Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ochelari de noapte pt soferi ?  (Citit de 28414 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CristianH

• Gold member
  • Locaţia: Sighisoara
  • Mesaje postate: 1028
  • Auto: Ex SOT 1.9tdi, ALH
Re: Ochelari de noapte pt soferi ?
« Răspuns #23 : Decembrie 22, 2011, 12:23:23 p.m. »
Am gasit o poza cu ochelarii pe care i-am comandat eu acum vreo 2-3 ani. Cred ca tot pe aici am pus-o pe undeva

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #22 : Decembrie 17, 2011, 02:26:17 p.m. »
Am gasit informatii despre ochelarii night driving. http://www.optica-vista.ro/blog/ochelarii-cu-lentile-speciale-pentru-condus_23/
Totusi nu ar fi bine sa te uiti la o optica? Nu zic ca e gresit sa cumperi online, dar dezavantajul e ca nu vezi daca sunt comozi sau daca iti sta bine cu ei.

Avand in vedere sugestiile voastre, am sa apelez inca o data la ceva magazin Optica pt a vedea daca pot comanda o pereche cu lentile polarizate si adaptate sofatului nocturn pe vreme rea. Intr-adevar vederea nu e subiect de joaca !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #21 : Decembrie 17, 2011, 01:14:42 p.m. »
"Adevaratii ochelari pentru noapte" :D sunt cei din link-ul pus de Roberto. Daca nu gresesc, sunt folositi si in cursa de la Le Mans. Restul, care costa de 20 de ori mai putin, eu zic ca sunt doar placebo (ca sa nu zic tepe). Ce pretentii poti avea de la niste ochelari care costa cat o bere? Partea buna e ca dupa ce vezi ca nu sunt ceea ce te asteptai, ii arunci fara multa parere de rau...
.............................

Subscriu 100%. Cand e vorba de vedera mea, I choose the best. Mai ales ca de cateva luni am intrat in clubul select al purtatorilor de ochelari de vedere. :))
Land Rover Discovery 3

Offline Cristi_YNG

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 344
  • nu conteaza masina, conteaza soferul
  • Auto: 1.2 12V 70CP
« Răspuns #20 : Decembrie 17, 2011, 01:07:33 p.m. »
pt noapte sigur nu sunt buni, dupa cum se observa cei de noapte au lentila galbena

am avut ceva ochelari cu lentila galbena care amplifica destul de tare orice lumina astfel incat noaptea ai vizibilitate mult mai mare, la condus s-ar putea sa fie nevoie si de antireflex sau polarizare pentru a nu te orbi masinile
Skoda Fabia Elite 1.2 70 CP

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #19 : Decembrie 17, 2011, 10:53:31 a.m. »
"Adevaratii ochelari pentru noapte" :D sunt cei din link-ul pus de Roberto. Daca nu gresesc, sunt folositi si in cursa de la Le Mans. Restul, care costa de 20 de ori mai putin, eu zic ca sunt doar placebo (ca sa nu zic tepe). Ce pretentii poti avea de la niste ochelari care costa cat o bere? Partea buna e ca dupa ce vezi ca nu sunt ceea ce te asteptai, ii arunci fara multa parere de rau...
Eu am o pereche de ochelari de la Polaroid pe care scrie "Premium Driving Lense", care au lentile de nuanta maronie si care chiar ajuta pe lumina puternica (cum e vara sau pe zapada) sau in amurg, prin marirea contrastului dintre obiecte, dar pentru noapte nu cred ca sunt recomandati, pentru ca sunt totusi inchisi la culoare si nu cred ca ar ajuta, ci dimpotriva.

Offline CristianH

• Gold member
« Răspuns #18 : Decembrie 17, 2011, 06:23:51 a.m. »
Da Doru, de pe bazar am luat. Nu sunt ca cei din linkul tau. In prima faza am cumparat de acolo ochelari normali acum vreo 2-3 ani, iar anul trecut i-am luat pe cei clip-on.
« Ultima Modificare: Decembrie 17, 2011, 06:29:47 a.m. de CristianH »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #17 : Decembrie 16, 2011, 11:33:23 p.m. »
Am inteles, daca m-as decide pt o pereche, as inclina catre cei din primul link, astept sa-mi confirme Cristian daca sunt cei de pe site-ul romanesc...

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #16 : Decembrie 16, 2011, 06:29:48 p.m. »
@Avatar:  Ochelarii de care povesteam ca are unchiul meu sunt similari cu modelul Night Vision Driving Anti Glare Aviator Drive Glasses. Au fost cumparati online din America din cate stiu.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #15 : Decembrie 16, 2011, 02:20:34 p.m. »
De cei de soare polarizati nu am nevoie, am deja o pereche de la Polaroid.
Pt cei de noapte (ceata, ninsoare) incerc sa obtin o concluzie, daca merita sau nu. Inclin sa cred ca da !

LE: Iata ca exista doua tipuri de ochelari:

Night Vision Driving Glasses: http://www.amazon.co.uk/Revex-Night-Vision-Driving-Glasses/dp/B001UJGYVE
Idem, dar Anti Glare Aviator: http://www.amazon.co.uk/Night-Vision-Driving-Aviator-Glasses/dp/B003I6PIN2/ref=pd_sim_auto_4

Daca cititi comentariile, sunt si bune si rele.

CristianH, cei de pe bazarnet sunt cei din primul link de mai sus ?
« Ultima Modificare: Decembrie 16, 2011, 03:12:38 p.m. de A V A T A R »

Offline CristianH

• Gold member
« Răspuns #14 : Decembrie 16, 2011, 09:27:33 a.m. »
 Pe timp de ceata, ninsoare este foarte vizibil efectul "ochelarilor de soare pentru condus pe timp de noapte"  :)) .
 Se mareste destul de mult distanta de vizibilitate. Din punctul meu de vedere au meritat banii si cei de ceata si cei polarizanti.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #13 : Decembrie 15, 2011, 09:08:29 p.m. »
In aprilie, la un drum Iasi-Sighisoara, cand a fost ceata si a nins cam 1/3 din drum au fost extraordinari acesti ochelari de noapte/ceata. Nu-ti vine sa crezi cand vezi diferenta.

Sa inteleg ca ar merita cei 60 lei...

Unchiul meu are ochelari de soare pentru condus pe timp de noapte. O singura data l-am vazut sa ii utilizeze (cred ca ii inaugura). Si eu am vrut sa imi iau o pereche, asa ca i-am lasat pe ei sa ii testeze intai. Matusa a zis dupa o perioada de timp ca s-au dovedit a fi doar  "fite" si ca nu sunt cine stie ce. Sunt prin masina pe undeva pusi "deoparte". Apoi mi-am luat gandul de la ochelari de genul.

Spune-mi te rog, sunt aceeasi marca cu cei din link (HAWK Aviator) sau altceva (poate din plastic sau sticla colorata si nu polarizata)? As putea sa-i vad si sa-i incerc pt edificare? Multumesc.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #12 : Decembrie 15, 2011, 09:05:16 p.m. »
Sincer, ma indoiesc. In masina folosesc de ceva timp 2 perechi de Polaroid, care isi fac foarte bine treaba.

Raspunsul tau m-a edificat, o pereche de ochelari Polaroid polarizati folosesc si eu. :)

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #11 : Decembrie 15, 2011, 08:24:25 p.m. »
Unchiul meu are ochelari de soare pentru condus pe timp de noapte. O singura data l-am vazut sa ii utilizeze (cred ca ii inaugura). Si eu am vrut sa imi iau o pereche, asa ca i-am lasat pe ei sa ii testeze intai. Matusa a zis dupa o perioada de timp ca s-au dovedit a fi doar  "fite" si ca nu sunt cine stie ce. Sunt prin masina pe undeva pusi "deoparte". Apoi mi-am luat gandul de la ochelari de genul.

Offline CristianH

• Gold member
« Răspuns #10 : Decembrie 15, 2011, 08:08:15 p.m. »
"Cei polarizati de zi sunt peste o pereche de ochelari de soare de firma, polarizati la randul lor ?"
Cei polarizanti de zi sunt peste ochelarii de vedere pe care ii folosesc doar la condus. Ceva de genul +0.75. Am si eu o varsta  :078: .

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
Land Rover Discovery 3

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente