Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Pachet drumuri grele  (Citit de 201032 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline marinrau

• Doar inscris
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 12
  • Doar Inscris
  • Auto: o2fl 1.4tsi m6
Re: Pachet drumuri grele
« Răspuns #223 : August 23, 2011, 03:05:00 p.m. »
Daca nu crezi ce zice dealerul poate crezi fisa tehnica unde scrie despre PDG ca inalta masina, intareste suspensia si viteza maxima scade cu 2km.

arata-mi si mie ce scrie despre intarirea suspensiei. sunt atatea variante!

Nu incerc sa demonstrez nimanui ca am dreptate sau nu, dar eu cand merg cu PDG nu simt mama ce suspensie tare, tzopaie la orice fir de iarba, ci mama, e barca pe valuri :))

PDG-ul face suspensia mult mai rigidă decât jantele, fă o plimbare cu și fără PDG și o să te convingi, mai ales pe drumuri denivelate sau cu gropi.

parerea ta, parerea mea dupa zeci de mii de km pe soselele patriei cu si fara pdg cu si fara jenti aliaj e cea de mai sus.

Sa nu incepem cu flame-uri PDG pe topicul omului, va doresc drumuri bune la toti, si incercati sa argumentati cu ceea ce v-a determinat sau nu v-a determinat sa optati pt o optiune sau alta, decat "musthave" "xxx neaparat!" etc.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #222 : August 23, 2011, 02:23:21 p.m. »
PDG-ul face suspensia mult mai rigidă decât jantele, fă o plimbare cu și fără PDG și o să te convingi, mai ales pe drumuri denivelate sau cu gropi. O avea și janta mai mare aportul ei la feeling-ul final dar părerea mea e că PDG-ul poartă mare parte din vină. Dintre toate mașinile cu care am mers doar Loganul are suspensia apropiată cu Octavia mea, în rest cam toate erau mai confortabile. Totuși discomfort am simțit doar prin șanțurile..pardon, drumurile din Iași, în rest nu m-a deranjat.
Cui trebuie să-și ia, cui nu...să meargă cu atenție mai ales pe la noi. Că e mai stabilă sau mai puțin stabilă în viraje depinde de la un șofer la altul și la tipurile de drum pe care merge. Totuși eu zic că puțină reținere la volan ajută mult, drumul public nu e pistă de curse și iar mașina e autoturism. Vorba aia...să nu mergi cu viteză mai mare decât îngerul tău păzitor.
Drumuri bune!  :082:
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #221 : August 23, 2011, 01:45:25 p.m. »
Am condus si alte modele de Octavia fara PDG chiar si Combi si modele noi in test drive si imi sustin afirmatiile.
Nu sunt eu un sofer profesionist dar simturile nu m-au lasat. Am condus si pe 16" si pe 17" fara PDG ca sa imi fac o parere.
Daca nu crezi ce zice dealerul poate crezi fisa tehnica unde scrie despre PDG ca inalta masina, intareste suspensia si viteza maxima scade cu 2km.
Skoda spune clar ca dinamica nu este modificata deloc la punerea PDG-ul, doar viteza maxima.
Ca este a mea si mai ferma datorita Jantelor si cauciucurilor da, dar este si din cauza PDG.
Faptul ca nu esti tu convins nu inseamna ca ai si dreptate.
Am pus Skoda prin niste chinuri cand am mers la munte cu ea si fara PDG s-ar fi lasat cu stricaciuni, am avut si 9 oameni in masina pe deal si am fost atent sa vad cat se lasa masina, s-a lasat maxim cand au intrat 5 dar la 8 era la fel ca la 5 datorita suspensiei si am reusit sa iau damburi inalte cu ea.
Si e de ajuns sa te intalnesti cu o singura situatie in 10 ani sa regreti ca nu ai avut PDG.
Dimsport soft 175 cp

Offline marinrau

• Doar inscris
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 12
  • Doar Inscris
  • Auto: o2fl 1.4tsi m6
« Răspuns #220 : August 23, 2011, 01:01:00 p.m. »
 Tu ai o struto-camila, ai PDG si 16" jenti aliaj. Doar PDG nu iti da rigiditate, el prin inaltarea masinii, mareste implicit si cursa suspensiei, si asta debalanseaza ce spune dealerul ca "PDG inlocuieste amortizoarele cu unele mai tari" (nu sunt convins de chestia asta). Senzatia este de "barcuta" adica dupa denivelare, se atenuaza mai lent oscilatia. De asemenea si ruliu este considerabil mai mare pentru configuratiile cu PDG.

Rigiditatea de care zici Limit e data de janta de 16", care are mai putina "carne" si care pe deasupra e si din aliaj. Deci la tine asta observi mai mult, dar iti garantez dupa ce vei conduce Octavia fara PDG in aceleasi regimuri ca o sa iti faci o parere. Totusi exact unde spui tu ca iti da incredere in curbe, nu ti-as dori sa ti se amplifice oscilatia (mai ales daca esti nevoit sa corectezi cu volanul), atunci cand masina va rupe aderenta, ESP s-ar putea sa nu iti fie de ajuns :) iti spun din experienta.

Eu raman la parerea ca de atunci cand s-a scos scutul metalic, PDG ramane util doar daca urci borduri permanent, masina fiind inaltata, pentru restul situatiilor dat fiind ca e acelasi scut de plastic ca optionalul individual, acesta nu e asa folositor. Totusi, fiecare cu parerea personala. Citesc forumul si ma minunez cum unii catalogheaza imediat "musthave" orice optionala chioara.

