Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Lacuire la noi acasa  (Citit de 5605 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Glacius

• Junior
  • *
  • Locaţia: London, UK
  • Mesaje postate: 29
  • Membru nou
  • Auto: Skoda octavia1.9 TDI
Re: Lacuire la noi acasa
« Răspuns #4 : Septembrie 30, 2012, 06:22:09 p.m. »
Stiu ca e bine sa vopsesti toata partea gen usa etc , insa eram curios daca a gasit careva lacuri mai bune care sa se piarda mai bine in lacul deja existent .
Am timp si bani plus ca mi palce sa fac eu cu manutza mea, iar skoda ce o am are mici ciupituri de la pietrele sarite..unele au ajuns la tabla, altele au luat doar vopseaua si se vede primerul alb etc , si mi ar place sa o aduc la o stare mai buna fara sa ma duc la un shop specializat , as vrea sa i fac un polish si cumva sa revopsesc acele mici ciupituri , sa pun filler+ vopsit unde sunt adanci ca sa le aduc la aceasi netezime , problema ce o intampin fiind lacul insa..vesnicul lac care mi da batai de cap, deoarece restul le am tot facut si a iesit f bine. Am indreptat aripi lovite , usi , praguri si intradevar nici vopsitul nu e usor  dar am gasit suplier ul potrivit in sfarsit , am avut si probleme cu vopselele nefiind de aceasi culoare( trecerea anilor , soare etc) .
« Ultima Modificare: Septembrie 30, 2012, 06:23:57 p.m. de Glacius »
Skoda Octavia 1 din anul 2000 , 1.9 TDI ASV, 110 CP

Offline Remi

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #3 : Septembrie 30, 2012, 03:14:22 p.m. »
Fenomenul se numeste popular "gazare" si nu cred ca vei reusi sa vopsesti, partial, cu pistolul sau spray-ul, fara sa te lovesti de aceasta "matuire". Solutia lui Cristi este cea corecta: se vopseste toata suprafata.
Alterantiva, pentru suprafete mici, poate fi vopsirea la pensula/creion sau orice alta metoda fara aer.
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #2 : Septembrie 30, 2012, 12:16:16 p.m. »
Ce vrei tu nu se poate. Un profesionist vopseste intotdeauna in intregime elementul de caroserie respectiv, chiar daca e vorba doar de 5 cm patrati de pe capota. Restul, care fac "retusari" sunt doar niste carpaci pe care-i chinuie talentul.

Offline Glacius

• Junior
  • *
  • Locaţia: London, UK
  • Mesaje postate: 29
  • Membru nou
  • Auto: Skoda octavia1.9 TDI
Lacuire la noi acasa
« Răspuns #1 : Septembrie 30, 2012, 10:49:25 a.m. »
Fiind in Anglia am avut ocazia sa testez pe masina mea proprie si ale unor prieteni cateva produse gasite aici folosite la : lacuit, filere , vopsit.

In afara de lacuit pot sa spun ca am fost f multumit, insa lacurile de tip spray pe care le am gasit aici si am incercat vreo 4 plus alte 2 in tara toate fac zona mata langa zona de aplicare ..unele mai mult altele mai putin. Nu am gasit un lac care sa se imbine armonios cu lacul deja existent, si am folosit is lacuri de pierdere ( blend in) ..degeaba, ma bate gandul sa mi cumpar un pistol de lacuit insa nu stiu daca se merita si daca voi obtine o lacuire mai profesionala.
Pe suprafete mici gen 5 cm in zone care nu se afla in mijlocul panourilor ci pe unghiuri sau alte zone gen aripa merge si cu cele tip spray ..insa pe zone gen capota usi ..arata foarte urat.
Astept un raspuns de la cineva care a lacuit cu pistol de lacuit sau care a gasit un deodorant bun.
Skoda Octavia 1 din anul 2000 , 1.9 TDI ASV, 110 CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de vizitator
[Aprilie 03, 2026, 09:05:54 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Aprilie 01, 2026, 10:46:10 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Martie 28, 2026, 04:52:37 p.m.]

temperatura exterioara de al bundy
[Martie 18, 2026, 10:09:01 a.m.]

Martori abs esp frana de mana in bord de al bundy
[Martie 12, 2026, 02:33:13 p.m.]

Probleme inchidere centralizata de al bundy
[Martie 12, 2026, 02:32:45 p.m.]

* Mesaje recente

Calendar

Aprilie 2026
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 [5]