Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Renault Fluence 1.5 DCI 110 cp  (Citit de 102843 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
Re: Renault Fluence 1.5 DCI 110 cp
« Răspuns #87 : Mai 26, 2012, 11:42:25 a.m. »
Si eu, la trecerea masinii de pe PJ pe PF, am ales sa-mi rezolv singur actele. Cu exceptia RAR-ului, unde am pierdut ore bune, totul a decurs super rapid. Am economisit astfel in jur de 250-300lei.
Land Rover Discovery 3

Offline gilbertinos

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 24
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia TSI 1.2 86 cp
« Răspuns #86 : Mai 25, 2012, 10:36:10 p.m. »
Gasiti toate informatiile daca intrati pe site-ul prefecturabucuresti (pentru cei din bucuresti si ilfov) si gasiti acolo toate documentele de care aveti nevoie de inmatriculare, inclusiv formulare pe care sa vi le descarcati (acestea pot fi scrise si cu pixul). Pentru obtinerea vizei pe fisa de inmatriculare, la directia de taxe si impozite de care apartineti trebuie sa prezentati  copia actului de proprietate, copia cartii de identitate, copia CI si o declaratie de impunere (o cereti la registratura), pentru masinile noi... daca aveti nevoie de orice fel de informatii, intrebati-ma, sunt la zi cu toata birocratia asta.... :)

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #85 : Mai 25, 2012, 06:41:59 p.m. »
Eu stau in Sec 5 si a durat 30min intr-o zi si in alta 2 ore la politie
Benzina o fost undeva la 50 ron

Firma cu care skoda lucreaza imi cerea 70Euro sau 85Euro nu mai stiu exact

Economie de aproape 60 Euro :) sau mai mult :))

Comoditatea cred ca este costisitoare in Romania si mai ales la veniturile noastre (strict parerea mea).
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #84 : Mai 25, 2012, 06:34:57 p.m. »
Eu intotdeauna am procedat astfel:
- am fost la o firma de inmatriculari
- le-am dat tot ce mi-au cerut
- le-am platit cat mi-au cerut
- am fost cu masina la RAR, acolo unde nu se poate face altfel si trebuie sa fie proprietarul de fata (dar ei s-au ocupat de programare)
- dupa o vreme, am fost la ei dupa acte, numere, tot

Trebuie sa mananca si gura lor ceva :) In schimb pe mine nu m-a durut capul, n-am stat la cozi in timpul programului, ca sa aflu ca-mi lipseste nush ce adeverinta... Am platit comoditatea
bicicleta

Offline Marsulici

• Moderator
  • Mesaje postate: 167
  • Auto: Golf VII 1.2 TSI 110cp
« Răspuns #83 : Mai 25, 2012, 04:37:28 p.m. »
Astazi am primit si cartea de identitate a masinii de la dealer asa ca urneaza sa o inmatriculez saptamana viitoare.

Am gasit aceste informatii despre inmatricularea unei masini ... lipseste ceva ?
Cum e cel mai bine sa procedez ca sa nu pierd timpul pe la ghiseuri.
Mentionez ca masina va fi inmatriculata in Bucuresti si eu stau in sectorul 6 :D

"Pentru ca am parcurs toti pasii necesari inmatricularii unei masini noi in Romania, am zis sa le spun si celor interesati ce trebuie sa faca.

A.   Documente necesare care vi se dau de la dealer :
1.   Factura de achizitie a masinii – original
2.   Cartea de identitate a vehiculului – original

Dupa ce aveti acestea doua, mergeti la un ghiseu, la cei care dactilografiaza Fisa de inmatriculare (pe care veti lua VIZA si TIMBRUL de la DITL.

B.   Documente necesare la DITL – Directia de Impozite si Taxe Locale
1.   Declaratie TIP – se obtine de la ghiseu
2.   Cartea de identitate a vehiculului – copie
3.   Factura de achizitie a masinii – copie
4.   Fisa de inmatriculare – copie + original
5.   Carte de Identitate (buletin) - copie
6.   Certificat de atestare fiscala – original – se obtine de la ghiseu, pe loc.

