:55
Body serial number:804758804758

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #76 : Iulie 03, 2012, 05:29:36 p.m. »
http://www .autovit.ro/skoda-octavia-C22627776.html

Faptele reale: Tour RS inmatriculat 13.04.2005, dealer GBR (Great Britain), in 18.04.2011 a avut urmatoarele pozitii de lucru inregistrate: autoturism fata-spate masurat, convergenta fata reglat (la 140.000 km).

Asadar comenzile au fost schimbate de pe dreapta pe stanga, dupa cum se poate intui si dupa pozitia ceasurilor pt presiune turbo si temperatura ulei ;)
« Ultima Modificare: Iulie 03, 2012, 10:21:49 p.m. de ff_2004_06 »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline m.marcel

• Junior
  • *
« Răspuns #75 : Iulie 02, 2012, 03:33:27 p.m. »
vanzatorul Car Connect procedeaza asa cu toate masinile pe care le vinde....vezi masina pe site cu un nr de km...te duci la ei si iti spun ca aia de 160.000 km au vandut-o si o au doar pe aia de 244.xxx mii km....deci feriti-va de acest "dealer" de masini

Ultima TEAPA de pe net: [url=http://www.autovit]http://www.autovit[/url]. ro/skoda-octavia-C24669796.html

In realitate, super forjata si obosita, ba si lovita !

In septembrie 2011 avea DEJA 244.000 km !! Acum calculati si voi cati ar avea in prezent, si nu vorbesc de cei DOAR 160.000km declarati ;)

Offline phaze

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Kia ProCee'd 1.4
« Răspuns #74 : Iunie 28, 2012, 06:16:19 p.m. »
Salut!

Primul pas - inscriere pe forum - CHECKED!

Al doilea pas - achizitionare Skoda - UNCHECKED! Asa ca va rog sa ma ajutati :) Am gasit o Octavia 2 RS diesel pe faimosul Autovit, ID anunt C24879209, VIN TMBEH21Z782064687. Stie cineva ceva, orice, despre aceasta masina? O voi verifica la un service oricum, dar merita sa intreb.

Multumesc!

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #73 : Iunie 28, 2012, 12:37:44 p.m. »
      La mine in cartier cazaturile in sant sunt ceva destul de obisnuit:
- In 2004 a cazut un tir. A stat cateva zile, pana a a venit alt tir sa il scoata. Intre timp se ancorase de un stalp.
- In 2007 a cazut masina de la RER (salubritate). A zacut 2 zile in sant si inca o saptamana nu a mai venit nimeni sa duca gunoiul.
- In 2010 a cazut o raba de la Selina.Era inundatie dupa o ploaie torentiala si soferul a virat prea repede. Am vazut chiar si momentul. Se vedea clar cum curge apa peste capul de pod, ca doar era ca si o cascada. Ei pe acolo au virat. A iesit raba trasa de un buldozer. Nu avea nimic. Ieri am vazut-o prin oras.
-In iarna a cazut o doamna cu un Santa Fe, in acelasi sant in care a cazut si Rer-ul. 

@Doru: uite shot-gun-ul.  :086: :))
« Ultima Modificare: Iunie 28, 2012, 12:39:18 p.m. de Alejinxique »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()