Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Cum sa repar masina lovita pe un RCA de la Euro ins?  (Citit de 60134 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
Re: Cum sa repar masina lovita pe un RCA de la Euro ins?
« Răspuns #18 : Iunie 01, 2012, 02:10:20 p.m. »
Asta cu diferenta de unde ai scos-o?
Anul trecut am platit la allianz 628ron/an, anul asta 259 la euroins. Daca e obligatorie, NU ma intereseaza. Si by the way, nu imi mai fac casco decat pe o luna cand ies din tara in vacanta.
N-am dat la nimeni asigurarea mea pana acum. Deci de ce atunci?
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline MiCos

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 99
« Răspuns #17 : Iunie 01, 2012, 02:02:56 p.m. »
Eu am la euroins si tot acolo voi face rca obligatorie inca 1000 de ani daca e cel mai ieftin. Nu e problema mea ca firma x nu despagupeste legal pe basescu, de exemplu. Aia e problema lor.
Daca eu sunt basescu, atunci merg si ii joc in picioare...legal.

vezi ce zici ... daca ai nesansa unui eveniment cu o masina scumpa o sa plangi cu muci cand pagubitul te va da in judecata solidar cu asiguratorul... cei de la euroins o sa traga mata de coada cu o armata de avocati in timp ce tu vei fi tras la raspundere mult mai repede si mai brutal.
diferenta de cost de la euroins pana la un asigurator decent e mult prea mica penrtu a justifica o atitudine ca a ta...
mai gandeste-te
Fabia 2, 1.2 HTP, 60 CP

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #16 : Iunie 01, 2012, 01:38:37 p.m. »
Oricum nu vroiam la reprezentanta cu Matizul ( nici nu stiu daca mai exista asa ceva in iasi ) pentru ca nu e in garantie dar sunt 50 de service-uri "de cartier" printre care cateva specializate pe vopsitorii;

Ei m-au conditionat la 4 service-uri... service care a si facut gat la aripa cu puncte de rugina  ( oare de ce mi-au dat ei astea 4 service-uri? )

Acum cand mi-am facut Casco, am facut la Porsche Asigurari, chiar daca la Allianz era cu 400 ron / an mai ieftin :) ( n-au vrut sa deconteze 150ron o aripa, acum pierd mai mult de la mine ).

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #15 : Iunie 01, 2012, 12:08:21 p.m. »
iwollfy, Allianz are o clauza micuta dar f importanta si nu toti consilierii se dau in vant sa o explice cum trebuie: "vehicul in garantie". Daca nu se bifeaza / se plateste la incheierea politei, nu poti accesa service-urile de reprezentanta, ci numa pe cele de cartier, mai ieftine si cu piese ieftine. Aici e problema pe care am semnalat-o deja la Bucuresti.
Eu am RCA+CASCO la Allianz...CASCO de peste 6 ani.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1178
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #14 : Iunie 01, 2012, 11:09:58 a.m. »
iwolffy, shit can happen. Si eu am fost lovit in Octavia de un flacau cu polita la Allianz.

Initial, m-am dus la Allianz si am deschis dosar de dauna. Am mirosit ca ar putea sa fie ceva in neregula asa ca le-am zis ca ii pup adanc si m-am dus si am facut pe CASCO la Omniasig. Intrucat dupa finalizarea reparatiilor (chiar cand vroiau sa testeze masina) au constatat ca s-a rupt si un suport motor, asa ca a fost necesar sa schimbe tot blocul motor. Reparatiile au costat aproape EUR 8.000.

Le-am spus (post factum din pacate, cand am aflat) ca daca imi dadeau suma asta le lasam masina, si atunci Omniasig ar fi avut de castigat. Incidental, cu EUR 8.000 am vandut apoi masina, deci teza mea s-a confirmat. Si BTW, desi Omniasig a acceptat reparatiile majore, tot s-a frecat la consumabile (ulei motor, lichid de racire, etc.) si tot mi-a tinut masina imobilizata vreo luna pana cand au platit. Chiar a fost o faza tare - PBA (cu care eu ma inteleg minunat) vroiau sa imi dea masina desi Omniasig nu platise, iar eu nu vroiam sa o iau pentru ca ma gandeam ca saracii vor avea probleme.

