Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Consultanta in alegerea si achizitionarea de masini SH  (Citit de 76662 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
Re: Consultanta in alegerea si achizitionarea de masini SH
« Răspuns #98 : August 24, 2016, 10:44:59 a.m. »
Asa "se zice", ceea ce tu ar trebui sa aci este SA EXPERIMENTEZI PERSONAL aceasta zicere.
Cu cat vei amana, cu atat mai nefericit vei fi.

Ai dreptate Avatar. Chiar ma sfatuiau 2 prieteni sa fac acest lucru in timpul liber, sa cupar cateva masini si sa deschid un mic parc auto. In felul acesta sa nu renunt nici la job-ul actual si sa castig/pierd bani din pasiunea mea. Insa in Bucuresti este destul de greu sa gasesti un spatiu pentru a amenaja un mic parc iar la tara ma tem ca nu exista clientela. Plus ca nu am curajul necesar. Inainte de a demara orice activitate imi pun intrebara "si daca nu va merge". In felul acesta omor orice actiune din fasa.
Insa imi cultiv pasiunea altfel. Cand las masina acasa si folosesc metroul imi pun castile si urmarest teste auto. Am telefonul plin de teste auto realizate de buhnici, rober adam (turatii.ro), autostrada (tipul din Republica Moldova). Mi-am disperat prietenii cu discutii despre masini. Chiar a fost o perioada in care mi-a trecut prin cap sa incerc sa filmez teste auto. Ma gandeam la inceput sa fac un mic review cu masina personala, sa urmaresc reactiile celor apropiati si apoi sa vad daca are rost sa continui sau nu. Dar nu am dus la bun sfarsit nici acest lucru.
« Ultima Modificare: August 24, 2016, 10:51:15 a.m. de cirsteammm »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Online cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #97 : August 24, 2016, 10:39:43 a.m. »
Cristea, eu zic ca ti-ai gresit cariera: esti bun de samsar de masini, pentru ca ai o calitate principala: mirosi locurile in care poti cumpara masini ieftine. Dar sa te vedem daca ai si a doua calitate: poti sa fii ESCROC? Esti capabil sa ii pacalesti pe altii , cu buna stiinta?
Raspunsul doar tu il stii. ;)

A doua "calitate" despre care vorbesti sigur nu o am. Din toate masinile detinute si ulterior vandute numai o singura persoana a avut probleme cu masina, in speta cel care a cumparat acel focus hatchback negru. Dupa 4-5 luni de folosinta era suparat deoarece avea probleme cu caseta de directie si ma acuza ca poate am stiut si nu am zis nimic. Insa inainte de a cumpara masina am mers impreuna la bdt vest si a testat masina. Niciodata nu mi-am propus sa pacalesc pe cineva, am testat intotdeauna in reprezentante sau service-uri de specialitate (ex: Autotest 2000) masinile inainte de a le cumpara, am inmatriculat intotdeauna pe numele meu masinile alegand intotdeauna numere preferentiale. Nu mi-am propus niciodata sa pastrez masina numai cateva luni, totul decurgea in functie de momentul in care ma plictiseam sau de alte evenimente din viata mea. Fiecare om are pasaricile lui, eu cred ca am un stol. Sunt adeptul curateniei totale in masina, gen farmacie asa cum spun cunoscutii mei. Sa va amuz un pic am vandut jetta cu interior crem dupa numai 5 luni de utilizare disperat de faptul ca bunicii de la tara se urcau in masina plini de noroi sau balegar. M-am enervat atat de tare intr-o zi incat am vandut masina  :)) . O data cu aparitia copilului am invatat sa ma mai temperez si sa apreciez mai mult lucrurile cu adevarat importante din viata mea. Cele doua masini actuale (octavia si matizul) le am de aproximativ 2 ani si inca nu sunt cu adevarat tentat sa renunt la ele.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #96 : August 24, 2016, 10:05:40 a.m. »
Eu sunt economist intr-o multinațională dar simt ca mi-am ratat cariera. Mi-am dorit tare mult sa lucrez pentru un dealer auto, să fiu cel care trebuie să convingă clientul să cumpere mașină. Am depus zeci de cv-uri, am mers la interviuri însă partea financiară m-a determinat să renunț. Salariul propus era mult inferior fata de ceea ce am în prezent. Plus ca nu sunt numai eu, am o soție, un copil, sper ca în curând încă unul, așa că trebuie să gândesc un pic dincolo de pasiune. Însă nu pot spune că sunt și foarte fericit. Știți cum se zice, când câștigi bani din pasiunea ta ești cu adevărat fericit.

