Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Masini second-hand care sunt adevarate TEPE pe piata auto de la noi !  (Citit de 104126 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
Re: Masini second-hand care sunt adevarate TEPE pe piata auto de la noi !
« Răspuns #192 : Februarie 13, 2017, 06:27:30 p.m. »
s-a introdus si la noi pedeapsa penala pentru kilometrajul dat inapoi...da, este caz penal daca se dovedeste ca ai umblat la kilometrajul masinii.
Revizia la masini se face la 1 an, sau la numarul de kilometrii (ex 15 000 la Skoda octavia benzina). Daca tu iti daci reviziile in regim propriu, si apoi dai kilometrajul inapoi la 14 000km, cei de la reprezentanta iti vor refuza garantia pe motiv ca nu ai facut prima revizie la 1 an (chiar daca nu cerceteaza ca ai umblat la kilometraj).
Da, stratul de vopsea sau chit se poate masura, si, cand dai masina la buy back unele reprezentante fac asta (ca sa iti dea mai putini bani pe masina in caz ca a fost lovita). Insa, cand  vand masina mai departe, nu iti spun ca a fost lovita (ca sa iti ia mai multi bani pe masina).
Cat despre conectarea la sistemul masinii, nu poti afla chiar totul. La BMW spre ex imi amintesc ca numarul de kilometrii era stocat in 3 locuri (daca exista neconcordanta intre ele, ECU va afisa numaurul de kilometrii mai mare). Samsarii le stiu pe toate 3, si modifica kilometrajul in toate aceste locuri. Cand te conectezi la ECU, acesta iti va afisa numarul de kilometrii modificat de samsar, si nu te poti prinde cati km au fost inainte.

Drag coleg, este si cazul fostei mele masini :) . Stiti ca l-am dat buy back la Weltauto, si da mi-au oferit un pret nesperat de bun( 8200 euro)...masina era tot timpul servisata la reprezentantele din Oradea si Cluj...in fine ce vreau sa scriu este ca in 2011 masina mi-a fost lovita destul de serios, care s-a terminat cu o reparatie serioasa la reprezentanta Cluj( nu zic, au lucrat foarte frumos cu piese si materiale originale si nici dupa 4 ani in care am bagat 80 000 km, cu zapada,  sare etc, nu am observat rugina sau ceva de genul la locul reparatiei, plus ca numai un ochi antrenat putea sa observe ceva). Dar totusi a fost a lucrare care a necesitat schimb total usi stanga, prag in intregine si o mica parte din partea de jos al stalpului B, plus vopsit etc. O lucrare de nimica toata de 16 800 lei. In 2015 cand am predat masina, nu au pomenit nimic, precis s-a vazut doar ca daca era raparatia lor, nu comentau. Au comentat la altele. In fine la numai 4 zile dupa ce am lasat masina la ei, ma suna noul proprietar( desi nu avea cum sa stie numarul meu conform celor de la weltauto) si ma intreba daca masina mea nu cumva a fost lovita, ca in istoricul masinii nu apare nimic dar ca un mecanic i-a zis ca parca-parca a observat ceva urme de raparatii la masina pe carorserie. Nu i-am zis ca nu roiuam probleme nici cu weltauto, plus ca si eu am stat 4 ani bine mersi cu masina si stiam ca a fost reparata ca la carte, dar totusi am pus intrebarea ca daca si weltauto iti baga tepe si efectiv sterg din baza de date unele informatii, cum mai poti avea incredere chiar si in instoricul service al masinii din reprezentante?
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #191 : Februarie 13, 2017, 10:00:31 a.m. »
Mie mi-au zis de revizie ca se face obligatoriu in reteaua Skoda (daca tii la garantie) la 30 000 sau 2 ani. Exista posibilitatea, daca mergi aiurea cu masina sa-ti "ceara" mai devreme de 30 000.
Referitor la kilometraj, am vazut o emisiune, pe AMS parca, in care spuneau ca e IMPOSIBIL sa modifici ceva la masina si "sa nu se vada". Tot acolo am vazut si cum se verifica un auto sh, testul vopselei si alte alea.

