Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Masini second-hand care sunt adevarate TEPE pe piata auto de la noi !  (Citit de 103516 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
Re: Masini second-hand care sunt adevarate TEPE pe piata auto de la noi !
« Răspuns #132 : Martie 05, 2015, 05:50:33 p.m. »
Faptul ca are tapiteria murdara si volanul ros nu inseamna neaparat ca si motorul sau caroseria sunt praf. Eu am un bun contraexemplu, Galaxy-ul meu care l-am luat tot asa.
Sub stratul de jeg s-a revelat, in urma unei spalari profesionale, o tapiterie foarte faina. Era acolo, la pastrare :)
Iar motorul + masina absolut OK.
bicicleta

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #131 : Martie 05, 2015, 04:01:03 p.m. »
Intrebare legata de dotari: din cate stiu, la Fabia si Octavia, daca au ESP atunci exista si un buton pentru "ESP Off". E valabil si la alte marci? Seat/VW?
Gasesc anunturi cu tonele, specificand ca masina e dotata cu ESP, dar nici urma de buton.
Lista cu dotarile din fabrica se poate obtine la orice dealer, dupa VIN, contra-cost binenteles.

Sau te inregistrezi aici https://www.partslink24.com/partslink24/user/registration.do?selectedProductId=210057, introduci codul VIN si obtii o lista de genul celei atasate.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #130 : Martie 05, 2015, 03:52:24 p.m. »
Masinile care au buton de ESP inseamna ca au... ESP. Insa asta nu inseamna ca e si deconectabil, la mine butonul ESP nu deconecteaza ESP-ul ci ASR-ul. ESP-ul se deconecteaza de la siguranta (doar pe circuit :D)
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline blueskoda

• Junior
  • *
  • Locaţia: Dolj
  • Mesaje postate: 28
  • Doar Inscris
  • Auto: SOT, 2005, 1.6 BFQ
« Răspuns #129 : Martie 05, 2015, 03:49:14 p.m. »
Ma poate ajuta si pe mine cineva sa aflu ceva despre octavia tour cu seria vin TMBDX41U658807993. Ca o completare: masina a fost verificata la dealer Skoda si Seat - Metrotehnica (Bucuresti) si mi s-a spus ca nu s-a umblat la km...fals. Am aflat ulterior de la fostul proprietar nr. real...83 000km...eu am cumparat-o la ....60 300km. Asa ca, ce rost au verificarile la dealer??!!
Astept ceva informatii, daca mi le poate oferi cineva. Toate cele bune!
« Ultima Modificare: Martie 05, 2015, 06:57:58 p.m. de M i c u t z u »

Offline iliev20

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: OT
  • Mesaje postate: 270
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 1.6TDI
« Răspuns #128 : Martie 05, 2015, 03:11:51 p.m. »
Butonul de ESP este decat doar la masinile care au esp decuplabil. Dar exista si masini cu ESP la care nu poate fi decuplat...deci nu are buton.
« Ultima Modificare: Martie 05, 2015, 03:22:55 p.m. de FDR »

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 457
  • Kun Janos
  • Auto: Octavia II Scout
« Răspuns #127 : Martie 05, 2015, 02:25:58 p.m. »
Cand am cumparat masina am mers la un test la BDT Vest deoarece masina avea numai 70.000 km (un singur proprietar de noua) si volanul arata destul de rau. Insa cei de la BDT mi-au spus ca numarul de km este cel real.
O fi cazul tau unul fericit, dar pe mine volanul de pe aceea fabie m-a dus cu gandul la:
1. km muuuuulti + utilizatrul si-a bagat picioarele in ea de masina sau
2. masina lovita si volanul schimbat cu unul super ieftin din dezmembrari
3. varianta 1. + 2.

Intrebare legata de dotari: din cate stiu, la Fabia si Octavia, daca au ESP atunci exista si un buton pentru "ESP Off". E valabil si la alte marci? Seat/VW?
Gasesc anunturi cu tonele, specificand ca masina e dotata cu ESP, dar nici urma de buton.
(vandut) Octavia Scout II din 2007, 103kw, BMM
Volvo XC60 2016, 220CP, D5

