Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Sfaturi cumparare/configuratie masina noua  (Citit de 176508 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Sfaturi cumparare/configuratie masina noua
« Răspuns #937 : Aprilie 05, 2019, 03:35:58 p.m. »
Megane RS este in alta liga...mi-ar place si mie ca dinamica, dar in Romania pretul pleaca de la 30 700 euro.
Bogdan cauta ceva in 17000 euro. La acesti bani se incadreaza la noul Megane hatchback 1.3 Tce 116 CP...adica tot motor mic si turbat.  :((
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #936 : Aprilie 05, 2019, 03:29:02 p.m. »
La noi exista doar GTline..un fel de Sline
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #935 : Aprilie 05, 2019, 03:06:42 p.m. »
Mie-mi place Megane.... RS... sau macar GT
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #934 : Aprilie 05, 2019, 12:00:24 p.m. »
Aici zic si eu da, sub 1.5 cmc nu prea sunt motoare. Dar colegul ne-a starnit curiozitatea masculina auto, sa vedem ce alege de 17.000 si in conditiile pe care d-lui le-a prezentat si explicat, pro si contra. Acum na ! plăcerile sunt oricum diferite intre oameni. Așteptăm!

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #933 : Aprilie 05, 2019, 11:59:37 a.m. »
eu nu ma refeream la eventualele probleme de fiabilitate  ci la faptul ca nu au puterea si cuplul asteptate...un motor mic turbo este mort la turatii mici; asa sunt si 1.0 TSI , 1.2 TSI , 1.0 ecoboost si 1.2T de pe Opel Grandland X. Pana la 2500 turatii abia se misca, si asta le face tare neplacute la utilizarea in oras. Pe autostrada si la drum lung, cand le tii constant in 2500 turatii, este altceva....dar pana acolo te cam dezamagesc ca si dinamica...e adevarat ca depinde si ce asteptari ai de la ele, eu unul am avut asteptari mari de lamotoarele mici si turbo dar  m-au dezamagit.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #932 : Aprilie 05, 2019, 11:38:49 a.m. »
Problemele motorului 1.2tsi n-au nicio legătură cu steroizii, ci cu foamea după profit a fabricantului.

Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #931 : Aprilie 05, 2019, 11:16:21 a.m. »
E greu sa treci de la Octavia la Megane....am incercat sa fac si eu miscarea si nu am putut. Imediat cum m-am urcat in Megane m-a izbit mirosul de plastic ieftin, parca mai rau decat in Logan. Finisajele sunt slabe, facute la repezeala, iar lipsa puntii independente spate te va penaliza la drum lung. Megane e o masina care arata bine pe dinafara si atat. In cei 8 ani in care am avut Clio pot sa spun ca sunt pulbere la fiabilitate....dar poate in ultii 7 ani au mai schimbat ceva.
Opel Grandland X a fost si la mine pe lista scurta...doar ca nu mai vreau motoare mici pe steroizi. M-am tepuit cu 1.2 TSI si m-am lecuit, nu imi mai trebuie. Nu are nici punte independenta pe spate, si conteaza si asta. daca GrandlandX ar fi avut un motor gen 1.5 turbo benzina 165 CP era altceva, dar la motor de 1.2 in 3 cilindri eu nu ma bag.

Offline CyborgSky11

• Gold member
  • Locaţia: Mures
  • Mesaje postate: 613
  • Auto: Audi, Skoda, VW, BMW
« Răspuns #930 : Aprilie 04, 2019, 11:19:51 a.m. »
Am vazut care ar fi conditiile pe care le pui, atunci :
1. mergi mai  bine pe reprezentanta locala, si nu mai ai alte pierderi de timp si financiare
2. faci drive -test local,
3. ai istoric al marcii pe plan local si la reprezentanta.
3. Meganurile sunt chiar faine estetic, ochioase!
Bafta.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3201
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #929 : Aprilie 04, 2019, 11:05:30 a.m. »
Daca vrei auto european, o singura recomandare - PEUGEOT (308, 3008, whatever).Daca vrei asiatica, atunci coreana sau japoneza, dar nu noua.
Peugeot, am mai zis, reprezentanta ar fi, voi vedea daca au ceva la test sau macar vizionare.Sh exclud din start(si nevasta am luat virgina, bine, acum nu mai garantez de nimic nici intr-un sens nici in altul =))  ). Am vandut o masina, luata de noua si intretinuta mai mult ca la carte, ce rezolv cu un sh, necunoscut, cu kilometri apropiati sau mai multi, sau chiar la jumatete?... deci sh nu, japoneze sau asiatice ma voi uita la noi si voi vedea.....

Daca vrei SUV si nu te deranjeaza cum arata S-Cross-ul, mergi si fa un test drive. ;)  Fata de Vitara care e mai ochioasa, S-Cross-ul e mai spatios si are materiale mai bune la interior.
Au reprezentanta la Bacau, probabil le voi viziona, eventual testa.

Renault e FOARTE SLAB ca FIABILITATE.

