Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Cum sa repar masina lovita pe un RCA de la Euro ins?  (Citit de 60087 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4535
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Cum sa repar masina lovita pe un RCA de la Euro ins?
« Răspuns #33 : Iunie 05, 2012, 03:45:54 p.m. »
eu stiu caz concret: un vecin cu Euroins a intrat in masina altuia, care era parcata, si i-a facut paguba la Symbol (,,agresorul'' avea un Opel Astra).Au fost la asigurator (adica Euroins), ,,agresorul'' si-a recunoscut vina, a dat asigurarea pagubitului, si a plecat acasa. Dupa o luna, pagubitul a fost la Euroins sa isi ia ,,acceptul'' de reparatie, dar agentul i-a spus ca dosarul a fost respins, pt ca accidentul este neverosimil. Cu alte cuvinte Euroins nu va plati nici un RON pt reparatie.
Acum pagubitul a dat in judecata pe ,,agresor'', adica clientul Euroins (nu stiu cine l-a sfatuit sa faca asta, si daca asta e solutia, am prezentat doar faptele).
Asa ca, cei care aveti asigurare  RCA la Euroins, aveti mare grija pe unde umblati.  =))
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cosmo47

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: rm valcea
  • Mesaje postate: 155
  • vreau sa stiu cat mai multe despe motorul 1.2 htp
  • Auto: fabia 1.2 60Cp 44 kw
« Răspuns #32 : Iunie 05, 2012, 03:28:24 p.m. »
numai la noi se poate intampla asa ceva !

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4535
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #31 : Iunie 05, 2012, 02:24:40 p.m. »
mi se pare corect. de cate ori am facut rca am cautat cea mai buna oferta. ca-i zice abc sau cba, am facut-o sa fie legal facuta. in caz de accident, important e sa scap cu viata, apoi dau rca-ul daca sunt vinovat.

fals: daca tu il lovesti pe unul, si Euroins refuza sa ii plateasca despagubirea din X motive (ex: suspiciune ca accidentul este neverosimil, si tu si pagubitul ati inscenat totul), atunci pagubitul te da pe tine in judecata pt daunele pe care le-ai produs la masina lui (mai ales daca imediat dupa accident ai facut intelegere amiabila, si ti-ai recunoscut vina).

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #30 : Iunie 05, 2012, 02:15:44 p.m. »
Normalitatea este relativa, iar in RO are o conotatie f interesanta.
Normalitatea ar fi ceea ce au reusit vesticii sa traiasca cativa ani, sau americanii inainte de epoca modernismului... iarasi nu f multi ani.
In RO inca vobim mai mult de normalitate, dar o masuram in zile din pacate...si asta doar din loc in loc.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #29 : Iunie 05, 2012, 01:28:26 p.m. »
Normalitatii ii spune mai nou cinism ??
:)
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline Fleur

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 0
  • Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, Toyota Avensis 2.0, D-4D
  • Auto: Skoda Octavia 2, 1.9
« Răspuns #28 : Iunie 04, 2012, 11:40:57 p.m. »
Uimitor cinism, asta e motivul pentru care la masina personala am RCA si CASCO la o firma serioasa de pe piata, lucru pe care va sfatuiesc sa-l faceti si voi, chiar daca sunt niste bani la mijloc.
Sansa de a da piept cu un econom sau un bulgar e mare, stresul de dupa e imens si nu merita.
Cand sunt mort, nu stiu ca sunt mort. Sufera numai cei din jurul tau. La fel e si cu prostii...

Offline megamotoreta

• Junior
  • *
  • Locaţia: gaesti
  • Mesaje postate: 47
  • Doar Inscris
  • Auto: fabia 1.4, 8v, 44kw
« Răspuns #27 : Iunie 03, 2012, 10:29:09 p.m. »
mi se pare corect. de cate ori am facut rca am cautat cea mai buna oferta. ca-i zice abc sau cba, am facut-o sa fie legal facuta. in caz de accident, important e sa scap cu viata, apoi dau rca-ul daca sunt vinovat.

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #26 : Iunie 01, 2012, 09:58:40 p.m. »
Hai sa va spun o poveste.
Eu sunt farmacist, asa ca o sa aiba legatura.
Exista medicamente originale si medicamente generice.
Adica au aceeasi substanta activa, dar cel original e "primul". Celelalte sunt facute de firme ce au cumparat licenta si produc, normal, mult mai ieftin, deoarece nu trebuie sa faca zmi de zile de teste.
Buun.
Medicamentele generice sunt testate si trebuie sa se incadreze intr-o diferenta de 10% (cu plus sau minus) in ceea ce priveste biodisponibilitatea lor (eficienta, la urma urmei). Testarea aia o face ANM si alte foruri corespunzatoare.
Medicamentul odata pus pe piata inseamna ca a trecut probele necesare, deci pot sa-l folosesc fara probleme.

La fel si firmele de asigurari. Nu cred ca eu, persoana fizica x, sunt responsabil pentru reaua credinta a firmei y.
Dupa cate stiu eu sunt niste garantii ce trebuiesc constituite si niste legi ce trebuiesc respectate. NU le respecta, sa fie rase de pe fata asigurarilor, ca sa zic asa.
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline cosmo47

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #25 : Iunie 01, 2012, 09:56:40 p.m. »
off , nu inteleg...oricum suntem total offtopic...eu stau mereu logat....adica ma loghez odata la 2-3 luni cand formatez calc...sau cand uit parola.... din cauza asta nu imi arata cu new cel portocaliu?

