Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Pachet drumuri grele  (Citit de 201005 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline emil68

• Doar inscris
  • Locaţia: jud Ilfov
  • Mesaje postate: 9
  • ASPIR LA FUNCTIA DE MEMBRU!
  • Auto: skoda O2 1,9tdi77kw
Re: Pachet drumuri grele
« Răspuns #268 : Iunie 13, 2012, 01:59:24 p.m. »
 :082: Salutare tuturor!Azi am facut socoteala la Avia cat ma costa sa montez protectii laterale praguri,pasaje,spoilere la hatchback-ul meu ca la un Scout.
Total 9800lei,fara vopsit si manopera.Problema care intervine este la bara spate acolo unde se inchide haionul,caci la breack adancitura e mai mare cu vreo 3cm,deci trebuie un adaos de material din vechea bara...o mica tiganie!La vopsit va disparea oricum.
Adica vreo 2300 euro,iar diferenta dintre masina mea si un scout cu aceleasi caracteristci e de vreo 6000(unde e prins si Haldex-ul,bineinteles).Tractiune integrala nu mi-a trebuit pana acum,deci ma pot lipsi de ea. Oricum cei de la Avia s-au dovedit f. interesati sa ma ajute, ca pe un pionier ce sunt, as putea lansa o noua moda: octavia scout hatchback! Urmeaza sa ma cheme pt probe la partea din spate sa vada daca se bungheste prinderea weelarchers-urilor cu spoilerul spate.Va tin la curent cu prostioara mea.Canicula placuta! :082:
VIATA E SCURTA SI DE ACEEA MERITA TRAITA DIN PLIN!

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #267 : Iunie 13, 2012, 09:11:34 a.m. »
Daca ai Casco si, ca fraieru, nu faci si tu un accident acolo, o usa, o aripa, un airbag sarit, chiar o dauna totala ca sa fii eficient ...
intr-adevar platesti degeaba.

La fel si cu asigurarea de viata, daca nu mori inainte de termen sa dea nemernicii aia de asiguratori o suma consistenta, iar platesti ca fraieru
bicicleta

Offline emil68

• Doar inscris
  • Locaţia: jud Ilfov
  • Mesaje postate: 9
  • ASPIR LA FUNCTIA DE MEMBRU!
  • Auto: skoda O2 1,9tdi77kw
« Răspuns #266 : Iunie 13, 2012, 01:22:46 a.m. »
Salutare tuturor! Am o intrebare pt voi: aveti idee daca protectiile laterale si fata-spate de la scout se pot adapta la octavia 2 hatch si in ce conditii? Ideea traznita mi-a venit dupa 2 reparatii la pasajele spate unde aparuse rugina pt ca sarise vopseaua de la pietricele. Mentionez ca am "PDG" si jenti pe 16", deci...baba sufera la frumusete! Ce scrie in contract cand am luat masina e la misto, in sensul ca acea minunata garantie de 10 ani la actiunea coroziva a tablei se refera la cea din interior spre exterior(!!!) :))
Fratilor, platim casco aproape degeaba ,eu termin luna asta leasingul si nu vreau sa mai aud nici in gluma de asa ceva! Scuze, nu vreau sa fiu off-topic cu voi...dar sunt cam amarat, caci tin la masinuta mea! Multumesc pt sustinere si astept idei de la voi.
VIATA E SCURTA SI DE ACEEA MERITA TRAITA DIN PLIN!

Offline skodan

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 17
  • Doar Inscris
  • Auto: Fabia 1.4 MPI 16v
« Răspuns #265 : Aprilie 08, 2012, 08:55:03 p.m. »
Pe site-ul skoda din romania pentru fabia nu exista optiunea 'pachet drumuri grele' cum e la Octavia. Uitandu-ma pe skoda-auto . com ( new.skoda-auto.com/en/models/Fabia/Pages/technology.aspx ) am vazut ca ar avea si fabia aceasta optiune. Stie cineva de ce aceasta optiune nu e disponibila si in Romania ?
Skoda Fabia 1.4 MPI 16v

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #264 : Noiembrie 16, 2011, 03:04:38 p.m. »
Evident, PDG (atatea prescuratri)... Merci.
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 229
  • Auto: 1.8TSI 4x4 DSG6
« Răspuns #263 : Noiembrie 15, 2011, 05:43:22 p.m. »
Iar pentru gropile existente in drum prefer DSG-ul in dauna stabilitatii.

Vrei sa spui PDG-ul nu DSG-ul :) desi dupa cum vezi versiunea cu PDG este la fel de stabila avand aceiasi dinamica ...

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #262 : Noiembrie 15, 2011, 03:59:46 p.m. »
Nu am mers cu Octavia fara scut, dar cu scut am mers f. bine pe autostrada, de mi-au luat si carnetul, si nu am simtit ca se ridica sau balangane masina. Din contra, se lipea de drum.

Iar pentru gropile existente in drum prefer DSG-ul in dauna stabilitatii.
« Ultima Modificare: Noiembrie 15, 2011, 04:07:38 p.m. de Daniel »
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline Fleur

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 0
  • Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, Toyota Avensis 2.0, D-4D
  • Auto: Skoda Octavia 2, 1.9
« Răspuns #261 : Noiembrie 14, 2011, 09:53:23 p.m. »
Dar despre varianta scut metalic after market si suspensia "mica" ce ziceti? Nu e o varianta care sa ia partile bune de la cele doua cazuri?
Cand sunt mort, nu stiu ca sunt mort. Sufera numai cei din jurul tau. La fel e si cu prostii...

