Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Cum sa repar masina lovita pe un RCA de la Euro ins?  (Citit de 60057 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Cum sa repar masina lovita pe un RCA de la Euro ins?
« Răspuns #93 : Iunie 07, 2012, 11:35:11 p.m. »
Pai in tara asta daca esti moral, cinstit si cu bun simt, indubitabil, ti-o iei in freza.

Cand tu joci cinstit si altul fura si, intr-un final, mai si castiga, e nevoie de un arbitru care sa puna situatia la punct; in cazul de fata arbitrul este statul roman; statul trebuie sa ia masuri cu aceste firme de asigurare.

E ca si cu gunoaiele de pe strazi, padure, cele ce se strang in rauri si lacuri: toata lumea se plange de gunoaie dar arunca hartia unde apuca pe principiul: lasa ba ca nu de la hartia mea is gunoaiele astea. Aceste lucruri de la sine nu se vor schimba niciodata; asta e natia. Eu consider ca trebuiesc luate niste masuri mai aspre care intr-adevar sa ii doara. Ce-l intereseaza pe Botezatu ca se suie cu Q7 pe trotuar si plateste 500 ron amenda?? 500 ron e mamaliguta lui ce o infuleca dimineata; l-ar durea mai tare daca l-ar pune la 20 de ore de curatenie in folosul comunitatii.
« Ultima Modificare: Iunie 07, 2012, 11:40:30 p.m. de iwolffy »

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #92 : Iunie 07, 2012, 09:17:01 p.m. »
Noi suntem cam singurii vinovati de toate treburile astea cu companiile de asigurari ... daca am vrea intr-adevar sa scapam de ei, nu am mai face niciunul asigurari la acestia; neavand clienti, ar fi obligati sa iasa de pe piata. Ia sa nu mai aiba euroins-ul clienti; deloc. Ce ar face ?? Ar mai putea activa pe piata asigurarilor ?? Nu cred. Insa majoritatea dintre noi ce spunem: lasa ma, ca eu imi fac la cei mai ieftini, nu conteaza ca sunt sau nu in regula. Apoi tipam si ne tavalim pe jos de ciuda si necaz cand ne loveste altul asigurat la aceeasi firma neplatitoare ...
Nu-mi convine sa fiu tarat prin mocirla de asa firme, atunci nici eu nu-mi fac asigurare la ei, ca nici altul sa nu fie nevoit sa aiba acelasi tratament. Logic si moral, nu ?? Insa in Romania este mai greu cu moralitatea asta ... este un termen inca nedescoperit, din pacate, de foarte multi ... :047:
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #91 : Iunie 07, 2012, 05:20:05 p.m. »
Legat de subiectul topicului: http://www. wall-street.ro/articol/Finante-Banci/132851/amenda-record-pentru-sefii-celor-mai-mari-companii-de-asigurari.html
« Ultima Modificare: Iunie 07, 2012, 05:21:59 p.m. de drapar »
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1178
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #90 : Iunie 07, 2012, 01:46:06 p.m. »
Nu-ti face griji cu CEDAM.

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #89 : Iunie 07, 2012, 01:38:39 p.m. »
Cel care a lovit avea RCA valabil, din moment ce expira a doua zi. Cred ca a avut el alte probleme, poate nu era inregistrata chitanta la Euroins, caz in care e ca si cum nu ar fi avut deloc RCA>

Exista multi tepari, care chipurile incheie asigurari megabengoase si ieftine, dar emit acte false. Daca polita nu e platita la firma, NU EXISTA ASIGURARE. As paria ca de multe ori asa s-a intamplat.
Nu de mult am pierdut un sejur in Bulgaria, dupa tiparul asta. Ma rog, am sunat la tur operator si rezervarea exista, dar nu e platita.