E vorba de Octavia 3. Insa la Octavia 2 si Octavia 2 face lift reviziile se fac anual sau la nr. kilometrii. Eu spre exemplu, care fac cam 12 000km/an, fac reviziile anual (mi se aprinde un martor in bord cu 30 zile inainte de a se face 12 luni de la ultima revizie).
Asta cu modificatul la masina, imposibil de detectat, m-as bucura sa fie asa. Doar ca in Romania sau reprezentantele nu sunt in stare sa detecteze modificarile, sau nu vor sa faca acest lucru. Eu stiu cum faceau samsarii: aduceau BMW-uri din afara, le dadeau kilometrajul inapoi la vreo 147 000km, si apoi le vindeau ca masini impecabile si cu km reali. Cei de la reprezentante nu s-au prins ca respectivii kilometrii erau masluiti. Daca masluirea kilometrajului se facea de un profesionist, care stia in cate locuri sa modifice, cei de la reprezentanta nu se prindeau. mai degraba te prinzi dupa uzura pedaleleor, a scaunului soferului, a volanului sau a clantei usii soferului.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 165
  • Incepator
« Răspuns #190 : Februarie 11, 2017, 11:26:27 a.m. »
Citeam pe alt forum unde un user, a asteptat un posibil cumparator mai bine de un an. A facut "greseala" sa fie om cinstit (a zis si defectele insesizabile + citeva mici tamponari, rezolvate pe casco). Avea un nr mic de km, carte service, tot, dar la anunt n-a specificat samsareste: "kilometri reali si AC functional" care se intelege de la sine ca asa ar trebui sa fie... Toti care veneau, se uitau si plecau sa cumpere de la samsari "impecabile, recent aduse, nelovite, km reali". In final, a lasat masina-n familie tatalui sau fratelui, nu mai retin.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #189 : Februarie 10, 2017, 07:06:06 p.m. »
Daca e prost e posibil sa fie cum zici tu! Un om corect si priceput va observa diferentele intre una cu 180.000 si una cu 73.000 km( facuti in 10 ani)
« Ultima Modificare: Februarie 10, 2017, 07:08:14 p.m. de M i c u t z u »
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Incepator
« Răspuns #188 : Februarie 10, 2017, 06:46:25 p.m. »
Astia ca voi (si sunteti citiva) i-au facut pe samsari sa dea kilometrajele inapoi.  :040:
Acum, cinstit, nu te va crede nimeni la o posibila vinzare... Mai mult, mai mari sanse ai sa-ti iei si vreun praf de bataie.  :))
Aud multi proprietari ca Skoda nu mai ofera Cartea Service la predarea unei masini noi... cica totul e "in baza de date". Ce stiti, e adevarat sau e o manevra a dealerilor pentru a le ramaine si vinde "la baeti"?

Offline M i c u t z u

• Moderator
« Răspuns #187 : Februarie 10, 2017, 06:05:13 p.m. »
La mine ce sa mai zic,73.000 km in 9 ani...😊

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #186 : Februarie 10, 2017, 05:53:32 p.m. »
Se poate vedea eventual ca a fost modificat, daca a fost facut de un amator, insa nu se poate vedea CE a fost modificat.

Eu cand o sa vand masina trebuie sa dau kilometrajul inainte, ca in 10 ani probabil nu depasesc 100-110km si n-o sa ma creada nimeni ca e real  :015:
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Incepator
« Răspuns #185 : Februarie 10, 2017, 05:45:24 p.m. »
Mie mi-au zis de revizie ca se face obligatoriu in reteaua Skoda (daca tii la garantie) la 30 000 sau 2 ani. Exista posibilitatea, daca mergi aiurea cu masina sa-ti "ceara" mai devreme de 30 000.
Referitor la kilometraj, am vazut o emisiune, pe AMS parca, in care spuneau ca e IMPOSIBIL sa modifici ceva la masina si "sa nu se vada". Tot acolo am vazut si cum se verifica un auto sh, testul vopselei si alte alea.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #184 : Februarie 10, 2017, 09:50:29 a.m. »
s-a introdus si la noi pedeapsa penala pentru kilometrajul dat inapoi...da, este caz penal daca se dovedeste ca ai umblat la kilometrajul masinii.
Revizia la masini se face la 1 an, sau la numarul de kilometrii (ex 15 000 la Skoda octavia benzina). Daca tu iti daci reviziile in regim propriu, si apoi dai kilometrajul inapoi la 14 000km, cei de la reprezentanta iti vor refuza garantia pe motiv ca nu ai facut prima revizie la 1 an (chiar daca nu cerceteaza ca ai umblat la kilometraj).
Da, stratul de vopsea sau chit se poate masura, si, cand dai masina la buy back unele reprezentante fac asta (ca sa iti dea mai putini bani pe masina in caz ca a fost lovita). Insa, cand  vand masina mai departe, nu iti spun ca a fost lovita (ca sa iti ia mai multi bani pe masina).
Cat despre conectarea la sistemul masinii, nu poti afla chiar totul. La BMW spre ex imi amintesc ca numarul de kilometrii era stocat in 3 locuri (daca exista neconcordanta intre ele, ECU va afisa numaurul de kilometrii mai mare). Samsarii le stiu pe toate 3, si modifica kilometrajul in toate aceste locuri. Cand te conectezi la ECU, acesta iti va afisa numarul de kilometrii modificat de samsar, si nu te poti prinde cati km au fost inainte.

