Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Masinile germane (europene) vs Masinile japoneze (asiatice)  (Citit de 102265 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Masinile germane (europene) vs Masinile japoneze (asiatice)
« Răspuns #117 : Noiembrie 09, 2012, 11:54:06 a.m. »
Eu stiu ca sunt maxim 1-200 in RO, din cele vandute pana in 2012.
Mai precis nu stiu sa spun, nu am citit informarea de fabrica, ca nu mai lucrez la Skoda, altfel stiam si seriile masinilor in cauza :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 335
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 TDI CR
« Răspuns #116 : Noiembrie 09, 2012, 10:43:11 a.m. »
Tin sa va anunt ca pana la urma am luat Skoda dar nu cu 1.2 TSI ci cu 1.6TDI ;a fost o superoferta la Porshe Aviatiei Bucuresti;in varianta cu bonuri trebuie sa scot din buzunar un total de 15400 eur (cu 3 bonuri luate la 2900lei buc ) pe un drive plus;daca ar fi fost cu TSI 1.2 costa 14200;am considerat ca pentru 1200eur dif, nu mai trebuie sa stau pe ganduri mai ales ca s-au cam dat repede;sper sa nu am problemele voastre cu acest motor ;in 7-8 zile soseste de la CURTICI si e culoarea gri platinum;mai erau si 2 rosii la 15100 buc cu acelasi pret calculat pe bonuri;noapte buna!

Sa fie intr-un ceas bun! Dupa ce o sa-ti intri in mana cu motorasul asta ce trebuie turat mai mult ca fostul 1.9 chiar o sa ti se para vioaie. O:)

O alegere usor mai inspirata, doar EGR-ul e cu probleme pana acum la 1.6TDI, poate ai noroc si nu va fi si-al tau.
Te asteptam cu impresii si poze odata ce intri in posesia masinii (dar stiu cat te-a convins sotia sa iei totusi Skoda :D)

Intreb ca sa ma autoincurajez: cate au probleme cu EGR ca procent? Ca am citi pe aici doar de 1 masina, parca.

« Ultima Modificare: Noiembrie 09, 2012, 10:48:22 a.m. de M i c u t z u »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4541
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #115 : Noiembrie 09, 2012, 09:42:39 a.m. »
e mai inspirata alegerea unui 1.6 tdi decat 1.2 TSI.
Am condus si eu Golful VI cu motor 1,6 tdi al unei colege, mi s-a parut mai lent decat 1.9 tdi, insa banuiesc ca nu te duci la liniute cu el.
Culoarea gri-platinum este superba, rezista si la praf.
Bine ai venit in randul posesorilor Skoda.  >:D<
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline FabiaTDI

• Junior
  • *
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 73
  • In love with my Fabia
  • Auto: Fabia- 1.4 TDI
« Răspuns #114 : Noiembrie 09, 2012, 08:32:17 a.m. »
Civic din anii 90 sunt si azi niste masini dementiale !
Motorizari aspirate de 1.6 si 1.8 VVTI V-TEC care la Euro 2/3 scoteau linistit 160 / 169 /185 cai !
Nu mai radeti pe ascuns, Honda face MASINI, chiar si azi sunt MAI MASINI decat destui alti producatori.
Desigur, vorbesc de motor si cutie in special, dar sa nu uitam ca restul e mai ieftin de schimbat la nevoie.

Acum cativa ani am avut ocazia sa conduc in Argentina masina unui colaborator, care era un Civic. Nu-mi amintesc anul de fabricatie, in schimb masina se misca fenomenal. Respectiva persoana, chiar daca isi permitea ceva mai nou, era pur si simplu indragostit de ea :)

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #113 : Noiembrie 08, 2012, 10:53:58 p.m. »
O alegere usor mai inspirata, doar EGR-ul e cu probleme pana acum la 1.6TDI, poate ai noroc si nu va fi si-al tau.
Te asteptam cu impresii si poze odata ce intri in posesia masinii (dar stiu cat te-a convins sotia sa iei totusi Skoda :D)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline OTOFOMON