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #126 : Martie 05, 2015, 01:01:13 p.m. »
aveti grija la imbracarea volanului in piele. Sunt unii mesteri care mai taie din volan, la propriu, ca sa intre pielea mai bine.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #125 : Martie 05, 2015, 12:34:46 p.m. »
Inainte de skoda am detinut ford focus 2 sedan cu volan imbrcat in piele. Cand am cumparat masina am mers la un test la BDT Vest deoarece masina avea numai 70.000 km (un singur proprietar de noua) si volanul arata destul de rau. Insa cei de la BDT mi-au spus ca numarul de km este cel real (toate reviziile au fost efectuate la ei, inclusiv becurile sau stergatoarele au fost schimbate la ei si proprietarul avea facturile) si ca exfolierea volanului din piele se intampla destul de des dupa cativa ani de folosinta. La skoda pe care o detin acum am o husa pusa pe volan de fostul proprietar iar sub husa volanul arata destul de bine (volanul nu este imbrcat in piele). Cred ca husa a fost pusa destul de repede dupa achizitia masinii. Este adevarat ca imi doresc sa imbrac volanul in piele insa pana atunci prioritar ar fi montarea pilotului automat si activarea functiei cornerig light.
O zi frumoasa tuturor
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #124 : Martie 05, 2015, 12:30:12 a.m. »
Se cam face de ras "Das Welt Auto" cu asemenea practici, ii credeam mai seriosi, dar vad ca se cam murdaresc si ei.

WELT Auto e PRAF inca dinainte de 2006 cand imi cautam eu o masina Skoda 4x4 de vanzare...prima am vizitat-o la PBN si...nu am uitat nici azi MINCIUNILE lor. Asadar ocoliti-i !!
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #123 : Martie 05, 2015, 12:29:34 a.m. »
La mine tapiteria a fost "aranja" de nepoti. Mai ales in spate, este plina de pete de suc, lapte, ciocolata, si alte lucruri devorate de ai in calatoriile lungi.
Chiar am un autograf facut pe tavan de unu din ei cu un pix negru!

Unicul lucru care a inceput sa aiba urme infime de uzura este schimbatorul de viteze.

Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline silverboy3

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Wroclaw
  • Mesaje postate: 195
  • Auto: 2010 Superb 2.0 170
« Răspuns #122 : Martie 04, 2015, 11:51:52 p.m. »
Si eu am cu masina mea 55000km, volanul nu are nici cea mai mica urma de uzura, tapiteria la fel, dar recunosc ca odata la 2 saptamani sterg volanul si schimbatorul cu niste servetele pentru piele.

Singurul lucru care se observa este la scaunul soferului, tapiteria s-a decolorat foarte putin pe partea stanga a sezutului si materialul s-a scamosat putin.
2010 Superb 2.0 170 4X4

Offline mrpone

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 32
  • Doar Inscris
  • Auto: fabia2
« Răspuns #121 : Martie 04, 2015, 09:56:48 p.m. »
volanul,la masinile astea,este tare prost.cauciucul ala se distruge repede.nici varianta din piele venita din fabrica nu e o solutie extraordinara pt ca si iaia se strica repejor.stiu pe cineva care a schimbat volan stricat in garantie. cel mai bine este,dupa mine,sa imbraci volanul in piele la un tapiter sau unul din baietii de pe net.eu asa am facut de cum am luat masina si sunt bine mersi si acum din 2007 si 80.000km

Offline Cristi_YNG

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 344
  • nu conteaza masina, conteaza soferul
  • Auto: 1.2 12V 70CP
« Răspuns #120 : Martie 04, 2015, 08:32:48 p.m. »
pe la 50000 km (5-6 ani vechime) au inceput si la mine urme de uzura pe volan ... crema nu prea folosesc  dar ma gandeam ca probabil chimicalele de la munca sa aiba ceva de a face cu exfoliatul volanului
Skoda Fabia Elite 1.2 70 CP

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #119 : Martie 04, 2015, 07:46:35 p.m. »
Nici eu la 50000 de mii nu aveam urme de uzura, si nici colegii mei nu aveau nimic. In schimb incepand de la 70000 au devenit execrabile, probabil sunt afectate intens si de soare.

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #118 : Martie 04, 2015, 07:11:13 p.m. »
Eu am cu masina 48.500km si volanul nu are urme de uzura. Nu m-am dat cu creme pe maini, am verigheta cu margi taioase si volanul nu are urme de uzura. Masina nu sta in garaj si nu folosesc parasolare etc.

Ori masina are 200.000km+, ori a fost de firma si fiecare a mers cu ea cum i-a spus neuronu!
« Ultima Modificare: Martie 04, 2015, 07:24:20 p.m. de FDR »
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()