Asa "se zice", ceea ce tu ar trebui sa faci este SA EXPERIMENTEZI PERSONAL aceasta zicere.
Cu cat vei amana, cu atat mai nefericit vei fi.
« Ultima Modificare: August 24, 2016, 10:45:10 a.m. de A V A T A R »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4539
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #95 : August 24, 2016, 09:32:46 a.m. »
Cristea, eu zic ca ti-ai gresit cariera: esti bun de samsar de masini, pentru ca ai o calitate principala: mirosi locurile in care poti cumpara masini ieftine. Dar sa te vedem daca ai si a doua calitate: poti sa fii ESCROC? Esti capabil sa ii pacalesti pe altii , cu buna stiinta?
Raspunsul doar tu il stii. ;)
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Online cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #94 : August 23, 2016, 11:13:07 p.m. »
Eu am vrut sa arat ca daca ai putina răbdare și un pic de bafta poți găsi o mașină buna si la un preț decent. Este adevărat că am dat ca exemplu câteva cazuri fericite însă cu siguranță sunt doar excepții. A fost o perioadă a vieții mele (până să devin tătic) în care în decurs de 6 ani am schimbat 8 mașini. Aveam mai mult timp liber si eram (si inca sunt) pasionat de mașini. Cumpăram o mașină o foloseam 6 luni-1 an până mă plictiseam de ea iar apoi o vindeam. Pasiunea a rămas la fel de mare si acum însă nu mai am timpul necesar pentru a căuta mașini, teste, etc. Eu sunt economist intr-o multinațională dar simt ca mi-am ratat cariera. Mi-am dorit tare mult sa lucrez pentru un dealer auto, să fiu cel care trebuie să convingă clientul să cumpere mașină. Am depus zeci de cv-uri, am mers la interviuri însă partea financiară m-a determinat să renunț. Salariul propus era mult inferior fata de ceea ce am în prezent. Plus ca nu sunt numai eu, am o soție, un copil, sper ca în curând încă unul, așa că trebuie să gândesc un pic dincolo de pasiune. Însă nu pot spune că sunt și foarte fericit. Știți cum se zice, când câștigi bani din pasiunea ta ești cu adevărat fericit.
« Ultima Modificare: August 23, 2016, 11:14:38 p.m. de cirsteammm »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3197
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #93 : August 23, 2016, 06:44:03 p.m. »
Acum, cirstea nu ne-a spus si cu ce se ocupa. Lichidator, sau prieten de lichidatori, recuperator, etc.
Cazurile prezentate nu au legatura cu topicul. Cineva prins la ananghie va vinde ieftin. Si cand iei o masina cu inca x ani de garantie nu iti mai pui problema neaparat de ce e ieftina.
Hai sa revenim la topic.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #92 : August 23, 2016, 04:27:09 p.m. »
Mi se pare foarte ciudat: sa iei un Ford Focus benzina cu 17400 euro (in conditiile in care Ford dau printre cele mai mari discounturi de pe piata), sa lichidezi leasingul dupa 1 an (in conditiile in care un leasing financiar tine 5 ani) si apoi sa si vinzi masina in pierdere....
asa  conditii se intalnesc foarte rar....de aceea spun ca sunt ocazii.

Online cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #91 : August 23, 2016, 02:50:26 p.m. »
Cat despre Ford, in acelasi an era sa imi iau si eu unul de nou, de la reprezentanta, tot 1,6l 100 CP, benzina, si stii la cat l-a lasat dealerul? la 11 400 euro, si era plin de dotari, inclusiv culoare metalizata...Tu ai dat pe una veche de 15 luni o suma de 8700 euro...practic masina s-a deteriorat cu 2700 euro, adica nu foarte mult. Privit la pretul de catalog de 17400 euro, pare o devalorizare de 50%...practic, daca ne luam dupa pretul de achizitie, devalorizarea a fost mult mai mica (cam la 23%). Sunt convins ca vanzatorul si-a facut aceste calcule, cand i-a convenit sa dea masina asa de ieftin.

Am primit factura de noua a masinii si pretul facturat a fost contravaloarea a 17.400 euro. Masina a fost in leasing si proprietarul anterior a lichidat leasing-ul dupa 1 an si apoi a vandut masina catre mine fara a o mai inmatricula pe numele lui. Pe cartea masinii dupa firma de leasing am aparut direct eu. Era ca si cum eu eram primul proprietar, am cumparat masina in leasing iar la terminarea leasing-ului am inmatriculat masina pe numele meu. Deci eu am primit de la el doua facuri: una de 17.400 euro si una pe zero la terminarea leasing-ului.

Online cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #90 : August 23, 2016, 02:46:06 p.m. »
Astea-s exemple care mai au putin si cad de pe clopotul lui Gauss. Pai daca pe piata ar exista miliarde de forduri de 1 an la 8700€, nimeni nu le-ar mai cumpara pe alea de 3 ani si 8200€.  Noi vorbim aici de chestii generale si medii, nu de cazuri speciale. Cand il prinzi pe unu' la inghesuiala ca-i trebuie bani de rinichi s-ar putea sa nu tina la pret, insa altii nu vand pana nu obtin cat si-au propus ei.... decat daca au niste motive despre care s-ar putea sa nu vrea sa stii.

Ai perfecta dreptate in ceea ce zici. Au fost doar cazuri speciale de oameni si societati cu probleme financiare sau de alta natura. Eu am vrut doar sa arat ca se poate insa este doar exceptia de la regula.