Discutabil, in sensul actual.
Am luat skoda pentru monumentul de fiabilitate reprezentat in 2010. Si nu a fost asa. Vw are probleme cu absolut toate motoarele turbo, care trec greu de 150000 de km fara probleme. Si 1,8 tsi, care parea scutit, vad ca ce se aduce de afara, cu intretinere la 30000 si cca 170000 de km, cam au nevoie de reparatii.
Stiu eu daca Renault sta mai prost decat Vw?
« Ultima Modificare: Aprilie 04, 2019, 12:35:54 p.m. de M i c u t z u »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #928 : Aprilie 04, 2019, 10:54:05 a.m. »

In Piatra Neamt sunt extrem de putine reprezentante, doar Dacia-Renault(probabil si reparator Nissan, dar cred ca nu si vanzator, nu au modele Nissan), Skoda-Vw, si un dealer Peugeot, de vrea cativa ani, un neamt casatorit cu o romanca,  cu service. Voi intra si acolo, dar e cu semn de intrebare.In Bacau, 60 de km de Piatra, sunt celelate reprezentante, mai putin Kia. Si aici nu e convenabil, in caz de sa stai pe drumuri, dar in loc de 120 parca e mai convenabil. Maine incerc si o vizita pe acolo.Deocamdata, cam 75% sunt inclinat catre Dacia Renault, una din cele doua expuse Megane sedan sau Duster.

Noua Kia Ceed?

Kia pentru mine are un mare semn de intrebare.
Orasul de resedinta ma penalizeaza enorm.
In Moldova, Kia are reprezentante la Suceava, Vaslui, Iasi. Orice deplasare la service pentru o eventuala revizie inseamna cel putin 4 ore pe drum dus intors, cca 120 lei combustibil, si cam obligatoriu o zi de concediu. Daca va fi , doamne feri sa aiba ceva probleme, sa faci drumul, sa te poarte ca "asa face toate" si etc, in acest caz imi iese pe nas si garantia de 7 ani, si masina mai ieftina, si probabil ca voi incerca si o vizita la iasi la Kia, dar e pe ultimul loc din acest motiv.
« Ultima Modificare: Aprilie 04, 2019, 12:37:17 p.m. de M i c u t z u »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #927 : Aprilie 04, 2019, 10:49:52 a.m. »
Vin si eu cu o propunere: Opel Grandland cu 1.2 turbo, motorul de la PSA.
E luata in calcul.............dar, tocmai ce si a luat un coleg de pe dacia club o masina de genul(crossland cu acest motor) si intr-o mie de km l-a cam lasat cutia de viteze. Din cercetari amanuntite, el a gasit ca mai exista probleme de genul, destul de dese, inclusiv si la Mocca, si Grandland.
Desi studiasem putin piata la ele, m-a cam oprit din drum. Voi merge totusi si la Opel, desi reprezentanta e la Bacau.

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 348
  • Amat Victoria Curam
  • Auto: Octavia 3 FL 1.8 tsi 4x4 DSG6
« Răspuns #926 : Aprilie 04, 2019, 10:08:55 a.m. »

cu 20k sau pe-acolo, poti sa iei cam orice. nu contest duster, are un pret de 2019, inferior calitativ altertnativelor. din 2014/5 ninja3
la kia ma mai uit si eu din cand in cand si-mi place ce vad, apropo de ceed. sportage in continuare nu-mi place.
nissan joke nu te tenteaza?  :))  in aceeasi categorie includ si opel.
incearca un Hyundai i30 fastback. manual. e o masina cel putin capabila, cu spatiu suficient si potential bunicel. promotii + rabla=max 20k pt. dct, nu dsg. imi place marca asta, uneori este best-buy.
nu as cumpara 1.0 3 cil, sub nicio forma.

« Ultima Modificare: Aprilie 04, 2019, 10:20:20 a.m. de mad.hatter »
Love.Drive.Eat.Prey

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #925 : Aprilie 04, 2019, 09:13:09 a.m. »
Vin si eu cu o propunere: Opel Grandland cu 1.2 turbo, motorul de la PSA.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #924 : Aprilie 03, 2019, 11:32:36 p.m. »
Noua Kia Ceed? par sa aiba oferte bune, garantie mare si gasesti echiparea de top cu DCT la 18-19.000Euro. A castigat parca chiar si la nemti acasa in AutoBild lupta vs Astra si Golf.
E putin in gama superioara a bugetului tau dar macar 7 ani de zile stai linistit cu garantia aia.
Eu personal m-as feri de Ford si motoarele in 3 cilindri mai ales puse pe masini mai grele gen Kuga. Gasesti optiuni mai bune in 4 cilindri de la altii producatori care sunt mai rafinate.
« Ultima Modificare: Aprilie 03, 2019, 11:36:20 p.m. de Iulian M »

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #923 : Aprilie 03, 2019, 10:47:55 p.m. »
Daca vrei SUV si nu te deranjeaza cum arata S-Cross-ul, mergi si fa un test drive. ;)
Fata de Vitara care e mai ochioasa, S-Cross-ul e mai spatios si are materiale mai bune la interior.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()