Revenind, eu spun in felul urmator: pentru a ma simti eu impacat moral, prefer sa imi fac si RCA (nu doar CASCO) la un asigurator reputabil. Asta nu inseamna o garantie pentru cel pagubit de mine ca nu va avea probleme. Dar macar nu inseamna nici "du-te dracului, te-am lovit pentru ca sunt un sofer de rahat si acum ma doare in fund cum te vei descurca".

Asta-i tot.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #13 : Iunie 01, 2012, 10:55:52 a.m. »
Ok si care sunt firmele de asigurari care sunt ok ? Eu, dupa cum am mai povestit atunci, am fost lovit de cineva care avea RCA la celebra Allianz ( firma la care toata lumea zicea "jos palaria" ); am fost lovit in cealalta masina, un matiz din 2001.

A fost o lovitura usoara, in aripa din stanga; am fost la Allianz si inspectorul de daune a facut constatarea si mi-a dat o lista de 4 service-uri si mi-a zis ca numai la alea 4 service-uri pot repara masina si daca ma duc la vreun alt service nu imi vor deconta; deci eu nu l-am intrebat nimic pe omul ala.. el a tinut sa imi sublinieze toate cele ce a zis.

Deci, cu ce m-a ajutat pe mine ca pagubit ca si-a facut respectivul ce m-a tamponat RCA la firma de "top" in domeniul asigurarilor??

Ca sa nu mai zic ca reparatia m-a costat 150 ron si am cumparat eu aripa noua ?? Ca cei de la service nu au vrut sa o repare pe aia veche ca cica avea si nush ce puncte de rugina... ? Nici nu m-am mai agitat pentru asemenea suma
« Ultima Modificare: Iunie 01, 2012, 11:01:01 a.m. de iwolffy »

Offline judge

• Gold member
  • Mesaje postate: 1178
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #12 : Iunie 01, 2012, 10:36:14 a.m. »
Eu am la euroins si tot acolo voi face rca obligatorie inca 1000 de ani daca e cel mai ieftin. Nu e problema mea ca firma x nu despagupeste legal pe basescu, de exemplu. Aia e problema lor.

Pai si daca ti se intampla tie? Poate tu esti un caz fericit, poate mai ai o masina in familie. Si chiar daca nu ai o a doua masina, poate imobilizarea ei inseamna doar un disconfort pentru tine si nimic mai mult. Sau poate imi vei spune ca ai CASCO, deci nu iti pasa. In acest caz te felicit, esti un caz fericit.

Dar o persoana pentru care lipsa masinii echivaleaza cu imposibilitatea de a-si castiga existenta, cum o va rezolva? Sau chiar daca nu e intr-o astfel de extema dramatica, poate nu are resursele (financiare sau de timp) necesare pentru a se indrepta impotriva asiguratorului neserios. Nu toata lumea se poate invoi oricand de la munca pentru a-si rezolva problemele. Eu nu uit ca am acest lux. Incidental, l-a constientizat recent unul dintre colegii mei parteneri, cand lovit fiind in urma unui accident de motor, se intreba cum de reusesc oamenii obisnuiti sa isi faca recuperarea care necesita si pana la 5 ore pe zi.

Tu intelegi ca il prejudiciezi pe omul ala de 2 ori? O data pentru ca esti vinovat de producerea accidentului, si a doua oara pentru ca il lasi si fara masina. Eu sper ca nu ai inteles consecintele, pentru ca lipsa oricaror dileme morale m-ar ingrijora profund.

@Doru: Nu e vina CSA-ului, e vina noastra. Asta ma omoara la romani - tot timpul e vina altcuiva. Daca nu ar exista o cerere pentru EuroIns, nu ar exista EuroIns. E atat de simplu. Murillo a zis-o bine (cum am facut-o si eu anterior) - si care e prima reactie din partea celor vizati? Una defensiva, desigur.

@cosmo: Mate, imi pare rau sa aud. Sfaturile lui murillo sunt bune. Vezi ca mai nou este si un nou serviciu deschis de CSA pentru plangeri legate de astfel de situatii.

