Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Prezentare explicativa !  (Citit de 58986 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
Re: Prezentare explicativa !
« Răspuns #42 : Iunie 13, 2010, 12:12:00 p.m. »
Pai poti pune un Dunlop,Goodyear,Michelin dar 195/55/15 cum ai tu pe masina.  ;)

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #41 : Iunie 13, 2010, 10:54:08 a.m. »
salutare dragi colegi.
va rog sa  ma ajutati si pe mine sa fac o alegere. ce cauciucuri de vara aveti pe skode o2 1.9 tdi? si marca si dimensiuni.
merci.
Life is a lesson. Live and learn.

Offline rares_u87

• Doar inscris
  • Locaţia: cluj-napoca
  • Mesaje postate: 8
  • Auto: Skoda Fabia,1.4 16V
« Răspuns #40 : Mai 30, 2010, 11:36:30 p.m. »
Mersi!!!! :082:

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #39 : Mai 30, 2010, 07:39:50 p.m. »
@rares: Pentru Fabia cu jante de 16", se pot folosi cauciucuri 205/45R16 [indice 83W (sau V)].
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline rares_u87

• Doar inscris
  • Locaţia: cluj-napoca
  • Mesaje postate: 8
  • Auto: Skoda Fabia,1.4 16V
« Răspuns #38 : Mai 30, 2010, 07:01:21 p.m. »
As dori sa stiu ce dimensiuni de anvelope ar merge pe o skoda fabia1 cu jante pe '16.Mersi!
« Ultima Modificare: Mai 30, 2010, 07:16:40 p.m. de M i c u t z u »

Offline OutOfCtrl

• Junior
  • *
  • Locaţia: TM
  • Mesaje postate: 70
« Răspuns #37 : Martie 13, 2009, 09:52:09 p.m. »
Sal!
Evident ca pe timpul verii,cauciucurile de vara sunt mai bune!...si d.p.d.v. al uzurii,al zgomotului de rulare si mai ales al aderentei.
Cauciucurile de iarna sunt facute sa lucreze cel mai bine la temp. sub 7grade Celsius.Pentru peste 7grade sunt facute cele de vara.
Eu nu cred ca poate sa-mi spuna cineva, ca a avut vara aderenta mai buna cu cele de iarna decat cu cele de vara!Nu ma refer la teorii...practic,experimentat.
Octavia 2 '06, 1.9 TDI 105 CP BJB, jante 17", sasiu sport, ESP, muzica, folie, toba finala sport

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #36 : Noiembrie 10, 2008, 11:44:25 p.m. »
Un link f bun, multumiri lui Liv_sibiu : http://www.rfn.ro/faq.html
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
R?spuns: Prezentare explicativa !
« Răspuns #35 : Ianuarie 30, 2008, 07:05:17 p.m. »
ce uameni!

daca e de vara e pentru vara, daca e de iarna, e pentru iarna.
Iarna nu-i ca vara.
din astea 2 rezulta ce au zis toti pe aici.
multumim fortelady si octi.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline octi

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 246
  • I just LOVE MY SKODA 1.9TDI SLX 90cp an2000
Raspuns: Prezentare explicativa !
« Răspuns #34 : Octombrie 30, 2007, 12:56:53 p.m. »
Sper sa fiu mai convigator ca fortelady... Ceea ce a scris ea este fizica de clasa a 7-a (dupa cum zicea si ea) si tocmai de aceea ce a scris ea acolo nu prea convinge.. Aici mai conteaza foart mult si materialul.. Dupa cum zicea ea forta de frecare este egala cu coeficientul de frecare (acel miu) inmultit cu greutatea.. Asta in fizica de clasa a saptea. Dar este vorba si de rezistenta materialului (care influenteaza acea forta de frecare)... De ce conteaza materialul? Cauciucurile de iarna sunt facut dintr-un material care se muleaza usor astfel facand priza cu zapada sau cu asfaltul cu polei.. problema este ca intr-o curba (pe timp de vara) este ca si cum ai freca polistiren expandat (celuloza) de asfalt (chiar daca are un coeficient de frecare mare, el se faramiteaza), acel cauciuc se faramiteaza si astfel apare o oarecare derapare... Un cauciuc de vara este facut dintr-un material mai dur care nu se faramiteaza, are o rezistenta mai mare, nu se muleaza tocmai ca cel de iarna (este facut sa ruleze pe suprefete aproximativ drepte si aderente,de aceea nu este bun iarna)... In concluzie berea este castigata pe buna dreptate...
octavia1 hatchback 1.9TDI SLX 90cp an2000 and soon more...