Online cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #89 : August 23, 2016, 02:44:04 p.m. »
Ce ai cumparat tu se numeste "pomana".Rar ai ocazii pentru asa ceva. Fie stransi cu usa de rate, banci, afaceri cazute, fie grabiti sa plece, etc, etc.

Eu am vrut sa dau exemplu numai de masini la care am pierdut bani la revanzare  :)) . Un alt exemplu. Am cumparat in 2012 de la o firma un focus 2 hatchback facelift cu 4.800 euro, destul de slabut dotat, fix cu o luna inainte de expirarea garantiei de 4 ani. Masina avea 41.000 km cand a ajuns la mine. Dupa 1 an si 17.000 km de folosinta am vandut masina cu 6.500 de euro. Deci care era pretul corect pentru acea masina....? Cel la care am cumparat masina sau cel la care am vandut masina?

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #88 : August 23, 2016, 02:35:00 p.m. »
Astea-s exemple care mai au putin si cad de pe clopotul lui Gauss. Pai daca pe piata ar exista miliarde de forduri de 1 an la 8700€, nimeni nu le-ar mai cumpara pe alea de 3 ani si 8200€.  Noi vorbim aici de chestii generale si medii, nu de cazuri speciale. Cand il prinzi pe unu' la inghesuiala ca-i trebuie bani de rinichi s-ar putea sa nu tina la pret, insa altii nu vand pana nu obtin cat si-au propus ei.... decat daca au niste motive despre care s-ar putea sa nu vrea sa stii. 
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #87 : August 23, 2016, 02:25:16 p.m. »
Cristea, rar se intampla astfel de ocazii. In acest business, daca vezi un pret mic, cel mai probabil risti sa iti iei teapa. ninja4  Romanii sunt mari amatori de ocazii, si teparii stiu sa speculeze din plin acest lucru.
Cat despre Ford, in acelasi an era sa imi iau si eu unul de nou, de la reprezentanta, tot 1,6l 100 CP, benzina, si stii la cat l-a lasat dealerul? la 11 400 euro, si era plin de dotari, inclusiv culoare metalizata...Tu ai dat pe una veche de 15 luni o suma de 8700 euro...practic masina s-a deteriorat cu 2700 euro, adica nu foarte mult. Privit la pretul de catalog de 17400 euro, pare o devalorizare de 50%...practic, daca ne luam dupa pretul de achizitie, devalorizarea a fost mult mai mica (cam la 23%). Sunt convins ca vanzatorul si-a facut aceste calcule, cand i-a convenit sa dea masina asa de ieftin.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3197
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #86 : August 23, 2016, 01:43:42 p.m. »
Ce ai cumparat tu se numeste "pomana".Rar ai ocazii pentru asa ceva. Fie stransi cu usa de rate, banci, afaceri cazute, fie grabiti sa plece, etc, etc.

Online cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #85 : August 23, 2016, 01:21:38 p.m. »
1.In decembrie 2010 am cumparat un ford focus 2 sedan facelift fabricat in septembrie 2009. Masina era destul de bine echipata (trend collection plus: dubla clima, jante aliaj, esp, comenzi pe volan, pilot automat, etc), 1.6 benzina 105 cp, km in momentul in care am cumparat masina 19.600. Am cumparat masina de la primul proprietar si masina beneficia de 4 ani de garantie. Masina a costat de noua 17.400 euro, eu am cumparat masina cu 8.700 euro. Am vandut masina dupa inca doi ani de folosinta cu 8.400 euro. Si in acest moment masina merge foarte bine, am ramas in relatii foarte bune cu actualul proprietar, masina are undeva la 140.000 km.
2. Am cumparat in 2010 un sandero alb 1.6 benzina in varianta de echipare laureate, masina fabricata in octombrie 2009, 5.800 km in momentul achizitiei si trei ani garantie de noua. Am cumparat masina cu 5.700 euro, la achizitie de noua masina a costat 11.400 euro. Am cumparat masina de la o firma de constructii care era intr-un moment de cumpana din punct de vedere financiar. Am vandut masina in 2010 (cand am cumparat focusul) unui prieten si coleg de munca cu 5.200 euro si 20.000 km. Masina este folosita si in ziua de astazi de colegul meu de munca, are 128.000 km si merge impecabil. Urmeaza sa fie scoasa la vanzare in septembrie-octombrie de colegul meu care si-a comandat astra k 1.4 benzina turbo 125 cp.

Sunt doua exemple care dovedesc ca poti cumpara cu succes (in Romania) cu numai jumatate de pret masini foarte noi (1-2 ani vechime sau sub 1 an in cazul sandero) si km extrem de putini.
« Ultima Modificare: August 23, 2016, 02:01:15 p.m. de cirsteammm »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #84 : August 23, 2016, 12:50:30 p.m. »
Regula empirica: o masina exploatata mediu (20kkm/an) pierde cam jumatate din valoare la fiecare 5 ani.  Daca o masina de 3 ani costa 30% din cat a fost noua (la ea in tara, nu in Romania) e clar ceva necurat la mijloc.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Azi la 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Iunie 08, 2026, 06:47:27 p.m.]

Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:48:21 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de judge