Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia 1.4TSI DSG7  (Citit de 10620 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline neaorin

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 33
  • Auto: nu mai am
Re: Octavia 1.4TSI DSG7
« Răspuns #10 : Decembrie 27, 2011, 11:59:25 a.m. »
felicitari pentru achizitie!

Eu am masina fara PDG si intr-un an aproape ca am distrus de tot scutul acela de plastic, si nu fac offroad sau mai stiu eu ce. Este o optiune extrem de utila in Romania. Este intr-adevar ceva mai confortabila fara, acum depinde ce vrei.

Imi place mult lista de optionale, e cam tot ce-ti trebuie pentru o masina de familie dar in care sa nu te plictisesti. Drum bun si fara incidente!

Offline Givacom

• Gold member
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #9 : Decembrie 27, 2011, 11:47:26 a.m. »
frumoasa configuratie - multi km fara probleme!!!
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 229
  • Auto: 1.8TSI 4x4 DSG6
« Răspuns #8 : Decembrie 26, 2011, 10:33:13 p.m. »
Da, foarte util, chiar nu as fi crezut, aveam oarece indoieli dar am zis sa-i ascult pe altii care au mai folosit asa ceva :) ... multumesc.
« Ultima Modificare: Decembrie 29, 2011, 12:01:59 a.m. de FDR »

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #7 : Decembrie 26, 2011, 08:52:19 p.m. »
Felicitari in primul rand ptr masinuta, multi km cu folos si placere sa ai impreuna cu aceasta ,iar daca tot vorbim de noua ta achizitie ma bucur ca ai folosit un sfat pe care eu l-am dat din suflet si altora, chiar daca unii s-au indoit de utilitatea lui :

- stergatorul luneta face toti banii !

:082: =D>

Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #6 : Decembrie 26, 2011, 06:05:50 p.m. »
Acum am vazut in lista tempomat-ul, mi s-a parut ca nu l-ai luat. Inseamna ca ai cam tot ce trebuie. Felicitari inca o data. Hmm, de fapt, ai si airbag-uri cortina? :)
Cu placere, cred ca ti-am mai spus, ma bucur ca m-ai ascultat si ai luat si padelele. Sper sa nu te plictisesti de ele si sa devina inutile.
Cat ai asteptat sa vina? Mie mi s-a spus ca dureaza minim 5 luni din cauza DSG-ului. Atat de mult a durat?
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #5 : Decembrie 26, 2011, 05:58:55 p.m. »
Felicitari pentru alegere!
Ai ales bine optionalele (cu exceptia HHC :) glumesc ), mai pui un tempomat si ai o masina completa (cu siguranta iti va placea combinatia tempomat - DSG).
Iti doresc sa te bucuri de masina multi km si fara nici o problema.
Pai am si HHC si tempomat ... si ma bucur de ele in fiecare clipa :) si mai am si padele, asta datorita tie (multumesc) :)

@dulamaa9 ... tot un fel de mos a fost ca am asteptat-o de mi s-au lungit urechile, a venit la inceputul lui decembrie

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #4 : Decembrie 26, 2011, 03:24:51 p.m. »
Felicitari si din partea mea pentru alegerea marcii skoda si a optionalelor.
Sa o conduci cu aceesi placere tot timpul. Eu asa fac cu a mea.
Faina si culoarea ta. Cand am citit data postarii ma gandeam ca ti-a adus-o mosu :)
Life is a lesson. Live and learn.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #3 : Decembrie 26, 2011, 02:57:02 p.m. »
Felicitari pentru alegere!
Sunt convins ca motorul asta merge de minune cu DSG-ul si ma bucur ca usor-usor creste numarul celor care trec la cutie automata / automatizata. Inca n-am intalnit pe nimeni care dupa o astfel de trecere sa vrea inapoi la manuala.
Ai ales bine optionalele (cu exceptia HHC :) glumesc ), mai pui un tempomat si ai o masina completa (cu siguranta iti va placea combinatia tempomat - DSG).
Iti doresc sa te bucuri de masina multi km si fara nici o problema.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #2 : Decembrie 26, 2011, 01:19:11 a.m. »
Felicitari. Sa o conduci cu placere si sa te bucuri de confort. Si 0km defecte  :082:
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
Octavia 1.4TSI DSG7
« Răspuns #1 : Decembrie 25, 2011, 11:36:29 p.m. »
- Skoda Octavia 1.4 TSI
- cutie DSG7
- Padele volan
- Tempomat
- ESP, Hill hold control
- ABS, EBD, ASR etc ...
- Stergator luneta
- Incalzire scaune
- Senzor parcare spate
- Sistem audio Bolero
- Jante aliaj 16"
- PDG