• Doar inscris
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 13
  • Doar Inscris
  • Auto: PEUGEOT206 1.9D
« Răspuns #112 : Noiembrie 08, 2012, 10:41:40 p.m. »
Tin sa va anunt ca pana la urma am luat Skoda dar nu cu 1.2 TSI ci cu 1.6TDI ;a fost o superoferta la Porshe Aviatiei Bucuresti;in varianta cu bonuri trebuie sa scot din buzunar un total de 15400 eur (cu 3 bonuri luate la 2900lei buc ) pe un drive plus;daca ar fi fost cu TSI 1.2 costa 14200;am considerat ca pentru 1200eur dif, nu mai trebuie sa stau pe ganduri mai ales ca s-au cam dat repede;sper sa nu am problemele voastre cu acest motor ;in 7-8 zile soseste de la CURTICI si e culoarea gri platinum;mai erau si 2 rosii la 15100 buc cu acelasi pret calculat pe bonuri;noapte buna!

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #111 : Noiembrie 06, 2012, 05:46:00 p.m. »
 Multe puncte bune de vedere am putut aprecia pe acest thread :040: ,iar adevarul sta intotdeauna pe la mijloc, orice am face noi sa nu fie asa... Tehnologiile au avansat evident galopant si au invadat masinile atat la nivelul electronicii cat si al mecanicii ce formeaza produsul final.
 Nimic nu poate ,privit din prisma aceasta, sa garanteze ca noua tehnologie Honda D.O.H.C. de ex., nu va avea peste putin timp aceleasi sincope ca si 1,2 TSI de la VAG. Dar la fel de adevarat este si ca nu se mai fac aceleasi motoare si subansamble andurante cum se faceau acum 10-15 chiar 20 de ani, din multe motive, stiti si voi, am pierde timp sa le trecem in revista. Aici trebuie sa-i dau dreptate lui Doru,iar presiunea pe marketing de care amintea colegul james kilowatt, nu ramane in consecinta doar un cuvant uitat...
Apropo, si se taxeaxa la kilowatt,caci in acceptiunea strangatorilor de dari, however s-or chema ei si ce natie or avea,capacitatea cilindrica a unei masini este cel mai mare "scut" cu iz tehnic de care se pot servi ca si argument atunci cand pun pe hartie cifre pe care au sa le adune de la contribuabil, desigur ca statul nu ofera celui cu motorul de 1600 CP de la noul Bugatti  Veyron Super de 8,0 sau 9,6 litri vreo alta facilitate decat micutului Panda...

Si daca tot vorbeam de tehnologie ,sugerez un pic de concentrare la 0:48 ' si dupa 0:58' din filmuletul de mai jos,si vom putea desigur sa lasam multe alte argumente pro si contra tehnologiei de ultima ora sa umple acest topic !

Ford's new 3 cylinder Ecoboost engine
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #110 : Noiembrie 06, 2012, 05:16:28 p.m. »
Problema e ca asa deschizi cutia pandorei... o taxa de poluare prin definitie va fi refacuta in fiecare an, si poti pune pariu ca un guvern nehalit o va mari anual. cand n-or sa mai scoata mare lucru de la cei cu cazanele vor incepe sa-i taxeze pe cei cu masini decente, pretextand ca s-au schimbat normele... si anul asta platesti dublu fata de anul trecut, desi masina polueaza fix la fel de mult.

Aici nu exista taxa de poluare decat la masina noua. Odata omologat un model, taxele anuale raman fixe (se stabileste grupa de taxare functie de normele la momentul respectiv)  pana cand arunci masina. Cand o iei iti poti face un calcul foarte exact cat te costa, nu stai cu frica in san ca la anu' inventeaza guvernul o noua taxa de poluare.

Plus ca o masina din 2000 nu e neaparat un cazan, de exemplu daca e in stare buna mercul ala s-ar putea sa polueze mai putin decat un diesel sa zicem din 2009 fara dpf.

Cazanele se pot scoate din circulatie cu un ITP facut pe bune, nu e nevoie de noi taxe. Cand incep sa fumege si preturile reparatiilor necesare sa treaca controlul explodeaza vor fi vandute repejor...
« Ultima Modificare: Noiembrie 06, 2012, 05:19:01 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #109 : Noiembrie 06, 2012, 04:59:37 p.m. »
La noi impozitul anual e functie de cc, si asigurarea tine cont si de cc, si de putere,
Si in Rom e la fel, dar degeaba. Plateam la Clio un impozit de 65 RON/an....la motor de 1.4l...la Skoda cred ca am platit si mai putin... =)) =))  ma ia rasul, e prea putin ca  sa ne scape de janghinele vechi din trafic, poluante, energofage si conduse de smecheri. A ajuns prea ieftin sa ai o masina In Rom in ziua de azi....si asta e  o explicatie pt aglomeratia din trafic.