Eu la Groupama, o firma extraordinara dupa parerea dvs, inca nu am aparaut in baza CEDAM. Am sunat si mi-a spus ca oho....mai am de asteptat.
La Euroins am aparut in 3-4 zile.
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1178
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #88 : Iunie 07, 2012, 11:55:24 a.m. »
Si pe de alta parte, daca ei pot sa te taxeze pe tine la Casco pe anul urmator, poate ca cei de la Generali nu mai au un atat de mare interes sa-si recupereze banii de la Euroins :) depinde de valoare ... sau poate ii recupereaza si te mai taxeaza si pe tine :)

Pentru cel care are CASCO, majorarea de prima nu e neaparat substantiala (nu se apropie in niciun fel de suma acordata ca despagubire de asiguratorul CASCO). Regresul impotriva asiguratorului RCA se face insa la intreaga valoare a despagubirilor platite de asiguratorul CASCO + costuri.

Cata vreme asiguratul nu are vreo vina in producerea accidentului, nu ar trebui sa intervina vreo majorare de prima, chiar daca vinovatul nu are RCA valabil sau asiguratorul RCA refuza sa plateasca. In caz contrar, asiguratul ar fi penalizat fara a avea vreo culpa (eu nu am cum sa stiu/controlez daca cel care ma loveste are sau nu RCA).

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4535
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #87 : Iunie 07, 2012, 11:42:36 a.m. »
Cel care a lovit avea RCA valabil, din moment ce expira a doua zi. Cred ca a avut el alte probleme, poate nu era inregistrata chitanta la Euroins, caz in care e ca si cum nu ar fi avut deloc RCA>
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #86 : Iunie 07, 2012, 11:27:18 a.m. »
parca nu era ceva in ordine cu data valabilitatii, eu m-am bagat direct pe CASCO (cu regres daca tipul are pana la urma in regula polita), dar cum am mai precizat in aria jurnalului meu ieri la asiguratorul meu, era o discutie aprinsa in legatura cu valabilitatea politei lui intre tip si agentul de la Generali...ma gandesc ca cei de la Generali s-ar folosi de polita lui fara dar si poate daca s-ar putea, interesul lor este cel mai mare...

Eu nu inteleg cum poate sa fie ceva in neregula. Polita lui era sau nu era valabila? Daca de ex. expira a doua zi dupa accident inseamna ca a avut un RCA valabil. Cum poate sa fie "ceva" in neregula la chestiile astea care ar trebui sa fie foarte clare?
Si pe de alta parte, daca ei pot sa te taxeze pe tine la Casco pe anul urmator, poate ca cei de la Generali nu mai au un atat de mare interes sa-si recupereze banii de la Euroins :) depinde de valoare ... sau poate ii recupereaza si te mai taxeaza si pe tine :)
bicicleta

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #85 : Iunie 07, 2012, 09:03:29 a.m. »
Dar dupa ce criterii de evaluare stabiliti voi valoarea firmelor de asigurari? Din punctul meu de vedere Astra Asigurari e cea mai tare din parcare :)) Sunt convins ca exista multi care m-ar contrazice. Ce pot spune este ca de 11 ani nu m-au dezamagit niciodata, si au fost cateva momente dificile in timpul acesta.

Offline eugen2005

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Alexandria
  • Mesaje postate: 172
  • Auto: Octavia IV 1.5 TSI
« Răspuns #84 : Iunie 07, 2012, 08:55:20 a.m. »
Vedeti ca BCR Asigurari a fuzionat cu Omniasig (de fapt nu a fuzionat, ele aveau acelasi patron austriac, grupul de firme VIG) si acum poarta numele de Omniasig!
Skoda Octavia IV 2020, 1.5 TSI, 150 CP, maple brown

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #83 : Iunie 07, 2012, 08:50:37 a.m. »
OK.
Va rog frumos sa-mi insirati mai jos firmele de asigurari de 2 lei.