Masina s-a dorit a fi una de familie, cat mai practica si daca se poate sa nu te plictisesti la volan :). Dupa aproximativ 1900 km efectuati iata cateva pareri:
- scaune foarte comode
- interior foarte spatios
- portbagaj foarte mare
- datorita haionului accesul la portbagaj este foarte usor desi nu ai spune ca masina este de fapt un hatch ci mai degraba un sedan
- stergatorul luneta face toti banii !
- incalzirea in scaune foarte utila, motorizarea asta se incalzeste o idee mai greu
- multe spatii de depozitare
- cotiera reglabila fata spate, sus jos, aduce un plus de confort la condus
- luminile ceasurilor de la bord foarte placute si odihnitoare

- motorizarea, o adevarata surpriza, motorul este mult mai potent decat vechea mea corola 1.6 benzina aspirat, ca performate demaraj (0-100) este asemanator unui 2.0 TDI 140 CP
- cutia DSG7 ... o adevarata incantare, am citit mult inainte despre aceasta cutie, stiam ce poate dar chiar si asa mi-a depasit asteptarile, face condusul foarte comod, trebuie insa sa te obisnuiesti sa o controlezi din pedala de acceleratie. Raspunsul cutiei este aproape instant, schimbarea de la padele aduce foarte mult "fun", nu ai timp sa te plictisesti. Sunt multe de spus aici concluzia este insa una simpla, eu nu m-as mai intoarce la o masina cu transmisie manuala
Sa vedem insa cum o sa fie cu fiabilitatea ...
- PDG-ul l-am luat pentru ca am avut cateva experiente neplacute cu toyota corolla, santuri, drumuri de munte, borduri ... noroc ca masina a fost rezistenta.
Skoda cu PDG este mai inalta si mai rigida si cand spun mai rigida chiar se simte lucrul asta fata de vechea corolla, lucrul asta aduce un pic de disconfort pe drumurile proaste pe de alta parte insa zilele trecute am trecut printr-un sant adanc acoperit cu apa, evident uitat de meseriasii de la drumuri, in momentul ala m-am felicitat ca am PDG, un alt moment de genul asta a fost in zona unirii, toate parcarile pline, o bordura inalta ce imprejmuia un "trotuar" de pamant si gazon, lumea dadea tarcoale dar nu se aventura nimeni, era parcat doar un santa fee, am reusit sa trec si eu bordura ... cam la limita dar am trecut-o, fara PDG nu as fi putut.
Probabil ca nu intalnesti de multe ori momente din astea de aceea ii sfatuiesc pe cei care tin mult la confort sa nu-si ia PDG.
Dinamica masinii cu PDG este neschimbata fata de vechea corolla, am avut o oarece retinere citind comentarii de genul PDG-ul iti face masina ca o salupa pe roti ... nici pe departe, comportamentul este acelasi ca la una fara PDG.
- Senzorii de parcare pe spate cred ca sunt un "must have", combinati cu ecranul mare al boleroului fac parcarea o joaca de copil
- este o placere sa folosesti boleroul cu ecran tactil, cardul SD este mai mult decat binevenit, desi am magazie de CD-uri nu o folosesc pentru ca pe un SD de 4 GB am aproape 300 de melodii :)
- climatizarea dual zone este ok, nu cred insa ca se foloseste asa de des in modul dual, un plus este dat de gurile de ventilatie pentru locurile din spate atat in zona centrala cat si sub scaunele din fata.

Intre timp am incaltat-o cu jante de tabla 15" si cauciucuri Michelin Alpin 4, parca am mai castigat putin la confortul rularii (vezi PDG :) )

In concluzie masina, motorizarea, transmisia sunt super ok, jos palaria, singurul minus este acel disconfort pe care il ai cand mergi pe drumuri proaste datorita rigiditatii date de PDG dar cu PDG castigi alte lucruri, pana la urma este un compromis, nu poti sa le ai pe toate

Mai jos cateva imagini:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt