Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Modificari ale Codului Rutier  (Citit de 62030 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Soifon

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 264
  • Enfant terrible
  • Auto: O2 1.6 MPI DRIVE +
Re: Modificari ale Codului Rutier
« Răspuns #41 : Septembrie 17, 2013, 10:45:02 a.m. »
Eu cred ca Marius a fost "articulat" de catre Garcea din pricina masinii conduse.  ;)
Vei smulge dinţii balaurului şi vei călca în picioare leii, zise Domnul.

Offline vizitator

• Gold member
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #40 : Septembrie 17, 2013, 10:10:13 a.m. »
Salut !
Ups ! Inseamna ca politistul meu a facut exces de zel , pt ca pietonul meu era pe trotuar si avea INTENTIA de a trece , nicidecum nu era ANGAJAT in traversarea regulamentara !

da, a facut exces de zel. Niciodata in Legea Circulatiei nu s-a acordat prioritate intentiei de a traversa. Se da prioritate doar pietonului (pietonilor) angajati deja in trecere (adica care au pus un picior pe trecere). Daca pietonul sta pe marginea trecerii si se zgaieste la soare (sau la stele), fara sa puna piciorul, nu erai obliga sa ii dai prioritate.
Josnica si prefacuta specie Garcea...
Sorry sa iti spun, dar Garcea te-a fript..
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #39 : Septembrie 16, 2013, 10:48:57 p.m. »
Ne ajuta cineva cu articolul din Codul rutier ce face referire la trecereile de pietoni de pe soselele cu cel putin 2 benzi pe sens ?
N-avem incepatori printre noi ??

"Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate pietonilor angajaţi în traversarea drumurilor publice, pe trecerile marcate sau semnalizate cu indicator. Atunci când drumul este prevăzut cu cel puţin două benzi de circulaţie pe sens, conducătorul de autovehicul sau tramvai trebuie să acorde prioritate de trecere doar pietonilor angajaţi în traversare pe sensul lui de mers."- asa spunea legea pana in 2003.

"Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii: (...) h)pietonului care traverseaza drumul public, prin loc special amenajat, marcat si semnalizat corespunzator ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci cand acesta se afla pe sensul de mers al vehiculului" - asa-i din 2003 incoace.

Mai clar de-atata..

Offline gti_mars

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI - MILITARI
  • Mesaje postate: 527
  • Auto: O II 4x4
« Răspuns #38 : Septembrie 16, 2013, 09:37:27 p.m. »
Salut !
Ups ! Inseamna ca politistul meu a facut exces de zel , pt ca pietonul meu era pe trotuar si avea INTENTIA de a trece , nicidecum nu era ANGAJAT in traversarea regulamentara !

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #37 : Septembrie 16, 2013, 08:55:12 p.m. »
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;

http://www.igpr.ro/DPR/oug_63_2006.htm
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #36 : Septembrie 16, 2013, 08:44:49 p.m. »
Ordonanta de Urgenta a Guvernului 195/2002 republicata - art 100, alin. (3), lit. b
« Ultima Modificare: Septembrie 16, 2013, 08:46:52 p.m. de liv_sibiu »
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #35 : Septembrie 16, 2013, 06:59:59 p.m. »
Ne ajuta cineva cu articolul din Codul rutier ce face referire la trecereile de pietoni de pe soselele cu cel putin 2 benzi pe sens ?
N-avem incepatori printre noi ??
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline gti_mars

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI - MILITARI
  • Mesaje postate: 527
  • Auto: O II 4x4
« Răspuns #34 : Septembrie 16, 2013, 05:29:24 p.m. »
Salut !
Eu am ramas fara permis in februarie , pt INTENTIA unui pieton de a traversa . Eu i-am dat dreptate politistului ca n-am vazut pietonul , dar si politistul mi-a dat dreptate ca pietonul putea sa se razgandeasca si sa nu mai traverseze . Erau si niste masini parcate pe trecere . A doua zi am ramas si fara servici . Permisul l-am luat dupa o luna , serviciul ba . Se putea da un avertisment , pt ca in Bucuresti ar trebui sa mergem cu 10 km/h la cate treceri sunt . In 3 min mi-a schimbat viata !

Offline Soifon

• Membru de baza
  • **
  • Enfant terrible
« Răspuns #33 : Septembrie 16, 2013, 05:16:10 p.m. »
Ahh, pentru oprit in loc nepermis ca sa se schimbe cursantii, da asta se face  :D  Am inteles eu gresit, ma bucur ca acum suntem pe aceasi pagina.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #32 : Septembrie 16, 2013, 05:13:30 p.m. »

Permite-mi sa te contrazic. Cand am dat eu examen, au fost cazuri de genul acesta: Militianu ii spunea elevului sa faca stanga cand era obligatoriu dreapta ... elevul executa, militianu' il pica. "Daca te pun sa treci pe rosu, tu o faci? Nu gandesti deloc cand esti la volan?" :042:

Si a mai fost una tare, cand eram martor in spate. Ieseam de pe o straduta cu cedeaza trecerea si omul astepta sa nu treaca nimic ca sa plece. Problema e ca era un bulevard circulat iar baiatul tot astepta. Unui domn i se face mila, incetineste si ii da 2 flashuri, sa treaca. Asta trece, dupa 10 m militianu' ii spune sa opreasca ca l-a picat ptr neacordarea prioritatii de trecere.  :D
La examen de multe ori politistul te pune sa opresti in loc nepermis, sa faci stanga pe o strada cu acces interzis (sens unic) si tu trebuie sa-i spui ca n-ai voie. Pe sens unic unde ai accesul interzis nu te pune sa intri, dar te pune sa opresti unde ai oprirea interzisa ca sa schimbe examinatii. Been there, done that. :) Fiindca te pune el sa opresti unde-i oprirea interzisa nu te penalizeaza, dar daca opresti fara sa-i semnalezi ca n-ai voie, da, o va face.

LE:  vizitator, posibil sa se mai fi schimbat intre timp, dar asa era acum 10 ani cand am facut eu scoala. :)
« Ultima Modificare: Septembrie 16, 2013, 05:15:05 p.m. de LNT »
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #31 : Septembrie 16, 2013, 05:06:23 p.m. »
Acum 1 ani la o trecere cu 4 benzi pe sens si refugiu intre sensuri (Cluj, sensul giratoriu Marasti langa OMV, nu este clujean care sa nu aiba o cunostinta ramasa fara permis acolo) el circula pe prima banda, venea un pieton de pe celalalt sens, distanta era mare pana la el, trece fara probleme, pietonul apucase sa puna un picior pe sensul lui si binenteles militienii apar de la panda, bineinteles au si filmat.

S-a judecat cu ei dar a pierdut, a ramas fara permis 30 zile.

Asta am spus ei eu: nu riscati, ca ramaneti fara permis...

@LNT: acum nu se mai admit comenzi ilegale la examenul pt permis auto...adica Garcea din dreapta cursantului nu are voie sa te mai puna sa treci pe rosu, sa intorci pe banda continuua. Stiu asta de la un amic, care e instructor auto..

Offline Soifon

• Membru de baza
  • **
  • Enfant terrible
« Răspuns #30 : Septembrie 16, 2013, 04:40:16 p.m. »
Organul are dreptate si procedeaza corect, chiar si atunci cand iti spune sa opresti in loc nepermis chiar daca tu i-ai spus ca nu ai voie acolo. Daca iti da el voie, atunci e legal. :)

Permite-mi sa te contrazic. Cand am dat eu examen, au fost cazuri de genul acesta: Militianu ii spunea elevului sa faca stanga cand era obligatoriu dreapta ... elevul executa, militianu' il pica. "Daca te pun sa treci pe rosu, tu o faci? Nu gandesti deloc cand esti la volan?" :042:

Si a mai fost una tare, cand eram martor in spate. Ieseam de pe o straduta cu cedeaza trecerea si omul astepta sa nu treaca nimic ca sa plece. Problema e ca era un bulevard circulat iar baiatul tot astepta. Unui domn i se face mila, incetineste si ii da 2 flashuri, sa treaca. Asta trece, dupa 10 m militianu' ii spune sa opreasca ca l-a picat ptr neacordarea prioritatii de trecere.  :D

Offline danut

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: cluj napoca
  • Mesaje postate: 101
  • Auto: 1.9sdi
« Răspuns #29 : Septembrie 16, 2013, 04:38:52 p.m. »
Eu zic sa nu riscati, mai ales ca amenzile, punctele si perioada suspendarii vor sa le mareasca.

Sotul unei colege sofer de 40 ani, fara abateri, asta chiar este omul si legea, merge atat de regulamentar incat uneori incurca traficul.

Acum 1 ani la o trecere cu 4 benzi pe sens si refugiu intre sensuri (Cluj, sensul giratoriu Marasti langa OMV, nu este clujean care sa nu aiba o cunostinta ramasa fara permis acolo) el circula pe prima banda, venea un pieton de pe celalalt sens, distanta era mare pana la el, trece fara probleme, pietonul apucase sa puna un picior pe sensul lui si binenteles militienii apar de la panda, bineinteles au si filmat.

S-a judecat cu ei dar a pierdut, a ramas fara permis 30 zile.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #28 : Septembrie 16, 2013, 04:19:46 p.m. »
asa este, daca organul iti spune sa tasnesti, atunci tasnesti pe raspunderea organului...dar daca tu tasnesti, fara sa iti faca el semn, ramai fara permis (in caz ca te vede).
Stii ce spune legea: intai te iei dupa agentul de circulatie, si daca el nu e acolo, te uiti la semafoare, apoi la indicatoare, apoi la marcaje .

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #27 : Septembrie 16, 2013, 04:07:30 p.m. »
Organul are dreptate si procedeaza corect, chiar si atunci cand iti spune sa opresti in loc nepermis chiar daca tu i-ai spus ca nu ai voie acolo. Daca iti da el voie, atunci e legal. :)
In the zone where normal things don't happen...very often.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()