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #24 : Iunie 01, 2012, 09:46:44 p.m. »
Ma bucur ca s-a rezolvat ok pana la urma.
Eticheta portocalie cu "new" apare cand s-a postat ceva nou fata de data trecuta cand ai vizualizat topicul. Apare pentru orice topic, totul e sa fii logat cu un user.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline cosmo47

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #23 : Iunie 01, 2012, 09:19:07 p.m. »
 In primul rand multumesc tutueoe pentru raspunsuri!
 In al doilea rand cand am zis cum sa fac sa fie topic nou ma refeream la cum sa fac ca sa imi arate acea eticheta portocalie care zice “new” ca mie nu imi arata.

Murillo din pacate tocmai eu eram unul dintre cei care nu vedeam utilitatea unui rca mai scump in conditiile in care se poate face unul la jumatate de prêt pentru ca acel rca nu este pentru mine .

Ce spune micos cred ca este deja o dramatizare, adica nu cred ca ma poti castiga pe mine tu pagubitul daca eu am un rca valabil si nu am consumat alcool sau alte asflet de chestii care arata clar culpa mea cu preaterintentie .

Multumesc lui judge  si celorlalti colegi pentru sfaturi!!!

Va anunt ca am gasit pana la urma un tip care ne-a acceptat cu masina in reprezentanta lui si spre surprinderea noastra chiar este renumit pentru vopsitorie la noi in zona.

Offline murillo

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #22 : Iunie 01, 2012, 06:03:18 p.m. »
Corect, dar, am mai zis-o, sta in puterea fiecaruia dintre noi sa schimbam lucrurile si sa facem ca astfel de firme sa iasa de pe piata.
In tara asta frumoasa locuita de oameni de ....., nu este vina conducatorilor ca lucrurile sunt asa cum sunt, problemele vin de la mentalitatea individului - de ce sa o fac eu, lasa pe altii. Conducatorii sunt doar niste exponenti reprezentativi ai celor multi...in fine, o dam in barci, sunt multe de spus si nu e cazul aici. Un exemplu il aveti ilustrat mai sus...atat timp cat chestiunea este cvasilegala, partea morala nici nu intereseaza.

LE: o dilema proprie - daca RCA-ul nu ar fi obligatorie, cati si-ar face-o?
« Ultima Modificare: Iunie 01, 2012, 06:06:40 p.m. de murillo »
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #21 : Iunie 01, 2012, 03:06:02 p.m. »
vezi ce zici ... daca ai nesansa unui eveniment cu o masina scumpa o sa plangi cu muci cand pagubitul te va da in judecata solidar cu asiguratorul... cei de la euroins o sa traga mata de coada cu o armata de avocati in timp ce tu vei fi tras la raspundere mult mai repede si mai brutal.
diferenta de cost de la euroins pana la un asigurator decent e mult prea mica penrtu a justifica o atitudine ca a ta...
mai gandeste-te
In cazul acesta, eu sa fiu in locul lui corin l-as angaja ca avocat pe judge, pentru care va fi extrem de usor sa priveasca lucrurile din alt unghi si sa-i convinga pe toti ca al sau client nu a comis nicio faradelege alegand sa plateasca unei societati de asigurari ce functioneaza absolut legal, pretul cerut de aceasta, pentru simplul motiv ca aceast pret este mai mic cu o suma ce pentru el ar putea insemna echivalentul a doua rate la masina de spalat sau a unei uniforme de scoala pentru copilul sau.
Toata lumea sare pe cine-i este mai la indemana, putini au puterea si curajul sa se lege de adevaratii vinovati: firmele de asigurari in cauza si CSA-ul.
« Ultima Modificare: Iunie 01, 2012, 03:09:54 p.m. de Stef13 »

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #20 : Iunie 01, 2012, 02:31:18 p.m. »
Daca legea ma obliga sa dau bani la camatari, iar aia isi bat joc de tine, aia-i treaba legiuitorului, nu a mea.
Concret in cazul de fata daca ai o masina de peste 10 ani si aia de la servisul x iti garanteaza reparatia(cu pese de unde or vrea ei) eu zic sa nu te stresezi.

"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline MiCos

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 99
« Răspuns #19 : Iunie 01, 2012, 02:19:35 p.m. »

consideri ca pentru mai putin de 400 de lei merita sa mergi pe la tribunal sa te judeci ? treaba ta ... roaga-te sa nu te intalnesti cu altul care judeca in acelasi fel... sau nu are RCA deloc (pe mine m-o lovit unul fara RCA si n-o fost prea placut pentru el )

pentru ca in cazul in care am un eveniment cu unul asigurat la euroins nici nu ma gandesc sa imi repar masina pe polita lui . iar casco-ul meu va cheama pe amandoi la tribunal. sunt mii de procese pe tema asta pe rol si nu stiu cazuri in care cel cu rca de 2 bani o scapat cu fata curata.
Fabia 2, 1.2 HTP, 60 CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]