Se depun la ghiseul unde sunteti arondat (in functie de strada si numar) si primiti de acolo inapoi  :

1.   FISA DE INMATRICULARE – original (cu VIZA si TIMBRU cu holograma) 
2.   Declaratia de impunere , cu suma care o aveti de achitat ca impozit pentru anul curent.

C.   Se achita taxele :
1.   Taxa de inmatriculare – 52 RON, la CEC – sectoarele 3 si 4, la DITL – sectoarele 1,5 si 6, Posta Romana – sectorul 2.
2.   Taxa de talon (certificat de inmatriculare) – 37 RON, la CEC sau BCR.

Aici urmeaza partea cu TAXA DE POLUARE care se achita la ANAF.

D.   Documente necesare achitarii TAXEI DE POLUARE
1.   Cerere TIP – se ia de la ghiseu
2.   Factura de achizitie a masinii – copie
3.   Cartea de identitate a vehiculului – copie
4.   Carte de Identitate (buletin) - copie

Se asteapta in functie de sector 3-5 zile lucratoare.

Dupa ce e gata hartia, platiti la casierie suma ( DUPA CE CITITI BINE TOT !!! – mie mi-au gresit dobitocii o cifra la seria de caroserie si a trebuit sa mai stau o zi, ca de … asa e in Romania).

Apoi, mergeti la Politie in Pipera pentru inmatricularea masinii.

Aveti nevoie de :

1.   Cerere TIP – se gaseste pe internet
2.   Fisa de inmatriculare – original (cu VIZA si TIMBRU cu holograma) 
3.   Cartea de identitate a vehiculului – original + copie
4.   Factura de achizitie a masinii – original + copie
5.   Chitantele de la “taxa de inmatriculare” si “taxa de talon”
6.   Hartia de la ANAF privind plata taxei de poluare
7.   Carte de Identitate (buletin) – original + copie
8.   Polita RCA – original + copie
9.   Contravaloarea placutelor de inmatriculare – 40 RON sau 85 RON (preferentiale) – vi  se da chitanta de mana.

Se asteapta 2h/2h30min si se ridica actele :

1.   Cartea de identitate a vehiculului – original – cu prima pagina completata
2.   Talonul masinii
3.   Placutele de inmatriculare

ASTA-I TOT ! "

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #82 : Mai 24, 2012, 06:59:11 p.m. »
daca calc mai tare acceleratia scoate un fum negru de imi este rusine.... :71: . La service mi s-a spus ca "e normal"

Asta patesti daca mergi mult in oras.

Explicatie:

Odata ce mergi in oras motorul pe motorina tot timpul scoate fum dar foarte putin nu-l vedem noi si se acumuleaza depuneri in toba finala mai ales. Cand o calci gazele sunt mai multe si ies mai repede si iau cu ele depunerile din toba si rezulta fumul negru si mult.

Eu asa pateam cu Kia cand mergem mult cu prin oras si primi km dupa ce ieseam din buc cand depaseam sau acceleram mai tare tot fum mult scotea.

Acest lucru scade si puterea masinii de a accelera..

Am patit cand aveam probleme cu pivoti si un timp din lipsa de bani am mers mai batraneste....dupa ce i-am facut am observat ca nu mai trage cum tragea am pus mana pe tel si am sunat un prieten mecanic...

A spus "fara frica a 4-a si duo in 140-150km/h si stai acolo putin si dupa a 5-a si cateva cresteri in viteza mai rapide" Cand am facut asta am avut un fum de nedescris in spatele meu Dupa pana am ajuns am mai facut asta de curiozitate si nici vorba de fum.

Dupa masina o fost cum o stiam.
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline Marsulici

• Moderator
« Răspuns #81 : Mai 24, 2012, 05:18:13 p.m. »
Din cauza vremii nefavorabile si a programului incarcat nu am apucat sa ies cu masina din Bucuresti :(
Abia am facut vreo 200 si un pic de km ( drumul pana la birou si inapoi si cateva iesiri seara )

Consumul in conditiile astea nu este unul foarte bun : 8,5 l / 100 Km  si o viteza medie de ~ 14 km/h :(
Era Bucurestiul aglomerat .. da de cand cu ploile astea parca s-au ingustat strazile.