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #33 : Octombrie 25, 2007, 11:52:34 a.m. »
Eu inca astept berea :)

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #32 : Octombrie 25, 2007, 10:43:52 a.m. »
-Forta de frecare la alunecare nu depinde de marimea suprafetei de contact dintre corpuri.

-Forta de frecare la alunecare depinde direct propotional de normala la suprafata de contact.

cred ca este vorba si de distributia fortei de frecare de care de vorbeste. Daca normala la supr de contact este distribuita, forta de frecare va fi la fel. mai pomenim de geometria anvelopei care nu este facuta de designeri de la case de moda,

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #31 : Septembrie 27, 2007, 09:24:00 p.m. »
 :048:... astept berea  :065:

elphax

• Vizitator
« Răspuns #30 : Septembrie 27, 2007, 05:38:47 p.m. »
:)

cata stiinta

din cate stiu eu, cele de iarna se uzeaza foarte repede cand e cald si uscat (nu ma intereseaza asa mult de ce, dar asa este)

iar cele de iarna sunt ceva mai scumpe

avand in vedere ca am condus masina firmei pana in aprilie cu cauciucuri de iarna si le-am facut praf - nu ma intereseaza
la masina mea (skoda pe care o iau luna viitoare) nu voi folosi anvelope de iarna decat atunci cand va fi nevoie

dar cel mai bine e sa iti pui alea de iarna cand da prima zapada - daca nu, trebuie doar sa fii atent cand e polei si sa nu te grabesti aiurea  :067:

Offline spielbergl

• Doar inscris
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 17
  • Skoda 120L 52CP
« Răspuns #29 : August 28, 2007, 03:09:09 p.m. »
Si inca un lucru: DACA "-Forta de frecare la alunecare nu depinde de marimea suprafetei de contact dintre corpuri." Ceea ce este corect si adevarat. Atunci sa-mi explice cineva de ce cauciucurile "slick" au cele mai mari performante pe asfalt uscat? Chestia asta nu e atat de simpla. Ceea ce afirma aceasta lege ma face sa inteleg ca nu conteaza latimea cauciucului, si nici profilul acestuia!  :057: Mai, hai sa fim seriosi! Pe langa forta de frecare, actioneaza inca n+1 forte. Forta centrifuga, una dintre principalele "cauzatoare de derapaj", de ce oare masinile de Formula1 au trecut de la celebrele roti inguste la cele late? Daca chiar deloc n-ar depinde de ce ar fii facut o astfel de modificare? Ceea e scris aici e valabil pentru un pattrulater desenat pe o hartie sau pe tabla. Aici vorbim de un SISTEM!
Skoda 120L 52CP

Offline spielbergl

• Doar inscris
  • Locaţia: Hunedoara
  • Mesaje postate: 17
  • Skoda 120L 52CP
« Răspuns #28 : August 28, 2007, 02:41:46 p.m. »
fortelady! Ceea ce zici tu e adevarat DAR! Sa nu uitam, ca la fizica de clasa a 7-a am neglijat multe maruntisuri (ex forta de frecare cu aerul s. a.). Este adevarat ca
"-Forta de frecare la alunecare nu depinde de marimea suprafetei de contact dintre corpuri."
DAR! este valabil intre sufrafete NETEDE! Ex: incearca tu sa prinzi un fir de par, si sa tragi de el dinspre radacina inspre varf. Apoi incearca invers! Eu zic ca e un exemplu cat se poate de clar ca e o forta de frecare foarte diferita intre aceleasi materiale par, piele. La fel este si cu PNEURILE! Depinde totul de profil, cauciucul, pune si el o anumita parte dar nu foarte mult. Iar motivul uzurii pe timpul verii a cauciucurilor de iarna este acelasi, profiluri prea "taioase", acesta ducand si la scaderea performantelor. Despre care adera mai  bine vara, s-ar putea discuta mult, si nu am ajunge la o concluzie. Pneurile de vara au o compozitie mai gumata, si teoretic adera mai bine de asfalt decat cele mai tari de iarna, au un profil care impiedica uzura, cele de iarna din punctul acesta de vedere adera mai bine, chiar si pe asfalt, cu profilele "taioase" dar se uzeaza forte repede.
Skoda 120L 52CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Azi la 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Azi la 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente