Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Pachet drumuri grele  (Citit de 201014 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline landser

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 269
  • Skoda Superb 1,9TDI AWX 131 CP BJ2007
Re: Pachet drumuri grele
« Răspuns #283 : Noiembrie 16, 2012, 01:00:21 p.m. »
scuze ca-mi dau cu parerea dar la motorizarea care vad ca o ai in semnatura nu se justifica scut de metal asta doar in cazu' in care  mergi cu ea la arat!Eu din ce am mai citit pt ca eram si eu intersat la un moment dat sa-mi pun scuturi metalice pe superb (motor si cv) ,garda se micsoreaza putin!Plus de asta cresti greutatea masinii si riscul sa mai zdragane ceva!In aceste conditii am zis ca in momentul in care se vor sparge cele originale de plastic voi trece la cele de tabla!Uita de cele de la reprezentanta pt preturile de acolo sunt injositoare si inrobitoare!
Skoda Superb 1,9TDI AWX 131CP BJ2007/Skoda Octavia 1,9TDI AXR 101CP BJ2008

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #282 : Noiembrie 16, 2012, 12:53:43 p.m. »
Daca vorbim de scut metal pt Octavia 1U, cel OEM are aprox 3mm grosime, sper sa nu gresesc.
Acum nu stiu de ce intrebi pt Octavia 1Z, in semnatura vad ca totusi detii Octavia 1U2.

Scutul metalic nu coboara garda doar daca se monteaza si un set de inaltatoare fata, si asta tot la Octavia 1U.
La Octavia 1Z, scutul metalic OEM vine insotit de arcuri inaltate.
Asadar profilul scutului celor din Odorhei scade putin garda la sol, nu important, dar matematic o face.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 378
  • Auto: Octavia 2 1,6i Combi
« Răspuns #281 : Noiembrie 16, 2012, 11:31:38 a.m. »
Am o intrebare legata de scut (intrebare de tipicar)
La octavia mea (fara pachet de drumuri) as vrea sa ii montez un scut metalic de protectie. Imi poate spune cineva scutul original de fabrica, ce grosime are? Ma refer la cel de metal- nu la cel de fibra care se monteaza pe ultimele modele. Montind un scut pe versiunea masinii fara pachet de drumuri grele se va cobori garda sub cei 140 mm cit are Octavia 2?
Am gasit scuturi de metal fabricate in RO, la Odorhei , la care producatorul imi spune ca nu coboara garda, dar totusi as vrea sa ma documentez putin inainte. Scuturile originale ajung undeva pe la 1.800 ron la Skoda, ceea ce mi se pare foarte mult si de aceea as opta pentru unul aftermarket.

Multzam. <))

Octavia II 1,6 MPI - BSE - 102 CP - 2007

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #280 : Octombrie 31, 2012, 01:49:12 p.m. »
pai inafara de scut ai niste dubluri la bascule( ca miniscuturi ) ai doua aparatori in lungul masinii sub ea ( toate de plastic)

Offline neobluenet

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 79
  • Auto: Octavia 2 FL 1.6 TDI
« Răspuns #279 : Octombrie 31, 2012, 11:18:04 a.m. »
Elemente de protectie suplimentara sasiu contine conform dealer-ului un scut mai mare, din plastic tare, care te apara de ceva lovituri. Nu am vazut model cu optiunea asta si model fara, eu am ales-o pentru ca era destul de ieftina si nu strica un plus de siguranta cand vine vorba de integritatea masinii.

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #278 : Octombrie 30, 2012, 07:30:12 p.m. »
Poate sa-mi zica cineva ce cuprinde "Elemente de protectie suplimentara sasiu" din configuratorul Skoda?

Eu am niste plastice pe sub masina dar sincer nu cred ca am ceva sub motor nu m-am uitat!

Oricum acele plastice sunt putin incomode ca se agata in orice si mai ales la mine la tara dau cu ele mai mereu si cred ca pana la urma o sa le las pe drum!

Mai ales cele care vin in jos pe la jumatarea masinii!
« Ultima Modificare: Octombrie 30, 2012, 07:35:39 p.m. de M i c u t z u »
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline birau1982

• Doar inscris
  • Locaţia: TIMISOARA
  • Mesaje postate: 14
  • Auto: Octavia 2 FL 1.6 MPI
« Răspuns #277 : Octombrie 30, 2012, 07:01:16 p.m. »
Salutare,

Sunt si eu proaspat posesor de Skoda Octavia 2, 1.6 MPI.

Masina a venit doar cu un scut "scurt" de plastic, neavand protectie deloc pentru baia de ulei.

Cei de la Skoda mi-au zis ca toate vin asa deoarece racirea uleiului din baie se face pe baza de aer.

Vreau sa intreb posesorii de 1.6 MPI, cei fara PDG, daca si a lor a venit la fel?

Poate sa-mi zica cineva ce cuprinde "Elemente de protectie suplimentara sasiu" din configuratorul Skoda?

Am incercat sa comand un scut "mai lung" tot de plastic prin Skoda TM dar pe serie de sasiu a venti tot cel "scurt".

Multumesc,
Ciprian

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #276 : Octombrie 23, 2012, 12:23:23 p.m. »
Da omu', am recitit si eu ,mea culpa, orice fapta buna nu ramane nepedepsita      ( ;) ), deci codurile de pe spate raman aceleasi ,iar pe fata  doar la arcuri se modifica in 1J0 411 105 AS , restul raman la fel ca si in cazul sedan.

Daca-i pui doar inaltatoare ai sa-i schimbi cursa amortizoarelor intr-o zona in care nu-s facute sa lucreze daca nu au cursa marita,cu consecinte desigur negative asupra stabilitatii si a confortului inclusiv.
« Ultima Modificare: Octombrie 23, 2012, 12:35:37 p.m. de radioman »
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #275 : Octombrie 23, 2012, 09:03:59 a.m. »
Are combi omu', asa scrie :)
Dar daca vrei doar sa o inalti nu ajunge sa-i pui distantiere pe fata si spate?
bicicleta

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #274 : Octombrie 23, 2012, 07:55:37 a.m. »
Arcuri spate 1J0 511 115 CF ,amortizoare spate 1J0 513 025 DJ cu protectii 1JO 513 425 (sunt mai lungi ).
Arcuri fata 6N0 411 105 C , amortizoare fata 1JO 413 031 AM , distantiere 1J0 412 311 , toate PDG si sedan (am presupus ca nu ai combi), sa traiesti 100 de ani.. ;)
« Ultima Modificare: Octombrie 23, 2012, 07:59:11 a.m. de radioman »
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline aci2223

• Doar inscris
  • Locaţia: Barlad
  • Mesaje postate: 8
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia I, ALH
« Răspuns #273 : Octombrie 22, 2012, 10:08:41 a.m. »
Salut,
Am o Skoda Octavia1 Combi din 2004, cu o mare problema, garda la sol de 7 cm. Incerc sa cumpar arcuri si amortizoare de la pachetul de drumuri grele, numai ca nu stie nimeni codurile de piesa. Toti imi cer seria de sasiu, nu stiu pentru ce le trebuie ca masina mea nu este echipata cu PDG, asa ca nimeni nu gaseste arcurile si amortizoarele potrivite. Daca cineva are codurile de la PDG, i-as multumi 100 de ani. Am vazut ca arcurile de la PDG au un cod de culoare, galben+roz sau galben+roz+2albastru.
Orice informatie in legatura cu acest subiect mi-ar fi de mare ajutor.
Multumesc!

Offline Tytel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Marghita, Bihor
  • Mesaje postate: 256
  • Seat enjoyneering®
  • Auto: Seat Exeo 1.8 TSI
« Răspuns #272 : Iulie 02, 2012, 01:29:10 a.m. »
Sa ai noroc la ea :) dar cel mai bine ar fi sa-ti prezinti masina in aria Skoda Mea , cu poze si decriere mai completa  ;)
Cat despre PDG, eu stiu ca masina devine putin mai instabila, nu rigida cum zici tu :)
Seat Exeo 1.8 TSI 120 CP/88 KW
             enjoyneering

Offline bubuluc

• Doar inscris
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda 1.8tsi
« Răspuns #271 : Iulie 01, 2012, 11:38:02 p.m. »
Buna seara! sunt nou pe forum. dupa o perioada lunga de asteptari (3 luni), am primit my car - Skoda 1.8 TSI cu PDG (pachet drumuri grele). Avand in vedere ca in ultima perioada (aprox 2 ani) am citit nenumarate forumuri, m0am decis sa postez cateva impresii care poate vor ajuta si pe alti doritori de Skoda cu motorizare similara si in special cu PDG. Ce pot sa va aspun este ca tinuta de drum este una foarte buna si iti transmite sentimentul de robustete. Pachetul PDG este unul bine venit. Dpdv estetica si design, masina este dotata cu roti pe 16" iar garda la sol este marita cu 2.4 cm (de la 140 mm la 164 mm). Pachetul PDG iti creeaza sentimentul de "masina inchegata" iar suspensia este usor rigida dar nu incomfortabila. De 2 zile, de cand am primit masinutza nu am mai coborat din ea asa ca am dat frau liber calutzilor. Motorul 1.8TSI este unul bine echilibrat raportat la masa masinii. Consumul mediu momentan este de 8.6 l/100km iar maxim de 10,3 l (doar urban). Mentionez ca pana in acest moment am aprox 300 Km - deci sunt primele impresii. Traseu Brasov - Cheia, dus intors, consum mediu 5.1 l cu o viteza de croaziera de 70 Km/h cu unele reprize de 100 km/h. Astfel, daca masina este utilizata normal, fara excese de viteza, pot afirma ca acest motor este unul foarte bine dozat dpdv raport putere consum. Masinutza vede foarte rar turatii peste 2500 rot, iar cuplul este simtit incepand cu 1800 - 2000 rot. Motorul TSI este unul silentios, singurul "zgomot" fiind cel al trenului de rulare :). Sper ca aceste cateva prime impresii postate sa ajute eventualii viitori cumparatori. Aditional, mentionez ca sunt benzinar si mi-am dorit acest motor. Seara buna tuturor, iar daca pot ajuta sau share-ui alte impresii, va rog nu ezitati sa scrieti.
« Ultima Modificare: Iulie 01, 2012, 11:42:14 p.m. de bubuluc »

Offline george251

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 11
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 2 FL 1.6 MPI
« Răspuns #270 : Iunie 16, 2012, 11:07:20 p.m. »
Am O2 FL fara PDG. M-am uitat astazi pe sub masina si am constatat ca arata groaznic de "vulnerabila", parca e dezbracata.. Am avut Solenza inainte, care avea scut si inca unul destul de rezistent. Nu am "apelat" la el decat foarte rar, dar acum, dupa ce am mai citit si sectiunea asta de forum, cred ca sunt un pic mai stresat. "Se pierde garantia daca se monteaza scut metalic gasit sa zicem la dezmembrari? Probabil ca ar trebui umblat si la arcuri si amortizoare cu ocazia asta...deci mai bine atentie mare!!!

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #269 : Iunie 13, 2012, 02:33:59 p.m. »
Pfff...dar este o caruta de bani, trebuie ca iti doresti tare daca nu te-a dat inapoi suma :D
Esti constient ca manopera la alt service ar fi la jumatate, da ? ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()