Lucrul bun care l-am observat este ca la mers constant intre 2000-2500 rmp consumul instatnt este unul foarte bun ( 4-5% )  :082:

Oricum pana nu apuc sa fac niste km seriosi ( 5.000 + ) nu pot sa ma pronunt exact asupra motorului / consumului

Offline Marsulici

• Moderator
« Răspuns #80 : Mai 22, 2012, 11:30:17 a.m. »
Stiu ,a fost si el luat in calcul :P
Numai ca nu aveau varianta da echipare pe care o vroiam si restu erau un pic cam scumpe.
Si de asemenea aveam nevoie de portbagajul mai mare pentru plecarile la mare/munte cu prietenii :D

Daca as putea mi-as lua o masina mai mica / 2 usi / sport pt plimbari si o "barca" pentru iesirile din oras  @-) ... dar deocamdata nu se poate.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #79 : Mai 22, 2012, 11:23:42 a.m. »
La 24 de ani trebuia sa-ti iei Megane hatch :)
bicicleta

Offline Marsulici

• Moderator
« Răspuns #78 : Mai 22, 2012, 10:12:36 a.m. »
Pana acum nu am tinut nici o masina mai mult de 50.000  km cred ( nu ca ar fi fost multe , asta e a 3-a ) asa ca nu imi fac chiar griji pentru probleme care pot aparea la ~100.000 km :D

Sunt de parere ca daca imi permit , o sa schimb masina la 3-5 ani , depinde de situatie.
Bineinteles pana o sa ajung la una care sa ma satisfaca in totalitate si atunci poate o sa o tin mai mult :D

Deocamdata la cei 24 ani ai mei ( neimpliniti :P ) nu ma preocupa in mod special asa multe probleme ... poate dupa ce voi trece de o anumita varsta  :D

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4540
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #77 : Mai 22, 2012, 09:58:21 a.m. »
Subscriu, Megane 2 a avut o gramada de probleme...a fost o masina f reusita din punct de vedere estetic si al confortului, dar foarte nereusita ca si fiabilitate. Intrati pe reno.ro, sa vedeti cate probleme au fost (bobinele de inductie, caseta de directie, partea electrica, amortizoare, flanse, imbinari in general...). Probleme peste probleme. La dci-uri au mai aparut in plus si problemele cu injectoarele, datorate motorinei de ,,bua calitate'' de pe la noi. Acesta e si motivul pt care am plecat de la Renault si am trecut pe Skoda (ca am sarit din lac in put, asta e vina mea  =)) ).
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3197
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #76 : Mai 22, 2012, 09:21:38 a.m. »
Preturile Renault in service si post-garantie sunt f mari, chiar daca la achizitie primesti reduceri consistente. Am renault in familie asa ca stiu ce spun.
La preturi in reprezentante skoda cred ca preturile renault sunt la fel sau depasite chiar! sa nu uitam ca 18 g de vopsea pana acum cateva luni era 95 de lei(acum cei drept 37), cateodata la revizie platesti si revizia si manopera schimb ulei separat, consumabile foarte scumpe(100 lei filtru aer, 70 lei filtru ulei pt tsi, 80-90 lei filtru polen, etc)! De multe ori o revizie la renault este la fel cu cea de la skoda ca si pret, dar la renault mai schimbi si filtrul de motorina(obligatoriu la 15000 km).
Si eu am renault in familie dar am avut si eu Renault 1,6 16 v si logan(1,4 mpi si 1,5 dci 85 cp).