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Incepator
« Răspuns #183 : Februarie 09, 2017, 08:08:27 p.m. »
Nu-ti da in scris, simplu, nu cumperi!
Verificarea vopselei se face cu aparatura care masoara stratul de vopsea si chit la micron. Deci se poate testa foarte usor. La fel si cu kilometrajul. Daca, sa zicem, iti spun ca nu se poate verifica veridicitatea kilometrajului, iarasi e necredibila. Punem cazul: ai luat o masina NOUA la care ai garantie sa zicem 120 000 km. Daca te pricepi sa-ti faci intretinerea (ulei, filtre), deoarece IESI MUUUULT MAI IEFTIN, iti faci alea singur, apoi, cit ai garantie, "iti tii"  kilometrajul la vreo 11 000-12 000. In situatia in care ti se intimpla ceva, mergi "la garantie" si le zici ca n-ai circulat cu masina, deci n-ai apucat sa faci nici macar prima revizie, mai ai pina la 30 000.  Aia nu se prind de vrajeala? Ia sa vezi atunci cum iti vor zice EXACT citi km ai facuti, nici vorba de cit "arata" bordul...
La masinile actuale ORICE se poate afla doar conectindu-te la sistemul masinii. Conditia de baza e sa te si pricepi. Totul e SA SE VREA. Ca n-o fac, concluziile ar fi:
1. Ar pierde anumite sume provenite din vinzarea unor masini sh
2. Incompetenta
3. Rea vointa
Ultimele 2 concluzii pica.
Daca ar fi si la noi penala masluirea kilometrajului (ca-n germania), multi ar renunta la aceste practici.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #182 : Februarie 09, 2017, 05:01:44 p.m. »
ei iti dau 6 luni garantie la motor, si cam atat.
In scris nu iti garteaza ca masina are km reali, sau ca nu a fost lovita. Insa dealerul iti spune sa stai linistit, masina e verificata si paraverificata in sistem si ca tot ce scrie in fisa tehnica este adevarat.
In plus, e cam greu de dovedit ca motorul a fost dat inapoi. Ei primesc masinile de la reprezentanta din afara, si iau de bun tot ce au scris aceia in fisa tehnica. Dar, daca clientul neamt a dat masina  la buy-back in Germania cu kilometrii deja manariti, asa ti-o da si tie reprezentanta, adica tot cu km manariti; ea nu are controlul asupra masinilor care  au fost servisate in afara reprezentantei.
o solutie ar fi sa se verifice cartea tehnica, dar si acestea se falsifica...

Offline _R_A_D_U

• Membru de baza
  • **
  • Incepator
« Răspuns #181 : Februarie 09, 2017, 04:06:21 p.m. »
Totusi, eu nu inteleg un lucru: atunci cind cumperi un SH, nu-i pui sa-ti faca o verificare-constatare si sa-ti dea in scris ce si cum s-a gasit? Nu de alta dar "verbal" n-are nicio valoare, sunt exonerati de orice vina...
Pe caratistul de la hantene il credeam mai iscusit... se pare ca m-am inselat. Auzi la el, i-a garantat un prieten. Ma ia risul!
Revenind la daswelt, am auzit si eu multe. Ce inclin sa cred: "e" prosti, nu cunosc meserie. Mai mult ca sigur, au fost si ei la rindul lor "intepati" de altii si au dat-o mai departe... Cine face ce am zis in primul alineat ii poate da in judecata si recupera banii.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #180 : Februarie 09, 2017, 11:16:18 a.m. »
Acum, daca tot suntem la capitolul tepe, imi amintesc de teapa lui Mircea Badea de la Antena 3: a cumparat si el un BMW de la o reprezentanta din Romania (nu a spus care), dealerul fiind prieten cu el. Masina a fost adusa de la reprezentanta Germania, prietenul i-a garantat ca are kilometrii reali si ca nu are accidente. A luat Mircea Badea fericit masina, si, dupa un an, tot dupa un accident, a descoperit ca masina avea kilometrii serios dati inapoi, si ca mai era si reparata pe toate partile.
Inutil sa mai spun ce i-a porcait Mircea Badea pe cei de la BMW, atat la radio cat si la TV.  =)) =)) =))

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #179 : Februarie 09, 2017, 10:07:19 a.m. »
Un coleg si-a luat de aici o Serie 1, tot din garaj "autorizat" si a patit cam la fel.  La o zgarietura usoara a descoperit ca masina e plina de chit.

In mod normal aici poti face o expertiza care verifica alinierea sasiului (se prescurteaza GOCA). E un fel de geometrie insa mult mai sofisticata, masoara 3D pozitia mai multor  repere de pe sasiu nu doar alinierea rotilor. In caz de accident mai grav asigurarea poate cere expertiza asta, si in cazul in care nu trece nu mai poti circula cu ea (pierzi controlul tehnic, si ca sa il obtii trebuie sa treci din nou prin expertiza asta).  Se poate face si pe cont propriu insa costa.  Insa parca la o masina SH mai bine dau 150€ inainte sa dau cateva mii...

LE
M-am interesat, costa 93€. Daca exista si in Ro si nu e mai scump eu l-as face obligatoriu la o masina SH.
« Ultima Modificare: Februarie 09, 2017, 10:12:28 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline M i c u t z u

• Moderator
« Răspuns #178 : Februarie 09, 2017, 07:39:07 a.m. »
Asa e,cum de nu mi-am dat seama?😆 Masinile cumparate de la mosi si babe nu sunt tepe cu siguranta!😃
« Ultima Modificare: Februarie 09, 2017, 07:46:30 a.m. de M i c u t z u »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()