Si un sfat personal: cere o audienta la directorul de sucursala EuroIns (sau suna la sediul central si cere cu seful pe juridic), spune-i ce ti-a zis inspectorul de dauna referitor la obligativitatea de a o rezolva doar intr-un anumit service (daca poti sa o obtii cumva in scris e mult mai bine), si ii explici ca nu te duci la CSA, ci la Consiliul Concurentei. Reaminteste-le ca pentru astfel de practici sunt sanctionabili cu amenda intre 0.5% si 10% din cifra de afaceri realizata in anul anterior sanctionarii.

Atentie insa si la urmatoarea chestie - cel mai probabil tot fratele tau va trebui sa subventioneze partial reparatiile. Asta pentru ca, dupa cum iti imaginezi, cretinii astia nu au acord de decontare cu nimeni, asa ca iti vor da banii doar dupa ce le prezinti toate documentele solicitate.
« Ultima Modificare: Iunie 01, 2012, 10:41:46 a.m. de judge »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #11 : Iunie 01, 2012, 09:41:35 a.m. »
Greseala nu este a asiguratilor, ci a asiguratorului ! Tocmai aici intervine problema ca CSA-ul nu-si face treaba !

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #10 : Iunie 01, 2012, 09:39:58 a.m. »
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #9 : Iunie 01, 2012, 09:32:15 a.m. »
De acord, din pacate desi sunt in insolventa din ce stiu, inca activeaza pe piata ! Ce mama naibii o face CSA-ul ?

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #8 : Iunie 01, 2012, 08:26:31 a.m. »
Astfel de firme trebuiesc excluse de catre noi! Un unchi de-al meu a avut o dauna totala pe RCA altcuiva la Euroins si i s-a facut propunerea murdara de 4000 E pe cand la Groupama pe casco a obtinut 7800 E! Aceleasi conditii!

Offline murillo

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #7 : Mai 31, 2012, 11:58:40 p.m. »
Erau acum ceva vreme niste colegi de forum oarecum vehementi in a-si sustine punctul de vedere cu privire la RCAul ieftin Euroins sau Carpatica. Mi-as dori sa-i vad foarte activi pe acest topic.
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline murillo

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #6 : Mai 31, 2012, 11:54:56 p.m. »
Ii dai in judecata. Vei castiga, dar trebuie putintica rabdare pana la primul termen, in final recuperezi valoarea facturii, penalizarile si cheltuielile de judecata.
Probabil vor propune sume mult mai mici, serviceuri dubioase...nu fa compromisuri,nu ceda. Asigura-te ca ai toate documentele conform legii, comunica doar in scris cu ei.

„Asigurătorul RCA are obligaţia să comunice în scris asiguratului şi păgubitului intenţia de a desfăşura investigaţii privind producerea accidentului, în termen de maxim 10 zile de la data avizării daunei.” Ordinul CSA nr.5/2010  art. 38 pct.(2):„Depunerea cererii de despăgubire cu privire la producerea evenimentului asigurat prin poliţa de asigurare RCA reprezintă avizare de daună si obligă asigurătorul RCA răspunzător să deschidă dosarul de daună, să efectueze constatarea pagubelor, să comunice în scris părţii prejudiciate cu privire la documentele ce trebuie depuse pentru soluţionarea cererii de despăgubire si să soluţioneze cererea de despăgubire în termenul legal.”
pct (4) din Ordinul CSA:
„În termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCA este obligat:
a) fie să răspundă cererii părţii solicitante, formulând oferta de despăgubire potrivit propriilor investigaţii cu privire la producerea evenimentului asigurat, în cazul în care se dovedeste îndeplinirea condiţiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA;
b) fie să notifice părţii prejudiciate motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire.”

Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #5 : Mai 31, 2012, 11:27:58 p.m. »
Deja este topic nou.

Un articol pertinent: conso.ro/asigurari/asigurare-rca-cum-se-stabileste-despagubirea-la-pagubele-materiale

RCA de Bulgaria sau RCA Carpatica / Euroins, tot o branza :(

Offline cosmo47

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: rm valcea
  • Mesaje postate: 155
  • vreau sa stiu cat mai multe despe motorul 1.2 htp
  • Auto: fabia 1.2 60Cp 44 kw
« Răspuns #4 : Mai 31, 2012, 10:37:26 p.m. »
cum se pune ca topic nou? rog moderatorii sa ma ajute !

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]