Hai sa va dau un exemplu: un paznic de teren din Pipera, cunostinta de-a mea, si-a luat Mercedes C classe. Masina e din anul 2000, are motor de 2.2 litri benzina (daca nu ma inseala memoria) si flacaul e foarte mandru de ea. Are un salariu de 1300 RON/luna, pe asta a dat cateva mii de euro, dar se plimba cu ea cu mandrie capitalista, si ii claxoneaza pe aia cu Renault sau Logan...daca il vezi la volan zici ca e bulibasa, nu portar.
Si totusi cum isi permite el  sa isi cumpere C classe?? Din cauza impozitului mic (adica 0) la aachizitie, si a taxelor mici pe care le plateste la stat. Ia sa fii avut taxa anuala de poluare de 200 EUR, sa vad faca ii mai convenea.
Cand o sa ii cada vreo piesa, va plange langa ea, dar asta e alta poveste.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #108 : Noiembrie 06, 2012, 04:23:31 p.m. »
Ai dreptate... Asta e cea mai mare pacoste. Era vorba ca ne vor scapa de masinile "bulgaresti" dar vad ca nu s-a miscat nimic...

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #107 : Noiembrie 06, 2012, 04:12:45 p.m. »
S-ar gasi o alternativa :) Bulgaria e aproape.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #106 : Noiembrie 06, 2012, 04:07:45 p.m. »
Pai daca ar avea si romanii niste taxe anuale la fel ca belgienii, poate n-ar mai circula pe strazi atatea troace sau SUV-uri mai multe ca la americani.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #105 : Noiembrie 06, 2012, 03:50:23 p.m. »
La noi impozitul anual e functie de cc, si asigurarea tine cont si de cc, si de putere, si de combustibile (mai scumpa la diesel, probabil se considera ca mergi mai multl. Un casco e pe la 1500€ pt o masina de 150CP, asta daca ai un bonus decent, ca daca esti incepator te rupe. Daca esti incepator cel mai bine iti iei Citigo sau Smart pana capeti ceva bonusuri, altfel iti dai tot venitul pe asigurari. Cumnata-mii de exemplu pentru un amarat de Swift de 93CP i-au cerut aproape 3000€, o treime din pretul masinii... e drept ca pana la urma a negociat cu unii pana pe la 1900, insa mi se pare mult pt o masina de 1.3 si 93CP cu o valoare declarata de 8k€

Taxa anuala de drum e 200€ pt un motor de 1.4 sau 1400€ pt motorul de 3.6. La mine e de 280€, pana in 2L ramane decenta.

Pe de alta parte eu nu inteleg cum se justifica taxele astea. Ce ofera statul mai mult unuia cu motor de 3.6 si 260CP fata de unul de 1.4 si 125CP, ca sa il taxeze de 7 ori mai mult? Pe acelasi strazi merg si unul si altul, oare ala de 3.6 uzeaza mai tare autostrada decat cel de 1.4? Mie mi se pare ca ar fi avut mi mult sens sa taxeze kilogramele, in loc de CP sau cc...  la urma urmei CP de exemplu poate nici nu-i folosesc.
« Ultima Modificare: Noiembrie 06, 2012, 03:52:31 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #104 : Noiembrie 06, 2012, 03:33:27 p.m. »
Mi se pare OK. Ar trebui ca si impozitul anual si asigurarea obligatorie sa fie tot atat. In felul asta, nu si-ar mai cumpara tot saracu' masini "de fite" la mana a paispea.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #103 : Noiembrie 06, 2012, 03:31:14 p.m. »
dar exista vreo tara din UE in care sa se plateasca taxe anual, in functie de gradul de poluare??

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

Aditiv benzina de vizitator
[Mai 11, 2026, 11:26:25 a.m.]

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

* Mesaje recente

Calendar

Mai 2026