NU MAI DA QUOTE ULTIMULUI POST!!!
« Ultima Modificare: August 23, 2011, 04:01:33 p.m. de M i c u t z u »

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #219 : August 23, 2011, 10:36:42 a.m. »
E ceva mai rigida si pe drumuri cu multe denivelari sau gropitze te cam zgaltzaie dar pe drumuri cat de cat normale si pe autostrada am mers si la blana si nu se simte.
Curbele, parerea mea e ca se iau foarte bine, aici conteaza si cauciucurile dar nu mi-a intervenit ESP-ul pana acum si am luat si cu 110 curbe. Ceea ce o avantajeaza este ca desi este mai inalta este si mai rigida si in curbe se simte ca nu se mai coboara si iti da incredere.
Am folosit si putin pe off road sau ca sa trec niste damburi mai pronuntate si sunt in totalitate multumit de pachet
Dimsport soft 175 cp

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 229
  • Auto: 1.8TSI 4x4 DSG6
« Răspuns #218 : August 23, 2011, 10:01:39 a.m. »
@Limit - am inteles ca ai si PDG, este chiar asa de mare diferenta de confort fata de versiunea standard.
Eu am simtit de cateva ori lipsa unei garzi mai inalte dar sa zicem de vre-o 3 sau 4 ori in 9 ani. Multumesc

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #217 : Martie 31, 2011, 01:52:54 p.m. »
Am deschis topic dedicat viitoarei masini in sectiunea masina mea

Intre timp am inclus si PDG datorita intrarii destul de abrupte in garaj .

Offline alexxb

• Gold member
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #216 : Martie 27, 2011, 12:08:46 p.m. »
mnp felicitari asteptam topicul nou in care sa ne zici ce optionale ai pus test drive preturi etc etc

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #215 : Martie 27, 2011, 11:49:08 a.m. »
@mnp: Spre deosebire de tine, eu am pus PDG pe ultima suta de metri, mai mult pentru scutul metalic inclus in pachet. Am preferat PDG OEM pentru ca era la pretul unui scut metalic after-market (fara manopera).
Oricum, parca citisem pe forum cum ca PDG - MY2011 nu mai are scut metalic, ci doar un scut de plastic ranforsat, deci protectia ar fi mai mica...
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline mnp

• Gold member
« Răspuns #214 : Martie 27, 2011, 08:28:48 a.m. »
@Alexxb , ieri am dat comanda si am semnat contractul (luni platesc avansul).
Am sa initiez un topic separat  :69:

Pe ultimii metrii Dealerul mi-a recomandat sa-l scot daca nu merg pe drumuri de munte ....samd.
Uitandu-ma la cele din showroom si cele din parcare mi s-au parut foarte inalte si nu aveau PDG.

Apoi seara au inceput intrebarile ....daca am luat o decizie buna sau nu.
Din experienta vorbesc (am avut 5 masini +500.000km) si nu am spart nici o baie de ulei.
Este adevarat ca traim in Romanica dar nu se mai compara drumurile anilor '95 cu '11.

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #213 : Martie 27, 2011, 07:38:15 a.m. »
1.O2 si actuala NOT este mai inalta decat fosta Octavia Tour.
2.O2 FL are aceiasi garda la sol (ground clearance) ca si O2 adica 140 mm fara PDG si 163 mm cu PDG,diferentele apar doar la RS si la Combi 4X4, ceea ce n-ar fi rau sa ai ar fi scutul de metal , care se poate monta si aftermarket (atat pe cod original nitel mai scump cu suporti prindere inclusiv cat si pe producatori ,in jur de 350 lei), incearca sa faci test cu ambele variante,decizia iti apartine, sunt destule flame-uri pe tema asta... :082:
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline alexxb

• Gold member
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #212 : Martie 27, 2011, 12:05:20 a.m. »
MAsina mi se pare oricum inalta, eu inainte aveam un golf 4 care chiar era joasa si nu aveam probleme cu ea. La fostele generatii baia era foarte jos dar la cele mai noi (inclusiv octavia 2 ) se pare ca au repozitionat baia. Dealerul care mi-a vandut masina avea PDG si nu mi-a recomandat spunand ca pierde mult din stabilitate.
Mnp de curiozitate cand dai comanda?

Offline mnp

• Gold member
« Răspuns #211 : Martie 26, 2011, 11:15:41 p.m. »
Studiind dotarile colegilor care au FL am remarcat ca 90% nu au comandat PDG .
Este FL mai inalta decat Tour ?(parca la Tour se plangeau cei mai multi ca ar fi joasa)
Este FL mai inalta decat O II ?

Eu sunt in dubii daca merita sau nu pe FL.
Statistic as spune ca nu.
Multumesc de reply .

Offline DLX

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 217
  • Auto: Fan Skoda
« Răspuns #210 : Octombrie 02, 2010, 01:06:43 a.m. »
2.0 TDI-PD BKD M6 (FL de imprumut)

Offline Aquamaster

• Doar inscris
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 7
  • Auto: 1.8 TSI DSG7
« Răspuns #209 : Octombrie 02, 2010, 12:33:53 a.m. »
Salut ,

Aveti idee daca se poate monta un scut metalic si pe Octavia II FL cu sasiu sport (jante 19 inch)? Eu am indoit baia asta iarna, si am spart si toate scuturile de plastic de pe sub masina. A fost vina mea (daca drumul era curatat de zapada si gheata nu se intampla asta) dar trebuia sa ajung acasa...
Octavia 2 FL Business 1.8 TSI - DSG7

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()