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #75 : Mai 22, 2012, 09:11:57 a.m. »
Eu nu inteleg dece ziceti ca megane 2 a avut o gramada de probleme, eu am doi prieteni care  au 3 megan-ur( unul din ei i-a luat si la nevasta-sa)  si le au de cativa ani si nu au avut nici o problema majora .... Pe taxi iarasi o gramada de oameni am tot intrebat de-a lungul anilor si majoritatea erau foarte multumiti de megane 2? Si nu uitati ca a fost printre primele modele cu 5 stele la euroncap ! Totusi e viata noastra la mijloc.
Eu va spun ça romanii nu cumpara din principiu altceva decat masini germane. Daca as pune sigla VW pe un Megane 2 ar cumpara de doua ori mai multi romani masina. Intr-o vreme era si zvonul ca masinile japoneze daca se strica poti s-o arunci la gunoi si mai bine una germana( evident) . Ei eu am avut o dubita vw, un golf 4, si un Opel vectra B si cu toate dar cu toate am avut probleme. In schimb nu am avut cu cielo si cu logan ( si mai nou sa bat in lemn cu skoda)
Bun prieten si coleg de serviciu are un Megane 2 din 2004, 1.5dci de 85 CP. Momentan are 170 000 km cu masina, cumparata de nou de la reprezentanta. A avut probleme cu injectoarele, odata chiar a trebuit sa fie tractat...cea mai urata problema a fost cea cu caseta de directie cam pe la 130 000km , schimbul a fost unul foarte scump(stiu ca era nervos de cale afara - 1000 si ceva de euro imi zicea) si se pare ca la toate meganurile 2 casetele de directie sunt o problema de model...si probleme electrice. In schimb masina este foarte silentioasa si motorul se tine bine.
Eu asa sunt cu Fluence ca in 2010 cand ma uitam dupa masini, de curiozitate am facut testdrive si cu fluence si cu megane sportback(combi) si se simtea de la un km distanta calitatea mai buna a variantei combi care era facuta in Spania iar Fluence in Turcia. Insa combi era foarte scump, mai scump ca si Octavia. Erau foarte comode si silentioase, dar Fluence se comporta aproape ca si un logan in curbe, megane interesant ca avea un tren de rulare mult mai ferm, va spun sincer Megane 3 imi place mult varianta combi, interiorul este foarte ergonomic si de buna calitate...dar totusi mi se pare scump.
Dar cum octavia este imbatabila la portbagaj (foarte important pentru mine) si 1.4TSI mi s-a parut o alegere mai buna(la vremea respectiva), am intrat si eu in tabara celor care au crezut ca nemtii fac cele mai extraordinare masini.
Sunt bune, dar deja nu mai sunt ce au fost candva.
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #74 : Mai 22, 2012, 09:03:02 a.m. »
Cand Renault a descoperit torpedoul refrigerat cred ca era cam prin 2002-2003! Cred ca Octavia inca nu visa la asa ceva atunci! Cu tot respectul!!!!!!

Fabia 1 avea torpedou refrigerat cel putin din 2004 (cea din familie are, nu am verificat si pe cele dinainte de 2004, f probabil sa fie).
Octavia 1 era conceptie 1997 si e normal sa nu fi fost dotata cu asa ceva.
Preturile Renault in service si post-garantie sunt f mari, chiar daca la achizitie primesti reduceri consistente. Am renault in familie asa ca stiu ce spun.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3197
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #73 : Mai 22, 2012, 09:00:58 a.m. »
Megane 1.6 au avut ceva probleme cu bobinele de la injectoare.
Ceva probleme au fost la flansele amortizor si casetele de directie full electric.
Ceva probleme cu injectoarele la dci-uri, datorate pe de o parte sistemului Delphi, pe de o parte condusului subturat(sunt posesori de diesel care merg cu a 5 in oras), pe de o parte alimentarii la canistra(calitate ciudata!!!), pe de o parte calitatii motorinei din Romania( s-a trecut la E4,5 , injectoarele erau pentru E3, etc).
Dar consumul unui dci nu depaseste vara 5%(mediu) si iarna 6-6,2%(mediu).
Iar daca acum doi ani forumul skoda era destul de golut, iata ca acum forumul skoda e plin de probleme(softuri, lanturi, sistem de climatizare, etc), comparativ cu forumul" reno" unde chiar este liniste, mai ales la arie fluence, megane 3.(comparativ bineinteles cu numarul de unitati vandute).

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de vizitator
[Azi la 10:00:23 a.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de vizitator
[Azi la 10:00:23 a.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Re: Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 16, 2026, 09:31:06 a.m.]

Calendar