Cele mai rau famate sunt dupa informatiile primite de mine de la brokeri si service-uri EuroIns si Carpatica, aceste ar fi de 2 lei, apoi Asirom si BCR Asigurari undeva la 3 lei :)
Cele mai serioase ar fi in ordine crescatoare Groupama, Omniasig, Generalli si Allianz.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1790
  • Auto: Toyota Corolla 1.8 hibrida 140
« Răspuns #82 : Iunie 07, 2012, 08:48:04 a.m. »
Multumesc, dar am vrut sa imi confirme si Andrei lucrul asta. Poate ca nu se baga casco gratis daca polita de recuperat e de la euroins. :D

O sa mai intreb, oricum eu vazand ca tipul are la Euroins si parca nu era ceva in ordine cu data valabilitatii, eu m-am bagat direct pe CASCO (cu regres daca tipul are pana la urma in regula polita), dar cum am mai precizat in aria jurnalului meu ieri la asiguratorul meu, era o discutie aprinsa in legatura cu valabilitatea politei lui intre tip si agentul de la Generali...ma gandesc ca cei de la Generali s-ar folosi de polita lui fara dar si poate daca s-ar putea, interesul lor este cel mai mare...Bineinteles daca merge pe regres atunci nu va trebui sa platesc pentru Casco anul viitor mai mult, in caz contrar mi se va mari pretul politei...sa-l dau in judecata pe tip pentru cateva sute de lei, nici prin gand nu-mi trece, stiu foarte bine sistemul judiciar si procedurile lor fara de sfarsit si cheltuielile aferente....
Toyota Corolla TS - 1.8 140, Dynamic, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #81 : Iunie 07, 2012, 07:18:15 a.m. »
Nu e destul ca i-ai facut o gramada de probleme oricum? Adica ii faram masina, ii distrug nervii si timpul, dar sunt impacat - i-am pus in mana asigurarea, am respactat legea, sa fie sanatos? Asta nu e cinism, ca tot n-a placut termenul?
Ti-am explicat mai sus ca probleme sunt in ambele tabere oricum. Ori ca esti ori ca nu esti de vina. Ca ai la asirom, bcr sau euroins rca. Si eu cred ca oricine implicat in accident indiferent din ce parte isi face probleme de constiinta. Tu probabil nu ai fost implicat dar iti permiti sa faci pe lupul moralist.
Eu asa vad lucrurile: iti faci rca, respectand legea sa nu te mai intereseze de reparatia aluilalt cand esti de vina, material cel putin, ci sa te poti concentra la reparatia masinii tale. In momentul cand esti acceptat si apoi supravegheat ca asigurator legal, nu mai sunt eu de vina ca nu-ti faci treaba, ci cel care te-a acceptat si apoi verificat, supravegheat, etc. Ce rol mai are csa-ul atunci?
Te rog sa raspunzi la intrebarea oaspetelui, ca eu personal le-as trece pe toate.

"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #80 : Iunie 07, 2012, 06:09:13 a.m. »
OK.
Va rog frumos sa-mi insirati mai jos firmele de asigurari de 2 lei.
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline Fleur

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 0
  • Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, Toyota Avensis 2.0, D-4D
  • Auto: Skoda Octavia 2, 1.9
« Răspuns #79 : Iunie 07, 2012, 12:45:39 a.m. »
N-a spus nimeni ca nu e legal sa-ti faci RCA la firme dubioase, am spus doar ca nu e moral.
Cum poti sa fii impacat cu ideea ca ai economisit 200 de lei, dar i-ai faramat masina cuiva, il tii pe bara doua-trei luni, desi tu stiai ca firma respectiva e rau-platnica?
Nu e destul ca i-ai facut o gramada de probleme oricum? Adica ii faram masina, ii distrug nervii si timpul, dar sunt impacat - i-am pus in mana asigurarea, am respactat legea, sa fie sanatos? Asta nu e cinism, ca tot n-a placut termenul?
Evitarea acestor firme de asigurari de 2 lei ar face latura asta a societatii mai sanatoasa, zic eu.
Cand sunt mort, nu stiu ca sunt mort. Sufera numai cei din jurul tau. La fel e si cu prostii...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]