Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi cumparare/configuratie masina noua  (Citit de 176482 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
Re: Sfaturi cumparare/configuratie masina noua
« Răspuns #997 : Aprilie 10, 2019, 11:57:41 p.m. »
@james: daca tot iti faci de cap, fa-ti ca lumea, ia un MX-5 pentru weekend si-ti raman bani si de o compacta pentru mers la supermarket.
Sau ia un Mustang / Focus RS ca are 4 / 5 locuri si nu costa 45-60k. Sau poate la tine atat costa?

Legat de Merc, imi place mult generatia anterioara, ma tot uit si eu dupa 250-uri dar sunt scumpe si sh... CLA nu-ti place?
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #996 : Aprilie 10, 2019, 01:49:14 p.m. »
Ca la sticlutele de suc pentru copii  :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #995 : Aprilie 10, 2019, 01:14:52 p.m. »
Renault Megane sedan, varianta intense, 1,33 140 CP
Felicitari. Megane arata foate fain.
Ca o observatia, cu downsizing-ul asta la motoare, am ajuns sa avem si a doua zecimala la cilindree :D
bicicleta

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 348
  • Amat Victoria Curam
  • Auto: Octavia 3 FL 1.8 tsi 4x4 DSG6
« Răspuns #994 : Aprilie 10, 2019, 10:15:21 a.m. »
S-o conduci cu drag. fa-i topic pe reno. cred si eu ca-s mai rai, cand primesc warn pentru offtopic si bagari in seama :))
@james daca tot te-ntrebai cand, daca nu acum, fa-ti moftul pana la capat si mergi pe alfa; am mers cu giulia quadrifoglio si-ti inteleg dorinta. nu as face-o daily, dar as folosi-o cum trebuie :)) la merc difera sigur softul; dar spre rusinea mea, nu stiu mai multe. cupra mi se pare mai...exotica, mai appealing. dupa sarbatori merg si eu la test cu mazda 3; nu pot sa zic ca m-a impresionat in vreun fel generatia veche.
« Ultima Modificare: Aprilie 10, 2019, 10:29:52 a.m. de corin »
Love.Drive.Eat.Prey

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #993 : Aprilie 10, 2019, 04:33:49 a.m. »
Vei face jurnalul in "Drive test all brands".Acolo au jurnal toti ratacitii ce au fugit de marca Skoda
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #992 : Aprilie 09, 2019, 10:42:08 p.m. »
Bogdane, o sa ne lipsesti.
Nu plec de aici, nu scapati de mine.
Va avea topic. Pentru alte masini unde se face topic? Sau propun continuarea topicului meu cu titlul Megane Sedan ex ....... Si voi intra zilnic, ca intotdeauna.
« Ultima Modificare: Aprilie 09, 2019, 10:48:32 p.m. de bogdanpiatra »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #991 : Aprilie 09, 2019, 10:35:12 p.m. »
Leon cupra e un hot hatch reușit  mulți spun chiar mai reușit decât fratele de la vw. Și cum vag scoate o generație noua, e posibil ca în câteva luni sa fie reduceri serioase.

La Mercedes repet, încerc sa aflu motivul pentru care e atât de mare diferența de preț între 220 și 250. Motorul e același, cutia aceeași....

Mazda trebuie s-o vad întâi, și sa ma conving ca sedanul nu-i ca hatch-ul :) și evident sa vad și minunatul motor skyactive x despre către toată lumea vorbește însă nimeni nu l-a văzut decât în stadiu de prototip.
Și mai mult,, sa nu vina cu obiceiul tâmpit de a nu putea să-ți alegi combinația ce caroserie / motor / cutie / transmisie  asa cum se întâmplă la multe alte mărci.  De ex la Leon nu poți lua integrala decât cu caroseria st(break)  la care s-a dat reject din motive de urâțenie

Pe de alta parte integrala nu-i musai, e doar un bonus sau moft în ceea ce ma privește.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #990 : Aprilie 09, 2019, 10:00:06 p.m. »
Ai grija ca pe site-ul Reno userii sunt mult mai rai decat pe aici.
Pai de acolo vine =)) 

(a mai avut Renault)

Bogdane, o sa ne lipsesti.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #989 : Aprilie 09, 2019, 06:10:03 p.m. »
@Bogdan: felicitari! Sa ii faci topic. :)

@james: A250 cu integrala si evident automata are votul meu. ;) Giulia inteleg de ce e pe lista, dar Leon-ul clar nu. :D
Vezi ca e promotie la 124 Spider in Romania.  :))
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #988 : Aprilie 09, 2019, 06:09:51 p.m. »
Noua Mazda 3 are motor de 2l benzina si sistem mild-hybrid de 24V. Cumva a fost inregistrata ca hibrid in Romania si beneficiaza in plus de un ecobonus de 1700 lei (total 8200 lei cu tot cu Rabla) si are 80% reducere la impozitul anual.
Cred ca incep sa conteze si chestiile astea cu reducerile de impozit si bonusurile astea eco in calculul pe 5-6 ani in Romania pe langa pretul de achizitie.