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #260 : Noiembrie 14, 2011, 09:48:52 p.m. »
Sincer am mari indoieli asupra punctului 2.  :-? O garda la sol inaltata cu 2cm este practic imposibil sa nu afecteze performantele dinamice si stabilitatea.
Este corect ce spui, o garda inaltata cu 2 cm ridica centrul de greutate si ar trebui ca stabilitatea sa sufere dar asta doar in cazul in care pastrezi aceleasi suspensii dar la pdg au fost facute 2 corectii ambele importante 1- marire garda la sol + 2 - intarire suspensie - ansamblul celor doua masuri are ca rezultat aceiasi dinamica ... daca luam separat doar inaltarea masinii cu pastrarea suspensiilor este normal ca masina sa fie mai putin stabila in viraje.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #259 : Noiembrie 14, 2011, 08:47:48 p.m. »
Sincer am mari indoieli asupra punctului 2.  :-? O garda la sol inaltata cu 2cm este practic imposibil sa nu afecteze performantele dinamice si stabilitatea.
Land Rover Discovery 3

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #258 : Noiembrie 14, 2011, 08:20:43 p.m. »
Inainte sa imi iau masina si sa aleg PDG sau nu am tot intrebat pe la dealeri ce si cum e acel PDG dar fara prea mari reusite. Unii ziceau o chestie altii alta, unii ziceau ca vine cu scut de otel altii cu plastic dur (care aveau dreptate).
Am apelat asa dar la google si tot cautand am dat peste niste date tehnice de skoda octavia 2 facelift si la optionalele sale.
La PDG scria mareste cu 1,9 cm garda la sol si intareste suspensiile.
Apoi ca aceste schimbari au urmatoarele efecte testate de ei asupra masinii:
1. Viteza maxima la modelul de 2.0TDI 140 de cai scade de la 211 la 209kmh.
2. Dinamica masinii nu este deloc schimbata.

Prin dinamica eu zic sa intelegem ca fiind manevrabilitatea in curbe precum si acceleratiile.
Asadar inginerii de la Skoda au gasit nivelul optim de echilibru dintre suspensie si inaltare astfel nemodificand in mod major masina
Dimsport soft 175 cp

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #257 : Noiembrie 14, 2011, 08:03:16 p.m. »

Si eu pot sa-ti raspund tot cu o intrebare: Oare de ce masinile sport au suspensii foarte rigide.
Avem 2 cazuri:
1. octavia normala cu centru de greutate la nivel "normal" si suspensii setate pentru confort
2. octavia pdg cu centrul de greutate mai sus cu ~ 2 cm dar suspensii rigide

din punct de vedere stabilitate ... suspensii rigide inseamna stabilitate  mai mare dar confort mai redus iar suspensii normale inseamna confort mai ridicat dar stabilitate mai redusa, inaltime normala inseamna stabilitate normala ... inaltime mai mare cu 2 cm inseamna stabilitate mai mica ... este o dilema aici nu ? cine castiga la stabilitate ... rigiditatea sau centrul de greutate
Eu cred ca in cazul octaviei diferenta pdg - fara pdg nu este sesizabila ... sper sa ma conving pe viu in cateva saptamani :)
« Ultima Modificare: Noiembrie 14, 2011, 08:05:14 p.m. de M i c u t z u »

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #256 : Noiembrie 14, 2011, 06:14:55 p.m. »

Iti raspund cu o intrebare: Oare de ce masinile sport au garda la sol micsorata ?
O2 cu PDG nu e chiar barca dar fara PDG are stabilitate e mai buna ;)
« Ultima Modificare: Noiembrie 14, 2011, 06:33:17 p.m. de M i c u t z u »
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #255 : Noiembrie 14, 2011, 03:17:06 p.m. »
Eu nu inteleg de ce ar trebui sa fie mai instabila in curbe masina cu pdg fata de una fara pdg, este adevarat cea cu pdg are centrul de greutate mai sus putin si intradevar intervin legile fizicii dar tot asa de adevarat este ca suspensiile sunt mai rigide si iarasi ar trebui sa intervina legile fizicii, banuiesc ca acesta este si rostul intaririi suspensiilor, compensarea cresterii centrului de greutate si una peste alta masina ar trebui sa aiba cam acelasi comportament (din cate stiu la orice masina mai rasarita care are suspensii reglabile trecerea in modul sport presupune rigidizarea suspensiilor si coborarea masinii)... in cazul skoda nu as crede ca diferentele sunt sesizabile la viteze obisnuite pana in 150 km/h ... am citit multe efirmatii cum ca cea cu pdg ar fi ca o barca in curbe datorita centrului de greutate  ridicat ... ce sa spunem atunci despre cei cu suv-uri ...

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 335
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 TDI CR
« Răspuns #254 : Noiembrie 14, 2011, 12:46:55 p.m. »
Ai dreptate, este doar o impresie... masinile au tot sistemul pe fata diferit , dar o sa te obisnuiesti si cu asta noua

A,sunt convins. Oricum raman la parerea ca e mai bine sa merg mai catinel in curbe dar pdg sa-mi salveze baia de ulei. Sa nu uitam doar da cate ori intalnim pe linia de tramvai contrasinele ridicate vara, sau cate hoituri de caini zac pe soselele noastre. Si ca oricat de atent ai incerca sa mergi nu reusesti intotdeauna sa te feresti de capcane.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()