Pros/Cons la noua Mazda 3:

(+) calitate materiale interior
(+) masina nu mai poate fi comparata cu Corolla si Civic ci cu Audi A3 si MB A-class
(+) sistemul AWD ofera un plus la limita si scoate sasiul in fata cand te afli intr-un viraj si faci ceva ajustari
(+) sistemul AWD are un algoritm diferit fata de au pus pe SUV-uri; pe Mazda 3 transmite mai mult cuplu la rotile din spate chiar si pe drum uscat prin monitorizarea mai multor senzori
(+) nicio penalizare la testele lor pe circuit datoria suspensiei spate simpla
(+) mult mai bine antifonata (prin top in clasa compacta)

(-) motorul este punctul ceva mai slab al masinii ca pachet total
(-) variantele turbo de pe Honda si VW au cuplu mai bun si se simt mai rapide
(-) consumul de carburant nu-i atat de bun ca la competitie

De prin articole de genul:
https://www.caranddriver.com/reviews/a27073458/2019-mazda-3-awd-hatchback-by-the-numbers
« Ultima Modificare: Aprilie 09, 2019, 06:15:45 p.m. de Iulian M »

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #987 : Aprilie 09, 2019, 05:15:32 p.m. »
Frumoasa, ochioasa, ai mai crescut la cilindree fata de vechea, service local,  problema e pe piese că-s cam unicat nu ca la grupul wag audi. Drumuri bune.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #986 : Aprilie 09, 2019, 05:00:55 p.m. »
Foarte bine!! Felicitari! Sa o stapanesti sanatos! Ai grija ca pe site-ul Reno userii sunt mult mai rai decat pe aici.
Am avut si eu in cap Megane la un moment dat, dar e prea mare totusi ptr locurile in care parchez eu.
Pe tichet ti s-au cerut putini bani...eu am dat 500 euro pe el.
Dealerul mi-a zis ca maine incepe programul Remat, sper ca de data asta sa aiba dreptate.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #985 : Aprilie 09, 2019, 04:36:29 p.m. »
Castigatorul s-a desemnat, platit avans, dat bani pentru tichet.Renault Megane sedan, varianta intense, 1,33 140 CP, culoarea gri titanium. Probabil, functie de cat va fi tichetul(deocamdata mi s-a cerut 1500 lei, desi pe piata se duc in 2000, voi fi sunat de completare) masina ajunge 17200 sau 17100.Dotari de toate, inclusiv faruri led si navigatie(doar cu harta Romaniei), etc, etc....... totul in topicul meu, unde voi explica mai tarziu motivele.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #984 : Aprilie 09, 2019, 03:49:08 p.m. »
Eu caut o compacta sau o berlina orientata mai degraba catre confort (pozitie la volan buna, liniste in masina).  Benzina, undeva la 200CP, automata musai. 
Partea estetica a familiei mi-a dat unda verde pana acum la 3 modele
- Merc A-Klasse versiunea berlina (hatch a fost refuzat din motive neasortare la poseta)
- Seat Leon hatch (ST refuzat din acelasi motiv) sau frati-su Golf. As fi tentat de versiunile Cupra/GTI insa cred ca as putea  trai si cu 2.0 TSI de 190CP.
- Alfa Giulia  :x
La lista s-ar mai adauga eventual noua mazda 3 insa doar berlina (la hatch am dat eu eject din motive de senzatie de pestera in spate).

Insa niciuna nu-i... perfecta:

La Merc nu-s sigur ca-mi place sistemul ala mbux.  Insa imi place cutia automata si faptul ca o pot lua si awd (optional).  Insa are cinea idee care sunt diferentele de hardware intre versiunea 220 (190CP) si 250(224CP)? Diferenta de pret dintre ele e mare (7k€!) deci banuiesc ca ar trebui a fie ceva hardware. Insa tunerul "meu" pe amandoua le duce la 250CP... ceea ce pare sa indice ca hardware e acelasi motor.

Leon e cam spartan interiorul si vine doar fwd in format hatch. Imi imi place cum se misca versiunea cupra.... Golf GTI e.. golf GTI, varianta la care nu prea poti gresi.  Insa inclin mai degraba catre Merc din motive de confort.

Alfa Giulia (in vers 2.0 280CP awd) e scumpa in versiunea "noua", Euro6d. Au fost insa reduceri barbare la vers anterioara. Pare o nebunie sa ingrop 60k€ intr-un fier... insa daca nu fac acum o nebunie atunci cand, la 60 ani?  La alfa pana si "defectele", gen "conectivitate limitata" sau "motor prea discret" mie mi se par calitati. Eu nu vreau nici conectivitate iar motorul trebuie sa traga, nu sa faca zgomot.

Mazda inca n-am vazut-o in versiunea berlina. Or s-o aduca pentru drivetest abia in iunie (berlina + automata), iar motorul skyactive X inca nu se stie cand apare.

Vestea buna e ca nu ma grabesc.... pot sa astept cat e nevoie, sa le gadil, sa astept preturi promotionale, etc.  Ma gandeam sa astept chiar una electrica insa am senzatia ca trebuie sa astept pana imbatranesc ca sa apara ceva rezonabil dpdv practic.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #983 : Aprilie 09, 2019, 02:44:46 p.m. »
Bogdan, sincer stiu și cred ca ai capul ca ,,elicopterul,,  :(( de căte variate și ,,scheme,, iți și ți-ai făcut, ca variante, costuri, mentenanță, devalorizare temporala, preț de revănzare, etc. Asta cănd vrei nouă, dacă era utilizată, erai croit și țintit pe marca, model, cilindree, rămânea doar negocierea și un test service/reprez. Ce am ajuns! sa stai cu 18000 si sa aștepți o mașina 6 luni!
« Ultima Modificare: Aprilie 09, 2019, 02:46:45 p.m. de CyborgSky11 »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()